Ψιθυριστά και AΛΛA

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2021 18:10
*ΣΤΟ Καλαμάκι, του Δήμου Κιλελέρ σκέφθηκαν πως ένας τρόπος να ευαισθητοποιήσουν τη Δημοτική Αρχή να αποκαταστήσει ζημιές στο οδόστρωμα είναι να προχωρήσουν σε... δενδροφυτεύσεις. Η αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης είχε ως αποτέλεσμα να μείνει ακάλυπτη η λακκούβα στη μέση του δρόμου στο χωριό. Ως... προειδοποίηση των οδηγών, σκέφθηκαν λοιπόν κάποιοι κάτοικοι να «φυτέψουν» ένα δέντρο στη θέση της λακκούβας. Αστειεύονται προφανώς, αλλά ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος. Προτού σπάσει το αυτοκίνητό του κάποιος άνθρωπος, προτού... ριζώσει το δέντρο. Β.Κ. *ΣΤΟ Καλαμάκι, του Δήμου Κιλελέρ σκέφθηκαν πως ένας τρόπος να ευαισθητοποιήσουν τη Δημοτική Αρχή να αποκαταστήσει ζημιές στο οδόστρωμα είναι να προχωρήσουν σε... δενδροφυτεύσεις. Η αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης είχε ως αποτέλεσμα να μείνει ακάλυπτη η λακκούβα στη μέση του δρόμου στο χωριό. Ως... προειδοποίηση των οδηγών, σκέφθηκαν λοιπόν κάποιοι κάτοικοι να «φυτέψουν» ένα δέντρο στη θέση της λακκούβας. Αστειεύονται προφανώς, αλλά ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος. Προτού σπάσει το αυτοκίνητό του κάποιος άνθρωπος, προτού... ριζώσει το δέντρο. Β.Κ.

Γδάρτης...


*Ο Φλεβάρης αποχαιρετά ανοιξιάτικος, όμως ο Μάρτης προσέρχεται αποφασισμένος να ξαναφέρει τον χειμώνα. Με διάθεση να ανταγωνιστεί τον προκάτοχό του που έκανε φέτος πρωταθλητισμό στον χιονιά, αν και οι μετεωρολόγοι δεν έχουν ονοματίσει την επόμενη κακοκαιρία, απλώς την προβλέπουν για τα μέσα του επόμενου μήνα. Ο οποίος λένε θα επιβεβαιώσει πιθανότατα το "Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης". Τελικά η άνοιξη θα δώσει σκληρή μάχη για να επικρατήσει του χειμώνα.
Ζ.

Ένα χρόνο ακριβώς
*- ΕΠΕΤΕΙΟΣ προχθές, σχολίαζε ο Λαρισαίος, ένας χρόνος από το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, έπρεπε να βγει ο Χαρδαλιάς στην ενημέρωση και να δώσει δώρο σε 1.000 τυχερούς, 2 ώρες παραπάνω διορία στο περπάτημα.
***
*- ΑΝ είχαν χιούμορ στην κυβέρνηση θα τα άνοιγαν όλα προχθές να γιορτάσουμε τον κορονοϊό.
***
*- ΤΑ είχε όλα, βρε παιδιά, μια πενταετία πριν ο Νίκος Οικονομόπουλος, δεν το είχατε πάρει σοβαρά το τραγουδάκι: Ένα χρόνο ακριβώς ζω στην παράνοια.
- Σωστά. Είδες όμως πώς συνεχίζει ο ποιητής;
Ένα χρόνο κι άλλη μια αιωνιότητα
Που δεν έχω εαυτό ψάχνω ταυτότητα.
Ζ.

Πηγαδάκια
*ΜΕ το που ξάνοιξε ο καιρός πλήθυναν ξανά οι συντροφιές των Λαρισαίων, των κατά τα άλλα λοκνταουνιασμένων, έξω από τα ορθάδικα που κάποτε τα έλεγαν καφέ μπαρ. Κανονικά πηγαδάκια παλιάς εποχής μεταξύ προ τεσσαρακονταετίας φοιτητών, ζωηρά με πάθος και ποικιλία θεμάτων της επικαιρότητας. Τα στόματα κάτω απ' τη μάσκα έχουν να πουν. Ιδίως πρωινές ώρες, όπως πριν περίπου, επάνοδος στην κανονικότητα των street café. (Κι άσε την καραντίνα, αποστάσεις, κ.λπ., να κουρεύονται).
Z.

Θα, αλλά...
*ΣΤΟΝ Μ. Χαρακόπουλο υποσχέθηκε επιπλέον γραμμές εμβολιασμού στη Λάρισα, από την Πρωταπριλιά βέβαια και μετά. Την επομένη, υποσχέθηκε στον Χρ. Κέλλα αναδιανομή του αριθμού των εμβολίων ώστε να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος της Λάρισας, μιλώντας για τα τέλη Μαρτίου που θα φτάσουν τόσα εμβόλια κ.λπ., κ.λπ.
Ο υπουργός Υγείας έφτασε να παραδεχτεί το πρόβλημα με την καθυστέρηση στον εμβολιασμό Λαρισαίων άνω των 75, πρόβλημα που θα μετακυλήσει και στις νεότερες ηλικίες όταν έρθει η σειρά τους, υποσχόμενος λύση.
***
*ΔΕΝ εξήγησε όμως τι έφταιξε, ποιος έκανε λάθος και γιατί. Δεν είπε, ο Β. Κικίλιας, γιατί δεν το πήραν είδηση, βγάζει μάτι η καθυστέρηση, μια απλή ματιά στα δικά τους επίσημα στοιχεία, αυτά που αναρτούν οι ίδιοι από το Υπουργείο, καταδεικνύει την παραδοξότητα της άνισης κατανομής των εμβολίων. Ανέφεραν το πρόβλημα φαρμακοποιοί και γιατροί, σιωπή οι εντεταλμένοι του Υπουργείου στη Λάρισα, ούτε τους προϊσταμένους τους στα κεντρικά δεν ενημέρωσαν; Σίγουρα δεν ενδιαφέρθηκαν, διοικητές και παραδιοικητές. Έπρεπε να τρέξουν οι βουλευτές, να ενημερώσουν τον υπουργό, να πιέσουν, ώστε να κινηθεί αντίστροφα η διαδικασία, από την κορυφή προς τα κάτω.
***
*ΚΑΙ εντάξει, αναγνωρίστηκε το πρόβλημα, δόθηκαν υποσχέσεις. Όχι όμως και λύση. Ηλικιωμένοι και υπερήλικες Λαρισαίοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί ως το Πάσχα. Υπάρχουν σήμερα πολλοί εξ αυτών με ραντεβού κλεισμένο για μετά από δύο μήνες. Αυτοί, έτσι κι αλλιώς τότε θα το κάνουν το εμβόλιο, δεν μπορούν να το αλλάξουν. Και κανείς δεν τους εξηγεί γιατί θα εξακολουθούν να διακινδυνεύουν. Όσο για τους νεότερους, έχουν να περιμένουν από τότε και μετά. (Κάποιος δεν πρέπει να χρεωθεί την ευθύνη για όλα αυτά;).
Ζ.
Κυκλοφορία
*ΣΤΗΝ κίνηση γενικώς οι Λαρισαίοι.
- Παράταση λοκντάουν λοιπόν... Έως τις 8 Μαρτίου θα πρέπει να προσποιείται ο κόσμος ότι τηρεί τα μέτρα.
***
*- ΜΟΥ φαίνεται ότι πιο πολλά ήταν τα τέλη κυκλοφορίας από την βενζίνη που έχω κάψει τον τελευταίο χρόνο.
***
*- ΕΙΔΙΚΑ φέτος, μήπως θα έπρεπε να πληρώσουμε και τέλη απαγόρευσης κυκλοφορίας;
Ζ.

Ζωντανό παράδειγμα
*Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, που έκανε μαγκιές κι αγκαλιές και τσιμπούσια ατρόμητος, τελικά κόλλησε κορονοϊό, όπως ήταν πολύ πιθανό για τη συμπεριφορά του. Ευτυχώς το πέρασε ελαφρά ο άνθρωπος, πάλι καλά. Λογικά τώρα πρέπει να τον ορίσει ο δήμαρχος ως επικεφαλής και σύμβολο για την προώθηση και τήρηση των περιοριστικών μέτρων.
Ζ.

Κουταλιά και μέτρο
*ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΕ απόψεις η συντροφιά των ευτραφών Λαρισαίων.
- Χαϊδεύω την κοιλιά μου και της ψιθυρίζω. "Μην ακούς τι λένε, εγώ θα σε βγάλω παραλία".
***
*- ΜΕ κάθε κουταλιά μερέντας απομακρύνεσαι λέει ένα μέτρο από την παραλία. Την καλησπέρα μου στον όμορφο Κοκκινοπλό.
***
*- ΧΑΡΤΙΝΟ το φεγγαράκι, ψεύτικη η ακρογιαλιά.
Φέρε μου το κεφτεδάκι κι άσε τα ρομαντικά.
Ζ.

Καθησυχαστικός
*ΤΟ αυτί της εφημερίδας έφτασε μέχρι το γραφείο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Με τον Κων. Φλώρο να εξηγεί βροντόφωνα σε συνομιλητή του ότι το "Τσεσμέ" κάνει ανάλυση στα θαλάσσια νερά και δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει και τίποτα άλλο. Οπότε γελώντας ο Αρχηγός έλεγε να μας ενημερώσει αν τα νερά είναι ok για να το πούμε στους τουρίστες. Και διαβεβαίωνε ότι η ελληνική πλευρά φυσικά δεν θα τσιμπήσει και δεν θα γίνει το παραμικρό ώστε να χαλάσουν οι συνομιλίες. Όσο για τον κίνδυνο που λένε ορισμένοι, καθησύχασε λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν θέλει να πάει για ύπνο ο πλοίαρχος του "Τσεσμέ" ο Αρχηγός ενημερώνει τον ελληνικό στόλο ότι δεν θέλει φωτογραφίες και ενημέρωση για το πώς κοιμάται.

Χρήσιμοι
*ΜΕΤΑ τον σκανδαλώδη εμβολιασμό εκτός σειράς των 24 Θεσσαλονικέων, μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι παράγοντες της Δημαρχίας, κι ενώ κανείς δεν γνωρίζει πόσα άλλα παρόμοια γίνονται ανά την επικράτεια χωρίς να αποκαλύπτονται, ο Λαρισαίος Φ. Χ. τοποθετείται με παρρησία: "Εγώ πάλι, θέλω να ευχαριστήσω αυτά τα γαλάζια στελέχη που δέχονται να εμβολιαστούν για να μην πάνε χαμένες δόσεις που λήγουν. Στην πλέμπα που διαμαρτύρεται, έχω να τους πω, πως αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους, εκτός του ότι συμβάλλουν στη δημιουργία της ανοσίας αγέλης δείχνουν και τον δρόμο για τη χρηστή διαχείριση των πόρων του κράτους...".
Ζ.

Και εκείνοι
*ΕΠΙΔΟΜΑ 534 ευρώ θα πάρουν για τον μήνα Φλεβάρη οι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι που ήταν σε αναστολή, έξαλλος ο Αλέξης Κούγιας, πληροφορεί το Κουλούρι. Η σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο ΦΕΚ περιλαμβάνει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων για τους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους που ήταν σε αναστολή για τον μήνα Φεβρουάριο.
Για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, οι δικαιούχοι υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική αίτηση - υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση εργοδότη. Στην αίτηση - υπεύθυνη δήλωση οι δικαιούχοι δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ). Η παραπάνω είδηση, προκάλεσε νέα έκρηξη του Αλέξη Κούγια, με τον ποινικολόγο να βάλλει εκ νέου κατά των επαγγελματιών ομοφυλόφιλων, οι οποίοι θα ζουν από τα λεφτά του κράτους, ενώ προανήγγειλε έφοδο στο επόμενο Gay Pride, ζητώντας τα χαρτιά από κάθε συμμετέχοντα, με στόχο να πατάξει τόσο τους επαγγελματίες αλλά και όσους εργάζονται ως ομοφυλόφιλοι φοροδιαφεύγοντας.
Ζ.

Και το ασυμβίβαστο;
*ΘΕΛΕΙ να είναι υποψήφιος βουλευτής, της ΝΔ φυσικά, και το μεθοδεύει από καιρό. Ίσως να έχει πάρει και διαβεβαιώσεις, να ο στενός φίλος του Λευτ. Αυγενάκης αρκεί, έτσι γίνονται αυτά στο γαλάζιο στρατόπεδο. Ωστόσο υπάρχει και η εκκρεμότητα με το κομματικό ασυμβίβαστο για τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Λάρισας. Κι η δραστηριότητα προεκλογικού τύπου του Χρ. Καπετάνου επιβεβαιώνει τον λόγο για τον οποίο αυτό θεσπίστηκε.
***
*ΚΑΘΟΤΙ, όπως είναι φυσιολογικό, κινείται εντόνως ο άνθρωπος. Με επαφές και συναντήσεις σε στυλ πολιτευόμενου, τις οποίες δημοσιοποιεί κιόλας, όχι ως δικηγόρος αλλά αξιοποιώντας το πόστο του προέδρου της Νομαρχιακής και τα γραφεία της. Έχουν άδικο μετά να διαμαρτύρονται οι υπόλοιποι για αθέμιτο εσωκομματικό ανταγωνισμό; Σίγουρα θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί ανακοινώνοντας ευθέως τις προθέσεις του. (Επιπλέον, όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης και το Μαξίμου διαψεύδουν σε κάθε ευκαιρία ότι πάμε για πρόωρες εκλογές, ο Χρ. Καπετάνος με τη δραστηριότητά του το επιβεβαιώνει).
Ζ.
Παντού
*ΕΠΕΙΔΗ συνηθίζουν οι Ευρωπαίοι να μας θεωρούν απατεώνες, τεμπέληδες, διεφθαρμένους, κ.λπ., πρακτική συνηθισμένη όχι επειδή ανταποκρίνεται απαραίτητα στην πραγματικότητα, αλλά επειδή αποτελεί ένα καλό πρόσχημα να εφαρμόσουν τις πολιτικές τους. Για παράδειγμα, το 1ο μνημόνιο το πέρασαν με το πρόσχημα του «μαζί τα φάγαμε» που διαλαλούσε τότε ο Θεόδωρος που μεσουρανούσε επί προεδρίας του εκσυγχρονιστή «Κινέζου», του «στρατηγού» με τα μάρκα στα κομματικά ταμεία και του υπουργού που είχε κορίτσι «της παντρειάς», λόγο για τον οποίο μεροληπτικά υπέγραψε μια σύμβαση.
Πρόσφατα λοιπόν έγινε γνωστό ότι ως ύποπτος για δωροδοκία και δωροληψία σε υπόθεση προμήθειας προστατευτικών μασκών ελέγχεται ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Γκέοργκ Νουσλάιν.
Ο κ. Νουσλάιν, αρμόδιος για θέματα υγείας στην CSU, φέρεται να εισέπραξε 650.000 ευρώ μέσω της εταιρείας συμβούλων του προκειμένου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά και η κυβέρνηση της Βαυαρίας να παραγγείλουν μάσκες από συγκεκριμένο κατασκευαστή. Τα χρήματα μάλιστα, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου, δεν έχουν καν φορολογηθεί.
Μετά έγινε γνωστό πως η ΝΔ διέγραψε στελέχη της γιατί παραβίασαν τη σειρά και εμβολιάσθηκαν νωρίτερα αντί ηλικιωμένων. Η διαφθορά των κυβερνώντων συχνά φοράει μάσκα, ενίοτε δε εμβολιάζεται για να συντηρηθεί...
Β.Κ.

Μαφιόζος
- ΜΠΑΜΠΑ; Στο σχολείο με φωνάζουν μαφιόζο...
- Καλά, θα περάσω αύριο να το κανονίσω.
- Ωραία, κοίτα όμως να φανεί σαν ατύχημα.
Ζ.

Ανακούφιση
* ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες των Δήμων Τυρνάβου και Τεμπών από την υπογραφή της σύμβασης και την κατασκευή του δρόμου Αμπελώνα-Ροδιά-Γόννοι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή, καθώς όταν ολοκληρωθεί ο δρόμος, η επικοινωνία των κατοίκων μεταξύ των δύο όμορων Δήμων θα γίνει πιο εύκολη και ασφαλής, καθώς δεν θα χρειάζεται να βγαίνουν στην Εθνική οδό, μέσω της Γυρτώνης. Σε συνδυασμό με άλλα οδικά έργα που προγραμματίζονται στον νομό, θεωρείται δεδομένη η οδική αναβάθμιση και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Έργο που αποτελούσε διακαή πόθο για όλες τις δημοτικές αρχές.
Όλοι θυμούνται τις συνεχείς προσπάθειες των πρώην δημάρχων Μακρυχωρίου, αείμνηστου Ζήση Λιούπα, Γόννων Τάσου Τόλιου, Αμπελώνα Θανάση Χρυσοβέργη και άλλων τοπικών παραγόντων, οι οποίες ωστόσο προσέκρουαν στη γραφειοκρατία και στην έλλειψη κονδυλίων.
Δικαιολογημένα λοιπόν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε πως «ικανοποιούμε ένα δίκαιο αίτημα των ανθρώπων της περιοχής, κατασκευάζοντας έναν ασφαλή, σύγχρονο και λειτουργικό οδικό άξονα που ενώνει τους Δήμους Τυρνάβου και Τεμπών. Ο καλύτερος τρόπος για να πεις κάτι είναι να το κάνεις».
Γ.Ρ.

ΚΕΘΕΑ
*ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ άνδρες Λαρισαίοι.
-Πού είσαι τώρα μωράκι;
-Στην κουζίνα.
-Τι φοράς;
-Την ποδιά μου.
-Και τι κάνεις;
-Σε σκέφτομαι.
-Ψέματα λέει μπαμπά, κεφτεδάκια φτιάχνει.
***
*-ΠΟΥ δουλεύεις κούκλα;
-ΚΕΘΕΑ.
-Πού δουλεύεις κούκλα και θεά;
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass