ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2020 18:00
*ΟΧΙ οι Λαρισαίοι δεν έφυγαν. Εδώ είναι. Βγήκαν για καφέ χθες στο κέντρο και πάρκαραν όπου τους βόλευε. Φυσικά... *ΟΧΙ οι Λαρισαίοι δεν έφυγαν. Εδώ είναι. Βγήκαν για καφέ χθες στο κέντρο και πάρκαραν όπου τους βόλευε. Φυσικά...

Αστατος
*ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ...
Αν και πρώτη μέρα καλοκαιρού, ο καιρός παραμένει άστατος και... ακατάστατος και στα κινητά όλοι ψάχνουν από τώρα

την πρόγνωση του επομένου «τριημέρου». Το «Άγιον Πνεύμα» προμηνύεται θερμότερο μεν, αλλά... πού να πάει κανείς με τα περισσότερα ξενοδοχεία κλειστά; Άρα περιορισμένες μετακινήσεις σε κοντινούς προορισμούς είναι το πιθανότερο σενάριο.
Κατά τα λοιπά, δίχως φόβο, πάθος και... μάσκες ο πληθυσμός ξεθάρρεψε. «Φοβούμαι μήπως νιώσουμε υπερβολική σιγουριά» δηλώνει ο Χαρδαλιάς, αλλά –με μηδέν θανάτους το τελευταίο τριήμερο- ποιος τον ακούει πια; Και ολοένα και περισσότεροι σε ρωτούν στον δρόμο αν τελικά... υπήρξε ο κορονοϊός ή τζάμπα μας έκλεισαν. Ό,τι πείτε...

Πεθυμιές!
*Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στην υποτιθέμενη... κανονικότητα συνεχίζεται πλήρως.
Ο λαός είναι αποφασισμένος και... ενωμένος. Στα καφέ της «Ταχυδρομείου» αυτό το Σαββατοκύριακο ο λαός δεν ήταν απλώς... ενωμένος αλλά... σφιχταγκαλιασμένος! Μέχρι παρεξηγήσεως. Ε, τόσο καιρό μακριά, αλληλοπεθυμηθήκαμε βρε!

Τρώμε σπίτι
*ΠΙΟ δύσκολα τα πράγματα στην πραγματική εστίαση, στο φαγητό.
Εκεί ο λαός κρατιέται. Φράγκα δεν υπάρχουν και πολλά. Άλλοι, πάλι... ξέμαθαν να βγαίνουν και σκέφτονται... «σαν καλά να είναι και στο σπίτι». Βάλε και την αβεβαιότητα για το μέλλον και το «δεύτερο κύμα από Σεπτέμβριο» που κραδαίνουν κάποιοι.
Οπότε... «μένουμε – και τρώμε- σπίτι».

Ξε-λεφτερία
*ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στα σχολεία για μαθητές δημοτικών σχολείων...
Πάμε όλες μαζί κορίτσια :
- Χαίρε, ω χαίρε λεφτεριά!
(Στην πράξη – για να σοβαρολογήσουμε- θα δούμε μειωμένη προσέλευση. Πολλοί οι γονείς που φοβούνται).

Πώς τα παίρνουν;
*ΕΝΤΑΞΕΙ, δικαίως πανηγυρίζουμε για τα 32 και πλέον δισ. που θα λάβει η Ελλάδα από την Ε.Ε. λόγω κορονοϊού. Αλλά να μας πει κάποιος και πώς θα τα... απορροφήσουμε.
Να μας πει γιατί από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ 2014-2020 καταφέραμε και απορροφήσαμε τελικά ως χώρα μόλις το 45% !
Όπως θα ’λεγε και μια πλανημένη ψυχή : «λεφτά υπάρχουν» (Ποιος ξέρει να τα παίρνει είναι το πρόβλημα).

Τσιόδρες παντού
*ΠΑΝΤΩΣ κάποιες εφημερίδες έγραφαν χτες ότι η Κυβέρνηση, για την αξιοποίηση των 32 δισ. αναζητεί τον... «Τσιόδρα της οικονομίας».
Τελικά σε λίγο θα ψάχνουμε παντού Τσιόδρες. Δεν πάει λ.χ. καλά το ποδόσφαιρο; Θα ψάχνουμε τον Τσιόδρα του... ποδοσφαίρου. Και μετά τον Τσιόδρα της Παιδείας, της Δικαιοσύνης, της Ναυτιλίας, του Τουρισμού, έναν Τσιόδρα για... γαμπρό μας, έναν Τσιόδρα για Πρωθυπουργό, έναν Τσιόδρα για Πρόεδρο Δημοκρατίας, μην σου πω μέχρι και για... Αρχιεπίσκοπο.
Πάντα υπερβολικοί σε όλα μας.

Λιγνίτες
*ΕΝΑ από τα επόμενα στοιχήματα πάντως της Ελλάδας είναι η απεξάρτησή της από τον λιγνίτη. Επομένως, μέρος των 32 δισ. θα διατεθούν για την προώθηση πράσινων μορφών ενέργειας. Δεν είναι απλή υπόθεση.
Μέχρι πρόσφατα συζητούσαμε για... αξιοποίηση των λιγνιτών της Ελασσόνας, που θα σήμαινε όχι απλά την περιβαλλοντική οπισθοδρόμηση ολόκληρου του νομού, αλλά μια ανεπανάληπτη περιβαλλοντική καταστροφή σε πολλά επίπεδα.
Προφανώς και είναι επώδυνο –ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα το τέλος του λιγνίτη. Θα στείλει στην ανεργία χιλιάδες οικογένειες μέχρις ότου το σκηνικό αποκατασταθεί. Αλλά είναι και πρόοδος. Δεν μπορούμε να μένουμε σε λογικές του... 19ου αιώνα!
Ο πλανήτης δεν θα μπορεί να ανασάνει αν δεν τον σεβαστούμε. Και είναι προτιμότερη μια επώδυνη προσαρμογή που θα φέρει σύντομα καλύτερα αποτελέσματα από το να γίνει η Ελλάδα η ενεργειακή χαβούζα της Ευρώπης.

Εμφύλιες διαμάχες
*ΟΙ ΗΠΑ φλέγονται...
Πολλές οι διαδηλώσεις σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ που προφανώς βολεύουν και το αντι-Τραμπ μπλοκ. Εκλογές γαρ.
Από την άλλη, ο μέσος οπαδός του Τραμπ, ο επαρχιώτης καουμπόη, μια χαρά νιώθει που ο Πρόεδρος είναι έτοιμος να στείλει στρατό και θεωρεί ότι η Αστυνομία... έκανε απλώς τη δουλειά της με τον «μαύρο».
Το τέρας των δύο Αμερικών «αναβιώνει» και η διαμάχη αυτή δεν προμηνύει τίποτε θετικό για κανέναν. Ούτε για την παγκόσμια ισορροπία. Σκέψου, ας πούμε, σε μια περιφερειακή διένεξη τύπου Ελλάδας – Τουρκίας, ποιος στις ΗΠΑ θα έχει μυαλό να παρέμβει και να μαζέψει την κατάσταση...

«Ξεπούλημα»
*ΔΗΛΑΔΗ, αν καταλάβαμε καλά, το αμερικανικό διαστημόπλοιο «Falcon 9» της Εταιρείας SpaceX, που εκτοξεύτηκε στο διάστημα από το ακρωτήριο «Κανάβεραλ» ήταν κάτι σαν... ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα) δηλαδή, μιας ιδιωτικής εταιρείας και της ΝΑΣΑ.
Πάλι καλά! Γιατί αν εκτοξευόταν στην Ελλάδα δεν το’ χαμε σε τίποτε να βγουν κόμματα της Αριστεράς και να καταγγείλουν... ξεπούλημα του διαστήματος στα ιδιωτικά συμφέροντα!

Τις πταίει;
*ΩΣ συνήθως οι Έλληνες πολιτικοί στρογγυλεύουν τα πράγματα.
Βγήκε χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επ’ ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος για να μας πει ότι εμείς τα έχουμε με τον... καπνό, κι όχι με τους καπνιστές. Δηλαδή κ. πρωθυπουργέ, ο... καπνός από μόνος του σε τι φταίει; Γιατί άραγε δεν φταίνε οι άνθρωποι που επιμένουν να καπνίζουν; Το πράγμα είναι απλό και η αλήθεια να λέγεται: Είμαστε εναντίον όσων καπνίζουν δίχως να σέβονται το δικαίωμα των υπολοίπων να αναπνέουν ελεύθερα.
(Κι όξω απ’ την πόρτα...)

Σινέ- Μύλος
*ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ και θα ανοίξει στις 15 Ιουνίου το θερινό (και... αντικορονοϊκό συγχρόνως) σινεμά του «Μύλου» και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού προβαίνει στις σχετικές εργασίες.
Πάλι καλά... Σε μια Λάρισα που ετοιμάζεται να ζήσει – λόγω περιορισμών – ένα μάλλον μονότονο καλοκαίρι, χωρίς πολλές- πολλές δυνατότητες για διακοπές, μια ταινιούλα πού και πού, ανάμεσα «στ’ αγιόκλημα και τα γιασεμιά» είναι σπουδαία διέξοδος. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ταινιάρες!

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass