Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 19:48

Αναστάτωση
*ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ απ’ το πρωί χθες βροντές και αστραπές, ιντερνετικές:

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αργά το απόγευμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Γενικώς και αορίστως φυλαχτείτε. Από τα δυτικά όμως θα ξεκινήσει, όπως πάντα, το κύμα κακοκαιρίας και θα κινηθεί με το πάσο του. Από την ανάλυση που ακολουθούσε το έκτακτο δελτίο, προκύπτει ότι στη Θεσσαλία μπορεί να χαλάσει ο καιρός από Δευτέρα, μάλλον θα βρέξει. Και όχι και παντού δηλαδή. Θα δούμε...
***
*ΤΙΣ προγνώσεις σχολίασε ο Λαρισαίος.
- Αναμένεται κακοκαιρία. Φιρί- φιρί το πάει να κλειστούμε μέσα.
Ζ.

Μέχρι 9
*ΑΜΕΣΩΣ ξεκίνησαν να σχολιάζουν το νέο σύστημα στην αγορά οι Λαρισαίοι. Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν θα λειτουργήσει για τα μικρά εμπορικά.
- Έως 9 άτομα στην ουρά θα επιτρέπεται έξω από το κατάστημα... Δηλαδή ο 10ος και οι υπόλοιποι θα κρύβονται;
***
*- ΣΤΟΥΣ 9 μετράνε κι αυτοί που θα τους μετράνε;
***
*- ΘΑ είναι ο έμπορος απ’ έξω απ’ το μαγαζί με καλάμι να διώχνει τους επιπλέον;
***
*- ΣΑΝ πολύ αισιόδοξοι δεν είναι; Που θα έχω 9 άτομα ουρά στο μαγαζί...
***
*- ΤΟ click away είναι σαν το eshop ακριβώς με τη διαφορά ότι κάνεις εσύ το courier.
Ζ.

Αργαμεταφορές
*ΑΝΕΚΔΟΤΟ έχει γίνει η εξυπηρέτηση των κατ’ όνομα ταχυμεταφορών.
- Τα τελευταία νέα για τους κούριερ: Αν θέλετε τα δώρα σας να φτάσουν στην ώρα τους, προτιμήστε είδη θαλάσσης, μάσκες, βατραχοπέδιλα κλπ.
***
*- ΔΕΝ ελπίζω τίποτε, δεν πιστεύω τίποτε, περιμένω κούριερ.
***
*- ΕΙΧΑ κάνει παραγγελία κάτι φαγώσιμα και μεταξύ άλλων και 12 αυγά αλλά καθυστέρησε λίγο το παιδί και τώρα έχουμε 12 κότες. Λέω να τις βάλω στον ακάλυπτο...
Ζ.


Ανήσυχοι
*ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ η κατάσταση στην Αμερική με την πανδημία και τις ανθρώπινες απώλειες και να που Έλληνες ειδικοί αναφέρουν, όπως έγραφε χθες η εφημερίδα, πως «ανάλογα με τον πληθυσμό μας, είμαστε στο ίδιο επίπεδο από πλευράς θανάτων κι αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Οι θάνατοι είναι πάρα πολλοί για τη χώρα μας».
***
*ΚΑΤΑ τα άλλα, στη Θεσσαλονίκη, μετρώντας το φορτίο κορονοϊού στα λύματα, προβλέπουν ότι τα κρούσματα θα μειωθούν κι άλλο και πως μετά από ενάμιση μήνα λοκντάουν η πόλη βρίσκεται στα επίπεδα της γιορτής του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου, τότε που λέγεται ότι ξεκίνησαν όλα, που χάθηκε η μπάλα στο πενθήμερο αργίας των Θεσσαλονικέων, με την 28η Οκτωβρίου. Στη Λάρισα δείχνει να αργεί ακόμα η επάνοδος στα επίπεδα της εθνικής επετείου, τότε που οι Λαρισαίοι δεν είπαν ΟΧΙ στον συνωστισμό, κανείς δεν ξέρει πού θα πάει.
***
*Η Θεσσαλονίκη εμφανίζει ταχύτερη συρρίκνωση της επιδημίας και έφτασε να σημειώνει κάποιες μέρες σε απόλυτο αριθμό λιγότερες διαγνώσεις από αυτές που καταγράφονται στην Αττική. Ναι αλλά... Το εξήγησε κι ο Γκίκας Μαγιορκίνης: Η Θεσσαλονίκη θα είναι στα επίπεδα που βρίσκεται η Αττική σήμερα όταν φτάσει να σημειώνει λιγότερες από 80 διαγνώσεις ανά ημέρα. Που η Αττική σήμερα, εξακολουθεί να θεωρείται επιβαρυμένη. Φαντάσου πόσο άσχημα βρίσκεται η Θεσσαλονίκη. Και ακόμη χειρότερα η Λάρισα, η οποία θα πρέπει να εμφανίζει καμιά δεκαπενταριά κρούσματα για να είναι στη σημερινή κατάσταση της Αθήνας.
Ζ


Περί τριχών
*- Η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας παίρνει μπρος. Ανοίγουν τα κομμωτήρια, πανηγύριζε ο Λαρισαίος.
Κι ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης, τραβούσε τα μαλλιά του από τη Γενεύη. «Μέσα στην πανδημία συζητάμε για κομμωτήρια, δεν μπορεί να είναι προτεραιότητα, με ξεπερνά». (Και δεν είναι και κάνας φαλακρός...)
Ζ.

Μα ένα μήνα;
*ΕΞΑΡΧΗΣ είχε φανεί ότι επρόκειτο για συμβολική κίνηση, δεν θα έσωζαν το ΕΣΥ που αγκομαχάει οι 20 γιατροί βουλευτές που δήλωσαν εθελοντικά τη συνδρομή τους.
Και να οι συνεντεύξεις και οι δηλώσεις και τα συγχαρητήρια. Και μετά έμπλεξαν καθότι τους είπαν απ’ την κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα, είπαν για νομικά μπερδέματα, βρέθηκε τελικά άκρη, υπέγραψαν δημοσίως, υπό το φως των προβολέων, συμβάσεις με τα νοσοκομεία.
Συμβάσεις διάρκειας ενός μήνα, στις 7 Ιανουαρίου λέει επιστρέφουν στη Βουλή. Υπερβολικός ντόρος για το αποτέλεσμα.
Ζ.

Άξονας;
*ΤΙ σύμπτωση, επισημαίνει ο Γ. Μ. Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία ήταν επιφυλακτικές για κυρώσεις στην Τουρκία. Και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αυτές οι χώρες ήταν περίπου μαζί.
Κι ο Χ. Π. συμπληρώνει: Οι πληροφορίες που έλεγαν ότι η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία, αποφάσισαν την αλλαγή των σημαιών τους από σήμερα, ελέγχονται ως ανακριβείς. Οι αποφάσεις για επίσημη αλλαγή των σημαιών, παραπέμπονται στο εγγύς μέλλον. Τελικά αποδεικνύονται πολύ ισχυρές και ανθεκτικές, οι συμμαχίες που έκτισε ο Αδόλφος...
Ζ.

Σύζυγοι
*ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και εμπλοκές παντρεμένων Λαρισαίων.
- Όταν έλεγα να είσαι πιστός, Γιώργο, δεν εννοούσα να κάνεις τον σταυρό σου πριν πας με άλλη.
***
*- «ΜΗΝ πατήσεις εκεί, σφουγγάρισα», μου είπε. «Είμαι άντρας κι όπου γουστάρω θα πατάω», είπα. Οπότε Αγιε Πέτρο μου, τώρα που στα εξήγησα κι από κοντά, κανόνισε να με βάλεις με τους τολμηρούς.
***
*- ΠΙΣΩ από κάθε ταλαιπωρημένη, κουρασμένη γυναίκα που τρέχει να τα προλάβει όλα υπάρχει ένας άντρας που λέει «Μην αγχώνεσαι, όλα θα γίνουν...».
Ζ.

Ψάχνει
*ΑΚΟΥΣΕ τις ανακοινώσεις με το κυβερνητικό σχέδιο για τις Γιορτές ο Λαρισαίος Α. Π. κι αμέσως έλαβε τα μέτρα του.
- Ξεκινάω να ψάχνω άκρες σε παπάδες και επιτρόπους για να με βάλουν στην εκκλησία τα Χριστούγεννα. (Αποκλείεται δηλαδή να εξελιχθεί έτσι;)
Ζ.

Το πώς...
*ΚΑΠΟΤΕ, διηγείται ο Π. Ρ., ένας γνωστός του Μ. Καραγάτση, του σπουδαίου Λαρισαίου συγγραφέα, τον ρωτούσε πώς στο καλό σκαρφίζεται αυτά που γράφει. Πώς φαντάζεται τους ήρωες, τις ιστορίες, τις καταστάσεις.
«Α ρε Καραγάτση», του έλεγε, «αν μπορούσα να σκεφτώ κι εγώ μία πρωτότυπη ιστορία, θα γινόμουν εξίσου καλός συγγραφέας».
«Θα σου πω εγώ μία», του αποκρίθηκε ο συγγραφέας, «θα σου την κάνω δώρο: Μια νέα γυναίκα έπληττε στον γάμο της με έναν πλούσιο άντρα, ισχυρό παράγοντα της περιοχής. Κάποτε ερωτεύτηκε παράφορα έναν νεότερο και ομορφότερο, εγκατέλειψε σύζυγο και οικογένεια και τον ακολούθησε.
Ο νεαρός όμως, έπειτα από λίγο καιρό την παράτησε και η γυναίκα γύρισε συντετριμμένη στον άντρα της. Του ζήτησε να τη συγχωρέσει αλλά εκείνος την έδιωξε και της απαγόρευσε να βλέπει το παιδί της. Κι εκείνη, απελπισμένη, αυτοκτόνησε».
«Σιγά την ιστορία... Ένα μελό του κερατά είναι αυτό», του είπε ο άλλος.
Κι ο Καραγάτσης του απάντησε: «Μόλις σου διηγήθηκα την Άννα Καρένινα. Γιατί σημασία δεν έχει τι γράφεις, αλλά πώς το γράφεις».
Ζ.

Κι αυτό;
*Ε αυτό είναι υπερβολή. Το γεγονός με τα έργα στην Ακρόπολη.
- Ότι θα έφτανε να πλημμυρίσει μετά από 2.500 χρόνια κι ο Παρθενώνας κι αυτό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη θα το φορτώσουν; Έτυχε...
Ζ.

Χωρίς άχνη
* ΚΑΠΟΙΟΙ Λαρισαίοι παραμένουν απολύτως ορεξάτοι.
- Δεν με πειράζει αν με θερμομετρήσουν, μη με θερμιδομετρήσουν φοβάμαι.
***
*- ΧΤΥΠΗΣΑ που λες πριν τρεις κουραμπιέδες και δεν πρόλαβαν να βγάλουν άχνη.
***
*- ΠΕΣ μου ένα άρωμα που σε αναστατώνει...
- Του κεφτέ.
Ζ.
Αυτονόητο
*«ΘΑ κάνω κι εγώ το εμβόλιο για τον κορονοϊό». Η καμπάνια των χρηστών στο f/b μοιάζει λιγάκι ακατανόητη, σίγουρα υπερβολική. Όσο και οι ελάχιστοι που αρνούνται τον εμβολιασμό, όχι οι κάπως επιφυλακτικοί οι οποίοι φυσικά και θα το κάνουν επίσης. Εδώ ο κόσμος λέει αμάν να γλιτώσει απ’ τα ποικίλα βάσανα της πανδημίας και τον φόβο, υπάρχει άραγε λόγος υποστήριξης του αυτονόητου; Πέραν της διάθεσης αυτοπροβολής, που κι αυτή δεν είναι κακό πράγμα. (Ίσως βέβαια να λειτουργεί και αυτοπαρηγορητικά μέσα στην τόση πίεση, «ήρθε επιτέλους το εμβόλιο, αλήθεια...»)
Ζ.

Ολομόναχος
* ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ εν τέλει λιγότερο από δύο αιώνες, λέει, για να δικαιωθεί επιτέλους ο Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο ήρωας του Ντίκενς που έκανε Χριστούγεννα μονάχος. Τώρα όλοι μοναχοί.
Ζ.

Ζωντανά;
*ΕΧΑΣΑΝ το πλεονέκτημα οι πρωτευουσιάνοι. «Να στην Αθήνα μπορείς να πας κι ένα θέατρο...». Έκλεισαν οι αίθουσες λόγω κορονοϊού, ωστόσο ξεκίνησαν οι live streaming παραστάσεις, θέατρο μέσω ίντερνετ. Κι εκεί είναι όλοι ίσοι, Αθηναίοι και επαρχιώτες. Μέθοδος συμφέρουσα και οικονομικά, μπορεί να κάνει και 13 ευρώ σε κάποιες το εισιτήριο, όμως οι θεατές μ’ αυτό μπορεί να είναι περισσότεροι, όλη η οικογένεια ή όσοι ζουν στο σπίτι. Αλλά και η επιχείρηση κερδίζει και οι καλλιτέχνες καθώς οι πωλήσεις είναι συνήθως σημαντικές αφού ο καθείς μπορεί ν’ αγοράσει και να παρακολουθήσει, από παντού. Από την επαρχία μα κι απ’ το εξωτερικό ακόμη, το ίντερνετ εξισώνει τους πάντες. (Τις παραστάσεις προβάλλει και η εφημερίδα από τις πολιτιστικές σελίδες).
***
*ΩΣΤΟΣΟ δεν είναι όλες οι παραστάσεις ζωντανές, παιγμένες ειδικά για την ιντερνετική μετάδοση, παρά τα διαφημιζόμενα. «Το Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, επί παραδείγματι με τη σκηνοθετική ματιά του Κων. Μαρκουλάκη, που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας επρόκειτο «να προβληθεί διαδικτυακά για δύο μοναδικές παραστάσεις, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 20:30 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 19:00. Με καταγραφή υψηλής ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο παράστασης, με χρήση πολλαπλών καμερών και με ειδικά διαμορφωμένη τηλεσκηνοθεσία υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, οι Θεατρικές Σκηνές επιχειρούν να μεταφέρουν τη μαγεία του θεάτρου κατευθείαν από τη σκηνή, στην ασφάλεια του σπιτιού μας». Μόνο που δεν ήταν σε πραγματικό χρόνο αλλά μαγνητοσκοπημένη παράσταση όπως αποδείχθηκε, αφού είχε και θεατές στην αίθουσα. Δεν είναι το ίδιο, χάνεται η όποια θεατρική μαγεία έχει απομείνει, η ελάχιστη της ζωντανής παράστασης.
***
*ΑΝΤΙΘΕΤΑ, η «Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, το έργο που έκλεισε την τριλογία «Γιούγκερμαν – Λιάπκιν – Χίμαιρα» θα παιχτεί και θα μεταδοθεί στην πρώτη της real time live streaming μετάδοση αύριο Κυριακή. Παράσταση που την παρακολούθησαν πάνω από 100.000 θεατές τα τέσσερα χρόνια που παιζόταν στην Αθήνα. Σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, εγγονού εκ μητρός του Μ. Καραγάτση, ο ηθοποιός πήρε και το όνομά του από τον παππού του, τον Δημήτρη Ροδόπουλο. «Με έξι κάμερες υψηλής ευκρίνειας, λέει, με κίνηση της μηχανής πάνω στη σκηνή, με ειδικό γερανό και πολλά ακόμα, που θα συμβάλλουν σε νέα οπτική και εμπειρία για τους θεατές νέο στήσιμο σκηνικού, φώτων, νέες πρόβες και κυρίως η συνομιλία της παράστασης με τον κινηματογραφικό φακό». (Αυτό είναι όντως άλλη αίσθηση).
Ζ.

Ακούει η ΔΕΗ;
* Η ΔΕΗ τις τελευταίες μέρες διαφημίζει ένα νέο πρόγραμμα παροχής ρεύματος και καλεί τους πολίτες να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες σε συγκεκριμένο τηλέφωνο. Έλα όμως που αυτό, όσες φορές και αν καλέσει κάνεις είναι μονίμως κατειλημμένο. Όσοι επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί της, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης, δεν έχουν πάρει κάποια απάντηση, ούτε μέσω μέιλ. Αντιθέτως, όπως καταγγέλλει Λαρισαίος αναγνώστης, «από τη στιγμή που συμπλήρωσε τη συγκεκριμένη φόρμα του έχουν τηλεφωνήσει εκπρόσωποι άλλων εταιρειών παρόχων ενέργειας και φυσικού αερίου». Παράξενο δεν είναι;

Με τις φράουλες
* Περνάει κάποιος έξω από ένα τρελοκομείο, κουβαλώντας ένα σακί στον ώμο του.
- Τι κουβαλάς εκεί; τον ρωτάει ένας τρόφιμος μέσα από τα κάγκελα.
- Κοπριά, για να τη βάλω στις φράουλές μου, αποκρίνεται ο περαστικός.
- Κοίτα να δεις αδικία, λέει αγανακτισμένος ο άλλος. Εγώ τις τρώω με ζάχαρη κι όμως εμένα θεωρούν τρελό.

Ζ.

  KAMHLES CIU

*ΤΙ θα πούμε αν μας σταματήσουν για έλεγχο; Μα ότι τα κατοικίδιά μας είναι οι καμήλες.
Ζ.

 

MHXANH CIU

*ΟΠΟΙΟΣ βλέπει δύο ανθρώπους στην εικόνα, έχει κάποιο πρόβλημα. Οφθαλμολογικό ή μπορεί και άλλο.
Ζ.

 

THLEFONO CIU

*ΑΝ έχετε χρησιμοποιήσει κάποτε αυτή την κόκκινη συσκευή με τον κερματοδέκτη, τότε έχετε προτεραιότητα για το εμβόλιο.
Ζ.

 

MERSENTES CIU

*ΟΙ απίστευτες εξηγήσεις που δόθηκαν από τη Δημαρχία, ενέπνευσαν τον Α.Π. Αφού πολυτελείς μερσεντές μπορούν να παρκάρουν πάνω στην Κεντρική πλατεία, γιατί να μην στολιστεί ανάλογα και το δέντρο και η φάτνη του Δήμου; (Αλήθεια, όλοι οι υπόλοιποι Λαρισαίοι που έχουν δουλειές και μία εν γένει κοινωνική προσφορά πέριξ του κέντρου, γιατί να μην έχουν δικαίωμα στάθμευσης πάνω στις πλατείες;)
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass