ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2021 18:05
*ΔΕΔΔΗΕ επί το έργον. Στην Ανθίμου Γαζή η βλάβη κι ο Χ. Τ. διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τάχιστη αποκατάσταση. Στην Αττική όμως; Πολύ σκοτάδι.  Ζ. *ΔΕΔΔΗΕ επί το έργον. Στην Ανθίμου Γαζή η βλάβη κι ο Χ. Τ. διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τάχιστη αποκατάσταση. Στην Αττική όμως; Πολύ σκοτάδι. Ζ.

Εναλλαγές


*ΑΛΛΑΞΕ ο καιρός, ήρθαν λιακάδες και ζέστη, άνοιξη. Θ’ αλλάξει όμως πάλι, είπαν, με πτώση θερμοκρασίας και βροχές. Κι ύστερα ξανά αλλαγή με καλοκαιρία και κατόπιν αλλάζει άλλη μια φορά, τόσο που μπορεί να το φτάνει σε χιόνι ακόμη και στα πεδινά. Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις μιλούν για νέα αλλαγή καιρού, που κατόπιν ξαναλλάζει από ανοιξιάτικος σε χειμωνιάτικος. Και εν συνεχεία, ε τότε θα έχει βγει ο Μάρτης. Ο οποίος προβλέπεται λένε κυκλοθυμικός.
Ζ.

Ηθελές τα
*- ΘΑ μας κλείσουν, τι λες κι εσύ;
Αυτή είναι η πρώτη κουβέντα μεταξύ των Λαρισαίων που συναντιούνται στην αγορά.
- Όπως πάμε, είναι πολύ πιθανόν. Να κλείσουμε, όχι να μας κλείσουν. Έτσι που κάνουμε...
Ζ.

Επέτειος
*- ΣΕ μία εβδομάδα, κλείνουμε έναν χρόνο με δύο κρίσιμες εβδομάδες. (Οι Λαρισαίοι κάνουν ότι γιορτάζουν την επέτειο).
***
*- ΝΑ μαζευτούμε να σβήσουμε τα κεράκια φυσώντας μέσα από τη μάσκα.
***
*-ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ το μωράκι σας, πόσο είναι;
-Τριών λοκντάουν και δύο κρίσιμων εβδομάδων.
Ζ.

Στο πηγάδι;
*ΕΠΡΕΠΕ να τους βάλει στο κυνήγι ο Μ. Χαρακόπουλος για να πράξουν το αυτονόητο. Έπρεπε να παίξει ο βουλευτής σκληρό μαν του μαν στον υπουργό για να αυξήσουν τις εμβολιαστικές γραμμές στη Λάρισα. Από την Πρωταπριλιά είπε ο Β. Κικίλιας, ναι, δεν το σκέφτηκε. Και να δούμε πώς θα λειτουργήσει το σύστημα, οι Λαρισαίοι ηλικιωμένοι εξακολουθούν πάντως να τρέχουν Θεσσαλονίκη -Αθήνα, όσοι μπορούν. Στον κάμπο αναρωτιούνται μήπως πήγαν προς νερού τους στο πηγάδι, γιατί ο εμβολιασμός δύο και τρεις μήνες αργότερα από άλλες περιοχές;
***
*ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θεώρησε σκόπιμο να εξηγήσει το γιατί. Έκαναν άραγε λάθος και θα επανορθώσουν τώρα; Δεν μέτρησαν σωστά τον πληθυσμό στη Λάρισα, στη Θεσσαλία; Δεν ήξεραν να κάνουν τη διαίρεση ώστε να φτιάξουν τα εμβολιαστικά κέντρα που έπρεπε; Αφού τα εμβόλια ήταν να ισοκατανεμηθούν στη χώρα, με πληθυσμιακά κριτήρια. Τι έφταιξε; Ποιος;
Ζ.

Επετειακά
*ΣΟΥΠΕΡ εορτασμός της κορονοεπετείου.
- Εδώ και ένα χρόνο το μόνο σούπερ στη ζωή μου είναι το σουπερμάρκετ.
***
*-ΜΠΑΜΠΑ, πώς γνωριστήκατε με τη μαμά;
-Ένα απόγευμα Σαββάτου στην ουρά του σουπερμάρκετ.
-Και τι σου άρεσε πάνω της;
-Η μάσκα της παιδάκι μου.
***
*- ΟΧΙ ότι μου λείπει το ποτό έξω, αλλά με ρώτησε η κοπέλα στο σουπερμάρκετ αν θέλω κάτι και της είπα ‘’ένα σκοτς μπράιτ σε χαμηλό’’.
Ζ.

Βετζετέριαν;
*ΕΙΔΙΚΑ στη Λάρισα η αντίδραση ήταν εντονότερη.
- Αν ήταν δηλαδή υπεράσπιση του Χάνιμπαλ Λέκτερ θα έλεγε ότι ήταν βετζετέριαν;
***
*ΟΤΑΝ κατέρρευσε το άλλοθι της Ιθάκης θα μπορούσε να βγει και να δηλώσει ότι δεν έχει σημασία η Ιθάκη, αλλά σημασία έχει το ταξίδι.
***
*-ΤΕΤΡΑΨΗΦΙΑ τα κρούσματα. Δεν μας σώζει τίποτα.
-Αν βρίσκαμε έναν καλό δικηγόρο να μας αναλάβει;
***
*- ΧΤΥΠΑΝΕ τη Μενδώνη για να πέσει η ΑΕΛ, είναι σαφές.
Ζ.

Κόντρα
*ΟΞΥΝΕΤΑΙ η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης, ενημερώνει το Βατράχι. Φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη να κλωτσάει κουτάβι δημοσιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα να βάζει τρικλοποδιά σε γριούλα απαντάει η Νέα Δημοκρατία.
Οι απόλυτα αληθινές φωτογραφίες και σίγουρα όχι πειραγμένες με φώτοσοπ προκάλεσαν ακραία οργή και πολλαπλά εγκεφαλικά στους φανατικούς ακολούθους των δύο κομμάτων στα σόσιαλ μίντια. Και ταυτόχρονα ατελείωτα χασμουρητά στους υπόλοιπους πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν ότι καλό θα ήταν να σοβαρευτούν όλοι και ότι βασικά τους ενδιαφέρει να τελειώσει η πανδημία μπας και βγουν από το λοκντάουν πριν τη Δευτέρα Παρουσία.
Ζ.
Με τη μάσκα
*- Ο καιρός ανοίγει, εμείς κλεινόμαστε, διαπίστωνε μελαγχολικά ο Λαρισαίος.
***
*- ΕΓΩ πάντως είχα πολλές επιτυχίες με τη μάσκα. Να τη φοράμε και μετά, θέλω.
***
*- ΤΩΡΑ που φοράτε μάσκα κύριοι, πήρατε μια ιδέα για το τι σημαίνει να φοράς σουτιέν;
Ζ.

Θέματα ιθαγενών
*ΑΠΟ την τράπεζα θεμάτων στις εξετάσεις για ελληνική ιθαγένεια, κάποια από αυτά τα θέματα βάζει το Υπουργείο Εσωτερικών. Γιατί άραγε θα εκπλήσσονταν ο Μ. Βορίδης αν οι περισσότεροι Έλληνες έμεναν μετεξεταστέοι εφόσον έδιναν κι αυτοί;
- Ιστορία
Επιλέξτε τη σωστή απάντηση. Οι Σταυροφόροι κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη: α. κατά την Α’ Σταυροφορία β. κατά τη Β’ Σταυροφορία γ. κατά την Γ’ Σταυροφορία δ. κατά την Δ’ Σταυροφορία. (Για πες;)
***
*Ή άλλο θέμα ιστορικής φύσεως.
Επιλέξτε ποιο από τα παρακάτω δεν υπήρξε ποτέ: α. Βασίλειο της Θεσσαλονίκης β. Δουκάτο των Αθηνών γ. Δεσποτάτο της Κρήτης δ. Πριγκιπάτο της Αχαΐας. (Κι όποιος το βρει κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον).
***
*ΣΤΗ Γεωγραφία.
Σημειώστε Σωστό (Σ) ή Λανθασμένο (Λ): Το Γύθειο βρίσκεται στον νομό Μεσσηνίας. Η Βόνιτσα βρίσκεται στον νομό Πρέβεζας. Η Νιγρίτα βρίσκεται στον νομό Δράμας. Η Ορεστιάδα βρίσκεται στον νομό Έβρου. (Τι, μόνο ένα σίγουρο;)
***
*Ή άλλο γεωγραφικό θέμα.
Σημειώστε Σωστό (Σ) ή Λανθασμένο (Λ): Ο ποταμός Αλιάκμονας εκβάλλει στον Θερμαϊκό Κόλπο. Ο ποταμός Αχελώος εκβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος. Ο ποταμός Πηνειός της Θεσσαλίας εκβάλλει στον Θερμαϊκό Κόλπο. Ο ποταμός Αξιός εκβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος. (Κι έχει και δυσκολότερα...)
***
*ΕΝΩ τα εφόδια που χρειάζεται πραγματικά ο ιθαγενής νεοέλληνας για να επιβιώσει και άρα σ’ αυτά θα έπρεπε να εξεταστεί κι ο ξένος αν γνωρίζει τα σχετικά, είναι: Πώς ζητάω ένα ρουσφέτι; Τι κάνω με το πρόβλημα στην πολεοδομία; Πότε μουντζώνουμε; Πότε ρίχνουμε διπλό φάσκελο; Πότε θεωρείται πιο έντονο το φάσκελο, με τεντωμένα χέρια ή με λυγισμένα; Τι μήνα βλέπουμε το Ρετιρέ στην τηλεόραση; Ποιο μήνα βγαίνει ο Πέτρος Γαϊτάνος στην τηλεόραση; (Αυτά θα έπρεπε να είναι τα sos στις εξετάσεις.)
Ζ.

Απόφαση να μην...
*- ΘΑ ρίξω ένα κέρμα...
Πήρε επιτέλους μιάν απόφαση ο αναποφάσιστος Λαρισαίος, ναι.
- Αν έρθει κορώνα θα πάω βόλτα. Αν πέσει γράμματα θα κάτσω στο f/b. Κι αν μείνει στον αέρα θ’ αρχίσω δίαιτα. (Αυτό το τελευταίο ήταν και η απόφασή του δηλαδή).
Ζ.

Διαγαλαξιακώς
*ΜΙΑ χαλαρή ανησυχία κυριαρχεί στη Λάρισα.
- Θα βρουν ζωή στον Άρη βρε κι εμείς θα είμαστε καραντίνα. Πάνε να μας ξεφτιλίσουν διαγαλαξιακώς.
***
*- ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ πικρά για όλα τα ‘’βαριέμαι να βγω μωρέ...’’ που έχω πει στην προηγούμενη ζωή μου.
***
*- ΠΩΣ τα βγάζεις πέρα αυτή την περίοδο;
- Με νύχια και με δόντια.
- Δηλαδή.
- Όλη μέρα ξύνομαι και τρώω.
Ζ.

Με αισιοδοξία
*ΦΩΝΗ ψυχραιμίας από τον Κώστα Γουργουλιάνη, που μίλησε χθες στο κανάλι ‘’Astra’’ : «Είχαμε 848 μολύνσεις σε 17.000 τεστ. Αυτό δίνει έναν δείκτη θετικότητας 3,9%. Τη δύσκολη μέρα με τις 2.145 μολύνσεις έγιναν 57.000 τεστ. Αν κάνετε τη διαίρεση, ο δείκτης μεταδοτικότητας ήταν καλύτερος. Μικρότερος. Για τον λόγο αυτό υποστηρίζω ότι πρέπει να ανακοινώνεται ποσοστό επί των τεστ και όχι απόλυτος αριθμός, ο οποίος δε λέει τίποτα. Στη δική μας αριθμητική το 2.145 δεν είναι μεγαλύτερο από τα 848. Όπως τα 47 της Λάρισας. Θα πρέπει να ξέρουμε από πού ήταν. Αν έχουν συρροή σε κάποιον δήμο ή αν έχουμε στις φυλακές ή σε μία δομή αστέγων. Άσπρισαν τα μαλλιά μου να το λέω εδώ και έναν χρόνο. Επίσης, είναι μολύνσεις. Δεν είναι κρούσματα. Στο εξωτερικό είναι cases, περιπτώσεις».
***
*ΚΑΙ παράθυρο αισιοδοξίας από τον Λαρισαίο καθηγητή Πνευμονολογίας: «Οι πανδημίες κρατούν 1,5 χρόνο. Είμαστε στα όρια. Η πανδημία εξαντλείται όταν ο ιός γίνεται μεταδοτικότερος και δεν σκοτώνει. Εγώ βλέπω ελαφρύτερα περιστατικά. Χθες διασωληνώσαμε στην κλινική μου έναν άρρωστο, μετά όμως από πολύ καιρό. Ίσως και πάνω από μήνα. Είναι μια εκτίμηση, δεν είναι επιστημονικό αυτό που σας λέω. Αν έχουμε αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα και λίγους στις ΜΕΘ, σημαίνει ότι έχουμε νοσηρότητα, αλλά όχι θνησιμότητα. Οι άνθρωποι που πεθαίνουν είναι πάνω από 75 ετών. Αν τους εμβολιάσουμε, γλιτώνουμε θανάτους και πίεση στα Νοσοκομεία. Οι νεότεροι το περνάνε σαν συνάχι. Κάποιοι εξ αυτών πιο χοντρούληδες ή με κάποιο πρόβλημα θα στραβώσει κάτι, αλλά θα μπορεί το ΕΣΥ να τους προσφέρει καλύτερη φροντίδα».
***
*ΜΕ θετική προοπτική: Ο Βόλος ή η Λάρισα πιθανά να έχουν μία ανοσία της τάξης του 20% - 25%. Αν εμβολιάσουμε και το άλλο 25% θα πάμε στο 50%. Μας βοηθάει που και οι δύο πόλεις ταλαιπωρήθηκαν από τον κορονοϊό στο παρελθόν με αρκετές μολύνσεις». (Α να δούμε... Εν τω μεταξύ ο N. Χαρδαλιάς έβγαλε χθες κίτρινη κάρτα στις δύο πόλεις, ζητώντας μεγαλύτερη συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων).
Ζ.

Ζωολογία
*ΤΟ έλεγε σαν ανέκδοτο ο Γ. Κ.
Στη μέση του μαθήματος στην Κτηνιατρική, ένας φοιτητής ξαφνικά ρώτησε τον καθηγητή του.
- Κύριε, ξέρετε πώς πιάνονται τα αγριογούρουνα;
Ο καθηγητής σκέφτηκε ότι αυτό είναι ένα αστείο και περίμενε τη συνέχεια λέγοντας...
- Όχι. Για πες μου...
- Πρώτα ανακαλύψτε πού συχνάζουν στο δάσος και εκεί αφήστε στο έδαφος λίγο καλαμπόκι. Τα αγριογούρουνα θα έρχονται κάθε μέρα για να φάνε το τζάμπα καλαμπόκι, και όταν συνηθίσουν να έρχονται καθημερινά φτιάξτε περίφραξη από τη μία πλευρά, κοντά στο σημείο που έχουν συνηθίσει να τρώνε.
***
*ΚΙ ο φοιτητής συνέχισε.
- Όταν συνηθίσουν με την περίφραξη από τη μία πλευρά και γυρνάνε ξανά για να φάνε καλαμπόκι, εσείς φτιάχνετε περίφραξη από την απέναντι πλευρά. Ξανά συνηθίζουν σε λίγο και ξαναέρχονται να τραφούν ενώ εσείς φτιάχνετε λίγο-λίγο την περίφραξη γύρω-γύρω, μέχρι να την ολοκληρώσετε και από τις τέσσερις πλευρές.
Στο τέλος τοποθετήστε και μία πόρτα στην τελευταία πλευρά. Τα αγριογούρουνα έχουν συνηθίσει πια με το τζάμπα καλαμπόκι και έρχονται κάθε μέρα και μπαίνουν μόνα τους μέσα και τρώνε. Έτσι τελικά θα κλείσετε μια μέρα την πόρτα και θα πιάσετε όλο το κοπάδι.
***
* ΗΤΑΝ μια παραβολή, όπως εξήγησε ο φοιτητής.
-Τόσο απλά, βήμα - βήμα, τα αγριογούρουνα θα χάσουν την ελευθερία τους. Όταν το καταλαβαίνουν βέβαια, ξεκινάνε να τρέχουν ένα γύρω στον φράχτη, αλλά είναι πλέον στη φυλακή. Σε λίγο καιρό αρχίζουν να τρώνε και πάλι το άφθονο και τζάμπα καλαμπόκι. Τόσο πολύ συνηθίζουν που ξεχνούν πώς ήταν να ψάχνουν για την τροφή τους κι έτσι δέχονται τη σκλαβιά. Δείχνουν και ευγνωμοσύνη στους φύλακές τους, και επομένως στο τέλος πηγαίνουν χωρίς αντίσταση στο σφαγείο. Δεν ανησυχούν διότι το χέρι που τα ταΐζει είναι το ίδιο που τα σκοτώνει. (Κάποιος άλλος μετά είπε για τα πρόβατα που φοβούνται τον λύκο, αλλά ο τσοπάνος είναι που τα σφάζει...)
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass