ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2020 18:14
ΑΚΟΜΗ και τα τετράποδα κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις αυτή την πονηρή και περίεργη εποχή. Παράδειγμα ίσως για τους ανθρώπους…  Ι.Μ. ΑΚΟΜΗ και τα τετράποδα κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις αυτή την πονηρή και περίεργη εποχή. Παράδειγμα ίσως για τους ανθρώπους… Ι.Μ.

Διακοπές
*ΣΤΑ πρόθυρα κρίσης βρίσκονται Λαρισαίοι που έχουν «κλείσει» καταλύματα σε περιοχές όπου σταδιακά εμφανίζονται κρούσματα κορονοϊού στη χώρα.


Περίμεναν με ανυπομονησία να έρθει η ώρα της καλοκαιρινής τους άδειας και τώρα δεν είναι σίγουροι ότι θέλουν να πάνε στον προορισμό που προγραμμάτισαν για τις διακοπές τους.
Οι επιλογές είναι δύο. Ή υπομένουν τις υψηλές θερμοκρασίες της Λάρισας, ή ριψοκινδυνεύουν να φύγουν. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Λ.Κ.

Ο φόβος... φυλάει
*«ΤΑ κεφάλια μέσα... και οι παρανομίες». Οι έλεγχοι σε όλον τον νομό και κυρίως στον Αμπελώνα είναι εκτεταμένοι σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων για την προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό. Ωστόσο, κάποιοι δεν συμμορφώνονται, με αποτέλεσμα να έχουν τις κυρώσεις οι οποίες ανακοινώθηκαν και είναι γνωστές σε όλους και ιδιαίτερα στους επαγγελματίες εστίασης. Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και αβάσταχτα. Αλλά ο νόμος είναι νόμος. Έτσι, από προχθές σε όλο τον Δήμο Τυρνάβου τηρήθηκε το ωράριο λειτουργίας και όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έκλεισαν στις 12, ενώ στον Αμπελώνα -όπου επιβλήθηκε το μέτρο- τα καταστήματα έκλεισαν στις 11 το βράδυ.
* * *
*ΤΑ στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου κάνουν πολύ σωστά τη δουλειά τους εφαρμόζοντας τα μέτρα, αλλά και... με μέτρο. Χρειάζεται όμως και η συνδρομή των επαγγελματιών, όπως πολύ σωστά δήλωσε στην «Ε» χθες ο δραστήριος πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών και Εμπόρων Τυρνάβου Σπύρος Γκατζηρούλης, ο οποίος βέβαια επισήμανε ότι οι επαγγελματίες -ειδικά της εστίασης- πρέπει να στηριχθούν άμεσα και οικονομικά από την Πολιτεία και τον Δήμο.
Κ.Τσ.

ΕΦΚΑ
*ΕΙΔΕΣ ο ΕΦΚΑ; Αντανακλαστικά σπουδαία. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός για να μάθει ποιο είναι το πρόβλημα στην περίπτωση του 83χρονου. Πήρε τηλέφωνο στα γραφεία της εφημερίδας για να έρθουν σε επαφή με τον συνταξιούχο πυροσβέστη που προσπαθεί να μάθει αν τελικά δικαιούται έξοδα κηδείας από τη σύζυγό του. Βαρέθηκε ο άνθρωπος να ανεβοκατεβαίνει σκαλιά και να αλλάζει γραφεία μα απάντηση δεν πήρε. Είδε και απόειδε και ήρθε στην «Ε». Αμέσως το ρεπορτάζ αναδημοσιεύτηκε από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της περιοχής, κι από εκεί έφτασε στην Αθήνα. Δόθηκε το σήμα. Τώρα το μόνο που μένει είναι να λάβει μια απάντηση. Ή από τον ΕΦΚΑ ή από την Πυροσβεστική. Ούτε να πεθαίνεις δεν είναι στις μέρες μας...
Κ.Γ.

Καραντίνα
*ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ της Ιταλίας θα θέτουν σε καραντίνα τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και την Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.
Βρε, πώς αντιστρέφονται τα πράγματα!
Λ.Κ.

Λαϊκές
*ΕΠΙΔΟΜΑ που τους δίνει μεγάλη ανάσα είναι αυτό που οριστικοποιήθηκε χθες για τους παραγωγούς – πωλητές λαϊκών αγορών. Ανάμεσα σ’ αυτούς που θα λάβουν το ποσό των 1.500 ευρώ είναι και οι επαγγελματίες της Θεσσαλίας. Έχουν τραβήξει οι άνθρωποι μεγάλη ταλαιπωρία αυτό το τετράμηνο. Μια γίνονται – μια δεν γίνονται οι λαϊκές αγορές, μια βγαίνει – μια δεν βγαίνει ο κόσμος να ψωνίσει, μια φοράμε – μια δεν φοράμε μάσκες. Ο τζίρος τους έπεσε κατακόρυφα και ήθελαν έναν λόγο για να χαμογελάσει το χειλάκι τους. Και αυτός είναι το επίδομα.
Κ.Γ.

Με χιούμορ
*ΟΛΑ κλειστά τη νύχτα τα καταστήματα για διασκέδαση. Τι κάνουν οι πολίτες που η νύχτα διασκέδασης είναι, ευτυχώς για λίγο, απαγορευμένη;
Πάντα υπάρχει τρόπος ο Έλληνας να περάσει όμορφες στιγμές, στο πλαίσιο πάντα της τήρησης των εντολών του κράτους και των ειδικών για την αποφυγή του κορονοϊού.
Γνωστός Λαρισαίος, άνθρωπος της παρέας σημειώνει: Ένας που θέλει να περάσει όμορφες στιγμές... «αλά παλαιά», μπορεί να ξεκινήσει το μεσημέρι με τσιπουράκι, να κάνει μια ανάπαυλα με καφέ και αργότερα το απόγευμα να συνεχίσει στα μπαράκια και τα καφέ με ποτά και με σφηνάκια. Στις 12 παραπέντε τα μεσάνυχτα (στον Αμπελώνα μία ώρα νωρίτερα), κατευθείαν στο κρεβάτι. Πόσο να αντέξει άλλωστε ο άνθρωπος;
Κ.Τσ.

Αγριογούρουνα
*ΣΚΟΤΩΜΕΝΑ ζώα, κείτονται στην άσφαλτο του οδικού δικτύου από τη Λάρισα μέχρι και τον Αγιόκαμπο του Δήμου Αγιάς. Αλεπούδες, κουνάβια, ασβοί, φίδια...
Τα αγριογούρουνα είναι τα μόνα που δεν θα δούμε νεκρά στον δρόμο. Όσοι τα χτυπούν τα μαζεύουν.
Λ.Κ.

Προβληματισμός
*ΑΝΗΣΥΧΙΑ προκλήθηκε μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19. Από τα 13 χθεσινά κρούσματα που ανακοινώθηκαν, τα 11 προέκυψαν από την ιχνηλάτηση στενών επαφών κρουσμάτων προηγούμενων ημερών στις περιοχές της Λάρισας, του Αμπελώνα και των Φαρσάλων. Και ενώ στον Αμπελώνα γνωρίζαμε ότι υπάρχει πρόβλημα, εύλογο ήταν το ερώτημα πολλών Φαρσαλινών. Πόσα από αυτά αφορούν την περιοχή των Φαρσάλων;
Γ.Γ.

«Φέρι –μποτ»
*ΜΙΑ παρέα εφήβων σταματά έναν ηλικιωμένο στο παραλιακό δρόμο του Αγιοκάμπου, όπου περπατούσε αμέριμνος και τον ρωτά: «Παππού από πού θα πάρουμε το «φέρι-μποτ» για Τύρναβο;».
Το γέλιο τους κόπηκε όταν εκείνος απάντησε: «Θα πας στο Στόμιο και θα πάρεις το πλοίο για Ελασσόνα, που κάνει στάση στον Τύρναβο».
Εκατό χρονών η αλεπού, εκατόν δέκα το αλεπουδάκι, λέει ο λαός μας.
Λ.Κ.

Ψυχραιμία
*ΕΙΝΑΙ κι αυτοί οι τίτλοι από κάποια ηλεκτρονικά ΜΜΕ που ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό πάντως το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας των πολιτών και ειδικά εκείνων που έχουν μεγάλη ανησυχία το τελευταίο διάστημα. Στην προσπάθειά τους να τραβήξουν λίγα κλικ παραπάνω, μερικοί το τραβούν από τα αυτιά. Βάζουν και μια φωτογραφία που να μαγνητίζει το μάτι, ε, δεν θέλει και πολύ. Σε πιάνει ένας κόμπος μαθαίνοντας νέα.
***
*ΤΙ νέα; Δεν έχει σημασία. Είτε είναι για τον κορονοϊό, είτε για την Τουρκία και τα σουλάτσα του Σουλτάνου με το πλοίο, είτε για τους πρόσφυγες από τα σύνορα και τα νησιά, είτε, είτε, είτε... Ο τρόπος είναι ο ίδιος. Ψυχραιμία λοιπόν, φίλοι αναγνώστες. Με ρέγουλα και προσοχή το διάβασμα. Και να μην ξεχνάτε, αν έχει υπογραφή δημοσιογράφου, κάπου στο τέλος θα υπάρχει και πηγή. Έτσι για τον έλεγχο των σοβαρών και μη, ειδήσεων.
Κ.Γ.

Ανάληψη
*ΜΙΑ εβδομάδα τώρα και βάλε είναι χαλασμένο το μηχάνημα ανάληψης χρημάτων στο Στόμιο. Διαμαρτύρεται στην «Ε» ο παραθεριστής αφού δεν μπορεί να βγάλει λεφτά για τις καθημερινές του ανάγκες κι επειδή είναι και μιας ηλικίας δεν του είναι και εύκολο να οδηγήσει για να πάει σε κάποιο άλλο ΑΤΜ.
ΘΑ.

Ωράριο
*Ο άνδρας φτάνει αργοπορημένος στη δουλειά.
Το αφεντικό φωνάζει: «Έπρεπε να έχεις έρθει στις 8.30!».
Απαντά: «Γιατί; Τι συνέβη στις 8.30;».

Παράλια
*ΜΙΑ τα καιρικά φαινόμενα και οι ζημιές, μια η ΔΕΗ με τις συνεχόμενες διακοπές ρεύματος, μια το μπλόκο στους Σέρβους, νάσου τώρα και το μέτρο για την απαγόρευση λειτουργίας μετά τις 12. Εάν έχεις κάνει επένδυση στα παράλια με κάποιο μαγαζί, καλύτερα να πάρεις μια από αυτές τις μεγάλες πέτρες που έχει στη Βελίκα και να τη δέσεις σε μια τριχιά. Δεν παίζεται η ατυχία στα παράλια του νομού Λάρισας τα τελευταία χρόνια. Ό,τι φιλότιμες προσπάθειες κι αν έχουν γίνει από τους επιχειρηματίες, όλα πάνε στράφι. Έρχεται ένα κύμα και τα σαρώνει όλα...
Κ.Γ.
Χαραυγή
*ΕΧΟΥΝ χάσει τον ύπνο τους οι περίοικοι του πάρκου όπισθεν της Αγίας Σοφίας στη Χαραυγή. «Άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας κάθονται στο πάρκο μέχρι το πρωί» έλεγε στο τηλέφωνο της «Ε» ο Ι.Ο. «και δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε». Και το παράπονο του ανθρώπου δεν εστίαζε τόσο στα παιδιά που φωνάζουν, όσο στην Αστυνομία που παρά τα συνεχή τηλέφωνα δεν πέρασε ούτε μία φορά από κει για να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις. «Πήραμε μια φορά, πήραμε δύο φορές, πήραμε τρεις, ε, όσο τους είδατε εσείς, άλλο τόσο τους είδα κι εγώ» έλεγε έξαλλος. (Κι επειδή ο ύπνος του ανθρώπου είναι ιερός, ε, ας περνάει μια βόλτα από κει και η Αστυνομία όταν την καλούν).
ΘΑ.

Ευθύνη
*ΠΥΡ και μανία ήταν χθες το μεσημέρι ο ΥΠΕάρχης Φώτης Σερέτης και δεν το έκρυβε. Αιτία η εστία του ιού στην οικογένεια των υγειονομικών, που δεν παραμένει απλώς αλλά εμφανίζει και πολλά προβλήματα. Τέσσερις γιατροί από τους 8 παραμένουν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων, εκ των οποίων η 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός διασωληνώθηκε, γεγονός που αποτέλεσε είδηση σε όλα τα πανελλήνιας εμβέλειας μέσα ενημέρωσης εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας της.
Δίκαια, λοιπόν, ο ΥΠΕάρχης έστελνε μήνυμα στους υγειονομικούς να έχουν αυξημένο το αίσθημα της ατομικής ευθύνης. Οπερ σημαίνει την ιδιότητά τους ως υγειονομικοί να την κουβαλούν και εκτός του χώρου της υγείας. Δεν είναι δυνατόν, έλεγε, εκτός νοσοκομείου να πηγαίνουν σε «μπιτσόμπαρα», να συνωστίζονται και να επιστρέφουν στο νοσοκομείο εκθέτοντας σε κίνδυνο, ακόμα και ζωής, όχι μόνο τους ασθενείς αλλά και τους ίδιους!
Δ.Κ.

Παλαιοκομματισμός
*ΝΑ και η πολιτική αντιπαράθεση που μάλλον θα έχει και συνέχεια για τον ορισμό νέας διοίκησης στο Γενικό Νοσοκομείο. Για παλαιοκομματικές αντιλήψεις και πρακτικές κατηγορεί την κυβέρνηση ο Βασίλης Κόκκαλης και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιώντας τον αντιπρόεδρο Χ. Τσιλιάκο με το επιχείρημα ότι δεν έχει πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Βούτυρο στο ψωμί ενός απόστρατου που στο βιογραφικό του δηλώνει ιπτάμενος της Αεροπορίας Στρατού, επιθεωρητής Intermediate Maintenance Αεροσκαφών-Ελικοπτέρων και απόφοιτος όλων των προβλεπόμενων σχολείων, καθώς και του σχολείου Ασφάλειας πληροφοριών-αντιπληροφοριών.
Και για την τοπική Νέα Δημοκρατία φυσικά...
Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass