ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2021 18:20
*ΤΑ μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν ασταμάτητα από το πρωί του Σαββάτου και έχουν καταφέρει να κρατήσουν ανοιχτές όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλίας παρά τη συνεχή χιονόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους. Ετσι, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία από Λάρισα προς Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φάρσαλα, Ελασσόνα, όρια Νομών Κοζάνης, Πιερίας, Γρεβενών. Με Αγοραστό και Λιούπα στην πρώτη γραμμή. *ΤΑ μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν ασταμάτητα από το πρωί του Σαββάτου και έχουν καταφέρει να κρατήσουν ανοιχτές όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλίας παρά τη συνεχή χιονόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους. Ετσι, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία από Λάρισα προς Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φάρσαλα, Ελασσόνα, όρια Νομών Κοζάνης, Πιερίας, Γρεβενών. Με Αγοραστό και Λιούπα στην πρώτη γραμμή.

Ασπρο - κόκκινο


ΜΗΔΕΙΕΣ, Βαλεντίνες/οι και κορονοϊοί, συναντήθηκαν χθες σε έναν αλλόκοτο χορό...
Η πόλη λευκή με πινελιές από κόκκινο. Κόκκινες καρδούλες, κόκκινα λουλούδια, κόκκινες ... μύτες για όσους ξεμύτισαν κυρίως για να πάνε σε ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και λοιπά ... «βαλεντινάδικα». Άλλοι πάλι έπιασαν τις πλατείες, καφές ζεστός στο χέρι και χάζεμα του τοπίου.
Ήταν μια μέρα διαφορετική από τις άλλες, μια μέρα της κατηγορίας «ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει» κ.λπ. κ.λπ.

Μηχανισμός
Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ μηχανισμός, πήγε μάλλον καλά. Τα συνεργεία του Δήμου γύριζαν και ... αλάτιζαν τους δρόμους. Έτσι οι βασικές αρτηρίες και το κέντρο της Λάρισας δεν είχαν θέμα, ενώ και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο η Περιφέρεια έδειξε οργανωμένη. Το να αποκλειστούν για λίγη ώρα μια - δυο ορεινές κοινότητες δεν λέει και τίποτε. Άσε που μερικοί ... δεν επιθυμούν και πολύ τον απεγκλωβισμό τους. Μια χαρά ήσυχο το κεφάλι τους.

Κεραμίδα
ΚΛΕΙΣΙΜΟ των σχολείων αποφάσισε - και ορθώς! - ο Δήμος Λαρισαίων. Επικίνδυνος ο πάγος. Μη χαίρεσαι όμως αγαπημένε μου μαθητή, σου την έχουν στημένη με ... τηλεκπαίδευση. Οι εντολές που έδωσε το Υπουργείο στα σχολεία είναι σαφείς. Κι έτσι θα γίνεται από δω και πέρα. Τα χρόνια των χαμένων ωρών και της χαμένης αθωότητας μάλλον τέλειωσαν για όλους. Μας ήρθε στο κεφάλι σαν ... κεραμιδέως.

Χειροκρότημα
ΚΑΝΟΝΙΚΑ, όπως το κάναμε με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές θα έπρεπε να βγούμε όλοι στα μπαλκόνια και να χειροκροτούμε αυτές τις μέρες τα ηρωικά παιδιά του «ντελίβερι».
Έτσι και δεν υπήρχαν αυτά να τρέχουν μέσα στο κρύο θα έπεφτε πείνα. Πολύ πείνα παιδιά ...

Άμα δεν ...
ΒΑΣΙΚΑ, η κακοκαιρία αρχίζει ... σήμερα.
Διότι, άμα δεν κατηφορίσουν τα χιόνια στην Αττική, ο καιρός και είναι απλώς μια ... τριτοτέταρτη είδηση.
Σκασιλάρα μας βέβαια, αλλά η αλήθεια να λέγεται.

Αήττητη
ΜΕΤΑ τη Λαμία, αναβλήθηκε ο αγώνας της ΑΕΛ και με την ΑΕΚ για διαφορετικούς βέβαια λόγους (παγοδρόμιο το «Αλκαζάρ»).
Σε κάθε περίπτωση κρατάμε ως θετικό το γεγονός ότι η ΑΕΛ παρέμεινε για δεύτερη αγωνιστική ... αήττητη !

Μασκαράτα
ΑΠΟΚΡΙΕΣ γιοκ φέτος, άλλωστε φορώντας ... μάσκες είμαστε τρόπον τινά ντυμένοι ... μασκαράδες.
Ωστόσο, έχουμε ελπίδες για κανονικό Πάσχα δήλωσε ... παρηγορητικά ο εκ δεξιών του Πρωθυπουργού κ. Γεραπετρίτης.
Παρηγοριά σε μας τους άρρωστους; Όπως και να ’χει, το Πάσχα έχει δύο δρόμους: ή τη Σταύρωση ή την Ανάσταση. Κύριος οίδε τι μας επιφυλάσσει.
Πάντως, την τεχνογνωσία του ... «Πάσχα στο μπαλκόνι» την κατέχουμε πλέον εμείς οι «παλιές καραβάνες» της πανδημίας .
Βαρούφ
ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ ο Βαρουφάκης. Με τους ρυθμούς που πάμε, είπε, για να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού θα χρειαστούν ... επτά χρόνια.
Εννοείται ότι με «Βαρούφ» υπουργό θα τελειώναμε μέσα σε ... 7 μέρες, όσες δηλαδή χρειάστηκε ο Ύψιστος για να φτιάξει τον κόσμο, διότι και ο «Βαρούφ» τι είναι; Ένας Θεός είναι...

Εξεγέρσεις
ΞΕΣΗΚΩΜΕΝΟΣ ο φοιτητόκοσμος στην Τουρκία εναντίον του Ερντογάν. Όχι βέβαια για την αστυνόμευση όπως εδώ - αυτά εκεί τα έχουν λυμένα. Αλλά, για τον διορισμό από τον (κατά δήλωσή του) τρελο - Ταγίπ ενός εγκάθετου ισλαμιστή Πρύτανη που απειλεί να κάνει το Πανεπιστήμιο Βοσπόρου ... θρησκευτικό ίδρυμα.
Εμείς, απλά, θυμίζουμε ότι είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις στην ιστορία που φαινομενικά κραταιοί ηγέτες κλονίστηκαν (ή και έπεσαν) από φοιτητικές εξεγέρσεις. Το δικό μας «Πολυτεχνείο» πρώτα - πρώτα. Ταγίπ, πες αλεύρι...

Τράγκας
ΝΕΑ ελπίδα για το έθνος... Φτιάχνει κόμμα ο Τράγκας. Ο νέος Μεγαλέξαντρος... Ο αετός της ενημέρωσης... Το αγέρωχο γεράκι της άνυδρης ερήμου. Η κόμπρα που χτυπάει τους εχθρούς του ελληνισμού θανατηφόρα.
Δόξα σοι Κύριε δόξα σοι... Ευσπλαχνίστηκες την Ελλάδα και αποφάσισες να τη σώσεις...
Ο κίνδυνος
ΠΕΡΑ από τη γραφικότητα όμως, έτσι και κατέβει ο Τράγκας πολύ δεν θέλει να μπει στη Βουλή. Ψεκασμένοι, ψώνια, μωροφιλόδοξοι αποδιωγμένοι από τη ΝΔ, πρώην «χρυσαύγουλα» συνιστούν μια μάζα 3-4% τουλάχιστον. Και φαντάσου να εξαρτάται η χώρα από δαύτους!
Α, ρε Τσίπρα με την απλή αναλογική σου ...

Ο ηγέτης
ΕΜΕΙΣ με ... Ντράγκα, οι Ιταλοί με ... Ντράγκι, διότι κάποτε οι λαοί βάζουν μυαλό και παύουν να λαϊκίζουν.
Ο Ντράγκι, άνθρωπος αντι-Μέρκελ, που πρεσβεύει τον «καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο», γεννά προσδοκίες όχι μόνο για την Ιταλία, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη.
Σε μια εποχή για την οποία όλοι δεχόμαστε πως δεν υπάρχουν ηγέτες στη Γηραιά μας Ήπειρο, ο αποκαλούμενος και «σούπερ Μάριο» έχει τα φόντα να αποδείξει το αντίθετο. (Αν στο μεταξύ δεν του βάλει καμιά τρικλοποδιά ο ... Σαλβίνι, - ο Ιταλός Τράγκας σαν να λέμε).

Διασπάσεις
ΓΕΝΙΚΑ υπάρχουν πολλοί που ζουν σε παράλληλα σύμπαντα.
Χθες ας πούμε ένα site (antinews.gr), που απηχεί άμεσα τις απόψεις Σαμαρά κατηγορούσε τον Μητσοτάκη ότι οδηγεί το κόμμα σε ... διάσπαση(!) επειδή σε συνέντευξή του φωτογράφισε τον Σαμαρά ως «ακραίο». (Ως γνωστόν οι διασπάσεις είναι ...ειδικότης του κ. Σαμαρά).
Θα μου πεις, με τόσα προβλήματα ποιος αδειάζει να ασχοληθεί με τον ... Σαμαρά; Το κακό είναι πως δεν εννοεί να το καταλάβει ο ίδιος... Μπας και την κάνει για Καλαμάτα, κι εκεί, από την Πύλο να αγναντεύει τη θάλασσα και να φιλοσοφεί ... Μπας και γράψει και τίποτε απομνημονεύματα με τίτλο «Πώς έκανα μπάχαλο κάμποσες φορές την Ελλάδα».
(Μια φορά εξουσιομανής, για πάντα εξουσιομανής...).

Γιοι - κόρες
ΠΟΛΥ πλάκα έχουν πάντως στη «δεξιά πολυκατοικία». Αν ο Σαμαράς - λένε- «γρυλίζει» όπου σταθεί και βρεθεί, ο «σιωπηλός» (Κωστάκης) κάνει την πάπια. Και γιατί παρακαλώ; Διότι σκέφτεται -εκτιμούν γνωστοί νεοδημοκράτες - το μέλλον των ...παιδιών του. Να, ας πούμε ο (δίδυμος) γιος του, σε καμιά δεκαετία το πολύ θα είναι έτοιμος για τη Βουλή, άρα ένα αντίπαλο δέος για τον Κώστα Μπακογιάννη (γιο Ντόρας).
(Ωχ θεούλη μου ... Και ποιος ξανακούει το σύνθημα «Ήρθε η ώρα του Καραμανλή;).
Παιδιά έχει να βολέψει ο Καραμανλής, παιδιά η Ντόρα, παιδιά ο Κυριάκος, πώς να πάρει ... ανάσα ο κρατικός προϋπολογισμός;

Τι θα γίνει με το «Arena;»
ΜΕΤΑ την ΑΕΛ του κ. Κούγια, αποχώρησε από το «πηλαδάκειο» AEL FC Arena και ο Απόλλων Λάρισας, επιστρέψας στη φυσική του έδρα, τη Φιλιππούπολη, την οποία -ανεξήγητα για ορισμένους- είχε εγκαταλείψει. Ούτε ο Απόλλων μπόρεσε λοιπόν να σηκώσει τα έξοδα.
Κάπως έτσι, μείναμε στη Λάρισα με ένα υπερσύγχρονο γήπεδο που δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε. Είχε, βλέπεις, σχεδιαστεί για άλλες εποχές. Τότε που η ΑΕΛ και το ελληνικό ποδόσφαιρο μεσουρανούσαν και «πουλούσαν». Σήμερα, απαξιωμένο το προϊόν, δεν το βλέπουν ούτε οι ... παράγοντες των ομάδων.
Και το ερώτημα: Τι θα κάνουμε μ’ αυτό το γήπεδο, προσώρας δεν έχει απάντηση.
Δεν παριστάνουμε τις Κασσάνδρες, αλλά το βλέπουμε - δυστυχώς!-να ...ρημάζει.
Ο Πηλαδάκης δεν έχει συμφέρον να το κρατήσει χωρίς να εισπράττει δεκάρα και συντηρώντας το απ’ την τσέπη του. Τον συμφέρει να το πουλήσει, αλλά δεν θα το δώσει και τζάμπα.
Ποιος όμως να το αγοράσει; Να το πάρει άλλος ιδιώτης; Για ποιο λόγο; Να το πάρει ο Δήμος Λαρισαίων; Με τι λεφτά; Και γιατί - σου λέει ο κάθε Καλογιάννης- να μπλέκω με τον κάθε Κούγια και να μαλώνω για τα ενοίκια; Μην κοιτάς που ο Δήμος Βόλου απόχτησε το «Πανθεσσαλικό». Το πήρε ... τζάμπα. Το Κράτος το εκχώρησε στον Δήμο.
Δυστυχώς, στην περίπτωση του «Arena» τείνει να δικαιωθεί ο ... Μπέος που το είχε αποκαλέσει ... «Μαντριγάλ». Όπως πάμε, σε λίγο θα βόσκουν εκεί ... πρόβατα (και δεν έχει και το καλύτερο χορτάρι).

Αλάτι
ΚΑΛΗ και χρήσιμη η πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων για τη δωρεάν διάθεση αλατιού σε πολίτες. Αμα όμως είχαν και μερικά σακιά έτοιμα, γεμάτα, να τα φορτώσουν οι εποχούμενοι στα Ι.Χ. και να τα πάρουν για το σπίτι και τη γειτονιά τους, ακόμα καλύτερα. Γιατί τώρα, έτσι που οργανώθηκε η δουλειά, θα πρέπει κάποιος να πάει με δικά του φτυάρι και σακούλες και να τις γεμίσει μόνος του. Δεν λέει. Ιδιαίτερα για συμπολίτες που δυσκολεύονται. Γι αυτό, ας το ξαναδούν εκεί στον Δήμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass