ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2020 18:00
*ΚΑΙ να σκοντάψει ο τυφλός στα μαλακά θα πέσει, θα σκέφτηκε ο ανόητος. *ΚΑΙ να σκοντάψει ο τυφλός στα μαλακά θα πέσει, θα σκέφτηκε ο ανόητος.

Ερημιές
*ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ερημιάς -πλην ίσως της Κυριακής- εξακολουθούν στα παράλια της Λάρισας. Mοναχά οι Λαρισαίοι για το καθιερωμένο γρήγορο μπάνιο εμφανίζονται κι αυτοί άπαξ της εβδομάδας, αφού και τα ελληνικά νοικοκυριά τα μετράνε διπλά και τριπλά και δεν είναι ικανά να αναπληρώσουν τις απώλειες στον τουρισμό.
Όσον αφορά στους ξένους, προχθές αφίχθηκαν κάτι λίγοι Σέρβοι, ενώ αναμένονται Πολωνοί από την 8η Ιουλίου και μετά. Με δύο λόγια, φέτος ισχύει το «ό,τι προλάβουμε να σώσουμε»...
Σε κάθε περίπτωση ο τουρισμός δεν είναι και η βαριά... βιομηχανία του νομού μας.

Βροχερή ισημερία
*ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ μπόρες χτες στον Νομό Λάρισας... Ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες για τις περισσότερες καλλιέργειες...
Το καλοκαίρι προχωρά, σήμερα είναι και η θερινή ισημερία, που θα πει ότι η μέρα, έστω και ανεπαίσθητα μικραίνει κατά μερικά δευτερόλεπτα...

Κανείς...
*ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ παντού αναζωπυρώσεις του κορονοϊού. Στην Ελλάδα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, αλλά πείτε μου σοβαρά: έχετε δει έναν (αριθμός: 1) χώρο που να τηρεί τα μέτρα; Υπάρχει άραγε σερβιτόρος/α που να φοράει μάσκα και να μην την έχει απλώς κρεμασμένη στον λαιμό του;
Ο (καλός) Θεός της Ελλάδας ως πότε θα βάζει το χέρι του;

Απρόσωπη
*Η 33ΧΡΟΝΗ που απήγαγε την 10χρονη. Η 34χρονη έριξε βιτριόλι στην 35χρονη για τα μάτια 40χρονου, ενώ χτες 83χρονη ξυλοκοπήθηκε από Πακιστανό.
Τελικά αυτή η χώρα δεν κατοικείται πια από ανθρώπους με ονοματεπώνυμο αλλά από... ηλικίες ημεδαπές ή αλλοδαπές... Μόνο που μερικές φορές αγγίζει τα όρια του κωμικού...

Κιόλας;
*ΤΡΙΑ μαθήματα μετά βίας έδωσαν δεν έδωσαν οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις κι όμως! Βρέθηκαν ΜΜΕ που έβγαλαν κιόλας συμπέρασμα και «έπαιξαν» τα κλασικά ρεπορτάζ για το... «πού θα κινηθούν οι βάσεις».
Πραγματικά η δημοσιογραφία στην Ελλάδα δεν έχει πια καμιά ελπίδα... ανάστασης!

Ζήτωωωωω!
*ΚΙ επειδή α) η τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας έχει προ πολλού χαθεί και β) επειδή χρειάζομαι μερικά πενηντάευρα για κάτι ζόρια που τραβάω, ξεκινάω:
-Μητσοτάκη είσαι θεός. Είσαι ο μεγαλύτερος ηγέτης του 21ου αιώνα. Γειά σου ρε Κυριάκαρε παίδαρε... Κυριάκο αλάνι, ρίχτους στο ντιβάνι...
Φτάνει κ. Πέτσα, ή να πω κι άλλα; (Τα μετρητά στον λογαριασμό μου, κανονικά, με e-banking).

Ανασχηματισμός
*ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ο ανασχηματισμός του Κυριάκου διότι, ως έγραψαν οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, που ως τέτοιες όλο και κάτι θα ξέρουν, πάτησε πόδι ο... Σαμαράς (οπότε πληροφορηθήκαμε κι εμείς ότι υφίσταται ακόμη... Σαμαράς).
Ο πρώην πρωθυπουργός -λένε- ζήτησε να μην «φαγωθούν» οι «σαμαρικοί» υπουργοί Άδωνις, Βρούτσης, Κεραμέως.
Αλήθεια , ψέματα, αδιάφορο... Τι νόημα έχουν πια οι υπουργικοί θώκοι όταν μια στενή ομάδα προσώπων υπό τον Μητσοτάκη θα διαχειριστούν το «ψαχνό», τουτέστιν τα 32 δισ. που προσδοκά η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Στην ουσία αυτή είναι η πραγματική Κυβέρνηση. Οι άλλοι μάλλον θα αρκεστούν στα... κόκαλα!

Ταραχές
*ΑΛΛΑ δεν είναι μόνο αυτό...
Στην Κοινοβουλευτιιή Ομάδα της ΝΔ, διαβάζουν από δω κι από κει πως ο Κυριάκος μελετά την αξιοποίηση «πεφωτισμένων» πρώην ΠΑΣΟΚων (στα πρότυπα του Χρυσοχοΐδη) και τρελαίνονται ομαδικώς...
Το σημιτικό ΠΑΣΟΚ είναι (και θα είναι για πάντα) εδώ.

Όπως παλιά...
*ΕΠΙΣΗΣ, κατά πώς κυκλοφορεί εις τους αθλητικούς κύκλους της πόλεως, ο κ. Αλέξης Κούγιας, εκτός από την επιστροφή στο «Αλκαζάρ» έχει λάβει την απόφαση να καλύψει τη θέση του αριστερού εξτρέμ των «βυσσινί» που κατείχε ως τώρα ο κ. Αμρ Ουάρντα διά του κ. Γιάννη Βαλαώρα και να επαναφέρει ως αμυντικό δίδυμο τους ανυπέρβλητους κ. Τάκη Παραφέστα και Γιάννη Γκαλίτσιο. Η μεγάλη ΑΕΛ του παρελθόντος ξανάρχεται γατάκια!

Άεργος
*ΕΙΔΙΚΩΣ για τον κ. Γιάννη Βαλαώρα, ο μεγαλομέτοχος εδήλωσε:
-Σάματις τώρα με τον κορονοϊό τι έχει να κάνει εκεί στην Κω; Ποιος τουρισμός; Το ποδόσφαιρο είναι το μέλλον.

Αέρα - πατέρα
*ΔΕΝ σε θυμήθηκαν χτες τα βλαστάρια σου, ε πατέρα; Ενώ τη γιορτή της μητέρας...
Δεν πειράζει. Θα σε θυμηθούν...
(Μόλις τους τελειώσουν τα φράγκα, θα ξαναγίνεις από πατέρας... «μπαμπούλης»).

Πεζοδρόμια
*ΔΥΟ από τις μεγάλες πληγές της Λάρισας - τη θεραπεία των οποίων πρέπει επιτέλους να προγραμματίσει η δημοτική Αρχή είναι η κατασκευή πεζοδρομίων στην Ηρώων Πολυτεχνείου και στην οδό Βόλου. Δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε απλό, αλλά το θέμα χρονίζει και δυστυχώς δεν βλέπουμε ούτε καν... πρόθεση, έστω και για τμηματικές κατασκευές. Προφανώς μιλάμε και για πρόβλεψη ποδηλατοδρόμων - ειδικά στη Βόλου, όπου το πρόσφατο ατύχημα ήρθε να μας θυμίσει ότι το θέμα έχει γίνει και επικίνδυνο.

e- Κράτος
*ΓΙΑ φαντάσου! Ακόμη και οι μεταβιβάσεις ακινήτων, διαδικασία που τόσο ταλαιπωρεί τους Έλληνες πολίτες, θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά χωρίς επίσκεψη στην Εφορία, όπως έγραψε χτες η «Ε». Μεγάλη ανάσα για το κοινό και είμαστε ακόμη στην αρχή για την απλοποίηση και πολλών ακόμη επώδυνων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Η τεχνολογία υπάρχει, ο κόσμος εξοικειώνεται καθημερινά όλο και πιο πολύ με την τεχνολογία, οπότε το μείζον είναι το Κράτος να εμπιστευθεί τους πολίτες του αρκούμενο σε μια απλή υπεύθυνη δήλωση αντί να ζητάει ολόκληρα... πακέτα από χαρτιά.

Παράπονα
*ΤΑ περιφερειακά μέσα μαζικής ενημέρωσης ευχαρίστησε χθες στη Λάρισα ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Αντ. Μυλωνάκης και αυτό γιατί όπως δήλωσε «τα πανελλαδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχουν «εξαφανίσει» όλα τα υπόλοιπα κόμματα εκτός των μεγάλων Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ».
Σχολιάζοντας δε, την πορεία των παραπάνω κομμάτων, εκτίμησή του είναι ότι: «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, πολύ σύντομα θα είναι και συνεταιράκια. Το ΚΙΝΑΛ, είναι έτοιμο να πάει το μισό από τη μία μεριά και το άλλο μισό από την άλλη».

Οιωνοί
*ΑΣΚΗΣΕΙΣ ψυχραιμίας έκαναν προχθές Σάββατο, κάτοικοι, παραθεριστές και οι επαγγελματίες των παραλίων του Δήμου Αγιάς, όταν τα νεύρα τους χτύπησαν κόκκινο, με τις διακοπές ρεύματος που γίνονταν ανά διαστήματα, τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
Οι επαγγελματίες δε, δεν μπορούσαν να πιστέψουν την ατυχία τους. Αυτή η τουριστική σεζόν δεν λέει να ξεκινήσει ομαλά για τα παράλια.
Μία οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος ημέρα Σάββατο, μία οι ασταθείς καιρικές συνθήκες..., κακοί οιωνοί για τη συνέχεια.
Πού να βγουν «παγανιά» και κλιμάκια ελέγχου για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, αλλά και η Αστυνομία για ελέγχους παράνομης στάθμευσης.
Λ.Κ.

Κίνηση
*ΣΤΑΔΙΑΚΑ αρχίζει να μειώνεται η κίνηση στην πόλη τα Σαββατοκύριακα καθώς οι πολίτες εξορμούν στα κοντινά παράλια.
Βέβαια η μεγάλη έξοδος των Λαρισαίων αναμένεται μετά τη λήξη των πανελλήνιων εξετάσεων, όπως παρατηρείται πάντα.
Αυτό που διαφαίνεται από τώρα είναι ότι οι περισσότεροι θα ακολουθήσουν το γνωστό μοτίβο διακοπών: Μονοήμερες εξορμήσεις στη θάλασσα και επιστροφή στη βάση.
Λ.Κ.

Πέντε
*ΣΗΜΕΡΑ στο κτίριο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα, θα μεταβούν πέντε αγρότες της Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας, όπου θα τους υποδεχτεί ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στις 12:30 μ.μ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι «πέντε» που θα βρεθούν στο ραντεβού, θα είναι ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας από την Αγιά, ο Αλέκος Λαχανάς από τη Γαλήνη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΟΑΣΝΛ Σωκράτης Αλειφτήρας από τα Φάρσαλα, ο Στέλιος Τσικριτζής από τον Τύρναβο και ο Γιάννης Κουκούτσης από τον Πλατύκαμπο Λάρισας.
Θα τεθούν όλα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Λάρισας στο τραπέζι, έτσι ώστε να καταγράψουν αν υπάρχει πρόθεση για επίλυσή τους. Τώρα αν θα είναι εκρηκτικό ή όχι το σκηνικό, θα το δείξει η έξοδος από το ΥπΑΑΤ, πάντως υπάρχει διάθεση για λύση των προβλημάτων και για διάλογο.
Γ.Γ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass