ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2020 18:00
*ΑΣΧΕΤΩΣ ημέρας και ώρας, με τα μέτρα προφύλαξης, οι ουρές έξω από τις τράπεζες της Λάρισας αποτελούν πλέον καθεστώς.  Ζ. *ΑΣΧΕΤΩΣ ημέρας και ώρας, με τα μέτρα προφύλαξης, οι ουρές έξω από τις τράπεζες της Λάρισας αποτελούν πλέον καθεστώς. Ζ.

Να δροσίσει
*ΤΟ καλοκαιράκι μπλεγμένο φέτος με τις συνήθειες της καραντίνας.


-Πάμε για περπάτημα;
-Κάτσε να πέσει λίγο πρώτα η ζέστη...
-Σε πόση ώρα λες;
-Κατά τον Οκτώβριο...
Ζ.

Αποκλεισμός
*ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΙ στον Εχίνο βιώνουν ξανά την απόλυτη καραντίνα, περιοριστικά μέτρα ακόμα πιο έντονα από εκείνα που είχαν υποστεί στην αρχή του lockdown όλοι οι Έλληνες. Βέβαια ύπαιθρος είναι, κεφαλοχώρι, θα έχουν τις αυλές τους οι Πομάκοι, πιο χαλαρή απ’ τις πόλεις η διαβίωση εκεί. Κι όσο να ’ναι, μαθημένα τα βουνά στα χιόνια, είναι συνηθισμένοι στη λογική του αποκλεισμού. Μέχρι πριν μια εικοσαετία ίσχυαν στην περιοχή τους τα ειδικά μέτρα ελέγχου στο να βγει ή να μπει κάποιος, για εθνικούς λόγους έλεγαν απ’ την Αθήνα κι έστρεψαν έτσι τότε τον κόσμο εκεί, προς την Άγκυρα που περίμενε με ανοιχτές αγκάλες και δώρα.
Ζ.

Κι οι αντίπαλοι
*- Ε, σε επίσκεψη Μητσοτάκη, όταν μάλιστα ήταν στην αντιπολίτευση, δεν θα έσπευδαν οι τοπικοί συριζαίοι παράγοντες να τον ακούσουν και να συζητήσουν μαζί του. Μπορεί και να μην τους καλούσαν κι οι οικοδεσπότες, οι ντόπιοι νεοδημοκράτες...
Ο Λαρισαίος σχολίαζε την έντονη παρουσία νεοδημοκρατών στην εκδήλωση με τον Αλ. Τσίπρα στο Κιλελέρ. Προεξάρχοντος του δημάρχου Θαν. Νασιακόπουλου, φωτογραφία του οποίου δίπλα στον Τσίπρα εμφανίστηκε χθες πρωτοσέλιδη στην «Αυγή», ήταν να γίνει κι αυτό το απίστευτο, παρόντες λοιπόν συνεταιριστές και αγροτοσυνδικαλιστές που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι τον άκουσαν, μίλησαν, τον ρώτησαν. Εντάξει, δεν πήγαν οι του ΚΚΕ, οι νεοδημοκράτες όμως τον υποδέχτηκαν με ενδιαφέρον.
-Υπάρχει και μια άλλη εξήγηση, συμπλήρωνε ένας πιο αναλυτικός τύπος. Πού να βρεθούν αγροτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να πάνε κι αλλού. Δεν είναι δα και τόσοι...
Ζ.

Οικοδεσπότης
*ΜΕΧΡΙ και που τον «ξεσκόνισε» τον Αλ. Τσίπρα ο δήμαρχος Θαν. Νασιακόπουλος. Για την ακρίβεια του τίναξε μια ακριδούλα που είχε σταθεί στο πέτο του.
- Αχ, και να σ’ έβλεπε από καμιά μεριά ο Μητσοτάκης... (Ο οικοδεσπότης δήμαρχος χαμογέλασε στο πείραγμα.)
***
*ΚΑΠΟΙΑ στιγμή στην παρέμβασή του ο δήμαρχος έλεγε για το νερό του ποταμού που πάει χαμένο. Αγχωμένος μάλλον με το υδατικό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να λέει για τον Αχελώο, το φαραωνικό έργο, το πείξε το δείξε.
- Μα εγώ για τον Πηνειό λέω, τον διέκοψε ο Θαν. Νασιακόπουλος. Που περνάει και χάνεται...
Ζ.

Με τερματοφύλακα
*ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σοφίας νεαρών Λαρισαίων ανδρών.
-Τι θα πει έχει σχέση... Και το τέρμα έχει τερματοφύλακα, γκολ μπαίνουν όμως.
***
*- ΆΝΤΡΑΣ που γουστάρει δεν διστάζει. Και γυναίκα που γουστάρει δεν νυστάζει.
***
*- ΜΠΑΜΠΑ, γιατί κοιμάσαι στον καναπέ;
- Παιδί μου, ξέρεις να σβήνεις μηνύματα;
- Ναι.
- Εγώ δεν ήξερα.
Ζ.

Εξεπιτούτου
*ΚΙ άμα ήταν Καρδιτσιώτης στον τελικό του Master chef θα μιλούσε εκεί χουριάτκα; Είχε τις αντιρρήσεις του ο Λαρισαίος, που υποχρεώθηκε να βλέπει μαζί με τη γυναίκα του το ριάλιτι μαγειρικής. Άμα ήταν Ζακυνθινός ή Κερκυραίος θα έπρεπε δηλαδή να ξεχωρίζει απ’ την ντοπιολαλιά του όπως έκανε ο Κυπραίος; Είπαμε συμπαθητικά τα καταληκτικά «ν» και τα άλλα χαρακτηριστικά της κυπριακής διαλέκτου, αλλά μην το κάνουμε και αλά Γιάτσεκ Γκμοχ, που μετά από σαράντα χρόνια μιλούσε ελληνοπολωνέζικα για να διατηρεί το ξεχωριστό του στυλ. Όλοι ξέρουν ότι οι Κύπριοι μπορούν να μιλούν κανονικά ελληνικά κι όταν θέλουν να λαλούν στη λαλιά τους. Όπως κι οι καμπίσιοι στα χωριά τους μιλούν αλλιώς «μι τς θκιές», απ’ ό,τι όταν είναι στη δουλειά τους στην πόλη. (Ενοχλήθηκε ο άνθρωπος από τη διάθεση του παίκτη να ξεχωρίζει.)
Ζ.

Αλίτης
*ΑΠΟ την άλλη, ο νικητής, ο σύντροφος Σταύρος Βαρθαλίτης έθεσε σωστά το ζήτημα. «Ο ήλιος θα ανατείλει ξανά. Ποιος ήλιος; Ο πράσινος.» Δεν ήθελε πολύ να πάρει φωτιά το ίντερνετ.
-Έρωτας αλήτης πασόκος Βαρθαλίτης.
-Ο νέος αρχιμάγειρας της Χαριλάου Τρικούπη.
-ΠΑΣΟΚ ουίσκι και φαΐ απ’ τον Βαρθαλίτη. (Αλλά και το επίσημο ΚΙΝΑΛ ασχολήθηκε σοβαρά διά του εκπροσώπου Τύπου Παύλου Χρηστίδη. «Βαρθαλίτης ο νέος ΚΙΝΑΛίτης». Σοβαρά...)
Ζ.

Πεσόντες
*- ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να πουν κάτι, να εξηγήσουν... Ο Λαρισαίος επέκρινε κι εκείνος τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες αλλά απ’ αυτές δεν θα μιλούσαν ποτέ χωρίς εντολή ή άδεια. Δεν είναι που δεν διορθώνουν κάτι στην παγίδα της νέας Μ. Αλεξάνδρου, όπου σκοντάφτει πέφτει και χτυπάει κόσμος διαρκώς. Είναι που αδιαφορούν παντελώς ακόμη και να εξηγήσουν τη στάση τους. Να πουν πώς προέκυψε η παγίδα πεζών, αν σχεδιάζουν κάτι ή γιατί δεν μπορούν να αλλάξουν τα πεζοδρόμια. Ανεπίτρεπτη χαρακτήριζε τη σιωπή της Δημαρχίας.
- Τουλάχιστον να υπερασπιστούν τις τεχνικές επιλογές τους. Έστω να καταγγείλουν αυτούς που πέφτουν...
- Δηλαδή, αν αργότερα αλλάξει ο δήμαρχος μπορεί να φτιάξει στη Μ. Αλεξάνδρου μνημείο των πεσόντων; (Πικρό χιούμορ από τον διπλανό του θυμωμένου που αγόρευε στην παρέα.)
Ζ.

Διαίτης
*ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας είχαν πάλι έμπνευση.
- Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος καλοκαιριάτικα, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να φάμε όλο το παγωτό απ’ το ψυγείο. Κρίμα να πάει χαμένο.
***
*- ΒΑΖΩ ρε σεις τις σοκολάτες στη φρουτιέρα και μετά τις τρώω ως φρούτο.
***
*- ΞΕΚΙΝΑΩ από σήμερα τη δίαιτα του κουφού. Θα τρώω ό,τι θέλω και δεν θ’ ακούω κανέναν.                      

Ζ.


Στο περίμενε
*ΕΝΤΑΞΕΙ με τις Πανελλήνιες, ελήφθη μέριμνα, τα προστατευτικά μέτρα αραίωσης στις αίθουσες εφαρμόζονται, οι εξετάσεις διεξάγονται κανονικά. Σε άλλες εξετάσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα οι δεκαοχτάχρονοι Λαρισαίοι, κυρίως αυτοί που δίνουν για να πάρουν δίπλωμα αυτοκινήτου. Και δεν είναι ότι ως νέοι αδημονούν, είναι που η υποστελεχωμένη υπηρεσία αδυνατεί να δώσει ρυθμό στις θεωρητικές εξετάσεις. Κι ο υποψήφιος πρέπει πια να περιμένει, λέει, ακόμη και πέντε μήνες να δώσει για τα σήματα. Αφού στις αίθουσες εξέτασης πρέπει να μπαίνουν κάθε φορά οι μισοί, πρέπει να διπλασιαστούν οι μέρες, τα τμήματα εξέτασης, απλό είναι. Και οι ενδιαφερόμενοι, που εκπροσωπούνται πρακτικά από τις σχολές οδηγών ζητούν από την Περιφέρεια να ενισχύσει τη Διεύθυνση Μεταφορών με 2-3 υπαλλήλους. (Είναι σαφές ότι άμα βαρεθούν να περιμένουν, τα νέα παιδιά θα οδηγούν χωρίς δίπλωμα. Και θα φταίει η Πολιτεία.)
Ζ.

Εβδομηντάρηδες
*ΓΕΝΕΘΛΙΑ χθες για τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη και χρόνια πολλά, έγινε 68 χρονών. Κι ο Λαρισαίος, στη συντροφιά των μεσηλίκων, έκανε τον συνδυασμό.
- Στις μεθεπόμενες δημοτικές εκλογές, ο Καλογιάννης θα είναι όσο είναι φέτος ο Τραμπ που διεκδικεί επανεκλογή ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Στις μεθεπόμενες, διότι στις επόμενες σε τρία χρόνια δηλαδή, ο δήμαρχος θα είναι μικρός ακόμα...
Ζ.

Ο ρέκορντμαν
*ΛΕΕΙ ότι σταματάει το ποδόσφαιρο κι αυτή τη φορά φαίνεται να είναι οριστικό. Ο Κώστας Νεμπεγλέρας έγινε κιόλας 45 χρονών. Με τις περισσότερες επαγγελματικές συμμετοχές από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή στη χώρα, τις περισσότερες εξ αυτών με την ΑΕΛ, παίκτης και της Εθνικής, αποδείχθηκε ντούρασελ και μάλιστα στην επίπονη θέση του αμυντικού μέσου. Μετά τα σαράντα του εξακολούθησε να παίζει, όχι για την πλάκα του, κανονικά στα τοπικά πρωταθλήματα. Και τώρα πια ήρθε ο καιρός να αφοσιωθεί στα προπονητικά. Όπου, αν ακολουθήσει την ίδια τακτική, θα συνεχίσει ως τα 105 του. Εμ, 30 χρόνια παίκτης να μην κάνει κι άλλα 60 ως προπονητής;
Ζ.

Οδός Βόλου
*ΤΙ θα γίνει μ’ αυτή τη Βόλου... Πού θα πάει η ιστορία; Ακόμα ένας ποδηλάτης χθες τραυματισμένος απ’ τα τροχοφόρα. Κι επειδή δεν μπορεί μόνο εκεί ν’ αρμενίζουν στραβά ποδηλάτες και πεζοί, μάλλον στραβός είναι ο δρόμος. Η βαριά κυκλοφορία που δέχεται είναι που φταίει. Υπομονή να προχωρήσουν κάποια έργα που έχουν προγραμματιστεί, μήπως να δρομολογηθούν όμως κι επιπλέον παρεμβάσεις;
***
*ΧΘΕΣ επίσης ανατράπηκε και νταλίκα παρακάτω στον δρόμο για τον Βόλο. Βαριά οχήματα σε στενό δρόμο, συμβαίνουν αυτά. Το ερώτημα είναι τι γύρευε η νταλίκα στην παλιά Βόλου. Ε πώς, για να γλιτώσει τα διόδια στο Μοσχοχώρι πήρε το ρίσκο ο οδηγός της. Ναι, αλλά οι αρμόδιοι και η τροχαία εδώ και χρόνια λένε ότι προσπαθούν να αποθαρρύνουν τη διέλευση των βαριών φορτηγών από τον παλιό δρόμο της Βόλου. Τρόποι υπάρχουν.
Ζ.

Όλοι εκεί
*ΣΧΕΔΟΝ σύμπασα η κοινοβουλευτική Λάρισα χθες στην Επιτροπή Υδάτων της Βουλής. Ήταν για τη ρύπανση στον Τιταρήσιο η συζήτηση, το αιώνιο πρόβλημα με τον Τυρογαλίτη ποταμό... συγγνώμη τον Ελασσονίτη. Εκεί, με παρεμβάσεις οι κυβερνητικοί Μ. Χαρακόπουλος αλλά και Στέλλα Μπίζιου, που ως ντόπια αλλά και προερχόμενη από τυροκομική οικογένεια ξέρει καλά την υπόθεση, εκεί ο Β. Κόκκαλης από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και η Ευαγγελία Λιακούλη, μα και ο Γ. Λαμπρούλης από τις μικρότερες πτέρυγες. Οι πάντες όλοι κι η οικολογική ευαισθησία περίσσεψε πανταχόθεν.
Ζ.

Κιόσκι ΚΤΕΛ
*ΤΗΝ επαναφορά του στεγάστρου μαζί με το παγκάκι της στάσης «διεκδικούν» μόνιμοι κάτοικοι του Αγιοκάμπου που χρησιμοποιούν το υπεραστικό ΚΤΕΛ για να μετακινηθούν προς Αγιά και Λάρισα. Το κιόσκι βρισκόταν τοποθετημένο στη στροφή της επαρχιακής οδού, στη διασταύρωση προς παραλία Αγιοκάμπου και Πολυδένδρι - Σκλήθρο και, όπως ανέφερε ηλικιωμένος κάτοικος της περιοχής, αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών από τον Δήμο. Οι εργασίες όμως ολοκληρώθηκαν και η στάση «ορφάνεψε». Όπως δε αναφέρει, εκεί περιμένουν καθημερινά αρκετοί συμπολίτες και για κάμποση ώρα, την άφιξη του λεωφορείου.
Τώρα αναμένουν και το κιόσκι...

Τι ‘ναι η πατρίδα μας...
*ΕΡΧΕΤΑΙ ο στρατηγός για επιθεώρηση στο στρατόπεδο, οι στρατιώτες στη γραμμή.
- Έλα εδώ εσύ. Πώς λέγεσαι;
- Γεωργόπουλος.
- Για πες μου, τι είναι η πατρίδα;
- Δεν ξέρω.
- Στη θέση σου γρήγορα, δέκα μέρες φυλακή. Έλα εδώ εσύ. Πώς λέγεσαι;
- Κωνσταντόπουλος.
- Δεν μου λες, τι είναι η πατρίδα;
- Μάνα μας, στρατηγέ.
- Μπράβο παιδί μου. Στη θέση σου. Έλα εδώ εσύ. Πώς λέγεσαι;
- Δημητρόπουλος.
- Τι είπαμε λοιπόν ότι είναι η πατρίδα;
- Η μάνα του Κωνσταντόπουλου, στρατηγέ.                 

Ζ.

 

PINAKIDA CIU

*ΔΥΟ πινακίδες σε μία και αποτέλεσμα... καμία. Το ένα σήμα πάνω στ’ άλλο, δεν θα είχαν χώρο, στην οδό Κάρλας στις γραμμές. Το επισημαίνει η Ζ. Τ. αναρωτώμενη: Κανείς δεν το βλέπει;
Ζ.

BOLOS PRIN CIU

*ΕΓΙΝΕ μεγάλη πλάκα πανελληνίως με τις κερκίδες του Πανθεσσαλικού. Όπως παίζουν τώρα με τον κορονοϊό, κεκλεισμένων των θυρών χωρίς φιλάθλους, έτσι έπαιζαν μπάλα στον Βόλο και πριν, εδώ και χρόνια ίδια εικόνα.                                        

  Ζ.

NOIKOKYRA CIU

*ΒΓΗΚΕ στην αυλή η νοικοκυρά, συνέχισε στη γειτονιά, τελείωσε με το χωριό κι απλώθηκε στο διπλανό βουνό.
Ζ.

KEP1

... ενώ στο ΚΕΠ στην Ίωνος Δραγούμη, «ουρές» σχηματίζονται μετά τις 2 (και ως τις 3 το μεσημέρι). Τότε δηλαδή που κλείνουν όλα τ’ άλλα...

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass