Ψιθυριστά... και άλλα

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2020 18:00
*ΜΕ την ευκαιρία, τους τσεκάρει κιόλας ο Κ. Καλαμπάκας, ως φυσικοθεραπευτής. Ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί και λοιπά. Ζ. *ΜΕ την ευκαιρία, τους τσεκάρει κιόλας ο Κ. Καλαμπάκας, ως φυσικοθεραπευτής. Ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί και λοιπά. Ζ.

Καλύτερα
*ΠΑΛΙ τα ίδια; Συννεφιές, μπορεί και βροχούλες, ξανά άστατος ο καιρός, επιρρεπής. Και τι πειράζει; Πέρα απ’ το χαλάζι... Καλύτερα να υπάρχει και ένα σασπένς, μια εναλλαγή. Σε κάθε άλλη περίπτωση, τέτοια εποχή, αίθριος καιρός διαρκείας με σταθερή ηλιοφάνεια, θα οδηγούσε σε μίνι καύσωνες. Που κανένας δεν τους θέλει.
Ζ.

 

Ποιο καλοκαίρι...
*ΣΕ αλλεπάλληλα αδιέξοδα έφταναν συζητώντας οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Έχει περάσει το μισό καλοκαίρι κι ακόμα να καταλάβω γιατί το περίμενα πώς και πώς...
***
*-ΑΦΕΝΤΙΚΟ, θα πάρουμε άδεια;
-Τα βλέπεις εκείνα τα κουτιά;
-Ναι.
-Άδεια είναι, πάρτε τα.
***
*- ΠΙΟ τζάμπα λεφτά απ’ αυτά που δώσαμε για τα γούρια του 2020 δεν πρέπει να έχουν υπάρξει ξανά.
Ζ.

 

Ο ένας τον άλλο
*«Η παρωδία της προανακριτικής έλαβε τέλος. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν το πόρισμά τους και το πολιτικό σύστημα νομίζει ότι έκανε το καθήκον του». Κι ο Ν. Π. κάνει τις επισημάνσεις του: Αυτά που ζήσαμε εννιά μήνες ήταν πρωτόγνωρα και ντροπιαστικά. Καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια της μυστικότητας της διαδικασίας, οι ίδιοι βουλευτές που έχουν ορκιστεί στο Σύνταγμα το κουρέλιασαν με διαρροές από τη διαδικασία. Μαθαίναμε σε πραγματικό χρόνο τι γινόταν μέσα στην αίθουσα, απόρρητα έγγραφα έγιναν φέιγ βολάν, όχι στο όνομα της αλήθειας αλλά της κομματικής σκοπιμότητας. Το κάθε κόμμα έκανε «κοπτική ραπτική» και παρουσίαζε τη δική του αλήθεια για την υπόθεση.
***
*ΖΗΣΑΜΕ και μια πρωτόγνωρη παραδοξότητα, παρακολουθήσαμε με εντολή της εκτελεστικής εξουσίας, τη νομοθετική να υποδύεται τον εισαγγελέα και να καθίζει στο σκαμνί τους λειτουργούς της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Μπερδέψαμε τους ρόλους και τις ανεξαρτησίες των εξουσιών μας. Κάποια στιγμή αυτή η παρωδία με τις προανακριτικές που δήθεν διερευνούν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων πρέπει να σταματήσει. Γιατί πολύ απλά, αυτό γίνεται με όρους κομματικής πλειοψηφίας και πολιτικών συσχετισμών. (Ο επόμενος καθίζει τον προηγούμενο στο σκαμνί κι ύστερα περιμένει τη σειρά του.)
***
*ΓΙΑΤΙ σκάνδαλο Novartis υπάρχει αντικειμενικά, γιατί όλοι το παραδέχονται αλλά δεν υπάρχει ένοχος. Οι Έλληνες πολίτες δεν θα μάθουν ποιοι ήταν οι επίορκοι γιατροί, όπως επίσης δεν θα μάθουν εάν υπήρξαν πολιτικές αποφάσεις που ευνόησαν συγκεκριμένες φαρμακοβιομηχανίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες και η ΝΔ σήμερα δεν είδαν το ζήτημα έτσι ώστε να γίνει πραγματική διερεύνηση σκανδάλου, αλλά ως ευκαιρία να αλληλοκατηγορηθούν. (Και κάπως έτσι η σεμνή τελετή λαμβάνει τέλος. Εκτός κι αν υπάρξει και Μέρος Β’.)
Ζ.

 

Παζάρι διαλόγου
*- ΑΥΤΟΙ κάτι θα ξέρουν, δεν κάνουν τυχαίες κινήσεις...
Ανησύχησε ο Λαρισαίος με τη χθεσινή επίσκεψη, πρώτη φορά στα χρονικά, ανώτερων στελεχών του ΚΚΕ, απ’ την Αθήνα, στους βασικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς της Λάρισας, φοβήθηκε μην επίκειται κάνα μπαμ, που όλοι λίγο πολύ το μελετούν αυτό τον καιρό. Μετά είδε το πρωτοσέλιδο και ησύχασε. «Με μυστικές και φανερές διεργασίες ‘’σπρώχνεται’’ η συνεκμετάλλευση. Επικίνδυνο ευρωατλαντικό παζάρι με τη συμμετοχή Ελλάδας - Τουρκίας» έγραφε ο ‘’Ριζοσπάστης’’ χθες. «Οι λύσεις που σχεδιάζονται στρέφονται κατά του λαού μας και των λαών της περιοχής. Οι εξελίξεις προειδοποιούν και επιβάλλουν λαϊκή επαγρύπνηση. Το παζάρι είναι επικίνδυνο και συμπεριλαμβάνει ελληνικά κυριαρχικά και εδαφικά δικαιώματα».
***
*ΠΑΡΟΜΟΙΟ κι άλλο πρωτοσέλιδο χθες. «Από τ’ αυτί και στον διάλογο» γράφει και το ‘’Ποντίκι’’. «Ασφυκτική η γερμανική πίεση για ελληνοτουρκικές συνομιλίες εκτόνωσης της έντασης». (Εκτός κι αν σκηνοθετηθεί κάποιο θερμό επεισόδιο για να οδηγηθούν οι δύο, εκόντες άκοντες, στο τραπέζι του διαλόγου.)
Ζ.

 

Βαριά βιομηχανία
*ΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές είχαν αρχίσει να καταλήγουν σε συμπεράσματα.
- Από κάπου πρέπει να χάνω ξεκούραση, δεν εξηγείται αλλιώς...
***
*- Η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι τελικά η χαζομάρα που μας δέρνει.
***
*- ΚΛΕΙΣΕ τον ανεμιστήρα. Κάποιου τα μυαλά έχουν πάρει αέρα.
Ζ.

 

Βγήκε μπροστά...
*ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ αρκετούς η παρέμβαση του Χρήστου Κέλλα, που “βγήκε μπροστά” για το Γενικό Νοσοκομείο και υπερασπίστηκε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του Ιδρύματος. Για τους γνωρίζοντες, όμως, ήταν αναμενόμενη, καθώς ο Λαρισαίος γιατρός και σε ανοιχτή γραμμή με την ηγεσία του Υπ. Υγείας βρίσκεται διαρκώς και στηρίζει από την πρώτη γραμμή “το Νοσοκομείο των Λαρισαίων”, όπως λέει χαρακτηριστικά, αλλά και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας υπό οποιεσδήποτε, μάλιστα, συνθήκες.
Γ.Ρ.

 

Αποδομεί
*ΤΗΣ κυβερνώσας παράταξης αναμφιβόλως ο Μανώλης Κοττάκης,που αποδομεί χθες το πόρισμα της ΝΔ από την πρώτη σελίδα της ‘’Εστίας’’: «Η προσκείμενη σε συγκεκριμένη συνιστώσα της ΝΔ πλειοψηφία της Επιτροπής, η οποία δεν απηχεί τις απόψεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη...». Και «η όποια κατηγορία εναντίον της Ελ. Τουλουπάκη φθάνει στην Προανακριτική αποδυναμωμένη. Οι δύο επίκουροι εισαγγελείς αθωώνονται. Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες δεν κατηγορούνται, άγνωστοι όντες...»(Ποιοι συγκροτούν επομένως τη ‘’σπείρα’’ και τη ‘’συμμορία’’;)
Ζ.

 

Αλλαντάλλων
*ΠΑΡΑΔΟΞΟΤΗΤΕΣ αν μη τι άλλο... Ηθικός αυτουργός ο Δ. Παπαγγελόπουλος, χωρίς όμως φυσικούς αυτουργούς.
Και τα στελέχη της ‘’Νοβάρτις’’ αθώες περιστερές κι ας είπαν άλλα στην Επιτροπή κι άλλα στις ΗΠΑ όπου η εταιρεία συμβιβάστηκε για να αποφύγουν τα χειρότερα. Ο ένας εισαγγελέας κατά της Τουλουπάκη κι ο άλλος κατά της Ράικου...
Ζ.

 

Εμπιστοσύνη;
*ΟΠΟΤΕ δικαιούται να αναρωτηθεί ο έμπειρος Λαρισαίος δικηγόρος Β. Α. : Κάτι δεν πάει καλά εκεί στην Αθήνα με την έρευνα σε βάρος της Τουλουπάκη, όταν δύο ομοιόβαθμοι δικαστικοί λειτουργοί, Ζαχαρής και Σοφουλάκης, αξιολογούν το ίδιο αποδεικτικό υλικό και καταλήγουν ο ένας στην ανατολή και ο άλλος στη δύση. Και τελικά ασκείται δίωξη σε βάρος της Τουλουπάκη και για τέλεση κακουργήματος. Πείτε μου πόση εμπιστοσύνη να δείξει ο απλός λαός στο σύστημα, που και εμείς οι δικηγόροι θέλουμε να πιστεύουμε ότι συνυπηρετούμε; (Δεν άντεξε, το είπε φωναχτά.)
Ζ.

 

Με την Πρόεδρο
*ΠΡΩΤΗ συνάντηση του Μ. Χαρακόπουλου, ως επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Λαρισαίος πρόσφερε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου τα βιβλία του, «Ρωμιοί της Καππαδοκίας» και «Εκ νεότητός μου», με την Πρόεδρο να εστιάζει την προσοχή της στο πρώτο, όπου προλογίζουν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Ζ.

 

Ο Τυρναβίτης
*ΚΙ οι δυό τους νέοι, μοιάζουν κάπως, δεν κάνουν και άσκοπο ντόρο ως περιφερειακοί σύμβουλοι, έγινε το μπέρδεμα χθες. Όπου στη φωτογραφία, δίπλα στον Στ. Δημότσιο, δεν ήταν ο Βολιώτης Θανάσης Μόρας αλλά ο Τυρναβίτης Ανδρέας Μπρέζας. Ο οποίος είναι απόφοιτος του τμήματος Logistics ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ από την ηλικία των 20 χρόνων είναι ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο του χονδρικού εμπορίου τροφίμων, σε υπηρεσίες ταχυμεταφορών και Logistics. Εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Αγοραστού.
Ζ.


Ο μεγάλος
*ΟΡΕΞΑΤΟΙ όπως πάντα οι Λαρισαίοι που δεν τους κόβεται η όρεξη.
- Ο μόνος λόγος που είμαι χοντρός είναι επειδή σ’ ένα αδύνατο κορμί δεν θα χωρούσε μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα.
***
*- ΚΟΙΜΑΜΑΙ νωρίς, για να ξυπνήσω νωρίς και να φάω όλο το γλυκό που θα νομίζουν οι άλλοι πως περίσσεψε.
***
*-ΤΙ να ρίξω στον αρακά για να νοστιμίσει;
-Ξέρω γω ρε μάνα; Ρίξε κάμποσους κεφτέδες.
Ζ.

 

Εκτονώθηκε
*ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ η παρουσία της τοπικής κοινωνίας στη σύσκεψη των νοσοκομειακών γιατρών, που είχε συγκαλέσει η Ένωσή τους υψώνοντας φωνή απελπισίας για το μέλλον του παλιού νοσοκομείου. Θα έπαιξε ρόλο που παραμονές είχε ανακοινωθεί ο ορισμός, επιτέλους, νέου διοικητή.
Γεγονός που εκτόνωσε την κατάσταση και που προφανώς συνδέεται με τη σύγκληση της συγκεκριμένης συνάντησης, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. (Άρα πέτυχε πριν ακόμη υπάρξει.)
***
*ΑΠΟ τους προσκληθέντες μόνο ο Ιατρικός Σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Ντ. Γιαννακόπουλο. Ακόμη και το Εργατικό Κέντρο έστειλε τον γεν. γραμματέα Πάρι Λιόλιο.
Η Περιφέρεια τον Βασ. Πινακά που είναι και γιατρός, ο Δήμος τον Σωτ. Βούλγαρη.
Ενώ από τους οκτώ βουλευτές, μονάχα τρεις, Χαρακόπουλος-Βαγενά-Λιακούλη, έστειλαν απλώς γραπτό μήνυμα συμπαράστασης. Ένας τέταρτος, Χρ. Κέλλας, είχε τοποθετηθεί την προηγουμένη με άρθρο του στην εφημερίδα. (Δεν τη λες και επιτυχημένη πρωτοβουλία.)
***
*ΚΑΙ ναι μεν δόθηκε λύση, με τον αυτονόητο ορισμό διοικητή μετά από τόσο καιρό που το κοσκίνιζαν, διοικητικό συμβούλιο όμως, που είναι επίσης απαραίτητο για να λειτουργήσει εύρυθμα και να αναπτυχθεί το νοσοκομείο θα αργήσει πολύ να αποκτήσει.
Καταρχάς ο νέος διοικητής θα πρέπει να μεριμνήσει προκηρύσσοντας εκλογές ώστε να αναδειχθούν οι αιρετοί εκπρόσωποι στο Δ. Σ. των εργαζομένων στο ΓΝΛ. Κι ύστερα, όταν ευαρεστηθεί ο υπουργός να ορίσει και εκείνος τους εκλεκτούς του. Θα πάρει πολύ καιρό...
Ζ.

 

Με περισπωμένες
*ΕΝΤΥΠΩΣΗ προκάλεσε το χθεσινό άρθρο του Δημ. Παπαδημόπουλου στην εφημερίδα, για τη «Βεβήλωση της Αγίας Σοφίας». Και τούτο διότι ο δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας και πρώην αντιπεριφερειάρχης, γράφει μεν στην καθομιλουμένη γλώσσα, με το πολυτονικό σύστημα όμως, με περισπωμένες και με δασείες και τα πάντα, εκτός από υπογεγραμμένες που ίσως δεν θα τις διαθέτει η γραμματοσειρά του υπολογιστή του.
Από άποψη περιεχομένου, οι αναμενόμενες σκληρές απόψεις για «στίφη οψίμων θαυμαστών» που απέκτησε η Αγία Σοφία μεταξύ «αλιβάνιστων εθνικιστών» ή «κοσμοπολιτών» οι οποίοι «δεν τον αντιμετωπίζουν ως συληθέντα και μιανθέντα ιερό ναό». Μεταξύ των οποίων συγκαταλέγει και τον «Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος είπε...». Συνεχίζοντας ως υπέρμαχος της Χριστιανοσύνης ο Λαρισαίος δικηγόρος δεν παραλείπει να θέσει και θέμα συνόρων. «Αυτό που κάνει ο Ερντογάν, εντός των-καλώς ή κακώς-συνόρων της χώρας του...» (Λίγο πολύ, ο Μαρμαρωμένος Αντιπεριφερειάρχης.)
Ζ.

 

Με τα χρώματα
*ΤΡΕΧΕΙ μια νταλίκα στον δρόμο, και ο οδηγός ξαφνικά βλέπει έναν τύπο, ντυμένο στα κίτρινα, να του κάνει ωτοστόπ.
Σταματάει, πάει ο άλλος ν’ ανέβει στο αυτοκίνητο.
– Είμαι ο κίτρινος βλάκας, θα με πας 10 χιλιόμετρα παρακάτω;
Τον πάει 10 χιλιόμετρα παρακάτω και μετά από λίγο συναντάει κάποιον, ντυμένο στα κόκκινα, να του κάνει ωτοστόπ.
Σταματάει και σ’ αυτόν.
– Είμαι ο κόκκινος βλάκας και θέλω να με πας 20 χιλιόμετρα παρακάτω.
Τον πάει 20 χιλιόμετρα παρακάτω και μετά από λίγο συναντάει κάποιον, ντυμένο στα καταπράσινα, να του κάνει ωτοστόπ.
Σταματάει ο νταλικιέρης.
– Είμαι ο πράσινος βλάκας θα με πας 30 χιλιόμετρα παρακάτω;
Τελειώνει και μ’ αυτόν, δεν περνάνε πέντε λεπτά και βλέπει στην άκρη του δρόμου έναν τύπο, ντυμένο στα μπλε, να του κάνει νόημα.
Σταματάει και τον πειράζει ο οδηγός.
– Ξέρω είσαι ο μπλε βλάκας και θέλεις να σε πάω 40 χιλιόμετρα παρακάτω.
– Άδεια και δίπλωμα, του λέει ο αστυνομικός.
Ζ.

 

KORON_XARAKOP_CIU.jpg

*ΟΥΤΕ κορονοϊός, ούτε αποστάσεις ή άλλα μέτρα, αν είναι να προχωρήσει το κυβερνητικό έργο. Θυσία γίνονται ο πρόεδρος της Επιτροπής στη Βουλή Μ. Χαρακόπουλος κι η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.
Ζ.

SKOYPIDIA_CIU.jpg

*ΤΟ εύκολο είναι να πει κάποιος φταίει ο Δήμος, γι’ αυτό το χάλι επί της Κουμουνδούρου, μετά τη Φαρμακίδου. Αγνοώντας για τους διερχόμενους που πετούν τα σκουπίδια και κυρίως για τον ιδιοκτήτη του ημιυπόγειου που δεν μεριμνά για την απομάκρυνσή τους ή για κάποιο δίχτυ προστασίας. Κάτι θα μπορούσε να κάνει όμως κι η δημοτική υπηρεσία πιέζοντάς τον.
Ζ.

NEOI_POROI_CIU.jpg

Οχι δεν πρόκειται για ζούγκλα. Είναι η περιοχή κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό των Νέων Πόρων. Μας τη στέλνει ένας Λαρισαίος παραθεριστής και εξηγεί πως έχουν σοβαρό πρόβλημα με κουνούπια, δυσωδία και αντιμετωπίζουν κίνδυνο μόλυνσης. Αν ακούει κάποιος από τον γειτονικό νομό…
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass