ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2021 18:15
*Ο Πλαταμώνας επιχειρεί να κάνει αμμώδη την κεντρική παραλιακή ζώνη, οι Νέοι Πόροι ποντάρουν στα ερωτευμένα ζευγάρια, ο Δήμος Τεμπών απέκτησε ξανά τις γαλάζιες σημαίες και τα παράλια της Αγιάς προσφέρουν τη μεγάλη ακτογραμμή των 45 χιλιομέτρων. Όπως και να ’χει, πολλές οι επιλογές μας για κοντινές αποδράσεις. *Ο Πλαταμώνας επιχειρεί να κάνει αμμώδη την κεντρική παραλιακή ζώνη, οι Νέοι Πόροι ποντάρουν στα ερωτευμένα ζευγάρια, ο Δήμος Τεμπών απέκτησε ξανά τις γαλάζιες σημαίες και τα παράλια της Αγιάς προσφέρουν τη μεγάλη ακτογραμμή των 45 χιλιομέτρων. Όπως και να ’χει, πολλές οι επιλογές μας για κοντινές αποδράσεις.

Τριαντάρια


*Η Ιταλία πήρε τη «Γιουροβίζιον», ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο Ελλάδας, μία μία όλες οι εκκρεμότητες της σεζόν κλείνουν και απερίσπαστοι μπορούμε να πάμε για το καλοκαίρι.
Η εβδομάδα θα κυλήσει με τριαντάρια λέει η μεικτή Μετεωρολόγων και στον κάμπο αυτό το εισπράττουμε περισσότερο έντονα.
Στα παράλια κίνηση υποτονική από όσους τυχερούς δεν έχουν υποχρεώσεις. Καλό καλοκαίρι (το λέμε για να το συνηθίσουμε).

Οι χαλαροί
*ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να «παίζει» μεταξύ των πρώτων «κόκκινων» Νομών της χώρας η Λάρισα. Ενώ παντού υπάρχει μείωση η Λάρισα -και δυο-τρεις ακόμα περιοχές- ανθίσταται.
Θα το ξαναπούμε: ο κορονοϊός είναι πάνω απ’ όλα τρόπος ζωής.
Η Λάρισα, απλώς επιβεβαιώνει τη χαλαρότητα που διακατέχει μόνιμα τους κατοίκους της.
Οι ...προσεκτικοί τι φταίνε είναι το ζήτημα...

Αργότερα ...
*ΟΛΑ τα στοιχεία δείχνουν πως οι σαραντάρηδες και λοιπές νεότερες ηλικίες είναι αυτές που σπεύδουν να εμβολιαστούν πρώτες. Αναμενόμενο. Το βλέπουν ως τον μοναδικό τρόπο να συνεχίσουν την επαγγελματική, οικονομική, αλλά και κοινωνική τους δραστηριότητα.
Αυτοί πάντως που διαφωνούν, δεν το υποστηρίζουν πια φανατικά όπως πρώτα, ίσως γιατί πέφτει κράξιμο.
- Εεε να.... Δεν είμαστε αντίθετοι, αλλά ...θα το κάνουμε αργότερα...
Να την πάθετε εσείς πρώτα, και μετά εμείς... Νιώθουν άραγε υπερήφανοι;

Φόβοι
*ΜΕΓΑΛΗ η αγωνία γονέων για τις Πανελλαδικές. Αν παλιά αγωνιούσαν για τις επιδόσεις των παιδιών, τώρα υπάρχει και ο προβληματισμός της αποφυγής να νοσήσουν. Και δεν θέλει πολύ... Η νεότερη γενιά είναι εντελώς απείθαρχη όταν φεύγει από το σχολείο και σπάνια φορά μάσκα ή λαμβάνει μέτρα προστασίας.
Τι να τους πεις; Αν δεν το καταλάβουν από μόνοι τους, τι να κάνουν και οι γονείς;

Κάνναβη
*ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ τελικώς η πρόταση του Άδωνη (ένας είναι ο Άδωνις) και η φαρμακευτική κάνναβη νομιμοποιήθηκε στην Ελλάδα, όπως άλλωστε συμβαίνει σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου που «κονομάνε» καλά από αυτήν την υπόθεση.
Ως γνωστόν την υπόθεση αυτήν είχε «τρέξει» επί ΣΥΡΙΖΑ ο περιώνυμος σύμβουλος κ. Καρανίκας και σας πληροφορώ ότι είχαν γίνει αρκετές... επαφές και στη Λάρισα. Τουτέστιν, έγινε μια ενημερωτική εκδήλωση όπου είχαν προσκληθεί κάμποσοι αγρότες, κυρίως μεγαλοαγρότες, για να εξετάσουν τις προοπτικές του προϊόντος. Είχε ειπωθεί τότε ότι τα πράγματα είναι ευοίωνα και πως αρκετοί αγρότες έδειξαν ενδιαφέρον.... Λέτε να δούμε σύντομα την κάνναβη στα χωράφια μας δίχως τη... «διακριτική» παρουσία της Αστυνομίας ως συνήθως;

Όλα για την πλατεία;
*ΜΕΤΑ τη Λάρισα, που επενδύει διαρκώς χρήμα στον εξωραϊσμό του κέντρου της, σειρά πήρε ο Τύρναβος για την αναμόρφωση της πλατείας του, ενώ στο «κλαμπ» εισέρχονται τώρα και τα Φάρσαλα.
Λογικό είναι. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δήμαρχος που να μην έχει... όνειρο ζωής να συνδέσει το όνομά του με την ανακαίνιση της πλατείας της πόλης του. Και βέβαια όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε όμορφους δημόσιους χώρους, αλλά.... Αλλά, είναι άραγε το μεγαλύτερο πρόβλημα οι πλατείες των πόλεων, πολλές από τις οποίες είχαν ανακαινισθεί σχετικά πρόσφατα.
Πρόσφατα πάντως στη Λυών, σε σχετικό διαγωνισμό, βράβευσαν αρχιτέκτονα που απέρριψε μεγάλες και θεαματικές αλλαγές στην πλατεία της πόλης, προκρίνοντας μικρές, ουσιαστικές και ...οικονομικές βελτιώσεις που επέτρεψαν να εξοικονομηθούν χρήματα υπέρ των πεζοδρομίων ας πούμε της πόλης.

Έχει πλάκα
*ΠΟΙΑ Ελλάδα; Ποιος ασχολείται; Στην Τουρκία όλοι ασχολούνται με έναν «αρχιμαφιόζο» όπως τον αποκαλούν, που είχε τη στήριξη του Ερντογάν και έχει κάνει άνω - κάτω τη χώρα. Ναρκωτικά, μαύρο χρήμα, σεξουαλικά σκάνδαλα, διαπλοκή, πιέσεις και λαδώματα για χοντρές μπίζνες, έλεγχο των ΜΜΕ και του διαδικτύου, και τι δεν του καταλογίζουν!
Τελικά η Τουρκία του Ερντογάν θα είχε πολλή πλάκα, αν δεν υπήρχε τόσος κόσμος που υποφέρει οικονομικά ...
*ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι η Τουρκία δεν συμμετέχει εδώ και χρόνια στην Eurovision. Είχε «πλακωθεί» το 2011, κρίνοντας ότι το τραγούδι της αδικήθηκε και δεν επανήλθε.
Ναι, κατάφεραν να «πλακωθούν» και με την Eurovision οι μπαγάσηδες!

Μικρό καλάθι
*600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και 6.000 ευρώ για δαπάνες οικοσκευής υποσχέθηκε ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας από το Αλεποχώρι Κορινθίας, όπου βρέθηκε για να συμπαρασταθεί στους πυρόπληκτους, τονίζοντας ότι η «κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε σχετικές παρεμβάσεις ενίσχυσής τους». Αρκεί βέβαια να μην ακολουθηθούν οι ρυθμοί που παρατηρούνται στις περιπτώσεις των σεισμοπαθών του Τυρνάβου και της Ελασσόνας, όπου αρκετοί σεισμόπληκτοι παλεύουν ακόμη με τη γραφειοκρατία για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση που τους υποσχέθηκαν κυβερνώντες στις περιοδείες τους. Γι' αυτό και οι πυρόπληκτοι κρατούν μικρό καλάθι, όταν ακούνε τέτοιες δηλώσεις.
Γ.Ρ.

Οι σύγχρονοι ήρωες της Ελλάδας
*ΥΠΟΔΟΧΗ ...ηρώων επιφύλαξαν φίλοι και συγγενείς σε παίκτες που συμμετείχαν στο reality «Survivor» που αποχώρησαν από τηλεπαιχνίδι, τόσο στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όσο και στις πόλεις όπου διαμένουν και δραστηριοποιούνται. Μικρά παιδιά «έδιναν» μάχη για να φωτογραφηθούν με τους νέους «ήρωες» της ελληνικής πραγματικότητας, με τα ινδάλματά τους. Η λέξη «ήρωες» κυριαρχούσε και στα πλακάτ που κρατούσαν οι νέοι. Την ίδια ώρα μαθητές που διακρίνονται σε Ολυμπιάδες μαθημάτων, πετυχαίνοντας σπουδαίες διακρίσεις γίνονται δεκτοί από την οικογένειά τους και ίσως κάποιους εκπαιδευτικούς. Ανάλογη αντιμετώπιση και σε επιστήμονες που προσφέρουν στην κοινωνία με τις εργασίες και τα πειράματά τους. Είναι η Ελλάδα που θέλουμε; Σίγουρα όχι! Μπορούμε να την αλλάξουμε; Σίγουρα ναι.
Γ.Ρ.

Παππούς ο Γ. Μανώλης
*ΣΕ πελάγη ευτυχίας πλέει ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, καθώς έγινε παππούς για πρώτη φορά. Η κόρη του Ευγενία, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι και στην οικογένεια του δημάρχου προστέθηκε μία ακόμα ...γυναίκα. Ο δήμαρχος, ο οποίος έχει μία ακόμα κόρη, από χθες δέχεται ευχές και συγχαρητήρια, ενώ σήμερα τα γλυκά θα κυριαρχούν στο δημαρχιακό γραφείο.
Γ.Ρ.

COVID-19 και Επανάσταση 1821: Παράλληλες πορείες
Μας το έστειλε αναγνώστης και οι αναλογίες που βρήκε μεταξύ Covid-19 και 1821 είναι -τουλάχιστον- αξιοπερίεργες:
Α. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας τα πήγαμε μια χαρά. Λίγα κρούσματα, διεθνείς έπαινοι.
* Στα πρώτα χρόνια της Επανάστασης (1821-1822) τα πήγαμε μια χαρά. Πολλές επιτυχίες, διεθνής συμπάθεια.
Β. Ακολούθησε στασιμότητα και γκρίνια για το πώς πρέπει να διαχειριστούμε την πανδημία.
* Ακολούθησαν 2 εμφύλιοι πόλεμοι (1823-1824) για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα.
Γ. Και τότε πλάκωσε το δεύτερο κύμα που έφερε χιλιάδες κρούσματα και θανάτους.
Και τότε πλάκωσε ο Ιμπραήμ (1825-1826) που έφερε χιλιάδες θανάτους και καταστροφές.
Δ. Αλλά στο τέλος ήρθε το εμβόλιο!
Αλλά στο τέλος ήρθε το Ναβαρίνο (1827)!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass