ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2021 18:00
Ποιες υποσχέσεις και ποιος Κικίλιας. Να πώς δημιουργούνται εμβολιαστικές γραμμές  Ποιες υποσχέσεις και ποιος Κικίλιας. Να πώς δημιουργούνται εμβολιαστικές γραμμές

Βυσσινί...
*ΘΑ σας λέγαμε - κατά πώς είθισται - «Καλό μήνα», αλλά εμείς δε συνηθίζουμε να ειρωνευόμαστε τον κόσμο.


Η άνοιξη ήρθε στη Λάρισα και ήταν ημέρα Σάββατο (προχθές) κι αν συνεχίσει έτσι, αν τα «σαλιγκάρια» της πανδημίας συνεχίσουμε να βγαίνουμε αγεληδόν σε παρκοπλατείες, τότε η πόλη δε θα βαφτεί στον χάρτη απλώς .... κόκκινη.
Το γνωστό οπαδικό σύνθημα «Κρατήστε την πόλη ...βυσσινί» θα βρει τη δικαίωσή του.

Πρωταθλήτρια
*ΗΔΗ η Λάρισα είναι εδώ και πολλές μέρες ... πρωταθλήτρια σε κρούσματα και είναι απορίας άξιο που όλοι οι αρμόδιοι κάνουν το ... κορόιδο. Τα 60 κρούσματα χθες στη Λάρισα αντιστοιχούν σε 1.200 στην Αττική που όμως είχε μόλις 591. Όλες τις τελευταίες ημέρες είχαμε έξαρση στη θεσσαλική πρωτεύουσα και παρ’ όλα αυτά ... τσιμουδιά!
Και το χειρότερο; Απ’ ό,τι φαίνεται φτάνουν εδώ λιγότερα εμβόλια απ’ ό,τι σε άλλες περιοχές. Αυτό δε δείχνει η διαμαρτυρία τοπικών βουλευτών στον Κικίλια;
Τι περιμένουμε στ’ αλήθεια; Δήμος και Περιφέρεια οφείλουν να παρέμβουν επίσης.
Τι εμπάργκο είναι αυτό; Τι στην ευχή καταστρέφουμε την οικονομία χωρίς αποτέλεσμα;

Πρόκληση
*ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ στη Λάρισα έχει καταντήσει όντως προκλητικό. Κάθε βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο γίνεται διαδήλωση από νεαρόκοσμο και τα «Αστυνόμια» περνούν και τους κοιτούν ... ανέμελα (διότι προφανώς τέτοιες εντολές έχουν).
Ματα-ξανα- ρωτάμε την Πολιτική Προστασία: ισχύουν ή όχι τα πρόστιμα; Κι αφού βλέπουν τι γίνεται σε Αρχαίο Θέατρο, Άγιο Αχίλλιο και Αλκαζάρ γιατί δεν τραβάνε μια απαγόρευση για τα συγκεκριμένα σημεία, όπως είχαν κάνει με την παραλία της Θεσσαλονίκης;
(Μάλλον σιωπή θα εισπράξουμε και πάλι).

Κάποτε και τώρα
*ΓΙΑ ... Χαρδαλιά μάλλον ντεφορμέ τον βρίσκουμε ... Η Λάρισα πάει να στουκάρει σε κορονο-τοίχο εξαιτίας της «ανεμελιάς» που δέρνει πολλούς κατοίκους της και ο άλλοτε τρομερός Χαρδαλιάς ... εκλιπαρεί να ... «τηρήσουμε τα μέτρα».
(Καλά, κάτσε να δεις τι έχει να γίνει Τσικνοπέμπτη έτσι ... χαλαρά που το πάτε).
Που ’σουν καημένε ... Ρίγκο Χαρδαλιά που τραβούσες κάποτε το εξάσφαιρο κι έριχνες τα πρόστιμα σαν σφαίρες ...

Σούβλισμα
*ΚΑΛΥΤΕΡΟ, σχεδόν κανονικό, Πάσχα μάς υπόσχονται φέτος λοιμωξιολόγοι και λοιπό συνδικάτο της πανδημίας.
(Μεγάλη ... σούβλα κράτα, μεγάλο ... αρνί μην παραγγέλνεις, που θα ’λεγε κι ο «σοφός» λαός).

Νέο θέμα
ΓΙΑ τον Λιγνάδη πλακωθήκαμε, αλλά πάει αυτός, τον τακτοποιήσαμε, τον χώσαμε μέσα. Καιρός τώρα να πλακωθούμε για τον Κουφοντίνα. Διότι αυτός ο τόπος, άμα δεν έχει και νέο θέμα για να σπαράσσεται κάθε εβδομάδα θα πέσει σε κατάθλιψη.
Τι φοβούνται οι Αρχές; Μην εξελιχθεί σε νέα υπόθεση Γρηγορόπουλου και καεί το σύμπαν - τι άλλο;

Για ψυχιατρείο
*ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ για Κουφοντίνα διαδήλωσαν στην Αθήνα με το εξής σύνθημα:
«Όταν οι αντάρτες θα μπούνε στην Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται Πλατεία Κουφοντίνα».
Γραφικότητες; Όχι ασφαλώς... Εδώ πρέπει να επέμβει επειγόντως ψυχίατρος!
Αλλά πόσους να χωρέσουν και τα τρελάδικα;

Εμπλεξε...
*ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως ... έμπλεξε άσχημα η Κεραμέως η οποία νόμισε ότι ... άντε, έτσι, απλά, με μια υπουργική απόφαση μπορεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών (πού πααίνς α ρα Καραμήτροοοο ...).
Η απόφαση πήγε στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί -σε ποσοστό πάνω από 80% στη Λάρισα τουλάχιστον- δηλώνουν αποχή, όπως τους συνέστησαν οι συνδικαλιστές της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και ... (την) «καθάρισαν». Όταν θα βγάλει άκρη η Κεραμέως μ’ αυτήν την υπόθεση, απλά δε θα είναι πια ... υπουργός Παιδείας. Άλλη μια πρώην θα ’ναι, η ύπαρξη της οποίας δεν θα απασχολήσει ξανά κανέναν. Κάποιος άλλος θα έρθει, ’ντάξει παιδιά, θα πει, να το ξαναδούμε το θέμα, και ... «άντε γεια» η αξιολόγηση.

Μάχη συντήρησης
*Η ΒΑΣΙΚΗ δικαιολογία των εκπαιδευτικών είναι πως ... ναι μεν θέλουμε την αξιολόγηση (θεωρητικώς), αλλά τώρα βρήκαν; Εν μέσω πανδημίας. Προφάσεις εν αμαρτίαις βέβαια. Αν το Υπουργείο την ξεκινούσε τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, πάλι κάποια άλλη δικαιολογία θα εύρισκαν. Η ουσία είναι πως οι περισσότεροι δε θέλουν την αξιολόγηση. Μεγάλης ηλικίας πια στην πλειοψηφία τους, κοντά στη σύνταξη, κουρασμένοι και ψυχικά καταπονημένοι από διάφορα, δεν έχουν καμιά όρεξη για αλλαγές. Κι έτσι, δίνουν απλά μια μάχη συντήρησης και επιβίωσης μέχρι τη σύνταξη. Και το δημόσιο σχολείο τραβάει την ανηφόρα (ή ... κατηφόρα, ανάλογα πώς το βλέπει κανείς).

Πάπαλα!
*ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: αξιολόγηση πάπαλα! Διότι όπως έλεγε και ο σοφός (Λέων Τολστόι) σε μια διάσημη ρήση του «όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανένας δε θέλει να αλλάξει τον εαυτό του».
(Σιγά τη διαπίστωση ρε Τολστόι ...).

Γράψαμε ιστορία
*ΙΣΤΟΡΙΚΗ η χθεσινή ημέρα! Κέρδισε η ΑΕΛ! Κανονικά ο Δήμος θα έπρεπε να διατάξει γενικό σημαιοστολισμό.
Πάντως, για την εν γένει κάκιστη πορεία και την ... «παρενόχληση» της ΑΕΛ κάθε Κυριακή από Λαμίες και άλλους ανύπαρκτους ... ποδοσφαιρικούς ... εφαψίες, ισχύει πάνω - κάτω ό,τι με την υπόθεση Λιγνάδη:
- Στη Λάρισα όλοι ήξεραν, όλοι κάτι είχαν ακούσει, αλλά ...δεν είχαν αποδείξεις!

Υπό μίαν έννοια...
Α, ΡΕ Οράσιο Μοράλες... Εδώ που τα λέμε, ήσουν και τυχερός. Τουλάχιστον εσύ δε θα δεις άλλες πίκρες, άλλους υποβιβασμούς...

Ως πότε;
*ΑΠΟ 15 .... Μαρτίου, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση, θα αρχίσει η καταβολή των «κουρεμένων» ενοικίων στους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Πολλοί θεωρούν ότι όλοι οι ιδιοκτήτες είναι άνθρωποι χωρίς ανάγκες και με οικονομικές αντοχές. Δεν είναι όμως έτσι. Χιλιάδες χιλιάδων μικροϊδιοκτήτες ακινήτων περιμένουν να ζήσουν από ένα μικρό ενοίκιο. Και δε βλέπουν δροσιά από πουθενά.
Και το ωραίο είναι πως έχουν ξεκινήσει αιτήσεις από τον ... Νοέμβριο ακόμη. Ως πότε;

Διακοπές
* ΔΙΑΚΟΠΕΣ ρεύματος σε κεντρικούς δρόμους της πόλης είχε ανακοινώσει για χθες το πρωί η ΔΕΗ. Φαίνεται όμως ότι το έμπειρο προσωπικό της έκανε γρήγορα και με ασφάλεια τις παρεμβάσεις που χρειάζονταν (π.χ. κόψιμο κλαδιών) και τελικά, σε κάποιους απ’ αυτούς (όπως π.χ. στην Υψηλάντου, απ’ όπου και το παράπονο...) δεν έγιναν.
Παρ’ όλα αυτά όμως, συμπολίτες άμεσα εξαρτώμενοι απ’ το ηλεκτρικό ρεύμα -για λόγους υγείας- αναστατώθηκαν, ψάχνοντας για εναλλακτικές λύσεις. Και ρωτούν εύλογα αν θα μπορούσε η επιχείρηση να εξαντλεί τυχόν περιθώρια, ώστε και τη δουλειά της να κάνει με ασφάλεια και οι συμπολίτες να αποφεύγουν την ταλαιπωρία, ακόμα και όταν δεν κόβεται το ρεύμα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass