Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2021 18:00
* Των φρονίμων τα παιδιά  ...πριν πεινάσουν μαγειρεύουν... * Των φρονίμων τα παιδιά ...πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...

Τι να λέει...
*ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ της Λαρισαίας καθώς βγαίνει ο μήνας.


- Φέτος θα σας συμβούλευα να μη βάλετε μαρτάκι. Δε θα βγείτε από το σπίτι ώστε να έχετε άγχος μη σας κάψει ο ήλιος.
***
*Ο άλλος απέναντι ήταν ακόμα πιο απαισιόδοξος.
- Κάτι μου λέει ότι το καινούριο μαγιό που πήρε η γυναίκα μου θα το φοράει τα Σάββατα που θα κάνει γενική στο σπίτι. Καλοκαίρι δεν έχει φέτος...
Ζ.

Ψευδόμενοι
*ΔΕΝ είναι ντροπή; Να πηγαίνουν ηλικιωμένοι Λαρισαίοι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για εμβόλιο; Μεγάλοι, σοβαροί άνθρωποι, να ψεύδονται εξαπατώντας το κράτος, καθώς αλλάζουν τον Ταχυδρομικό τους Κώδικα στα στοιχεία τους στο Taxis, για να τα καταφέρουν... (Κι επιστρέφουν μετά αστειευόμενοι: Έχω και αντισώματα. Πάμε μια βόλτα;).
***
*ΚΑΙ κανένας να μη συγκινείται που στη Λάρισα δεν υπάρχουν ραντεβού ούτε καν για τον Απρίλιο, ούτε ως το Πάσχα, ενώ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεις ακόμη και για μετά από μία εβδομάδα; Ποιος φταίει, τίνος αρμόδιου ανεπάρκεια είναι; Ποιοι τοπικοί παράγοντες θα σηκώσουν ανάστημα να διεκδικήσουν δίκαιη μεταχείριση. Σημειωτέον ότι η τωρινή καθυστέρηση στους ηλικιωμένους Λαρισαίους θα έχει αντανάκλαση και στους νεότερους, όταν έρθει η σειρά τους.
Ζ.

Πού βαδίζουμε;
*- ΤΟ 2147 δεν είναι κρούσματα. Είναι το έτος που θα ξαναβγούμε έξω (Απελπισμένοι οι Λαρισαίοι).
***
*- ΑΝ πέρυσι τέτοιο καιρό με 50 κρούσματα μας έκλεισαν μέσα και μας βγάλανε Ιούνιο, φέτος με 2.000, ποιανού έτους τον Ιούνιο θα βγούμε ξανά έξω;
- Και γιατί να βγούμε βασικά...
***
*- ΤΟ μόνο καλό που ακούμε στις ειδήσεις είναι στο τέλος. Αυτό το «καλό βράδυ».
Ζ.

Εξαπατημένη
*ΑΚΟΜΗ περιμένει τα χρήματα που κέρδισε από Νιγηριανό στο ίντερνετ η Λίνα Μενδώνη. Κουλούρι, αστείο, παίρνει η Υπουργός: Θύμα ακόμα μιας απάτης φαίνεται πως έπεσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία το τελευταίο διάστημα αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευκολόπιστη.
Συγκεκριμένα, η 60χρονη πολιτικός, αφού ξεγελάστηκε από τις υποκριτικές ικανότητες του Δημήτρη Λιγνάδη, με αποτέλεσμα να τον διορίσει καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, περιηγήθηκε διαδικτυακά ώστε να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του. Ωστόσο, ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο την ενημέρωσε πως έχει τη δυνατότητα να λάβει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, αν βοηθήσει έναν Νιγηριανό να μεταφέρει τα κεφάλαιά του στον λογαριασμό της. Η Υπουργός, έσπευσε να στείλει στον Νιγηριανό αποστολέα όλα της τα στοιχεία και πλέον περιμένει με αγωνία το ποσό, αντιγράφοντας και επικολλώντας ένα μήνυμα για την ασφάλεια των προσωπικών της στοιχείων στο Facebook κατά τη διάρκεια της αναμονής της. (Και βγαίνει λέει κι ο Χαρδαλιάς και λέει πως ο κορονοϊός είναι ένας επικίνδυνος ιός, που «μας εξαπάτησε με το βαθύ υποκριτικό του ταλέντο»).
Ζ.

Σύλλογος «σώπα»
*ΣΤΙΧΟΥΣ του Τούρκου Ασίζ Νεσίν ανακαλεί η Λαρισαία Π.Τ.
Σώπα ο ένας, σώπα ο άλλος.
Σώπα οι πάνω, σώπα οι κάτω.
Σώπα όλη η πολυκατοικία κι όλο το τετράγωνο.
Σώπα οι δρόμοι οι κάθετοι κι οι δρόμοι οι παράλληλοι.
Κατάπιαμε τη γλώσσα μας.
Στόμα έχουμε και μιλιά δεν έχουμε.
Φτιάξαμε τον σύλλογο του «σώπα» και μαζευτήκαμε πολλοί.
Μια πολιτεία ολόκληρη, μια δύναμη μεγάλη.
Αλλά μουγκή.
Ζ.

Φώτα
*ΕΝΑΝ χρόνο τώρα, περιμένουν την τοποθέτηση δημοτικού φωτισμού στην οδό Σαμουηλίδου, στη συνοικία Χαραυγή, οι κάτοικοι που διαμένουν σε σπίτια επί της οδού.
Υποστηρίζουν ότι έχουν κάνει σχετική αίτηση στον Δήμο Λαρισαίων από τις αρχές του περασμένου χρόνου, αλλά εκτιμούν ότι τους ξέχασαν!
Λ.Κ.

Αρχαία
*ΜΕ αφορμή τη βάση του κίονα που βρέθηκε μέσα σε μπάζα στον Πλατύκαμπο, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Πλατυκάμπου, Γιάννης Κουκούτσης, απευθύνει έκκληση στους κατοίκους τόσο του οικισμού, όσο και του Δήμου ευρύτερα: «Οταν βρίσκουν αρχαία αντικείμενα, να μη φοβηθούν να ειδοποιήσουν και να τα παραδώσουν, είτε τον Δήμο Κιλελέρ, είτε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας».
«Όλοι φοβούνται ότι θα μπλέξουν» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος και βεβαιώνει «ότι πρέπει να ξεπεράσουν τους φόβους τους, διότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο...».
Γεγονός είναι πάντως, ότι δύσκολα θα εξαλειφθεί αυτός ο φόβος.
Κάποιοι -αν δεν είναι αρχαιοκάπηλοι- προσπαθούν να τα εξαφανίσουν από μπροστά τους, παρά να τα παραδώσουν.
Και δεν είναι μόνο ο φόβος τους να μη βρεθούν απολογούμενοι.
Είναι ο φόβος τους ότι δε θα τους αφήσουν να προχωρήσουν τις εργασίες ανέγερσης του σπιτιού τους, αν βρουν αρχαία αντικείμενα σκάβοντας για τα θεμέλιά του, ή κάτι αντίστοιχο θα συμβεί αν βρουν αρχαία αντικείμενα στο χωράφι τους...
Λ.Κ.

Τελικά τελικός
*ΓΙ’ ΑΥΤΟ μάλλον άλλαξε όλη την ενδεκάδα στη μεταγραφική του Ιανουαρίου. Για να μπερδέψει τον πρώην της ΑΕΛ και νυν της Λαμίας, τον Μ. Γρηγορίου, να μην ξέρει αυτός τους καινούριους παίχτες. Κι ο οποίος τη γλίτωσε πολύ φθηνά χθες, τυχερός που την ορμή την είχε απορροφήσει η υπόθεση Λιγνάδη.
***
*ΤΕΛΙΚΟΣ μάλλον σημαίνει να χάνεις τελικά. Φέστα κι άστα. Δεν πειράζει όμως, έχουμε τόσους τελικούς μπροστά.
Μετά τον χθεσινό τελικό, ο επόμενος τελικός μεθαύριο με τον Παναιτωλικό κι ύστερα ο τελικός ξανά με τη Λαμία στην έδρα της και κατόπιν άλλοι πεντέξι τελικοί στα πλέι άουτ, όπου ξεχωρίζουν οι τελικοί με Λαμία και Παναιτωλικό. Δε φτάνεις εύκολα τελικά στο τέλος. Ούτε στον πάτο.
Ζ.

Πρώην ΠΑΣΟΚ
*ΑΝΗΣΥΧΙΑ λένε πως επικρατεί μεταξύ τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα αποτελέσματα στη νέα Νομαρχιακή καθώς την πρώτη θέση στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ν.Ε. καταλαμβάνει ο γνωστός από διάφορες πολιτικές θέσεις στον χώρο του πρώην ΠΑΣΟΚ...
Όχι στη Λάρισα, ακόμη, στα Τρίκαλα η ανησυχία, εκεί έγιναν οι εκλογές και βγήκε πρώτος ο Σάκης Ξάφος. Ανεξήγητο βέβαια γιατί μπορεί να ανησυχούν, όταν κεντρική πολιτική κατεύθυνση του κόμματος, ακόμη και όταν βρισκόταν στην εξουσία, ήταν και συνεχίζει να είναι το άνοιγμα σε πρόσωπα που προέρχονται κυρίως από το πρώην ΠΑΣΟΚ. Κατεύθυνση που ακολουθεί και η ΝΔ επίσης. Εκτός κι αν κάποιοι παλιοί συριζαίοι ανησυχούν μήπως χάσουν τον έλεγχο της Νομαρχιακής και δε θα έχουν τον πρώτο λόγο στην περίπτωση που έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά στην εξουσία. Έτσι όμως δε θα έρθει.
Ζ.

Ποια χοντρή...
*ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΕΣ Λαρισαίοι σε διαρκές πρέσινγκ.
- Ακούω γυναίκες να λένε «Δε βγαίνω με άντρες που μένουν με τη μάνα τους». Και βγαίνουν με άντρες που μένουν με τις γυναίκες τους.
***
* Ο Κ.Ζ. το φιλοσόφησε: Όταν ένας άντρας κλαίει, κάπου έχει αποτύχει.
Όταν μία γυναίκα κλαίει, κάτι θέλει να πετύχει.
***
*- ΑΜΑ με ξαναπείς χοντρή, χωρίζουμε. Τέρμα...
- Μα βρε μωρό μου, σκέψου το παιδί μας...
- Ποιο παιδί...
- Α, δεν είσαι έγκυος;
Ζ.

Σκυταλοδρομία
*ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ οι πρώην εργαζόμενοι της πρώην Ένωσης Συνεταιρισμών Λάρισας, από την υποστήριξη που τους παρέχουν οι νεοδημοκράτες βουλευτές. Σ’ αυτόν τον μαραθώνιο για να εισπράξουν τα χρωστούμενα, που βαστάει πολλά χρόνια. Την τελευταία διετία όμως κανονική σκυταλοδρομία στην προσπάθεια να ξεπεραστούν διάφορα γραφειοκρατικά για να πάρουν τα λεφτά τους. Τώρα τους βοήθησε ο Μ. Χαρακόπουλος, ως στενός φίλος του υπουργού Κ. Τσιάρα, από τον οποίο έπρεπε να περάσει η υπόθεσή τους. Πιο πριν είχε παίξει ρόλο ο Χρ. Κέλλας, σε άλλο ζήτημα, ως φίλος του υπουργού Μ. Βορίδη. Κι έχουν κι ως μπαλαντέρ τη Στέλλα Μπίζιου, που παρακολουθεί πάντα την προσπάθειά τους από κοντά.
Ζ.

Δεν...
*ΟΙ δύο βουλευτές του κόμματος δεν φαίνεται να έχουν εμπλακεί στην εκλογή της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ. Η Άννα Βαγενά ποτέ δεν είχε τέτοιες προθέσεις, αλλά ούτε και οργανωτική δυνατότητα. Ενώ ο Β. Κόκκαλης δεν έχει δικούς του ανθρώπους στον αριστερό χώρο, κάποιοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ είναι ίσως πιο κοντά του. Πάντως πρώην νεοδημοκράτης και νυν συριζαίος δεν υπάρχει μεταξύ των 46 υποψηφίων για τη Ν.Ε.
Ζ.

Αλλιώτικα
*ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ προσεγγίσεις νεαρών Λαρισαίων.
- Είμαι 23 χρονών, 1.85 μελαχρινός με μούσι, 68 κιλά, ζυγός με ωροσκόπο σκορπιό, Παναθηναϊκός, είμαι ελεύθερος και νιώθω μοναξιά. Τι να κάνω;
- Να ξυριστείς, να βάλεις κανένα κιλό σε μυς, να αλλάξεις ομάδα και να πάψεις να ασχολείσαι με τα ζώδια.
***
*- ΣΤΗ φυλή των ODI στην Αιθιοπία οι πιο επιθυμητοί άντρες είναι εκείνοι με τη μεγαλύτερη κοιλιά, πληροφορεί ο Λαρισαίος Θ. Κ. Όσο μεγαλύτερη κοιλιά έχεις, τόσο πιο ελκυστικός θεωρείσαι. Συμπέρασμα; Δεν είμαστε χοντροί, σε λάθος φυλή είμαστε.
Ζ.

Ο πιο δυνατός
*ΤΟ θύμισε ο Λαρισαίος Α. Λ. σκεπτόμενος καθ’ υπερβολήν τα δικά του.
- Ο Θεμιστοκλής έλεγε για τον γιο του, του οποίου η μητέρα ικανοποιούσε όλες του τις απαιτήσεις: «Ο γιος μου είναι ο πιο δυνατός Έλληνας. Τους Έλληνες κυβερνούν οι Αθηναίοι, τους Αθηναίους ο Θεμιστοκλής, τον Θεμιστοκλή η γυναίκα του και αυτήν ο γιος μου».
Ζ.

Άλλη μια φορά
*ΤΟ πιθανότερο είναι να κορόιδεψαν και τον Μ. Χαρακόπουλο από την ηγεσία του ΟΣΕ. Το σύνηθες δηλαδή που κάνουν και με τους κατά καιρούς δημάρχους και Λαρισαίους βουλευτές οι εκάστοτε ιθύνοντες του σιδηροδρόμου, δεκαετίες τώρα. Μπορεί οι προκάτοχοι ν’ αφήνουν κάποια οδηγία στους διαδόχους τους, του στυλ «άμα έρθει Λαρισαίος να ζητήσει, το και το...».
***
*ΤΟΝ Μάιο του είπαν θα προχωρήσουν τη διαδικασία προκήρυξης μελέτης για ανισόπεδες διαβάσεις στη Βόλου και στις άλλες διασταυρώσεις. Ζήσε Μάη μ’, κλασικά, τι άλλο, για τον ΟΣΕ πρόκειται και τις γραμμές που διασχίζουν τη Λάρισα. Και βέβαια για μελέτες κάνουν λόγο, πότε θα ολοκληρωθούν αυτές και αν μετά θα δημοπρατηθούν έργα, αυτό μάλλον σε κάποιον Αύγουστο θα πάει. Τότε που ’ναι παχιές οι μύγες.
***
*ΕΝ τω μεταξύ αν ποτέ προχωρήσει η διαδικασία με επιπλέον ανισόπεδες και βορειότερα του σιδηροδρομικού σταθμού, τότε αποκλείεται εκ των πραγμάτων η προοπτική για υπογειοποίηση των γραμμών. Δεν μπορεί να υπογειώσεις γραμμή κάτω από την υπόγεια οδική διάβαση. Και βέβαια κανένας δεν έχει αποφασίσει ότι ακυρώνεται κάθε τέτοια προοπτική, ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ΟΣΕ, ούτε ο Δήμος έχει συναινέσει, ότι οι γραμμές θα μείνουν για πάντα εκεί που είναι τώρα. Άρα πώς η τωρινή ηγεσία του σιδηροδρόμου υπόσχεται ανισόπεδες; Εκτός αν πρόκειται απλώς για λόγια εν γνώσει τους.
Ζ.

Τι δεν καταλαβαίνουν;
*- ΜΠΟΡΕΙ δηλαδή αν φέτος βγάλουν φύλλα πιο πρώιμα τα δέντρα στην Κοιλάδα των Τεμπών, να θεωρηθεί κι αυτό αιτία για νέα καθυστέρηση στο έργο επισκευής της γέφυρας στον Πηνειό; Μπορεί, αν περάσει κάνα κοπάδι ψάρια απ’ το ποτάμι, να εμποδίσει την πρόοδο των εργασιών;
Φυσικά και ειρωνευόταν ο Λαρισαίος διαβάζοντας στην εφημερίδα ότι η εταιρεία πήρε νέα παράταση, για τέταρτη φορά, έστω μικρή τώρα, και θα παραδώσει τη γέφυρα του Πηνειού στην κυκλοφορία μετά το τέλος Φεβρουαρίου. Ήταν η κακοκαιρία είπαν που τους καθυστέρησε κι άλλο. Λες και περίμενε κανείς, όταν έκανε το πλάνο του, ότι τον χειμώνα θα είχε καλοκαιρία.
- Όλοι καταλαβαίνουν πως όσο παραμένει κλειστός ο δρόμος μέσα απ’ τα Τέμπη, βγαίνει ωφελημένη η εκμεταλλεύτρια των διοδίων εταιρεία. Μόνο το Υπουργείο ίσως δεν το αντιλαμβάνεται. Δεν καταλαβαίνουν δηλαδή ότι τους έχει πάρει χαμπάρι όλος ο κόσμος.
Ζ.

Εργαζόμενος
*ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ δύο Λαρισαίοι φίλοι που είχαν να βρεθούν χρόνια και μετά τις χαιρετούρες λένε για τη ζωή τους.
- Τι έκανες, παντρεύτηκες; Έχεις παιδιά;
- Ναι αμέ, τέσσερα έχω...
- Και με τι ασχολούνται;
- Η μία κόρη μου είναι δασκάλα, η δεύτερη έγινε δικηγόρος, ο τρίτος είναι αγόρι, πολιτικός μηχανικός και ο μικρός μου είναι κλέφτης...
- Κλέφτης; Κρίμα... Γιατί έτσι; Εγώ θα τον είχα σκοτώσει αν ήταν γιος μου...
- Καλά βλάκας είσαι; Είναι ο μόνος που φέρνει κανένα φράγκο στο σπίτι. Όλοι οι άλλοι είναι άνεργοι...
Ζ.

 

PARALEIPOMENA

* Λες να γίνονται ακόμη θαύματα...;

 

EMBOLIO CIU

*ΑΝ ξέρει κάποιος τι είναι αυτό, αν έχει φάει τσίχλα από κει, καλό είναι να λουστεί κιόλας με το εμβόλιο. Οι δύο δόσεις δε φτάνουν...
Ζ.

 

SEMEDAKI CIU

*ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΗ μάσκα, υψηλής ποιότητας όμως, χειροποίητη. Ο Ν.Χ. ανακάλυψε το σεμεδάκι.
Ζ.

 

THESSALON CIU

*ΕΙΔΕ κι απόειδε ο 75χρονος Λαρισαίος, μία εβδομάδα προσπαθούσε και η πλατφόρμα δεν άνοιγε, οπότε έκλεισε ραντεβού για εμβόλιο στη Θεσσαλονίκη, στο mega της HELEXPO όπως φαίνεται. Τι να κάνει...
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass