ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2020 19:00
*MΕΝΟΥΝ σπίτι. Στο μουσείο δηλαδή. H διευθύντρια Σταυρούλα Σδρόλια μιλάει τρυφερά για τις παλαιολιθικές γυναίκες. Αναγκαστικά συγκάτοικοι εδώ και πέντε χρόνια, συζητούν για τις προηγούμενες ζωές τους, το σπίτι που έζησαν και την ιδιαίτερη μοίρα της κάθε μιας.  Για τα παιδιά που μεγάλωσαν, όσα γλίτωσαν απ’ τις αρρώστιες, τους άντρες που έλλειπαν όλη μέρα από το σπίτι, για το στάρι που έλλειπε κι αυτό και αυτές έπρεπε να τα φέρνουν βόλτα, για το σπίτι που έβαζε νερό και έπρεπε όλο να το διορθώνουν, για το ποτάμι που πλημμύριζε και έπρεπε να χτίζουν όλη νύχτα τοίχους και τέλος για το πώς χάθηκε το χωριό. Όλα αυτά πριν τις τυλίξει το σκοτάδι 8 χιλιάδες χρόνια πριν και βρεθούν μετά όλες μαζί. Αν ήξεραν τι περνάμε σήμερα θα γελούσαν. Γιατί αυτά που πέρασαν αυτές δεν συγκρίνονται. Πάντως μια απόσταση την τηρούν καλού-κακού.  Ζ.   *MΕΝΟΥΝ σπίτι. Στο μουσείο δηλαδή. H διευθύντρια Σταυρούλα Σδρόλια μιλάει τρυφερά για τις παλαιολιθικές γυναίκες. Αναγκαστικά συγκάτοικοι εδώ και πέντε χρόνια, συζητούν για τις προηγούμενες ζωές τους, το σπίτι που έζησαν και την ιδιαίτερη μοίρα της κάθε μιας. Για τα παιδιά που μεγάλωσαν, όσα γλίτωσαν απ’ τις αρρώστιες, τους άντρες που έλλειπαν όλη μέρα από το σπίτι, για το στάρι που έλλειπε κι αυτό και αυτές έπρεπε να τα φέρνουν βόλτα, για το σπίτι που έβαζε νερό και έπρεπε όλο να το διορθώνουν, για το ποτάμι που πλημμύριζε και έπρεπε να χτίζουν όλη νύχτα τοίχους και τέλος για το πώς χάθηκε το χωριό. Όλα αυτά πριν τις τυλίξει το σκοτάδι 8 χιλιάδες χρόνια πριν και βρεθούν μετά όλες μαζί. Αν ήξεραν τι περνάμε σήμερα θα γελούσαν. Γιατί αυτά που πέρασαν αυτές δεν συγκρίνονται. Πάντως μια απόσταση την τηρούν καλού-κακού. Ζ.

Αύριο ρεπό

*- ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ αναμένεται το Σαββατοκύριακο. Φιρί- φιρί το πάει να μας κλείσει πάλι μέσα.

Οι Λαρισαίοι γελάνε με τον πόνο τους.

Εν τω μεταξύ για αύριο ετοιμάζουν χαλαρωτικό απόγευμα. Θα το καθυστερήσουν λιγάκι με το τσίπουρο και το κυριακάτικο τραπέζι. Αφού χθες ανακοινώθηκε ότι αυτή την Κυριακή ο Τσιόδρας θα έχει ρεπό. Το πρώτο μετά από τόσες εβδομάδες σερί καθημερινή ενημέρωση στις 6 μ μ. Καθόλου εύκολη υπόθεση. Γι’ αυτό μάλλον χαμογέλασε χθες για πρώτη φορά. Αύριο τα στοιχεία θα δοθούν εγγράφως. (Και μακάρι να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό.)

Ζ.

 

Δύο Πασχαλιές;

*- ΚΑΛΑ να χιονίσει Απρίλη μήνα. Αλλά να μετατεθεί και το Πάσχα;

-Φέτος δύο πασχαλιές μαζί;

Σιγά που θα το άφηναν ασχολίαστο οι Λαρισαίοι.

***

*- ΤΩΡΑ που μεταφέρεται το Πάσχα, εμείς συνεχίζουμε να νηστεύουμε;

***

*- ΚΑΛΑ πάει πάντως. Είχαν πει οι Πατρινοί να μεταφερθεί το καρναβάλι την Πρωτομαγιά. Ακολουθεί 4 βδομάδες μετά το Πάσχα, η Πρωτομαγιά θα πάει Δεκαπενταύγουστο κοκ.

- Μπερδεύτηκε ο Τυρναβίτης και αντί για την ιατρική μάσκα φόρεσε τη μάσκα του Ζορό που του είχε μείνει αμανάτι από τις Απόκριες.

Ζ.

 

Μπερδεύονται

*ΟΠΟΥ οι ειδήσεις μπερδεύονται με τις παραδοξότητες.

«Ομολογία σοκ: ναι σας παρακολουθούμε» χθεσινό πρωτοσέλιδο αθηναϊκής εφημερίδας. «Καταγράφονται οι κινήσεις των πολιτών μέσω των κινητών κυνική παραδοχή. Βλέπουν τα πάντα μέσω γεωεντοπισμού». (Σωπάτε καλέ… Τωωώρα;)

***

*ΣΑΝ να έβγαινε χθες καθησυχαστικός ο Ν. Χαρδαλιάς να ενημερώσει ότι εφοδιάζονται κανονικά τα Φάρσαλα με τεστ εγκυμοσύνης και δεν θα παρατηρηθεί έλλειψη, μετά το ρεπορτάζ του Γ. Γκαντέλου. Που δεν ήταν φυσικά πρωταπριλιάτικο.

***

*ΣΤΟΝ ίδιο ρυθμό κι ο Λαρισαίος Χ. Τ.

- Πήρα ταξί για μια διαδρομή μικρότερη των 4 ευρώ. Να μην σας τα πολυλογώ, το εμβόλιο υπάρχει σε κάτι αποθήκες εδώ και καιρό. (Τον είχε πληροφορήσει ο παντογνώστης.)

Ζ.

 

Και δεύτερο;

*ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ όμως γενικότερα θέματα με το φετινό Πάσχα.

- Του χάσαμι τ’ αρνί πατριώτ’ι…

- Ε βέβαια, στις 27 Μαΐου; Τζάμπα παραγγείλαμε το αρνί…

-Όχι. Θα παραγγείλουμε κι άλλο, δεύτερο.

***

*- ΚΑΙ τι να την κάνουν τη λαμπάδα τα βαφτιστήρια, δηλαδή; Το δώρο της νονάς καλά, δεκτό, εννοείται όχι παπούτσια, σάμπως πού θα πάει το παιδί, η λαμπάδα όμως θα μείνει αναμνηστικό, θα πάει άκαφτη.

***

*- ΤΟ Πάσχα θα είμαστε 10 άτομα και θα ήθελα ένα αρνί.

- Για να το σουβλίσετε;

- Όχι, για να συμπληρώσουμε 11άδα, να παίξουμε μπαλίτσα.

Ζ.

 

Απ’ το καθισιό

*ΚΑΤΣΕ-ΚΑΤΣΕ όλη μέρα, χορεύουν στο ίντερνετ οι Λαρισαίοι.

- Σηκώθηκα λίγο, ρε παιδιά, να ξεπιαστεί ο καναπές.

***

*-ΕΤΣΙ μ’ έρχεται να πάρω το χολ κι όπου με βγάλει.

***

*- ΠΡΟΧΘΕΣ φακές... Χθες αρακά... Σήμερα φασόλια...Το επόμενο διήμερο, είναι κρίσιμο.

***

*- ΠΡΕΠΕΙ ν’ αρχίσω καθιστική ζωή, καλέ. Η ξάπλα μ’ έχει κουράσει.

Ζ.

 

Πατροκοσμάς

*ΣΤΙΣ 18 Απριλίου το Πάσχα, αλλά το Πάσχα θα γιορταστεί στις 26 Μαΐου, μάλλον. Δεν ήθελε πολύ, άρχισαν τα όργανα. Νάτην η διπλή Πασχαλιά και φουλ του Πατροκοσμά.

Είχε προφητέψει λένε ο Κοσμάς ο Αιτωλός ότι «Θα έρθει (το Ποθούμενο) όταν έρθουν δύο καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί».

Μμμ… Και τότε «Τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξει στο αίμα που θα χυθεί στην Πόλη», είχε πει επίσης. Κι ακόμη: «Μετά τον γενικό πόλεμο θα ζήσει ο λύκος με το αρνί».

***

*ΔΕΝ είναι καθόλου αστεία αυτά τα πράγματα. Όμως οι ερμηνευτές είχαν προβλέψει ως κρίσιμη χρονιά το 2014. Έλεγαν από πολύ πριν ότι «τη χρονιά εκείνη συμπίπτει το Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών, στις 20 Απριλίου, διπλή Πασχαλιά, ενώ ήδη από τώρα ειδικοί επιστήμονες (μετεωρολόγοι) κάνουν αναφορές ότι την ίδια χρονιά θα έχουμε γενική λειψυδρία και φοβερή ζέστη, με υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίας, άρα δεν θα γνωρίσουμε καθόλου χειμώνα, θα συμπέσουν δηλαδή δύο καλοκαίρια μαζί». (Έκαναν και συνδυασμούς με γεωστρατηγικές εντάσεις, Ιράν, Ισραήλ, Κορέες κ.λπ…)

***

*ΔΕΝ βγήκε το ‘14, φτου κι απ’ την αρχή. «Το 2018 με το Παλιό Ημερολόγιο, συμπίπτει παρά μια ημέρα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου με το Πάσχα. Με το Παλιό λοιπόν, το Μεγάλο Σάββατο του 2018 είναι 25 Μαρτίου, του Ευαγγελισμού δηλαδή και την Κυριακή είναι 26 Μαρτίου, Κυριακή του Πάσχα. Θα έχουμε δηλαδή και πάλι διπλή Πασχαλιά. Όμως το ίδιο θα συμβεί και το 2025…» (Υπάρχουν εφεδρείες…)

Ζ.

 

Ενημέρωση

*TΙΠΟΤΑ δεν αφήνει στην τύχη ο δήμαρχος Τυρνάβου σε σχέση και με τον κορονοϊό. Έτσι, εκτός των εξειδικευμένων μέτρων που ο Δήμος έλαβε από την πρώτη στιγμή και των γενικών οδηγιών που εφαρμόζει ευλαβικά, ο Γ. Κόκουρας διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Χρ. Χατζηχριστοδούλου, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συμμετέχει και στην περίφημη 12μελή ομάδα ειδικών. Ο οποίος δέχθηκε να επισκεφθεί σύντομα το Δημαρχείο Τυρνάβου συμμετέχοντας σε ενημερωτική σύσκεψη.

Κ. Τσ.

 

Κόστος

*ΚΙ έτσι προέκυψε ένα σχετικά ακριβές στοιχείο για το κόστος ενός κρεβατιού Εντατικής, πλήρως εξοπλισμένου εννοείται. Η Βουλή αποφάσισε να προσφέρει 8 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της για να γίνουν 50 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ στο ‘’Σωτηρία’’. Επομένως 150.000 ευρώ περίπου το κρεβάτι. Και κατεπείγουσα παράδοση λέει στο νοσοκομείο σε 60 μέρες. Και κατά πώς υπολόγισε η κυβέρνηση η λειτουργία κάθε κρεβατιού κοστίζει κάνα χιλιάρικο ημερησίως. (Να ξέρει κάποιος, αν θέλει να φτιάξει ιδιωτική ΜΕΘ.)

Ζ.

 

Εξετάσεις

*ΑΓΝΩΣΤΟ πότε θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας της περιόδου Μαΐου 2020.

Το Υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι λόγω των εξελίξεων στον χώρο της υγείας, καθώς και των εκτάκτων μέτρων πρόληψης που λαμβάνονται από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, δεν μπορεί τη δεδομένη στιγμή να καθοριστεί ο χρόνος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Αναμενόμενο, εδώ δεν έχει καθοριστεί ο χρόνος διεξαγωγής των Πανελλαδικών που είναι και ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» του Υπουργείου.

Ν.Π.

 

Μειώσεις

*Η κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά ότι επίκειται μείωση των μισθών στο Δημόσιο και των συντάξεων. Ο κόσμος όμως που είναι πια εκπαιδευμένος μετά από τόσα μνημόνια και έζησε στο πετσί του τις τακτικές εφαρμογής τους, αναρωτιέται χαμογελώντας πικρά. «Γιατί ποιος είπε για μειώσεις;» (Οι διαψεύσεις στα ξεκούδουνα, απλώς ανοίγουν κάθε φορά το επίμαχο θέμα.)

Ζ.

 

Απιστία 2%

*ΦΥΣΙΚΑ και άλλαξε το κλίμα στα οικογενειακά των Λαρισαίων.

- Μείωση της απιστίας κατά 98% . Όχι μόνο στη Λάρισα, πανελλαδικώς.

***

*- ΣΕ όσους μείνουν παντρεμένοι μετά τη λήξη της καραντίνας θα δοθεί το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ. Τιμής ένεκεν.

***

*- AYTH που υποφέρει περισσότερο απ’ όλους τώρα που κλειστήκαμε σπίτια μας, είναι η κουτσομπόλα της γειτονιάς. Μηδέν ορατότητα, κανένα νέο.

Ζ.

 

Σαΐνης

*ΡΕΣΙΤΑΛ φαντασίας από συνδικαλιστή της αστυνομίας, των ειδικών φρουρών ακριβέστερα, που μίλησε στην τηλεόραση για την ευρηματικότητα κάποιων που θέλουν οπωσδήποτε να κάνουν Πάσχα στο χωριό. «Κάποιοι, λίγοι, μέσω των λογιστών τους ή μέσω taxisnet αλλάζουν τις μόνιμες κατοικίες τους και τις βάζουν στην επαρχία, νομίζοντας ότι θα βάλουν τη σούβλα και θα ξεκινήσουν για Πάσχα.

Είναι λίγοι, αλλά το κάνουν» τόνισε, ο Πουαρό που είχε πληροφορίες. Κάποιος το είπε, του φάνηκε έξυπνη κίνηση, το υιοθέτησε. Και πώς θα επιστρέψουν μετά το Πάσχα σπίτι τους; Αυτό δεν το σκέφτηκε ο Κλουζό. Εκτός αν μετά από τόσες δεκαετίες άρχισε στη χώρα η αντίστροφη ροή στην εσωτερική μετανάστευση.

Ζ.

 

Κορνίζα

*ΤΟ συζητούν, το σκέφτονται οι Λαρισαίοι, φτάνουν και σε συμπεράσματα.

-Τα τρία ψέματα της καραντίνας. Δεν τρώω, κάνω δίαιτα. Δεν έχω μαλώσει με τη γυναίκα μου. Κάνω σεξ.

***

*- ΚΟΡΝΙΖΑΡΑΜΕ τα πτυχία και τα διπλώματά μας, σε λίγο και τα κλειδιά του σπιτιού μας.

***

*- ΣΗΜΕΡΙΝΗ ενημέρωση Τσιόδρα: «Τα κρούσματα είναι 8,14, 25, 32, 44 και τζόκερ το 7».

***

*- ΚΑΘΕ βράδυ πάω όλο και πιο αργά για ύπνο και κάθε πρωί ξυπνάω όλο και πιο νωρίς. Αν συνεχιστεί αυτό, σε λίγες μέρες θα με συναντάω στο μπάνιο.

Ζ.

 

Προμήθειες

*ΠΕΤΑΕΙ λέει το πορτοκάλι στις λαϊκές, οι Λαρισαίοι το προτιμούν μαζικά στις αγορές τους, διαπιστώνουν οι μικροπωλητές κι ας είναι τα εσπεριδοειδή ουσιαστικά εκτός εποχής. Αν και πορτοκάλια, στην Ελλάδα, βρίσκει πλέον κάποιος όλη τη χρονιά.

Αγοράζει λοιπόν ο κόσμος πορτοκάλια στη λαϊκή κι ύστερα περνάει κι απ’ το φαρμακείο για να προμηθευτεί σωληνάρια με βιταμίνη C. Για ενισχύσεις, κυριολεκτικά.

Ζ.

 

Μα ταιριάζει;

*«ΣΤΟΥΣ ναούς με αποστάσεις οι πιστοί όπως στα σουπερμάρκετ…» επιμένουν για τη Μ. Εβδομάδα ιερωμένοι στη Λάρισα κι έγραφε σχετικά χθες η εφημερίδα.

- Ατυχής ο παραλληλισμός τους, επέκρινε ο αναγνώστης. Καλά δηλαδή που δεν είπαν ‘’…όπως στις τράπεζες’’.

Ζ.

 

Άμεση παρέμβαση

*ΤΟΥΣ αστυνομικούς της Ομάδας Δίας της ΑΔΛ, για την άμεση παρέμβαση στη Νέα Σμύρνη, προκειμένου να απομακρύνουν ομάδες νεαρών Ρομά, οι οποίοι αγνοούν τα μέτρα προφύλαξης του κορονοϊού και συγχρωτίζονται σε κοινόχρηστους χώρους, ευχαριστούν κάτοικοι της περιοχής. «Είναι γεγονός ότι όσες φορές καλέσαμε την αστυνομία και είναι αρκετές το τελευταίο διάστημα, οι άντρες της επενέβησαν άμεσα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο συνωστισμός. Αυτό αφορά την ατομική ευθύνη των νεαρών. Το ζήτημα είναι ότι συνεχίζουν τους βανδαλισμούς των περιουσιών μας» δηλώνουν οι διαμαρτυρόμενοι, οι οποίοι ζητούν από τους συλλόγους της συνοικίας να αναλάβουν δράση.

Γ.Ρ.

 

Για το μέλλον

*ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ από τον εμπορικό σύλλογο επειδή λέει καταστήματα τροφίμων πωλούν και είδη υπόδησης και ένδυσης. Και διαμαρτυρία επειδή τους παίρνουν δουλειά απ’ το μέλλον, όταν θα ξανανοίξουν τα εμπορικά. Και πωλούν λέει και γυαλιά ηλίου και λαμπάδες και ηλεκτρικές μικροσυσκευές κι ό, τι φανταστεί κανείς. Μα γι’ αυτό δεν τα λένε σουπερμάρκετ; Και ντεπόν και του πουλιού το γάλα. Απ’ όλα πουλούσαν ανέκαθεν, απλώς ήταν άλλης ποιότητας και ποικιλίας από τα εξειδικευμένα καταστήματα, δεν λειτουργούσαν ανταγωνιστικά. Τώρα όμως; Στον καιρό της απελπισίας…

Ζ.

 

Παράπονα

*ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ πλήρωσε τον λογαριασμό νερού της ΔΕΥΑ Αγιάς μέσω e banking σε Τράπεζα, η οποία τον χρέωσε 60 λεπτά, ως έξοδα εξόφλησης! «Είναι απαράδεκτο σε αυτές τις ημέρες που δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα πληρωμής, παρά μόνο η ηλεκτρονική, να χρεώνονται έξοδα εξόφλησης λογαριασμού» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Γ.Ρ.

Σκούρα

*- ΠΑΜΕ για παράταση στα μέτρα. Στο τέλος θα χτυπήσουμε και πέναλτι. (Σκούρα βλέπουν τα πράγματα αρκετοί Λαρισαίοι.)

***

*- ΝΑ μην σας κοροϊδεύουν ότι στα σουπερμάρκετ θέλουν μονάχα μάσκα και γάντια. Εγώ πήγα σήμερα και ήθελαν και λεφτά.

***

*- ΜΙΑ φορά, ρε παιδιά, πήγε να κοπεί το κάπνισμα στις καφετέριες. Και κόπηκαν οι καφετέριες.

Ζ.

 

---------

MOLIS PARELUHFHSAN PERIORISMENH POSOTHTA

*ΜΟΛΙΣ παρελήφθησαν, περιορισμένη ποσότητα. Ωτ κουτύρ άλλωστε…

Ζ.

 

 

---------

SOT AMAJOSTASIO TOY DHMOY TEMPON

*ΣΤΟ αμαξοστάσιο του Δήμου Τεμπών από χθες το νέο πλυντήριο κάδων μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος». Την παραλαβή έκανε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Νικολάου μαζί με τον προϊστάμενο Στέλιο Τζανέκο. Ολοκληρώνονται οι τυπικές διαδικασίες και το όχημα σύντομα ξεκινά. Πολύτιμο, ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες.

Κ.Τσ.

 

 

---------

 «Ειδήσεις»

EIDHSEIS PERI DHMOSIOGRAFIKHS DEONTOLOGIAS KAI PALI O O LOGOS ME AFORMH

*ΠΕΡΙ δημοσιογραφικής δεοντολογίας και πάλι ο λόγος με αφορμή την κάλυψη γεγονότων που αφορούν την πανδημία της νόσου COVID 19. Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που τοπική ηλεκτρονική σελίδα «ανακάλυψε» το πρώτο κρούσμα της νόσου στη Λάρισα, εκεί που δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Συντακτών και την προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία και η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ξαναχτύπησε.

Αυτή τη φορά μετέδωσε ότι κατέληξε τελικά ο Γερμανός τουρίστας από την περιοχή του Νοτίου Πηλίου, που συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. «Είδηση» που στη συνέχεια απέσυρε (ζητώντας μάλιστα και συγγνώμη…), αλλά στο μεταξύ είχαν προλάβει (…) να αναμεταδώσουν άλλες ηλεκτρονικές σελίδες, κάποιες από τις οποίες μάλιστα επικαλούνται την αρχική ανάρτηση με αποτέλεσμα όπως είναι φυσικό να προκληθεί αναστάτωση.

Τα τηλέφωνα άρπαξαν φωτιά με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη να ζητά πληροφορίες για έναν θάνατο που μόνο στη φαντασία των συντακτών της ανάρτησης υπήρξε. Την ίδια εικόνα απεκόμισε και άνθρωπος της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα που επικοινώνησε με την Κλινική Εντατικής Θεραπείας για να πληροφορηθεί λεπτομέρειες για τον θάνατο του Γερμανού τουρίστα.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, η αρχική ανάρτηση της τοπικής ιστοσελίδας κατέβηκε. Κάποιες άλλες αναδημοσιεύσεις όμως παρέμειναν για να μας υπενθυμίζουν το μέγεθος της εγκληματικής ανευθυνότητας μερικών ανώνυμων δημοσιογραφούντων που προσπαθούν αγωνιωδώς να εντυπωσιάσουν διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις με αντάλλαγμα μερικά άχρηστα κλικς και like. Παραβλέποντας τις συνέπειες που έχουν αυτές οι «ειδήσεις» για τους πρωταγωνιστές και το περιβάλλον τους.

Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass