Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2021 18:00
ΤΗΝ παρέμβαση του Δήμου Λαρισαίων ζητούν περίοικοι της - υπό ανακατασκευή - οδού Ηλιοδώρου, προκειμένου και οι ίδιοι να έχουν τη δυνατότητα χρησιμοποίησης των «εγκλωβισμένων» αυτοκινήτων τους, στους χώρους στάθμευσης. Το τμήμα του δρόμου που εφάπτεται στην Τρίγωνη πλατεία έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να ξεκινήσει το έργο που αφορά στην πάροδο, οπότε η ταλαιπωρία των περιοίκων θα συνεχιστεί. Εφόσον παρέμβει ο Δήμος θα υπάρξει η απαιτούμενη συνεννόηση μεταξύ περιοίκων και εργολάβου. Προς το παρόν η είσοδος από την πλευρά της Μανδηλαρά είναι κλειστή, αλλά από την πλευρά της Ηπείρου, ο δρόμος έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης... Β.Κ. ΤΗΝ παρέμβαση του Δήμου Λαρισαίων ζητούν περίοικοι της - υπό ανακατασκευή - οδού Ηλιοδώρου, προκειμένου και οι ίδιοι να έχουν τη δυνατότητα χρησιμοποίησης των «εγκλωβισμένων» αυτοκινήτων τους, στους χώρους στάθμευσης. Το τμήμα του δρόμου που εφάπτεται στην Τρίγωνη πλατεία έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να ξεκινήσει το έργο που αφορά στην πάροδο, οπότε η ταλαιπωρία των περιοίκων θα συνεχιστεί. Εφόσον παρέμβει ο Δήμος θα υπάρξει η απαιτούμενη συνεννόηση μεταξύ περιοίκων και εργολάβου. Προς το παρόν η είσοδος από την πλευρά της Μανδηλαρά είναι κλειστή, αλλά από την πλευρά της Ηπείρου, ο δρόμος έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης... Β.Κ.

Χαμηλά
* - AKOMA τώρα καλά είναι... Ο καιρός είναι χειμωνιάτικος, επομένως ταιριάζει και με το θερμόμετρο η ΑΕΛ στους 8 βαθμούς...


Ωστόσο ανησυχούσε ο Λαρισαίος φίλαθλος.
- Σε λίγο καιρό όμως η θερμοκρασία θ’ ανέβει. Η ΑΕΛ έχει άραγε καμιά πιθανότητα ν’ ακολουθήσει; (Πυρετό πάντως δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει να έχει.)
Ζ.

Πάλι καλά
*ΔΕΝ είναι ο ήλιος κι η καλοκαιρία, που επηρεάζουν θετικά, διότι εκτός απ’ την Ελλάδα είναι και οι παγωμένες Σκανδιναβικές χώρες που εμφανίζονται με χαμηλή διάδοση του κορονοϊού, συγκριτικά, στον πανευρωπαϊκό χάρτη. Πάλι καλά, να λέμε δηλαδή. Κι ακόμα καλύτερα στη σχετικά απομονωμένη Ήπειρο αλλά και στα νησιά που λόγω χειμώνα είναι χωρίς πολύ κόσμο. Η Λάρισα πάλι συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία πρωταθλητισμού. Ό, τι χάνει στο ποδόσφαιρο, το κερδίζει στην ασθένεια. (Κανένας αρμόδιος δεν ερεύνησε ή τουλάχιστον δεν αποφάνθηκε τι φταίει και δεν μπορεί να ξεριζωθεί το κακό απ’ την περιοχή).
Ζ.

Κρίσιμες
*ΔΕΝ τη λες και ρόδινη την κατάσταση στη Λάρισα.
-Έλα αφεντικό, τελειώνει ο μήνας. Πότε θα πληρωθούμε;
-Δεν είδες στην τηλεόραση; Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες.
***
*- ΕΧΕΙ αρχίσει να κινείται η αγορά. Ιδίως τα μαγαζιά που πουλάνε λουκέτα.
Ζ.

Κίνηση
*ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να αυτοσαρκάζονται οι Λαρισαίοι.
- Εξωτικοί προορισμοί. Σαν Σαλόνι, Λος Κουζίνος, Πόρτο Μπάνιο.
***
*- ΜΕ τόσα sms που στέλνονται καθημερινά για άσκηση, εμείς δεν είμαστε χώρα, το Ολυμπιακό Χωριό είμαστε.
Ζ.

Στον κάμπο
*ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ λοιπόν αυτό που γράφτηκε χθες. Για την επίσκεψη Μητσοτάκη σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.
Ο πρωθυπουργός αναδεικνύει έτσι τη θετική εξέλιξη με τον Ε-65, πιθανώς να εξορμήσει και στη Μεσοχώρα δίνοντας νέα υπόσχεση για τα έργα Αχελώου. Κυρίως όμως θα τσεκάρει το πώς πήγε η αποκατάσταση των καταστροφών του ‘’Ιανού’’. Αν μη τι άλλο τηρεί τη δέσμευσή του ότι θα επανέλθει στην περιοχή για να δει πώς αντιμετωπίστηκε η άσχημη κατάσταση κι αν εφαρμόστηκαν οι οδηγίες. (Ευκαιρία να περάσει αυτή τη φορά κι από τα Φάρσαλα, που είχαν μείνει παραπονεμένα την άλλη).
Ζ.

Λογοπαίζοντας
*ΠΑΛΙ αξιοποιούσαν τις δυνατότητες της γλώσσας στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Με συνεπήρε ο ύπνος βρε παιδιά...
***
*- ΑΝ κάποιος δεν σε χώνεψε είναι ίσως γιατί δεν κατάφερε να σε φάει.
***
- ΦΙΛΟΥΣ καρδιακούς έχεις;
- Όχι, όχι. Έναν με πέτρα στα νεφρά έχω κι άλλον ένα που έχει ζάχαρο.
Ζ.

Για χατίρια;
*- ΗΡΘΕ κι ο Χατίρα στην ΑΕΛ και γίνεται ακόμη πιο σημαδιακή η σεζόν...
Ο φίλαθλος υπενθύμιζε χθες στην παρέα ότι είχαν προηγηθεί Μαϊδανός και Κολομπίνο.
-Και να σκεφτείτε ότι έχει μάνατζερ τον Παπατρέχα.
Γι’ αυτό ήρθαν ξαφνικά στη Λάρισα, λογικό να κλείσει τάκα-τάκα η μεταγραφή.
(Την ίδια ώρα, άλλοι λεγεωνάριοι που εκδιώχθηκαν φέτος και πέρυσι από τους βυσσινί, διακρίνονται παίζοντας στις άλλες μικρομεσαίες ομάδες της κατηγορίας).
Ζ.

Ω αλλαγή...
*ΣΤΟΝ γειτονικό Βόλο πάντως γράφουν ιστορία. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο έχασαν με 2-0, ο προπονητής Άνχελ Λόπεθ έκανε τρεις αλλεπάλληλες αλλαγές στον ίδιο παίχτη όμως.
Συγκεκριμένα, στο 22’ ο Μπαριέντος πέρασε στο γήπεδο στη θέση του τραυματία Ντεντάκη. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως τη θέση του πήρε ο Κιάκος. Ο οποίος αποχώρησε στο 71’ και στη θέση του μπήκε ο Μπάλλας.
Ο καθένας απ’ τους τέσσερις αγωνίστηκε για είκοσι και κάτι λεπτά.
Οι υπόλοιποι 10 παίκτες που ξεκίνησαν στην ενδεκάδα έβγαλαν όλο το παιχνίδι. (Δεν έχει ξαναγίνει πουθενά).
Ζ.

Επαφές μέσω Κέλλα στο Υπουργείο
ΠΟΛΥΩΡΗ ήταν η πρόσφατη συνάντηση του Χρήστου Κέλλα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανό, καθώς αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα εκκρεμή ζητήματα του πρωτογενούς τομέα (αποζημιώσεις, Σχέδια Βελτίωσης, κτηνοτροφία), με τον Λαρισαίο πολιτικό να καταθέτει και συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή τους, αλλά εκτός των άλλων χρειάστηκε και η τηλεφωνική επικοινωνία -με το κινητό του βουλευτή- εκπροσώπων τοπικών φορέων με τον ΥΠΑΤ για την παροχή διευκρινίσεων. Όσο διαρκούν οι περιορισμοί της πανδημίας και αποφεύγονται οι υπουργικές εξορμήσεις στην ύπαιθρο, ο Χρ. Κέλλας φροντίζει σε κάθε του επίσκεψη σε κυβερνητικό αξιωματούχο να μεσολαβεί, ώστε οι υπουργοί να μαθαίνουν από πρώτο χέρι τα θέματα που τους προωθεί ο ίδιος.
Γ.Ρ.
Ειδικός εξοπλισμός
*ΕΙΔΙΚΑ για την Ελλάδα: Με ποτηροθήκη για τον φραπέ θα είναι εξοπλισμένα τα γαλλικά αεροπλάνα Rafale που αγοράζει η χώρα μας, αποκάλυψε χθες το Βατράχι.
Τη δυνατότητα να απολαμβάνουν εν πτήσει το αγαπημένο τους ρόφημα θα έχουν οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας αφού, εκτός από τα σύγχρονα οπλικά συστήματα, τα Rafale που θα έρθουν στη χώρα μας θα είναι εξοπλισμένα με ποτηροθήκες τελευταίας τεχνολογίας. Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, τα νέα αεροσκάφη θα περιλαμβάνουν τεχνολογίες ειδικά για την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων θα είναι και μία ποτηροθήκη για καφέ που θα παραμένει ανεπηρέαστη από τους ελιγμούς κατά τη διάρκεια μιας εικονικής αερομαχίας.
***
*ΣΥΜΦΩΝΑ με την ανακοίνωση, η ποτηροθήκη θα παραμένει σε ευθεία θέση μέσω ενός γυροσκοπικού μηχανισμού ώστε να μην αναποδογυρίζει ο καφές μέσα στο πιλοτήριο, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παλαιότερα F-16 αλλά και οι Τούρκοι πιλότοι.
Τα νέα αεροσκάφη θα περιλαμβάνουν και άλλες καινοτομίες προσαρμοσμένες ειδικά στις απαιτήσεις της χώρας μας, όπως πειραγμένες εξατμίσεις, πλατοκαθίσματα μασάζ, κόρνα αέρος και προεγκατεστημένο μαγνητάκι με ηλεκτρονική ένδειξη «Μπαμπά Μην Τρέχεις» το οποίο θα ανάβει όταν το αεροσκάφος υπερβαίνει την επιχειρησιακή του ταχύτητα.
Ζ.

Νούμερα
*ΓΥΝΑΙΚΕΣ και άντρες Λαρισαίοι σε διαρκή αντιπαράθεση.
- Όλοι οι άντρες ίδιοι είστε...
- Και σένα ποιος σου είπε να τους δοκιμάσεις όλους;
***
*- ΝΑ σε δω να παντρευτείς παιδάκι μου κι ας πεθάνω.
- Α ρε γιαγιά... Χίλια χρόνια θα ζήσεις.
***
*- ΤΟΣΑ νούμερα πέρασαν απ’ τη ζωή μου, ένα τζόκερ δεν κέρδισα...
Ζ.

Επιφυλακτικά
*ΜΠΟΡΕΙ να είναι φιλοκυβερνητικό το Mega, ιδιοκτησίας Μαρινάκη, ωστόσο πάνω απ’ όλα το φίλαθλο πνεύμα. Στην αθλητική εκπομπή μετά τα ματς της Τετάρτης και το τσιατσιάλισμα του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, η συνάντηση Μητσοτάκη -Ζαγοράκη έπαιξε τελευταία είδηση για 10 μόλις δευτερόλεπτα.
Ο Θεσσαλονικιός ευρωβουλευτής της ΝΔ, αρχηγός της χρυσής Εθνικής, δεν παύει να είναι πρώην του ΠΑΟΚ. Πήρε το χρίσμα του πρωθυπουργού του για την προεδρία της ΕΠΟ, όμως... «Είναι κοινός αποδεκτός από τον κόσμο», είπε ο ρεπόρτερ του Ολυμπιακού στο κανάλι του Ολυμπιακού, «του ΠΑΟΚ», συμπλήρωσε.
Και συνέχισε μιλώντας πάνω στα πλάνα της συνάντησης. «Δεν αρκούν τα πρόσωπα, να δούμε και το πλαίσιο».
(Με σοβαρές επιφυλάξεις, η πιο σοφτ εκτίμηση).
Ζ.

Πάμε West
*«Η σημασία του έργου για τη χώρα είναι μεγάλη και για την περιοχή μας τεράστια». Ικανοποιημένος και ο Δομίνικος Βερίλλης από την εξέλιξη με τον αυτοκινητόδρομο Ε-65.
Ο γνωστός Καρδιτσιώτης μηχανικός, εκ των πρωτεργατών της ιδέας, παρών στην προσπάθεια εδώ και δεκαετίες, απ’ όταν έπεσε ο σπόρος, εκτιμά πως «η διαφορά θα φανεί ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση των τμημάτων από το οροπέδιο Δομοκού μέχρι τη Λαμία και από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία οδό.
Θα επηρεάσει σταδιακά, άμεσα ή έμμεσα όλους τους τομείς ανάπτυξης και προόδου της περιοχής μας. Είναι, κατά την άποψή μου, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στην περιοχή μας και μας δίνει ελπίδες για το μέλλον». (Το West Thessaly σε άλλο δρόμο).
Ζ.

Αντιναζί μπλε
*«ΑΙΜΑ και τιμή», είπα. «Τώρα καταλαβαίνω τι σημαίνουν τα λόγια στην αγκράφα των Ες Ες. Φαντάζομαι είναι ειρωνικό το σύνθημά σας».
Είναι ο περιπαικτικός αντιφασίστας επιθεωρητής Μπέρνι Γκούντερ, στο νέο μυθιστόρημα του Φίλιπ Κερ, το ‘’ Πρωσικό μπλε’’, που κυκλοφόρησε στα ελληνικά μετά τον θάνατο του συγγραφέα.
Με την ευκαιρία κι επειδή το «αίμα, τιμή...» ευδοκίμησε και στην Ελλάδα: Στο μαχαίρι της Νεολαίας του Χίτλερ, εκτός από τη σβάστικα, είχε χαραγμένο στη λάμα και το «Blutund Ehre», δηλαδή αίμα και τιμή. Επίσης τα νεοναζιστικά κινήματα που εκφράστηκαν από μουσικά γκρουπ με σκίνχεντ νοσταλγούς του Χίτλερ στην Αγγλία τέλη δεκαετίας ‘80, λάνσαραν το «Blood & Honour». (Για να μην μπερδεύονται κάποιοι).
***
*Ο αντιναζί ήρωας του μυθιστορήματος περιπλανιέται στη Γαλλία το 1956, καταδιωκόμενος από πράκτορες της Στάζι:
Είχα ήδη βρεθεί στη σελίδα τρία της France Dimanche. Τη βδομάδα αυτή δεν υπήρχε καμιά άλλη συγκλονιστική ιστορία για την Μπριζίτ Μπαρντό και τον Ροζέ Βαντίμ που έπαιρναν διαζύγιο.
Ο Θεός μπορεί και να έπλασε τη γυναίκα, ο κύριος Βαντίμ είχε βάλει τα δυνατά του να την κάνει ευτυχισμένη. Δεν με ρώτησε να του πω να μην μπει στον κόπο. Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές αλλά οι ξανθιές δεν γνωρίζουν τι προτιμούν, μέχρι να καταλάβουν καλά ότι δεν πρόκειται να το αποκτήσουν.
 Η δική μου δήλωνε σχεδιάστρια και σιγά την πρωτοτυπία, οι περισσότερες γυναίκες έχουν τα σχέδιά τους. (Το χιουμοριστικό αντιφεμινιστικό παραλήρημα του Κερ).
***
*ΤΙ είναι όμως το Πρωσικό μπλε; Μια απόχρωση του μπλε, του χρώματος για το οποίο περιγράφονται αρκετές δεκάδες αποχρώσεων. Η συγκεκριμένη αναφέρεται σε μια σκούρα, φωτεινή απόχρωση του μπλε, πρόκειται για το πρώτο συνθετικό χρώμα της Βιομηχανικής Επανάστασης. Χημική ένωση που χρησιμοποιείται όμως και στην ιατρική ως αντίδοτο στη δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα. Και ως τέτοιο γίνεται τίτλος του αστυνομικού μυθιστορήματος.
Ζ.

Πολυχρωμία
*ΜΕ την ευκαιρία, κάποιες από τις απίστευτα πολυάριθμες αποχρώσεις του μπλε: Μπλε της αεροπορίας ή air force blue ή Μπλε ραφ, Γαλανό ή κυανό, Baby μπλε, Μπλε του κοβαλτίου, Σκούρο μπλε, Denim μπλε το χρώμα των τζηνς, Αιγυπτιακό μπλε το πρώτο συνθετικό χρώμα που εφευρέθηκε στην Αρχαία Αίγυπτο περίπου το 2.200 π.Χ. , Μπλε ηλεκτρίκ, Ανοιχτό μπλε, Robin’segg το χρώμα του αυγού του κοκκινολαίμη, Βασιλικό μπλε ή μπλε ρουά, Μπλε του ζαφειριού, Μπλε του ουρανού ή Sky-Blue ή ουρανί, Navy-blue ή μπλε ναυτικό, Μπλε του ατσαλιού ή steelblue, Μπλε ουλτραμαρίν, Indigo ή μπλε λουλακί, Τυρκουάζ, Μπλε-μαύρο της νύχτας ή μπλου-μπλακ, Μπλε-βιολέ, Μπλε του σχιστόλιθου και τελειωμό δεν έχει η λίστα. (Βέβαια, αν πας στο κόκκινο κι αφήσεις γυναίκες να μιλήσουν, οι αποχρώσεις γίνονται κυριολεκτικά αμέτρητες).
Ζ.

Πόρτες
*Ο Λαρισαίος, τύφλα στο μεθύσι, μπαίνει σε ένα μπαρ, κάθεται και παραγγέλνει ένα ποτό. Ο μπάρμαν τον κοιτάει καλά-καλά και του λέει ότι δεν θα τον σερβίρει γιατί είναι μεθυσμένος.
Ο τύπος φανερά εκνευρισμένος φεύγει τρεκλίζοντας. Μετά από λίγο, ο ίδιος μεθυσμένος μπαίνει από την πλαϊνή πόρτα του μπαρ. Πηγαίνει στην μπάρα, κάθεται και παραγγέλνει ένα ποτό. Ο μπάρμαν του ξαναλέει πως δεν μπορεί να τον σερβίρει οπότε ο τύπος ξαναφεύγει δυσαρεστημένος, κάνοντας οχταράκια.
***
*ΜΕΤΑ από κάμποση ώρα όμως μπαίνει ξανά στο μπαρ, από την πίσω πόρτα του. Κάθεται στο σκαμπό και παραγγέλνει πάλι ένα ποτό.
Ο μπάρμαν τον βλέπει και του λέει άλλη μια φορά πως δεν μπορεί να τον εξυπηρετήσει γιατί είναι μεθυσμένος και καλά θα κάνει να φύγει, εκτός αν θέλει να φωνάξουν την αστυνομία.
O μεθυσμένος τον κοιτάει έκπληκτος και με το πολύ παραξενεμένο ύφος τον ρωτάει.
- Καλά ρε φιλαράκι, σε πόσα μπαρ δουλεύεις εσύ;
Ζ.

 

 XARTAKI CIU

*ΠΑΡΟΤΙ Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο υφυπουργός Γ. Στύλιος έδωσε το τηλέφωνό του στον Μητροπολίτη, προχθές στη Λάρισα, με τον παραδοσιακό τρόπο.
Ζ.

 

METRIMA CIU

*NA ρωτήσουμε μαζί, δήμαρχος και περιφερειάρχης, τον υπουργό των Ψηφιακών και Υπολογιστών, μήπως δεν μετράμε καλά τα κρούσματα και μας βγαίνουν τόσα πολλά;
Ζ.

 

FETA CIU

*ΚΑΙ ρωτάει ο άλλος αν είναι καλή η φέτα...
Ζ.

 

PASOK CIU

*ΖΕΣΤΗ και κομψή, κάλτσα παντός καιρού. Μια κεντροαριστερή για το ένα πόδι, μια κεντροδεξιά για το άλλο.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass