ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Απρ 2020 19:00
*ΕΡΩΤΑΣ με την Τέχνη.  Ζ. *ΕΡΩΤΑΣ με την Τέχνη. Ζ.

Ντριιιιν

*ΠΑΡΑ τέταρτο χτυπάει κανονικά το κουδούνι για διάλειμμα σε κεντρικό ιδιωτικό ΙΕΚ της Λάρισας. Δυνατά, σαν μήνυμα της Κοινωνικής Προστασίας. Οι πόρτες σφαλιστές όμως, δεν βγαίνουν νέα παιδιά να τιτιβίσουν στον πεζόδρομο, τέρμα τα μαθήματα και το άσκοπο κουδούνισμα σκορπά απλώς μια μελαγχολία σε τυχόν διερχόμενους για τις δουλειές τους, θυμίζοντάς τους νορμάλ εικόνες απ΄ το πρόσφατο παρελθόν. (Κάποιος ξέχασε ν΄ αλλάξει τη ρύθμιση. Δεν ενοχλεί τέτοιες ώρες την κοινή ησυχία, την κοινή μνήμη ερεθίζει).

Ζ.

 

Τσούγκρισμα

*ΟΛΟ και περισσότερο απασχολεί τους Λαρισαίους το Πάσχα.

-Τσούγκρισμα αβγών από απόσταση 2 μέτρων, γίνεται;

- Ε πως... Οι μπασκετμπολίστες μπορούν.

***

*-ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΜΑ; Μέσω viber φέτος...

- Προσοχή μη σπάσετε καμιά οθόνη.

Ζ.

 

Κινητή

*ΩΣΤΕ λοιπόν Πάσχα στις 26 προς 27 Μαΐου. Για κείνη τη βραδιά αποφάσισε η Εκκλησία να μεταθέσει την πανηγυρική λειτουργία της Ανάστασης. Καλώς εχόντων των πραγμάτων βέβαια και εφόσον έχει ξεμπερδέψει η χώρα με τον ιό.

-Καλά είναι, δεν πειράζει, συμφώνησε ο Λαρισαίος. Έτσι κι αλλιώς το Πάσχα κινητή γιορτή είναι. Ας μετακινηθεί φέτος λιγάκι παραπάνω...

-Ναι, αλλά... Αμέσως η ένσταση από τον ενδιαφερόμενο. Οι Γιώργηδες θα γιορτάσουμε 23 Απριλίου ή 28 Μαΐου; Να μας το εξηγήσουν.

-Γιατί, έχεις σκοπό να κάνεις τραπέζι στις 23;

Ζ.

 

Λιγόστεψαν

*«ΤΟ “μην πάτε στο νοσοκομείο” δεν ισχύει για αρρώστους που έχουν οξέα καρδιακά επεισόδια. Δηλαδή πόνο στο στήθος. Είναι άδειες οι καρδιολογικές κλινικές. Πού πήγαν τα εμφράγματα; Πεθαίνουν στο σπίτι τους οι άνθρωποι.» Ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Ι. Γουδέβενος τα λέει αυτά. Μιλώντας αμέσως μετά την ενημέρωση Τσιόδρα στην τηλεόραση. Να λιγόστεψαν άραγε τα εμφράγματα επειδή ‘’Μένουμε Σπίτι’’ ;

***

* «ΤΟ φαινόμενο δεν είναι ελληνικό», προσθέτει ο καθηγητής Καρδιολογίας. «Η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία έχει καταγράψει τους τελευταίους μήνες πτώση κατά 75% στις εισαγωγές με αιτία το έμφραγμα του μυοκαρδίου, στις καρδιολογικές κλινικές των νοσοκομείων όλης της Ευρώπης». (Μένουμε σπίτι κι ο Θεός βοηθός).

***

*ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ έχουν λιγοστέψει τα ιατρικά περιστατικά, πολύ λιγότερος κόσμος στα νοσοκομεία πια, φοβάται να προσεγγίσει μην κολλήσει, αποφεύγει. Κι αν συμβαίνει με τα εμφράγματα, μπορεί εύκολα να φανταστεί κάποιος τι συμβαίνει με άλλες παθήσεις. (Βότανα και σταύρωμα να περάσει;).

***

*ΜΗΠΩΣ αποδειχθεί τελικά ότι οι άνθρωποι έσπευδαν πριν πολύ εύκολα στα νοσοκομεία; Για ψύλλου πήδημα...

Στις νέες συνθήκες πάντως, προέκυψαν σίγουρα αναδουλειές για ορθοπαιδικούς, για χειρουργούς και άλλες σχετιζόμενες ειδικότητες. Δεν κυκλοφορεί ο κόσμος, λογικό να λιγοστέψουν τα ατυχήματα. Πώς να πάθει κάποιος π.χ. τροχαίο...

Ζ.

 

Τύχη για

τη χώρα

* ΜΕ την έναρξη της υγειονομικής κρίσης ελάχιστοι γνώριζαν ότι ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου συμμετείχε στην ομάδα Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων που εισηγούνταν τα μέτρα ελέγχου στις πύλες εισόδου των επισκεπτών στις ευρωπαϊκές χώρες με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.

Με ιδιαίτερες γνώσεις στην ακτοπλοΐα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ασχολείται και συντονίζει ειδικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αφορά στα πλοία. Ελάχιστοι γνώριζαν αυτή τη δραστηριότητα μέχρι που ήρθε η στιγμή να γίνει γνωστή στο πανελλήνιο με αφορμή το επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Χθες λοιπόν κλήθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα για να συνεργαστεί με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για τη διερεύνηση του πλοίου και τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος. Με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα να στάζει μέλι για τον συνάδελφό του χαρακτηρίζοντας μεγάλη τύχη να έχουμε μία έδρα πανεπιστημίου στη Θεσσαλία, η οποία ασχολείται και συντονίζει ειδικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αφορά τα πλοία και να αναδεικνύει την ιδιαίτερη διάσταση του προβλήματος.

Τα πλοία αυτά κατά κάποιο τρόπο επωάζουν τη νόσο και διασπείρεται ταχύτατα σε αυτά και πρέπει να παίρνονται δραστικά μέτρα, όπως αυτά που πήραμε, είπε ο κ. Τσιόδρας. Μετά τις υποδείξεις του κ. Χατζηχριστοδούλου φυσικά.

Δ.Κ.

 

Πιο δυνατός

*ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΕ άσχημα ο Χρ. Κέλλας με τον κορονοϊό. «Ούτε στον εχθρό σου», που είπε κι ο ίδιος. Κάποια στιγμή κινδύνεψε κιόλας σοβαρά. Είναι και γιατρός, έβλεπε τις εξετάσεις, ήξερε πολύ καλά τι συνέβαινε. Ωστόσο, τα κατάφερε καλά ο βουλευτής, βγήκε νικητής. Θα έπαιξε ρόλο και η θετική ενέργεια που του έστελνε καθημερινά τόσος κόσμος. Βγήκε έτσι από την περιπέτεια πιο δυνατός, σε όλα τα επίπεδα. (Κι όταν αποκατασταθεί πλήρως και κυκλοφορήσει ξανά σε λίγες μέρες θα μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα απ΄ όλους και να βοηθήσει, καθώς θα διαθέτει αντισώματα και ανοσία στον ιό).

Ζ.

 

Ιταλία

*ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ τα πράγματα στην Ιταλία. Πέρασαν περίπου τρεις εβδομάδες και αφού κόπασαν τα τραγούδια τώρα αρχίζουν φαίνεται τα... παρατράγουδα. Λιγοστεύουν τα χρήματα, εξαντλείται και η υπομονή. Ε δεν θέλει και πολύ. Τα εξηγεί καλύτερα βέβαια και ο Λαρισαίος Γιάννης Γιαλαμάς σε αντίστοιχο ρεπορτάζ της «Ε».

***

Βέβαια όσο δύσκολα και να περνάει ο κόσμος, δύσκολα θα χαθεί η ανθρωπιά και το αίσθημα αλληλεγγύης. Για παράδειγμα στη Νάπολι οι κάτοικοι κατεβάζουν καλάθια από τα μπαλκόνια τους για όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για τρόφιμα.

Κ.Γ.

 

Σκέψεις

*ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ναι αλλά ο νους στην επανάσταση. Ευκαιρία για συλλογισμούς από τον Λαρισαίο Α. Σ.

- Μένουμε Σπίτι αλλά συμμετέχουμε ενεργά στη συγκέντρωση των ανυπότακτων ιδεών στην παραλία του μέλλοντός μας. Οι ιδέες μας ‘’αληταριό’’ στον δρόμο...

***

*Ο Α.Π. πάλι, έβγαλε τα συμπεράσματά του.

- Πάντως αν είναι συνωμοσία όλο αυτό, είναι μεγάλα χαϊβάνια αυτοί οι μασόνοι, τους κατάλαβε μέχρι και ο Μπάμπης απ’ την Άνω Πετεινίτσα.

Ζ.

 

Δικαιούχος;

*ΟΛΟΙ λαμβάνουν λέει τα μέτρα τους καθώς πλησιάζει το φετινό αλλιώτικο Πάσχα. Και είπεν ο Ιούδας. «Κοίτα, Καϊάφα; Επειδή φέτος δεν με βλέπω να παίρνω τα 300 αργύρια, μήπως δικαιούμαι κι εγώ τα 800 ευρώ;».

Ζ.

 

Λιγάκι σκόρπια

*ΦΥΣΙΚΑ και παραμένει μπερδεμένη η κατάσταση.

-Μάσκες να φοράτε μόνο αν είστε άρρωστοι.

-Δεν ξέρουμε αν είμαστε και πώς να φερθούμε γιατί να μην κάνουμε ένα τεστ...

-Να συμπεριφέρεστε σαν να είστε άρρωστοι.

-Να βάζουμε μάσκες δηλαδή;

-Όχι αν δεν είστε άρρωστοι. (Μάσκες λείπουν, τεστ δεν έχει, Ελλάδα είναι. Αφού και στην Ελληνική Κόλαση που λέει και το ανέκδοτο, τα καζάνια είναι σβηστά, έλλειψη σε πίσσα, τα μαστίγια χαλασμένα...).

Ζ.

 

Χαριστική βολή...

*ΠΡΩΤΟ θέμα συζήτησης μεταξύ των Φαρσαλινών αγροτών το χθεσινό δημοσίευμα του Γ. Ρούστα στην «Ε», έστω και μέσα στον κορονοϊό, όπου καταγράφηκε η ανησυχία τους και όχι μόνο για τη χαμηλή διεθνή χρηματιστηριακή τιμή βάμβακος. Η οποία έχει πάρει τον κατήφορο τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της σποράς του προϊόντος στον κάμπο. Κάτι το οποίο, λένε, θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για πολλούς αγρότες αλλά και τον πρωτογενή τομέα στη Θεσσαλία γενικότερα.

Γ.Γ.

 

Ασπίδες

*ΜΕΓΑΛΟ το ενδιαφέρον για την κίνηση του Λαρισαίου, Δημήτρη Χαϊδά να εκτυπώνει μόνος του κομμάτια από ασπίδες για προστασία από τον κορονοϊό.

Ο νεαρός βιομηχανικός σχεδιαστής εφόσον έμεινε σπίτι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον τρισδιάστατο εκτυπωτή του για καλό λόγο, ενώνοντας τις δυνάμεις του με άλλους εθελοντές στην Ελλάδα.

Ήδη μετά τη δημοσίευση κάποιοι Λαρισαίοι ζήτησαν μέσω της «Ε» να έρθουν σε επαφή μαζί του για να ενισχύσουν την προσπάθεια. Να προσφέρουν κι εκείνοι. Ο καθένας ό,τι μπορεί λοιπόν.

Κ.Γ.

 

Δύσκολες μέρες

*ΤΩΡΑ με τον εγκλεισμό τα πράγματα έχουν χειροτερέψει για τους Λαρισαίους.

- Η γυναίκα έχει δύο αποστολές. Να ηρεμήσει τον άντρα της όταν είναι νευριασμένος. Και να τον εκνευρίσει όταν είναι ήρεμος.

***

*- ΜΠΑΜΠΑ, τι είναι η ηχώ;

-Το μόνο πράγμα στον κόσμο που δεν επιτρέπει στη μάνα σου να έχει την τελευταία κουβέντα.

***

* -ΤΡΑΒΑΩ κουρτίνα, ο απέναντι απλώνει ρούχα. Ό,τι θέλει τον κάνει η γυναίκα του σκέφτηκα και συνέχισα απτόητος το σιδέρωμα.

Ζ.

 

Προς τους μάγκες

*ΕΙΔΙΚΗ αφιέρωση από τον Φ. Ρ. στους Λαρισαίους τρίτης ηλικίας.

Ακούστ´ εσείς οι γέροντες,

πού κάνετε τον μάγκα,

δεν ξεγελιέται ο ιός,

με κάποια ματσαράγκα.

Γι ‘αυτό κλειστείτε σπίτια σας,

κλειδοαμπαρωθείτε,

στη θάλασσα κι όχι στη γη,

αν θέλετε να μπείτε.

Ζ.

 

Ολιγωρίες

*ΟΞΥΤΑΤΗ κριτική για την έλλειψη επαρκών μέτρων αλλά και πυρηνικών πυραύλων για να αντιμετωπιστεί μια πιθανή επίθεση του Γκοτζίλα στη χώρα μας ασκούν τις τελευταίες μέρες στελέχη της αντιπολίτευσης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση τεράστια ολιγωρία στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση μιας πιθανής εμφάνισης του μυθικού τέρατος. (Με μια μεγαλύτερη υπερβολή, το Βατράχι επιχειρεί να συμμαζέψει τις υπερβολές).

***

*«ΜΕΝΟΥΜΕ σπίτι αλλά αποδίδουμε στην κυβέρνηση τις ευθύνες που της αναλογούν. Η κυβέρνηση αυτή, με τις επιλογές της, έχει αφήσει τη χώρα αθωράκιστη στο ενδεχόμενο μιας επίθεσης από μία τεράστια σαύρα-δεινόσαυρο» τόνισε πηγή της Κουμουνδούρου.«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε εξοπλιστεί με αυτές τις μίνι πυρηνικές κεφαλές που έχουν στις ταινίες από την επόμενη κιόλας μέρα που έγινε κυβέρνηση. Ίσως και πριν, που δεν ήταν κυβέρνηση... Επίσης παρακολουθούμε στενά την κυβέρνηση ώστε αν τελικά εμφανιστεί ο Γκοτζίλα -που θα εμφανιστεί- να μην τον χρησιμοποιήσει σαν αφορμή να επιβάλλει τα σατανικά της σχέδια» κατέληξε. Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν κυβέρνηση, το στέλεχος τόνισε: «Ακούστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, μέχρι την 7η Ιουλίου η χώρα ήταν ένας παράδεισος. Τα νοσοκομεία μας ξεχείλιζαν από γιατρούς και μηχανήματα που κάνανε μπιπ, και υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες κρεβάτια ΜΕΘ για να δεχτούν τυχόν τραυματίες από επίθεση μιας γιγάντιας σαύρας.

Επιπλέον, είχαμε συγκεντρώσει τεράστιο απόθεμα από ονειροπαγίδες που είχαν κατασκευάσει εθελοντές της νεολαίας μας...».

***

*ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου τονίζει: «Κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο της κυβέρνησης στον τομέα της αποτροπής γιγάντιων τεράτων. Να επισημάνουμε ότι εμείς πρώτοι λάβαμε μέτρα μόλις ακούσαμε φήμες ότι ο Γκοτζίλα θεάθηκε να βγαίνει από τα βάθη του νότιου Ειρηνικού. Πολύ νωρίτερα μάλιστα από άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, στις οποίες παραδοσιακά ο Γκοτζίλα επιτίθεται συχνότερα.

Το γεγονός ότι ένα τεράστιο σαμιαμίδι δεν έχει πατήσει την Ακρόπολη αποτελεί επιβεβαίωση των χειρισμών της κυβέρνησης στον τομέα αυτό». (Κι έτσι νιώθουν ήσυχοι κι οι μεν και οι δε...).

Ζ.

 

Οι μπάμιες;

*ΜΕΣΑ στη μελαγχολία του εγκλεισμού πάντα ξεφυτρώνει και μια περιπαικτική διάθεση.

- Έσπασαν τα νερά κύριε αστυνόμε μου...

- Έγκυος;

- Εξοχικό.

***

*- ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ρε παιδιά να βγει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και να πει ότι το φάρμακο για τον κορονοϊό είναι οι μπάμιες;

***

*- ΠΟΛΥ θα παίξει φέτος ρε σεις η νέα διασκευή του Βασίλη Καζούλη: Οι φίλοι μου μου το ‘χαν πει, «ξέχνα ρε Μπίλι το αρνί».

Ζ.

 

Τουαλέτες

* ΤΟ θέμα της ύπαρξης και λειτουργίας χημικών τουαλετών στους χώρους όπου δραστηριοποιούνται λαϊκές αγορές για τις ανάγκες πωλητών, αλλά και πελατών, υπενθυμίζει συμπολίτης, παρατηρώντας από την παραπήνεια οδό όπου διαμένει, ότι αρκετοί «ανακουφίζονται» στις όχθες και τα πρανή της εσωτερικής κοίτης του ποταμού. Σημειώνοντας ότι η λήψη μέτρων είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία σε εποχές υγειονομικής κρίσης.

 

Θεραπεία

*ΤΟ διηγιόταν ο Λαρισαίος Δ.Γ. τώρα που οι γιατροί είναι στα πολύ πάνω τους αυτή την περίοδο.

Ένα ζευγάρι δεν κάνει παιδιά και πηγαίνει στον γιατρό. Του λένε το πρόβλημά τους κι εκείνος ρωτά .

– Κάθε πότε κάνετε σεξ;

– Τι είναι αυτό; ρωτάει ο σύζυγος.

– Δεν ξέρεις τι είναι το σεξ;

– Όχι...

Γδύνει ο γιατρός τη σύζυγο και της κάνει σεξ μπροστά του.

– Αυτό που είδες θα γίνεται τουλάχιστον δύο φορές τη βδομάδα, λέει ο γιατρός.

– Θα τη φέρνω εδώ γιατρέ ή θα έρχεστε στο σπίτι;

Ζ.

 

-----------

HTAN APOKLEISMENOS HTAN KAI POLITIKOIPOIHMENOS

*ΗΤΑΝ αποκλεισμένος, ήταν και πολιτικοποιημένος, το έφτασε στα άκρα.

Ζ.

 

 

-----------

DEN HTAN PROTAPRILIATIKO 2 APRILIOY H SPHLIA JYPNHSE

*ΔΕΝ ήταν πρωταπριλιάτικο, 2 Απριλίου η Σπηλιά ξύπνησε πασπαλισμένη ψηλά στον Κίσσαβο, το αποτύπωσε ο Ν.Σ. (Αλλού, βορειότερα, έριξε και περισσότερο).

Ζ.

 

 

-----------

EIXE BGEI ARNHTIKO TO PROTO TESET PYO EKANE GIA KORONOIO

*ΕΙΧΕ βγει αρνητικό το πρώτο τεστ που έκανε για τον κορονοϊό. Μετά όμως ο τύπος ξαναπήγε στη μικροβιολόγο. Ήθελε να σιγουρευτεί. Και ξαναπήγε... Και ξαναπήγε...

Ζ.

 

 

-----------

LARISAIOS KAUHGHTHS ME TOYS MAUHTES TOY STH MONH PLATFORMA

*ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ καθηγητής με τους μαθητές του στη μόνη πλατφόρμα που λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass