ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2020 18:00
*Η πολιτική εξουσία στον Αγιο Αχίλλιο, μαζί με τους βουλευτές και ο Δαμιανός Ζώκας, πάντα σε προνομιακή θέση, εκπροσωπώντας τον μονίμως απόντα βουλευτή Λαρίσης και πρόεδρό του Κυρ. Βελόπουλο, ο οποίος μπορεί να είχε υποχρέωση σε καμιά ορκωμοσία για τίποτε επιπλέον πτυχία. Ζ. *Η πολιτική εξουσία στον Αγιο Αχίλλιο, μαζί με τους βουλευτές και ο Δαμιανός Ζώκας, πάντα σε προνομιακή θέση, εκπροσωπώντας τον μονίμως απόντα βουλευτή Λαρίσης και πρόεδρό του Κυρ. Βελόπουλο, ο οποίος μπορεί να είχε υποχρέωση σε καμιά ορκωμοσία για τίποτε επιπλέον πτυχία. Ζ.

Επάνοδος
*- ΠΗΓΑ για περπάτημα το πρωί, τρόμαξα... Ολομόναχος ήμουν. Μα όλοι στις καφετέριες;


Άλλαξαν οι συνήθειες που είχαν εγκαθιδρυθεί τον τελευταίο καιρό. Επανήλθαν οι Λαρισαίοι στις καφετέριες. Μουδιασμένα, προσεκτικά έως λιγάκι αμήχανα. Δεν βοηθούσε και η μέρα, ο καιρός, ήταν και «τσαγκαροδευτέρα»... Ωστόσο ανοίγοντας τα μαγαζιά, έπαψε ο κόσμος να ξεροσταλιάζει στις αστρέχες πίνοντας καφέ ή να ψάχνει άδειο παγκάκι στις πλατείες.
Ζ.

Συμπεράσματα
*ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ να βγάζουν συμπεράσματα από την καραντίνα οι Λαρισαίοι.
- Μάθαμε να πλένουμε καλά τα χέρια μας αλλά για να μαζεύουμε και τους καφέδες μας από τις παραλίες θέλει δουλίτσα ακόμα...
***
*- ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε Πρωτοχρονιά 1η Ιουνίου και να περάσουμε κατευθείαν στο 2021;
***
*- ΕΠΙΣΗΣ δεν κολλάει κορονοϊό όποιος πιστεύει βαθιά στον τουρισμό.
Ζ.

Δεν φλιέντι
*ΑΛΛΑΞΑΝ οι συνήθειες με την καραντίνα και τα μέτρα αποστασιοποίησης. Κανένας δεν πλησιάζει κανέναν, τέρμα οι χειραψίες, αν κάποιοι χαιρετηθούν με τον παλιό τρόπο γίνονται δημόσιο αξιοθέατο και προκαλούν τη σιωπηρή αποδοκιμασία των υπολοίπων.
-Βρε εδώ έφτασαν να μη φλιέντι ούτε οι Αλβανοί, όταν συναντιούνται...
-Τι εννοείς;
-Να εμείς φιλιόμαστε δυό φορές σταυρωτά. Αυτοί το έχουν συνήθειο στον τόπο τους και φιλιούνται καμιά δεκαριά φορές...
Ζ.

Λεφτουδάκια
*ΚΑΙ τώρα θα πληρώσουν οι κουτόφραγκοι για τον κορονοϊό. Πάλι; Η Καθημερινή βλέπει «10 δισ. για την Αθήνα» και το Πρώτο Θέμα «15 δισ. από το πακέτο Μέρκελ -Μακρόν». Ε, 5 δισεκατομμυριάκια διαφορά δεν χάλασε κι ο κόσμος, το χρήμα να ρέει. Ή τουλάχιστον να φαίνεται ότι ρέει.
Ζ.

Δεν πλησιάζουν
*ΑΝΟΙΞΑΝ τα σύνορα μεταξύ των νομών και φάνηκε ότι οι υπόλοιποι Θεσσαλοί είναι κάπως επιφυλακτικοί με τους Λαρισαίους.
-Τελικά μόνο εσείς εκεί στη Λάρσα έχετε ακόμη κορονοϊό, η συνήθης πρώτη κουβέντα σε συναντήσεις.
***
*ΕΚΕΙΝΟΙ όμως που έχουν σοβαρό επαγγελματικό πρόβλημα είναι οι τσιγγάνοι μικροπωλητές που τριγυρνούν σε χωριά και γειτονιές ανά τη Θεσσαλία, μανάβηδες κλπ. Ασχέτως το πού μένουν κι από πού έρχονται, αρκεί το χρώμα τους, η φυλή. Δεν πλησιάζει πια ο κόσμος στα «ντάτσουν» να ψωνίσει, όπως έκανε πριν, φοβάται. Τους έχουν πάρει όλους στον λαιμό τους οι κάτοικοι των Νταμαρίων Ν. Σμύρνης.
Ζ.

Εκτάρια;
*«ΟΥΤΕ σπιθαμή εδάφους» δεν παραχωρούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, αυτή είναι η στάνταρ έκφραση διαχρονικά. Τώρα η συζήτηση γίνεται για 16 στρέμματα στον Έβρο. Ε, δεν είναι και πολύ... Ο Λαρισαίος όμως εκτιμούσε ότι πρόκειται για έκταση 160 στρεμμάτων.
Ξένες εφημερίδες ανέδειξαν το θέμα, γράφοντας για 16 που μάλλον είναι εκτάρια, έτσι μετρούν τις εκτάσεις εκεί. Άρα επί δέκα.
(Αν και εν προκειμένω δεν έχει και τόσο σημασία...)
Ζ.

Πολλά τα λεφτά
*Η γνώμη μου είναι ότι τόσο το «κόμμα Λαγού» όσο και το «κόμμα Κασιδιάρη» είναι σπασμωδικές κινήσεις την παραμονή της ολοκλήρωσης της μεγάλης δίκης, εκτιμά ο δημοσιογράφος Δημ. Ψαρράς που παρακολουθεί στενά το χρυσαυγίτικο φαινόμενο. Όλοι αυτοί οι στενοί συνεργάτες/συνεργοί του Μιχαλολιάκου, παρέμεναν δίπλα του όσο είχαν την ελπίδα ότι δεν θα καταδικαστεί η Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση και επομένως θα της αποδοθούν οι κρατικές επιχορηγήσεις που είχαν παρακρατηθεί με νόμο μετά την άσκηση των διώξεων το φθινόπωρο του 2013.
Το ποσό υπερβαίνει τα 9 εκατ. ευρώ. Το γεγονός ότι τώρα διαλύονται, για μένα μαρτυρά ότι έχουν καταλάβει πως η ετυμηγορία θα είναι σε βάρος τους. Διαχωρίζοντας τη θέση τους από τον Μιχαλολιάκο νομίζουν ότι μπορεί να περισωθούν οι ίδιοι. (Η Δημοκρατία είναι γαλαντόμα.)
Ζ.

Τρελό Αλογο...
*ΜΕ ιστορίες από τη δύσκολη υπόθεση των σχέσεων συνεισέφεραν οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Έμαθα χωρίσατε λόγω κακού timing.
- Ναι ρε φίλε, άστα. Γύρισε σπίτι νωρίτερα ...
***
*- ΗΜΟΥΝΑ πριν με τη γυναίκα σου δίπλα στο ποτάμι, Καθιστέ Βούβαλε.
- Κι εγώ τη δικιά σου στο δάσος, Τρελό Άλογο...
- Είμαστε Απάτσι.
***
*- ΜΩΡΟ μου θα μου πάρεις για τη γιορτή μου δώρο έναν υπολογιστή;
- Μα καλά, ο άλλος που έχεις;
- Ο άλλος θα μου πάρει τάμπλετ.
Ζ.

Διακοσμητικά
*«ΤΑ αριστουργήματα του διάσημου συγγραφέα σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις για τη βιβλιοθήκη σας», προσφέρει κυριακάτικη εφημερίδα. Έτσι ακριβώς. Για τη βιβλιοθήκη σας, μπορεί και να τα διαβάσετε αν τύχει.
Σε πολυτελείς και σκληρόδετες εκδόσεις, όμως όχι ό,τι κι ό, τι. Βάλε μισό μέτρο κίτρινο στη βιβλιοθήκη κι ένα μέτρο καφέ. Σε ράχη βιβλίου, που έλεγαν παλιότερα οι διακοσμητές των νεόπλουτων.
Ζ.

Με ξένα κόλλυβα
*ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ο Λαρισαίος συνταξιούχος. Έχει λέει ένα σπίτι, απόκτημα των κόπων του, το οποίο το νοικιάζει. Κι ήρθε ο ενοικιαστής και του δίνει μόνο το 60% του ενοικίου, εφαρμόζοντας τον νόμο ως θιγόμενος απ’ το «λοκντάουν» αφού υποχρεώθηκε να κλείσει τα μαγαζιά του. Πήρε και τα 800 ευρώ, μια μικρή ανακούφιση και η μείωση του ενοικίου.
- Με ρωτάει όμως εμένα η κυβέρνηση; Που κάνει κοινωνική πολιτική με ξένα κόλλυβα...
Αδικημένο θεωρεί τον εαυτό του ο ιδιοκτήτης.
- Μα είπε η κυβέρνηση ότι θα σας επιστρέψει μέρος του χαμένου ενοικίου μέσω της φορολογίας, με μείωση του ΕΝΦΙΑ κλπ.
- Είπε, δεν έκανε όμως τίποτε. Και επιπλέον να σημειωθεί ότι ο ενοικιαστής μου είναι πολύ πιο πλούσιος από μένα, έχει μαγαζιά, επιχειρήσεις, δεν είναι επομένως δίκαιο αυτό.
Ζ.

Από πριν
*ΖΩΗΡΗ η συζήτηση για τον μεγάλο Περίπατο της Αθήνας και την απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης.
Ο κορονοϊός δρα υπέρ πεζών, ποδηλατών και τραπεζοκαθισμάτων.
Στη Λάρισα, αντίστοιχη κίνηση ή και σκέψη δεν φάνηκε να έγινε. Ίσως επειδή το κέντρο της Λάρισας είχε πάρει τις ανάσες του με το δίκτυο πεζοδρόμων εδώ και σαράντα χρόνια.
Ίσως επειδή τα τελευταία χρόνια εξελίσσονται τα έργα που προτάθηκαν από το ΣΒΑΚ, την επιστημονική μελέτη για τις μετακινήσεις στο ευρύτερο κέντρο της πόλης από την οποία προέκυψαν νέες πεζοδρομήσεις, διαπλάτυνση πεζοδρομίων, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας κλπ.
Έτσι η πόλη θεωρείται ότι βρέθηκε προετοιμασμένη, πιο προχωρημένη από άλλες. (Ίσως οι νέες συνθήκες όμως να διαμορφώνουν ευκαιρία για επέκταση του σχεδίου.)
Ζ.

Ούτε κουβέντα
*ΔΕΝ είχαν και τόσο κέφι οι Λαρισαίοι φοιτητές.
-Σαν σκυλί δουλεύω τελευταία μωρέ...
-Εσύ; Σαν σκυλί;
-Ναι εγώ. Σαν τεμπελόσκυλο.
***
*- ΕΙΜΑΙ τόσο αγύμναστος που δεν σηκώνω ούτε κουβέντα.
***
*-ΧΩΡΙΣ καφέ δεν δουλεύει το μυαλό μου.
-Πόσα χρόνια έχεις να πιείς;
Ζ.
Αυτός φταίει
*- ΑΤΥΧΙΑ για τον Μητσοτάκη, σχολίαζε ο Λαρισαίος. Εκεί που η οικονομία πήγαινε σφαίρα, έπεσε πάνω στον κορονοϊό και φρέναρε...
Μεγάλη η ζημιά το δίχως άλλο. Όμως και η πορεία των δεικτών της Οικονομίας εκείνους τους τελευταίους μήνες του 2019 δεν ήταν και για να καμαρώνει κάποιος. Αλλά ποιος τα θυμάται αυτά, καλύφθηκαν στον κουρνιαχτό.
***
*- ΑΤΥΧΙΑ και για τον Καλογιάννη...
Συνέχισε ο ίδιος, αναφερόμενος στο έργο απαγόρευσης της κυκλοφορίας στους πεζόδρομους. Αυτό με τις μπάρες, τους αναδυόμενους στυλίσκους που τοποθετήθηκαν με μια κάποια καθυστέρηση αλλά δεν λειτούργησαν ακόμη.
-Ήταν προγραμματισμένο για το περασμένο φθινόπωρο, έφτασε το καλοκαίρι κι ακόμη τίποτα. Τώρα τα ρίχνουν στον κορονοϊό, φυσιολογικό. (Πόσες αμαρτίες ακόμη να σηκώσει κι αυτός;)
Ζ.

Πεντάστερη
*ΣΤΑ κελιά του αρχηγού και υπαρχηγού της ρωσογεωργιανής μαφίας στις φυλακές Νιγρίτας, όπου έγινε αιφνίδιος έλεγχος από την αστυνομία, βρέθηκαν λέει απίστευτα πράγματα. Και διενεργείται πειθαρχική έρευνα σχετικά με την προέλευση και την εισαγωγή στη φυλακή αντικειμένων όπως ψυγεία και καταψύκτες, επιδαπέδιο κλιματιστικό, τηλεοράσεις, μπάρμπεκιου με κάρβουνα, συσκευές όπως ηλεκτρική κουζίνα, φούρνος μικροκυμάτων, κ.λπ. γυάλινη πρόσοψη τζακιού, μπουκάλια με οινοπνευματώδη, δοχεία με συμπληρώματα εκγύμνασης. Απίστευτο; Η αστυνομική έρευνα βρήκε επίσης στα κελιά υπερσύγχρονες τηλεοράσεις και ενυδρείο. Αλλά και επιτοίχια επένδυση ψηφίδας στο μπάνιο τους με ντουζιέρα και υδρομασάζ.
***
*ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν (30) κρατούμενοι, (13) ημεδαποί και (17) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα...». Συνελήφθησαν κρατούμενοι; Και τι τους έκαναν, τους έβαλαν στη φυλακή; Τους φυλακισμένους; Τους δεσμοφύλακες, τους διευθυντές, τι; Μα είπαν, πειθαρχική έρευνα.
Ζ.

Ποιοι δύο;
*ΜΕ τις τρεις απουσίες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ κάτι πήγε να γίνει καθώς προέκυψε ο καυγάς με τον Γ. Πρετεντέρη και τα κομμωτήρια, λιγάκι ανεξήγητος με την έντασή του, κόπασε όμως γρήγορα.
Με τις δύο αρνητικές ψήφους από τη ΝΔ στη μυστική ψηφοφορία κατά Παπαγγελόπουλου δεν ασχολήθηκε κανείς, πουθενά, τα αθηναϊκά ΜΜΕ απέφυγαν, σενάρια και υποθέσεις δεν υπήρξαν, ούτε ύποπτοι, τίποτε.
Ίσως επειδή θα έπρεπε να ξεκινήσουν από πολύ βαριά ονόματα και δεν θα το άντεχε η υγεία της κυβέρνησης.
Ζ.

23ης Οκτωβρίου
*ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ διαμαρτύρεται ότι η μισή οδός της 23ης Οκτωβρίου, αστράφτει από καθαριότητα και η άλλη μισή έχει την αντίθετη εικόνα.
Ειδικότερα, αναφέρει ότι από τη συμβολή της με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι εκεί που συναντά την οδό Σεφέρη, η 23ης Οκτωβρίου είναι γεμάτη φύλλα και διαφόρων ειδών σκουπίδια, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ρωτά υπάλληλο Καθαριότητας την ώρα που καθάριζε την 23ης Οκτωβρίου από τη Σεφέρη και προς τη Χρυσοχόου, τι συμβαίνει. Η απάντηση που πήρε είναι ότι άλλος υπάλληλος έχει αναλάβει το «βρόμικο» κομμάτι της οδού, ο οποίος όμως είναι άφαντος!
Λ.Κ.

Το μωρό
*Ο Λαρισαίος τηλεφώνησε σε έναν παλιό του φίλο. Μετά την καραντίνα επειγόταν να πάει Αθήνα, είχε πρόβλημα όμως με τη λειτουργία των ξενοδοχείων.
-Φιλαράκι, έχουμε χρόνια να τα πούμε αλλά έρχομαι Αθήνα για δουλειά και δεν έχω πού να μείνω, μπορείς να με φιλοξενήσεις για μία νύχτα;
-Εννοείται βρε Γιώργο, αν και δεν έχω μεγάλο χώρο, θα βολευτούμε...
Φτάνοντας ο Γιώργος αργά το βράδυ στο σπίτι του φίλου του, του λέει εκείνος.
-Θες να κοιμηθείς με το μωρό στο δωμάτιο πάνω ή να σου στρώσω εδώ κάτω στον καναπέ;
-Καλύτερα εδώ κάτω, μην ενοχλήσω το μωρό.
***
*ΤΟ πρωί σηκώθηκε ο Γιώργος και πήγε στην κουζίνα να ετοιμάσει πρωινό και βλέπει μια δίμετρη ξανθιά με πλούσιο στήθος, φορώντας ένα διάφανο νυχτικό. Μένει για λίγο άφωνος, την καλημερίζει.
-Συγγνώμη, εσύ ποια είσαι;
-Εγώ είμαι το μωρό. Εσύ ποιος είσαι;
-Εγώ; Εγώ είμαι ο ηλίθιος που κοιμήθηκε στον καναπέ χθες βράδυ. 

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass