Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2020 18:03
* ΑΥΤΟΙ οι αυτοδιοικητικοί τα βρίσκουν εύκολα. Να, όπως ο περιφερειάρχης με τον αναπληρωτή δήμαρχο. Ζ. * ΑΥΤΟΙ οι αυτοδιοικητικοί τα βρίσκουν εύκολα. Να, όπως ο περιφερειάρχης με τον αναπληρωτή δήμαρχο. Ζ.

Παραβάσταξε
*ΛΙΓΕΣ νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι δυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Αν δεν είναι αυτός καιρός ανοιξιάτικος, ποιος είναι. Ολίγον άστατος, ολίγη από βροχούλα, αεράκι λιγάκι. Μόνο που βαστάει δύο βδομάδες τώρα κι έχει εξελιχθεί σε πρόβλημα από πολλές απόψεις.
***
*ΕΥΤΥΧΩΣ από σήμερα επιτέλους αλλάζει. Οπότε θ’ αρχίσει ν’ αναρωτιέται ο Λαρισαίος.
-Τώρα γιατί δεν βρέχει; Χάλασε;
***
*ΑΥΤΕΣ οι σύντομες βροχούλες που έγιναν πια καθημερινότητα...
-Είναι σαν την πεθερά βρε σεις, έλεγε ο Λαρισαίος. Έρχεται για λίγο, κάνει τη βλακεία της και φεύγει σα να μην τρέχει τίποτε.
Ζ.

Σπορά αργύρου
*ΔΙΑΒΑΖΑΝ στη συντροφιά των Λαρισαίων το αναλυτικό ρεπορτάζ για την αντιχαλαζική προστασία μέσω βομβαρδισμού των νεφών. Που ο μετεωρολόγος αποφασίζει την απογείωση αεροπλάνου όταν εντοπίσει πιθανή χαλαζοφόρα καταιγίδα στο ραντάρ καιρού. Εφόσον υφίστανται τα κριτήρια, το πλήρωμα του αεροπλάνου διενεργεί σπορά ελευθερώνοντας πυρήνες ιωδιούχου αργύρου...
-Καλά μας τα έχουν πει βρε παιδιά, μας ψεκάζουν. Τώρα μας το λένε κιόλας...
Ζ.

Χωρίς σχολείο
*Η μόρφωση, λένε οι ειδικοί, το σχολείο θα βγάλει τους Ρομά απ’ το γκέτο και την περιθωριοποίηση. Μάλιστα. Επειδή λοιπόν οι γονείς δεν έχουν πάει σχολείο και ζουν γκετοποιημένοι, δεν καταλαβαίνουν τι παίζει και πώς γίνεται με τον κορονοϊό, αρνούνται τους ελέγχους κι αφήνουν τα παιδιά τους εκτός σχολείου. Ορισμένοι, αφορμή έψαχναν άλλωστε να μην τα στείλουν. Σ’ ένα φαύλο κύκλο έχουν μπλέξει οι αρμόδιοι στη Ν. Σμύρνη.
Ζ.

Πάλι ελεύθεροι
*ΣΥΧΝΑ λέει οι εξουσίες δεν θέλουν να βλέπουν τις λεπτές πλην όμως ουσιώδεις διακρίσεις μεταξύ εγκλήματος και διαφορετικότητας, της ανατρεπτικής συμπεριφοράς, διακρίσεις που έχουν μεγάλη σημασία. Άλλο οι καθιστικές διαμαρτυρίες εν μέση οδώ και οι καταλήψεις κτιρίων, δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο με εμπρησμούς ή με ένοπλες εξεγέρσεις.
Κι όπως επισημαίνει ο Τ. Π. προχθές τα μέλη του «Ρουβίκωνα» βεβήλωσαν τα ιερά και τα όσια του καθεστώτος. Πέταξαν τρικάκια έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Έγκλημα καθοσιώσεως. Η αντίδραση της κυβέρνησης; Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι επτά από τις 16 προσαγωγές. Με ποια κατηγορία; Επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία. Αφέθηκαν ελεύθεροι και κάποια στιγμή θα δικαστούν. (Τι λιγότερο έκανε δηλαδή η προηγούμενη κυβέρνηση που κατηγορούνταν ως φιλική με τους Ρουβίκωνες, επειδή δεν τους εξολόθρευε. Σημειωτέο ότι η ποινή δεν είναι ισόβια για κάποιον που πετάει μπογιές ή τρικάκια.)
Ζ.

Νεότης
*ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές.
- Κι εγώ μικρός ήμουν αισιόδοξος. Μετά μεγάλωσα.
***
*- ΕΓΩ πάντως από τα 20 και μετά σταμάτησα να μεγαλώνω. Μόνο ομορφαίνω.
***
*- Ο άλλος 13 χρονών γράφει «Θέλω να γυρίσω στα παλιά». Πού αγόρι μου; Στο υπερηχογράφημα;
Ζ.

Νέο μέτωπο
*ΚΑΙ να που ανοίγει μέτωπο Μπίζιου-Κόκκαλη. «Με 4 ευρώ ανά γαλακτοφόρο ζώο αποζημίωση από το υπουργείο και υπολογίζοντας πως η διάθεση από κάθε κτηνοτρόφο στην αγορά την περίοδο του Πάσχα άγγιξε το 1/5 με 1/6 της παραγωγής, διαμορφώθηκε μια τιμή κοντά στα 8 έως 9 ευρώ το κιλό για τους κτηνοτρόφους. Είναι λοιπόν, πολύ κομψά, εντελώς λάθος να υποστηρίζεις από το βήμα της Βουλής πως υπήρχε θέμα...». Έτσι σχολίασε η Στέλλα Μπίζιου αποστροφή της ομιλίας του συριζαίου συναδέλφου της Β. Κόκκαλη, όταν ο πρώην υφυπουργός έκανε τη σχετική αναφορά. «Ποτέ στο παρελθόν οι κτηνοτρόφοι δεν είχαν λάβει τέτοιο ποσό», έλεγε με βεβαιότητα η Λαρισαία βουλευτής της ΝΔ, η οποία λογικά γνωρίζει το αντικείμενο.
Ζ.

Αμπελών μαναχά
*ΣΤΟ προσκήνιο με την παραίτηση-ανεξαρτητοποίησή του ο Αμπελωνίτης αντιδήμαρχος Τυρνάβου Χρ. Μάμμος.
- Να ήταν άραγε μαιευτήρας ο παππούς;
Στη συντροφιά των Λαρισαίων συζητούσαν για το επώνυμό του.
- Η βία, η μαμή της ιστορίας όπως έλεγαν κάποιοι. Να θέλει μήπως να προκαλέσει με την παραίτησή του πρόωρο τοκετό; Να γεννηθεί αυτόνομος Δήμος Αμπελώνα...
-Τώρα, πίσω-πίσω;
***
*Ο παραιτηθείς εξηγεί πάντως ότι το κίνητρό του ήταν τοπικιστικό. «Η εμπλοκή μου με τα κοινά είχε αφετηρία την προσφορά για την πόλη που ζω εγώ και τα παιδιά μου». Αμπελωνίτες λέει τον ψήφισαν γι’ αυτούς τρέχει. «Λυπάμαι που μετά από αμέτρητες οχλήσεις, για διάφορα θέματα που αφορούν την πόλη του Αμπελώνα, τόσο στον κύριο δήμαρχο όσο και στους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής δεν στάθηκε δυνατό να επιλυθούν πολλά από αυτά. Συνεπώς δεν μπορώ να αποτελώ μέλος μιας ομάδας από την οποία ο κόσμος που με στήριξε περίμενε να γίνουν τουλάχιστον τα αυτονόητα για τον τόπο μας». Κι άντε γεια.
Κι η συζήτηση συνεχιζόταν.
- Ο δήμαρχος Γ. Κόκουρας θα πει λέτε κάτι; Θα αντιδράσει;
- Χαζός είναι να πει; Να μαλώσει; Έχει ένα σωρό ψηφοφορίες μπροστά του στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα επόμενα χρόνια.
Ζ.

Στον καφέ
*ΕΛΕΓΑΝ τα δικά τους οι Λαρισαίες στον καφέ.
-Τα τέσσερα αγαπημένα ζώα μιας γυναίκας: Μια τζάγκουαρ στο γκαράζ. Μια αλεπού στην ντουλάπα. Ένας τίγρης στο κρεβάτι. Ένα βόδι να τα πληρώνει.
***
*- ΜΠΗΚΕ καλέ η άλλη στο φαρμακείο και πήρε από ‘’β’’, ζήτησε βαλεριάνα και βιάγκρα. Σου λέει, αν δεν δούμε το πουλάκι τουλάχιστον ας κοιμηθώ σαν πουλάκι.
***
*- ΠΙΣΩ από κάθε ταλαιπωρημένη, κουρασμένη γυναίκα που τρέχει να τα προλάβει όλα, βρίσκεται ένας άντρας που λέει διαρκώς ‘’μην αγχώνεσαι, όλα θα γίνουν.’’
Ζ.

Κι άλλο
*«...ΕΙΜΑΙ αναγκασμένος να απαντήσω στα τεχνάσματα, τις ύβρεις κι τον κιτρινισμό τους». Μια ακόμη δημόσια κόντρα βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη, του Μάριου Ξηρομερίτη της αντιπολίτευσης με τη δημοτική αρχή για διοικητικά θέματα της Πινακοθήκης, στο Δ. Σ. της οποίας εκείνος μετέχει. Εν προκειμένω του απαντά η αντιπρόεδρος και έχουσα την ευθύνη της Πινακοθήκης Άννυ Ψάρρα, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος απευθύνεται στον δήμαρχο, τον τυπικά πρόεδρο της διοίκησης. (Κι έπεται συνέχεια.)
Ζ.

Τα του οίκου του
*ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ να βελτιώσει μονοπάτια στην ορεινή ζώνη, ο Δήμος Αγιάς ξεκινά πρόγραμμα υιοθεσίας περιπατητικών διαδρομών. Σκοπός είναι να αναλάβουν ιδιώτες και φορείς τη συντήρηση των μονοπατιών ώστε να είναι αυτά προσβάσιμα για κάθε ενδιαφερόμενο. Ο πρώτος που εκδήλωσε ενδιαφέρον ήταν ο Λαρισαίος ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε μάλιστα την πρόθεσή του σε ‘’μεσημεριανάδικο’’ της τηλεόρασης κι έγινε ένας κάποιος ντόρος.
***
*ΚΙ ύστερα ήρθε ο παπα Ρίζος, ο εφημέριος της Ανατολής και περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας. «Ο κος Γεωργούλης», είπε ο Ρ. Κομήτσας, «αντί να υιοθετεί μονοπάτια στον Αγιόκαμπο ας έρθει στην Ανατολή όπου είναι συνιδιοκτήτης κατοικίας στο κέντρο του χωριού, που εδώ και χρόνια έχει εγκαταλειφθεί αποτελώντας μεγάλο κίνδυνο για τα παιδιά που παίζουν αμέριμνα δίπλα από το ερείπιο το οποίο εφάπτεται με την κεντρική πλατεία. Η δε αυλή του σπιτιού είναι μια ζούγκλα από τα χόρτα που πολλές φορές καθαρίζονται από τους γείτονες. Ας καθαρίσει επομένως τα του οίκου του πρώτα ο κος Γεωργούλης και μετά τα μονοπάτια Αγιοκάμπου». (Τώρα τον έβαλε σε δύσκολο μονοπάτι.)
Ζ.
ΔΕΗ
ΛΟΓΩ των μέτρων προστασίας από τη διασπορά της πανδημίας του κορονοϊού, συνιστάται στους πολίτες, να αποφεύγουν τη φυσική παρουσία, σε συναλλαγές τους με δημόσιους οργανισμούς, επιχειρήσεις κ.ά. και να προτιμούν την ηλεκτρονική επικοινωνία.
Τη συμβουλή αυτή ακολούθησε Λαρισαίος, που τηλεφωνεί επί ώρες στη ΔΕΗ, γιατί θέλει να αλλάξει τη θέση του ρολογιού της στο σπίτι του, ώστε να διευκολύνει τα συνεργεία στην καταμέτρηση της κατανάλωσής του, αλλά δεν απαντά κανείς.
Καταγγέλλει λοιπόν ότι «ζητούν να μην δημιουργούμε συγχρωτισμό στη ΔΕΗ, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι θα σηκώνουν και τα τηλέφωνα, αλλιώς μας αναγκάζουν να πάμε στα γραφεία τους».
Λ.Κ.

Δήμητρας
ΔΗΜΗΤΡΑ. Προστάτιδα της γεωργίας. Στη Λάρισα και πολλών ειδών ...εντόμων και τρωκτικών, αν κρίνει κανείς από τους αριθμούς τους που σουλατσάρουν στη φερώνυμη οδό, του κέντρου της πόλης. Όπου, όπως καταγγέλλει επαγγελματίας, κατσαρίδες, βελτιωμένου μάλιστα είδους, κρίνοντας από το μέγεθος, ακόμη και ποντικοί, «καλωσορίζουν» το πρωί τους καταστηματάρχες. Βολτάρουν ανενόχλητα ξεπροβάλλοντας από τα φρεάτια, σε μια οδό η οποία βρωμάει από απλυσιά και αφροντισιά.
«Και σαν να μην έφτανε αυτό προσπαθώ μέρες τώρα να επικοινωνήσω με έναν αρμόδιο και με παραπέμπουν από τον ένα στον άλλο», κατέληξε ο πληττόμενος συμπολίτης.

Άλλη προσέγγιση
*ΔΥΟ φίλοι παντρεμένοι τα πίνουν παρέα ένα βραδάκι στο μπαρ και τα λένε.
- Λοιπόν, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Κάθε φορά που γυρίζω σπίτι μετά από ποτό, κλείνω τα φώτα του αυτοκινήτου πριν στρίψω στη γωνία, σβήνω τη μηχανή και ρολάρω μέχρι το γκαράζ, βγάζω τα παπούτσια πριν να μπω στο σπίτι, ανεβαίνω σαν κλέφτης τις σκάλες, γδύνομαι στο μπάνιο. Ξαπλώνω όσο πιο απαλά μπορώ και παρ’ όλ’ αυτά η γυναίκα μου ξυπνάει και μου βάζει τις φωνές που γύρισα τόσο αργά...
- Κοίτα, τι να σου πω... Είναι προφανές ότι ακολουθείς λάθος προσέγγιση. Εγώ φρενάρω με θόρυβο στο γκαράζ, ανεβαίνω αεράτος χτυπώντας τα πόδια μου στα σκαλοπάτια, πετάω τα παπούτσια και τα ρούχα μου, πηδάω στο κρεβάτι, χαϊδεύω τη γυναίκα μου και της λέω,
«Τι λες μωρό μου, έχεις όρεξη»; «Κι εκείνη πάντα κάνει την κοιμισμένη.
Ζ.

 

SYRIZA CIU

*Ε ναι, όρθιοι μοίραζαν το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι» οι Λαρισαίοι συριζαίοι στην Ταχυδρομείου χθες, θα βγουν κι άλλα απογεύματα σεργιάνι λένε. Το «Μένουμε όρθιοι» το «ΙΙ», καθότι το αντίστοιχο «Ι» εξαντλήθηκε, όχι απ’  την ορθοστασία.
Ζ.

 

KELLAS FOTO GYM CIU

* ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ στις τάξεις των ιδιοκτητών γυμναστηρίων, μετά τη χθεσινή κυβερνητική απόφαση για την επίσπευση της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεών τους. Είχε προηγηθεί συνάντηση του Χρήστου Κέλλα και του Φαρσαλινού ιδιοκτήτη αλυσίδας γυμναστηρίων Δημήτρη Κουκουφλή, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, στον οποίο και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ανοίξουν άμεσα τα γυμναστήρια.
Γ.Ρ.

 

TEST KORONOIOY CIU

*ΤΕΣΤ κορονοϊού σε σύγχρονο ελληνικό αεροδρόμιο. Σε περίπτωση θετικής ένδειξης προβλέπεται ξεμάτιασμα.
Ζ.

 

TRAKTER CIU

*ΤΕΣΤ κορονοϊού σε σύγχρονο ελληνικό αεροδρόμιο. Σε περίπτωση θετικής ένδειξης προβλέπεται ξεμάτιασμα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass