Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 19:48
*ΟΙ μάσκες δεδομένες για τον φόβο του προστίμου, γίνεται προσπάθεια και για αποστάσεις, όχι πάντοτε επιτυχής, ο συνωστισμός δεδομένος και χθες στις τράπεζες της Λάρισας. Κι είναι κι αυτός ο στενός κλωβός στην είσοδο ασφαλείας, κανονικές συμπληγάδες κορονοϊού. Ζ. *ΟΙ μάσκες δεδομένες για τον φόβο του προστίμου, γίνεται προσπάθεια και για αποστάσεις, όχι πάντοτε επιτυχής, ο συνωστισμός δεδομένος και χθες στις τράπεζες της Λάρισας. Κι είναι κι αυτός ο στενός κλωβός στην είσοδο ασφαλείας, κανονικές συμπληγάδες κορονοϊού. Ζ.

Ξεθάρρεψαν
*ΕΙΧΕ και λιακάδα χθες, πολυκοσμία στην αγορά της Λάρισας. Ασχέτως αν ψώνιζε ή όχι ο κόσμος,

αν οι έμποροι πήραν ανάσα, που δεν πήραν, το click away λειτούργησε. Λειτούργησε σίγουρα ως βαλβίδα διαφυγής απ’ την κλεισούρα, ξεθάρρεψαν οι Λαρισαίοι. Και στη λαϊκή περισσότεροι και παντού.
Α να δούμε...
Ζ.

Αντιπερισπασμός
*ΚΑΠΩΣ πρέπει να ξεμπλοκάρουν τη διάθεσή τους οι Λαρισαίοι.
- Το σχέδιο αυτής της καραντίνας ήταν να βρίσκεται όλος ο κόσμος στους δρόμους κι απλά να λέει συνεχώς ο ένας στον άλλον «κοίτα, κοίτα εδώ... Όλοι έξω. Και μετά σου λέει λοκντάουν...».
***
*- ΔΕΝ ξέρω τι να φορέσω το ερχόμενο Σαββατόβραδο. Την πιτζάμα με τα κουνελάκια ή αυτή με τα αρκουδάκια.
***
*- ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΦΕΚ για τους γάμους, παιδιά... Δεν χρειάζεται να είναι και οι δύο, αρκεί ένας απ’ το ζευγάρι. Ενώ στη βάφτιση, μπορεί να λείπει το παιδί.
Ζ.

Ταιριαστό
*Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, ανήμερα του Αγίου Ελευθερίου, ότι η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό θα ονομάζεται «Ελευθερία». Μα, δεν χρειαζόταν... Έτσι κι αλλιώς η εφημερίδα θα πρωτοστατούσε στην εκστρατεία. Αφιλοκερδώς.
***
*ΕΙΝΑΙ και η διακοσιετηρίδα από το 1821, προκύπτει αυτομάτως το Ελευθερία ή Θάνατος, καθώς ταιριάζει και με την αποτροπή του θανατηφόρου κινδύνου απ’ τον ιό.
Επιπλέον το προφανές: Εμβόλιο = Ελευθερία, απελευθέρωση απ’ την καραντίνα κι απ’ τον φόβο.
Ζ.

Μια οικογένεια
*- ΜΕΧΡΙ δύο οικογένειες. Εμείς μια οικογένεια είμαστε...
Αναμενόμενη η αντίδραση του Λαρισαίου, που άρχισε την καταμέτρηση.
- Παππούδες, παιδιά, εγγόνια, αδέλφια κι ανίψια, για να δεις πόσοι είμαστε... Δεκαεφτά, δεκαοχτώ...
Πρέπει να διευρύνει η κυβέρνηση το όριο των 9 ατόμων, πώς θα γίνει...
Ζ.
Καραντίνα;
*ΤΩΡΑ εμείς είμαστε σε καραντίνα; Τα Ι.Χ. έχουν κατακλύσει τους δρόμους, ο κόσμος στο κέντρο της πόλης από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το απαγορευτικό έχει εφαρμογή μόνο μετά τις 9 το βράδυ, μέχρι εκείνη την ώρα οι πάντες κυκλοφορούν ανενόχλητοι και όχι απαραίτητα για κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Η σωματική άσκηση χρησιμοποιείται ακόμη και για βόλτα στο κέντρο και καφεδάκι στα παγκάκια με κατεβασμένες μάσκες.
Τι έχει πάει στραβά; Σίγουρα ο κόσμος έχει κουραστεί, αλλά η συμπεριφορά αυτή δε βοηθά και ο χειμώνας είναι μακρύς.
Ν.Π.

Πιστοί στους ναούς
*ΓΙΑ την αποφυγή παρερμηνειών, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου διευκρινίζει ότι η εικόνα που μπορεί να αντικρίσει κάποιος με πιστούς να αναμένουν στον προαύλειο χώρο ενός ναού δε συνιστά και κίνηση για να εισέλθουν σε αυτούς και να συμμετάσχουν στις θείες λειτουργίες.
Ωστόσο -όπως διευκρινίζει- όλες αυτές τις ημέρες, λόγω των εορτών κάποιες οικογένειες προσκομίζουν τα πρόσφορα για να διαβαστούν προς τιμήν των εορταζόντων μελών τους και αναμένουν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ώστε να εισέλθουν στον ναό αμέσως μετά, για να προσκυνήσουν και να λάβουν το αντίδωρο.
Γ.Ρ.

Τάμπλετ
*ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ και voucher 200 ευρώ για αγορά τάμπλετ το Υπουργείο Παιδείας. Ξεκινώντας από αυτό, όταν το εισοδηματικό όριο για να το πάρει κάποιος είναι οι 6.000 ευρώ, που σημαίνει ότι μια οικογένεια διαβιοί στη φτώχεια και να το πάρει πού θα βρει χρήματα για σύνδεση στο ίντερνετ.
Εκτός αυτού να σημειωθεί ότι η τηλεκπαίδευση ξεκίνησε αρχές Νοεμβρίου, έχουμε Δεκέμβριο, άρα αυτοί οι μαθητές που δεν έχουν, είναι αποκλεισμένοι από την εκπαίδευση. Για ποια ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση μιλάμε;
Ν.Π.

Φουλ πανσιόν
*ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ παρεπόμενες σκέψεις και προβληματισμοί Λαρισαίων.
- Ρεβεγιόν μέχρι 9 άτομα, αλλά απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10 για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Δηλαδή πρέπει και να τους κοιμήσουμε κιόλας;
***
*- ΠΟΥ πάτε κύριε;
- Στα Τρίκαλα.
- Απαγορεύεται η μετακίνηση μεταξύ των νομών.
- Έρχομαι από Αγγλία.
- Συγγνώμη, περάστε, δεν ήξερα.
***
*- ΦΕΤΟΣ θα πω στο βαφτιστήρι ότι ο Άγιος Βασίλης έπιασε δουλειά στην ACS και θα καθυστερήσει το δώρο του.
Ζ.

Αποδράσεις εντός
*ΗΤΑΝ τόσο απλό... Να σκαρφιστούν κάποιοι ξενοδόχοι στην Αθήνα πώς θα τριπλάρουν την απαγόρευση των ρεβεγιόν. Λανσάροντας «εορταστικές αποδράσεις εντός Αθηνών». Άμα κλείσει μία διανυκτέρευση κάποιος, αποκτά αυτομάτως τη δυνατότητα για πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο στο ρεστοράν του αστεράτου ξενοδοχείου, άρα και στο εορταστικό τραπέζι που θα μπορούσε να στηθεί εκεί νομίμως. Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων έχουν μείνει ανοιχτά, για τους ενοίκους όμως μόνο. Παράξενο κι αυτό αφού θα μπορούσε ο ένοικος που θέλει να φάει να σερβιριστεί στο δωμάτιό του. Με το που προέκυψε η άτυπη διαφήμιση για ρεβεγιόν, τα κατάλαβαν στην κυβέρνηση, δεν ήθελε σοφία. Ανακοίνωσαν κλείσιμο των εστιατορίων των ξενοδοχείων τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, τότε θα επιτρέπεται μόνο το room service, θα λειτουργεί μονάχα η υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο. Τόσο απλό κι αυτό.
(Και μάλλον θα έπρεπε να ισχύσει κι όλον τον υπόλοιπο καιρό).
Ζ.

Δυσκολίες
*ΜΕ την εμπειρία της ζωής μιλούσαν οι μεσήλικες Λαρισαίοι.
- Σήμερα πήρα τον μισθό μου. Αντίο φτώχεια, τα λέμε σε καμιά εβδομάδα.
***
*- ΕΙΝΑΙ πολλές οι αμαρτίες μου...
- Και τι θα κάνεις;
- Ρύθμιση.
***
*- ΕΧΩ τη βάσιμη υποψία ότι ο τροχός δεν θα γυρίσει.
Ζ.

Η γλώσσα
*ΕΒΑΛΕ να το ξανακούσει το τηλεοπτικό ρεπορτάζ ο Λαρισαίος Φ.Γ. και το κατέγραψε: «Πέραν των καταστημάτων εστίασης που λειτουργούν με delivery ή take away, τα Superstores σε Mall, εφαρμόζουν νέο concept, διαθέτοντας τα εμπορεύματά τους με click away, εφόσον οι πελάτες κάνουν τις αγορές τους με drive through.
 Έτσι αποφεύγεται το delivery, που ούτως ή άλλως καθυστερεί λόγω υπερφόρτωσης των courier, εξαιτίας του lockdown». Μιλούσε ελληνικά, κατά 75% τουλάχιστον. (Τα λεγόμενα μιξοβάρβαρα αποτελούν πλέον καθεστώς).
Ζ.
Οι Πόντιοι Πιλάφι
*ΑΝ κληθεί να δώσει οδηγίες για την πανδημία, λέει κι ο Φατσέας απ’ το Κολοκοτρωνίτσι.
- Για να βγούμε απ’ αυτήν την Καραμπίνα, πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας σαν Πόντιοι Πιλάφι, να φοράμε Κάσκες, να κρατάμε μεταξύ μας Αποστάτη και να είμαστε όλοι πολίτες Νομοσταγείς.
Ζ.

Εν Λαρίση
*- ΑΛΗΘΕΙΑ, οι Λαρισαίοι στολίζουν ΑΕΛατο;
***
*- Στη Λάρισα, στα σχολεία, κάνουν τυρεκπαίδευση...
Ζ.

Παρενέργειες
*ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ εντοπίζουν σοβαρά προβλήματα στο εφαρμοζόμενο σχέδιο.
- Πιο πολλές παρενέργειες έχει η καραντίνα, παρά το εμβόλιο.
***
*- ΜΑΣ έκλεισαν μέσα γιατί δεν υπάρχουν αρκετά νοσοκομεία αν αρρωστήσουμε. Το ότι δεν υπάρχουν καθόλου ψυχιατρεία, ούτε που το σκέφτηκαν.
***
*- ΤΟ δέντρο είναι έτοιμο στον κήπο, το μόνο που λείπει είναι καρέκλα και σχοινί.
Ζ.

Μόνο ένας και αν...
*ΤΡΕΙΣ ήταν που τον χτύπησαν στη δολοφονική επίθεση πριν δύο χρόνια έξω από σπίτι του σε γειτονιά της Λάρισας, τους είδε κόσμος, τρεις ήταν. Έναν κατάφερε να συλλάβει η αστυνομία.
Φυσικά υπάρχουν κι εκείνοι που έβαλαν τους μπράβους να δράσουν. Όλοι το ξέρουν αυτό, ο λόγος της επίθεσης στον Λαρισαίο διαιτητή προφανέστατος. Εντόπισε και δύο ηθικούς αυτουργούς η αστυνομία.
Τελικά, στο σκαμνί θα κάτσει λέει για να δικαστεί, όταν δηλαδή συμβεί αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον, μόνο ο προαναφερθείς ένας, που είχε συλληφθεί.
Σα να χωλαίνει λιγάκι η Δικαιοσύνη; Λιγάκι.
Ζ.

Στα πρόθυρα
*ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ οι Λαρισαίοι να σχολιάζουν με στυλ τα νέα ήθη.
- Ο πιο δημοφιλής προορισμός αυτήν την περίοδο είναι τα πρόθυρα.
***
*- Η Ελλάδα, να ξέρετε, έβγαλε τρεις γενιές μεγάλων αθλητών. Αυτές του 1987, του 2004 και του 13033.
***
*- ΕΝΑΣ ολόκληρος μήνας με φόρμες. Σα να ζούμε στο Ολυμπιακό Χωριό.
Ζ.

Μόνο για μας;
*ΕΙΠΕ και ελάλησε ο Παντελής Μπουκάλας από την πρώτη σελίδα της «Καθημερινής» κι αμαρτία ουκ έχει: Η οικουμενική εμπειρία ενός έτους πανδημίας έδειξε ότι οι τόποι λατρείας, ανεξαρτήτως θρησκείας ή δόγματος, εύκολα μετατρέπονται σε υπερμεταδότες. Η δοξασία μερίδας των ιεραρχών, αλλά και της κίτρινης μερίδας του Τύπου, ότι συνωμότησε το σύμπαν κατά της Ορθοδοξίας είναι αποκύημα αχαλίνωτης φαντασίας. Η δεύτερη δοξασία τους, ότι η δική μας θρησκεία είναι απρόσβλητη στη νόσο, αφήνει αδιάφορη την επιστήμη. Αλλά δυστυχώς και τον κορονοϊό...
Ζ.

Αχόρταγοι
*ΑΥΤΟΙ οι νεαροί Λαρισαίοι δεν θα χορτάσουν ποτέ, πεινασμένοι θα πεθάνουν.
- Μάνα μη με περιμένεις για φαγητό.
- Γιατί παιδί μου;
- Ήρθα.
***
*- Η καρμπονάρα γιατί να μην τρώγεται για πρωινό; Αυγά, γάλα και μπέικον έχει...
***
*-ΤΙ έφαγες για βράδυ;
- Λίγο ρυζάκι.
- Σκέτο;
- Είχε και δύο χοιρινές για γαρνιτούρα.
Ζ.

Κι όμως...
*ΑΠΟ το 1964 λέει έχουν γίνει 40 μικρές ή μεγάλες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. Άλλη μια φορά αλλάζει η νυν υπουργός τις Πανελλήνιες του 2021. Υπήρξαν τελικά και 16 χρονιές που ίσχυσε το «περσινό σύστημα» εξετάσεων. Απίστευτο;
Ζ.

Να χαλαρώσουν
*ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕΣ Λαρισαίες, και πώς αλλιώς να κάνουν.
- Το βράδυ πλέον για να κοιμηθώ μετράω μελομακάρονα.
***
*- ΣΠΑΣΤΕ λέει ένα ρόδι, να πάει καλά η χρονιά. Τεμπελιάσατε πέρυσι;
***
*- ΓΙΕ μου πού πας;
- Μάνα θα φύγω... Θα πάω στο σαλόνι.
Ζ.
Εντός του 2021
*TO αίτημα εισακούσθηκε πριν ακόμη διατυπωθεί. Με αφορμή σχόλιο στην εφημερίδα με το αίτημα Λαρισαίων να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο στην οδό Ι. Λάτσιου, που ενώνει τη Σαρίμβεη με τη Φιλιππούπολη, εκεί μεταξύ των κατοικιών αξιωματικών μέσα στην 1η Στρατιά και του Πάρκου των Χρωμάτων, δρόμος περιπάτου πλέον για πολύ κόσμο, από τη Δημαρχία απάντησαν αμέσως, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για έργο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του 2021, με τη φιλοδοξία μάλιστα να κατασκευαστεί εντός του επόμενου έτους.
Συνολικά θα ανακατασκευαστεί ο συγκεκριμένος δρόμος, με νησίδα στο μέσον και με πεζοδρόμια. Μια χαρά.
Ζ.

Ζόρικο αλκοτέστ
* Ο Ιωάννης Μελισσανίδης, ο γνωστός Ολυμπιονίκης στη Γυμναστική, έφευγε με μια παρέα απ’ τα μπουζούκια στις 4 το πρωί, εκεί παραδίπλα ήταν κι ο Λαρισαίος Γ. Γ. Λίγο πιο πέρα τους σταματάει η αστυνομία για αλκοτέστ. Πάει λοιπόν ο αστυφύλακας στον Μελισσανίδη και του λέει να φυσήξει.
 Τσαντίζεται εκείνος, τον αγριοκοιτάζει, μα καλά ξέρετε ποιος είμαι, ιδέα δεν είχε ο αστυνομικός.
Μελισσανίδης του λέει, ατάραχος το όργανο, δεν φάνηκε κιόλας να μοιάζει με τον Τίγρη της ΑΕΚ, που εκείνον ήξερε αυτός.
***
*ΤΑ παίρνει στο κρανίο ο Μελισσανίδης βγαίνει απ’ το αμάξι, παίρνει 5 βήματα φόρα, τρέχει, βουτιά στον αέρα, προσγειώνεται κάνοντας τριπλή ανάποδη τούμπα, διπλή μπροστινή, τινάζεται εναέρια, χαμός.
Τώρα με θυμάσαι;
Τίποτα, χαμπάρι ο τροχονόμος.
Τσαντίζεται περισσότερο ο Μελισσανίδης, 10 βήματα φόρα, τρέχει, ρόδα, μια δυο τρεις κωλοτούμπες στον αέρα, απίθανη προσγείωση, με τρεις ανάποδες περιστροφές, κατακόρυφες περιελίξεις...
***
*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ οι αστυνομικοί είχαν σταματήσει και άλλα αμάξια παραπίσω. Ανάμεσα σε κείνους που περίμεναν ήταν και δύο τύποι ψιλομεθυσμένοι. Παρακολουθούσαν, οπότε γυρίζει ο ένας στον άλλον.
- Φιλαράκι, απ’ ό,τι βλέπω το έχουν δυσκολέψει πολύ το αλκοτέστ, δεν το περνάμε με τίποτα.
Ζ.

 

AMPELONITHS CIU

*ΤΑ βλέπει κάθε μέρα ο Αμπελωνίτης έξω απ’ τη Γιάννουλη και τρελαίνεται. Αντιπροσωπεύει λέει το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Μπορεί όμως, είπε άλλος, να φοβούνται μη φύγουν τα δέντρα. Δεν έχει αλλού να τοποθετήσει τις σιδεριές η Δημαρχία;
Ζ.

 

SKYLOS CIU

*ΕΠΙΤΥΧHΣ αποτύπωση του απερχόμενου χρόνου.
Ζ.

 

YPOLOGISTHS CIU *ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ λιγάκι η κούριερ να φέρει τον καινούριο υπολογιστή, αλλά είναι σπουδαίος…
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass