ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2021 18:10
*ΣΤΗΝ πρώτη γραμμή του συλλαλητηρίου για την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά η Λίτσα Λιακούλη. Παρότι ήταν ομιλήτρια στην Ολομέλεια της Βουλής σε άλλο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, η Λαρισαία βουλευτής δεν κρατήθηκε, «το έσκασε» και μπήκε «μπροστάρισσα», μαζί με τη Φώφη Γεννηματά, κάτω ακριβώς από την εξέδρα στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Δεν είδα ούτε εσάς, ούτε κανένα άλλο στέλεχός σας, στους δρόμους και τις πλατείες, όπου ήταν οι πολλοί και διαδήλωναν τα δίκαια αιτήματά τους για σταθερή εργασία που ‘’δεν θα πληρώνεται με ρεπό’’», είπε αργότερα η Λίτσα Λιακούλη στον Μάκη Βορίδη, χαριτολογώντας, αλλά αφήνοντας και την «μπηχτή» της, όπως συχνά συνηθίζει να κάνει από το βήμα της Βουλής. Δ.Κ. *ΣΤΗΝ πρώτη γραμμή του συλλαλητηρίου για την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά η Λίτσα Λιακούλη. Παρότι ήταν ομιλήτρια στην Ολομέλεια της Βουλής σε άλλο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, η Λαρισαία βουλευτής δεν κρατήθηκε, «το έσκασε» και μπήκε «μπροστάρισσα», μαζί με τη Φώφη Γεννηματά, κάτω ακριβώς από την εξέδρα στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Δεν είδα ούτε εσάς, ούτε κανένα άλλο στέλεχός σας, στους δρόμους και τις πλατείες, όπου ήταν οι πολλοί και διαδήλωναν τα δίκαια αιτήματά τους για σταθερή εργασία που ‘’δεν θα πληρώνεται με ρεπό’’», είπε αργότερα η Λίτσα Λιακούλη στον Μάκη Βορίδη, χαριτολογώντας, αλλά αφήνοντας και την «μπηχτή» της, όπως συχνά συνηθίζει να κάνει από το βήμα της Βουλής. Δ.Κ.

Πρόγνωση


*ΜΕ αφορμή και τις εναλλαγές του καιρού. «Με πονάει το γόνατό μου». Στην Αμερική σημαίνει «Πήγαινε στον ορθοπαιδικό», στη Δυτική Ευρώπη σημαίνει «Πήγαινε στον ορθοπαιδικό», στην Ανατολική Ευρώπη το ίδιο, αλλά και στην Ασία και στην Αυστραλία «Πήγαινε στον ορθοπαιδικό». Στην Ελλάδα όμως σημαίνει «Θα βρέξει». (Διότι και στον ορθοπαιδικό να πας, αυτό θα σου πει).
Ζ.

Πάντα έτσι
*ΑΚΟΥΓΕ τις ανησυχίες των παιδιών της πόλης για τον άστατο φετινό καιρό του Ιουνίου, και των εγγονών του τις διαπιστώσεις για κλιματική αλλαγή, τι για μουσώνες που έρχονται πια και στη Μεσόγειο, μάθαινε και πόσες άλλες καταστροφικές προβλέψεις.
- Ακούτε, είπε ο υπερήλικος Λαρισαίος. Αρκετές χρονιές τον Ιούνιο υποφέραμε, κόλαση ήταν, άγριο κυνηγητό με τον καιρό και άγχος αφόρητο εκείνα τα χρόνια...
- Γιατί παππού;
- Να ήταν ο καιρός που αλωνίζουμε. Ξέρετε τώρα, τρύγος-θέρος-πόλεμος. Να μαζέψουμε τη σοδειά, τους κόπους μιας χρονιάς. Κι αν έπιανε να βρέχει, δεν σταματούσε, έτσι κάνει τον Ιούνιο, κάθε απόγεμα ρίχνει και τώρα. Δεν είναι ότι δεν μας άφηνε να δουλέψουμε, είναι που η βροχή υποβαθμίζει την παραγωγή, όποιος προλάβει ν’ αλωνίσει. Κι έριχνε και χαλάζι πότε-πότε, η απόλυτη καταστροφή. Βέβαια οι μπόρες ήταν σύντομες και τοπικές, μπορεί στην άλλη πλευρά του χωριού να μην είχε βρέξει, τρέχαμε εκεί να θερίσουμε...
Ζ.
Εμβολιασμένοι
*ΕΞΗΓΟΥΣΕ ο Λαρισαίος στην παρέα χθες.
- Με κλειστή την εστίαση 4.000 κρούσματα. Με ανοιχτή την εστίαση 700 κρούσματα. Συμπέρασμα; Η εστίαση προστατεύει από τον κορονοϊό.
***
*- ΑΝ πήγαινες φαντάρος σύμφωνα με το εμβόλιο που έχεις κάνει, τότε λέει, με Pfizer=Αεροπορία, με Johnson=Ναυτικό, με Moderna=Πεζικό και με AstraZeneca=Ειδικές Δυνάμεις.
***
*ΚΑΠΟΥ εκεί έπεσε κι η ιδέα.
- Ένα καλό προνόμιο για τους εμβολιασμένους θα ήταν να προηγούνται στα σουβλατζίδικα.
Ζ.

Της τάβλας
*ΝΑΙ στη μουσική στα μαγαζιά, ναι και στις ορχήστρες στις γαμήλιες δεξιώσεις, όχι χορός όμως. Απαγορεύονται άλλωστε οι όρθιοι, μόνο καθιστοί στα γλέντια. Τέρμα τα «ξεσήκωσαν τον κόσμο». Παλαμάκια θα επιτρέπονται, καθιστός ή και γονατιστός λογικά.
Άρα θα παίζουν μονάχα τραπεζιάτικα τραγούδια, της τάβλας. Κι άμα φτάσει η ώρα για το «Ωραία είναι η νύφη μας...», μπορεί κι αυτή πολύ άνετα να το χορέψει καθιστή, κουνώντας ψηλά τα χέρια και το κεφάλι της λίγο. Και να χτυπάει φυσικά και το πόδι κάτω απ’ το τραπέζι.
Ζ.

Οι παζαριώτες
*ΑΝ και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης προσπαθεί να θέσει τα προβλήματα της καθημερινότητας και της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες ως άμεση προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, κάποια στελέχη της έχουν τον νου τους στη διοργάνωση της ετήσιας εμποροπανήγυρης και τα μεγάλα φεστιβάλ. Προφανώς γλυκάθηκαν από τις δόξες του ...παρελθόντος, αλλά θα πρέπει να τους ενημερώσει κάποιος ότι οι πολίτες κρίνουν το έργο της εκάστοτε δημοτικής αρχής με βάση την καθημερινότητα και τις υποδομές και όχι την επιτυχία ενός ...παζαριού. Αφήστε που η πανδημία είναι ακόμη εδώ και κανείς δεν γνωρίζει αν η κυβέρνηση «θα ανάψει» το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή τους. Στην περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, είναι σίγουρο ότι αυτά τα στελέχη θα πέσουν σε κατάθλιψη.
Γ.Ρ.

Το τένις
*ΘΕΜΑΤΑ τρέχουσας επικαιρότητας απασχολούσαν τη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Δηλαδή θα παίζει «σήκω χόρεψε κουκλί μου» ή «ανέβα στο τραπέζι μου κούκλα μου γλυκιά» και θα είμαστε καθιστοί;
***
*- ΠΗΓΑ και αγόρασα αντηλιακό. Διότι ο αισιόδοξος άνθρωπος στην καταιγίδα φαίνεται.
***
*- ΤΟ τένις είναι όντως το εθνικό μας άθλημα. Αφού μονίμως ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον.
Ζ.

Όλα τα χρώματα
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ τύπος ο Νίκος Παππάς, υπό την έννοια ότι συγκεντρώνει τους συριζαίους, τους συσπειρώνει. Ίσως επειδή τον πρώην υπουργό τον έχει σταθερά στο στόχαστρο η ΝΔ, αλλά και άλλοι, και άλλοι. Βρισκόταν άλλωστε ακριβώς δίπλα στον Αλ. Τσίπρα στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Τον τομεάρχη Υποδομών πλέον, συνόδευαν χθες στα σεισμόπληκτα αμφότεροι οι βουλευτές Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά, επίσης η αναπληρώτρια συντονίστρια της Νομαρχιακής Μαρία Λυροπούλου, άγνωστο αν ήταν διπλωματική η απουσία του Β. Ζωγράφου, παρόντες τα μέλη της Ν.Ε., Γιώργος Κωσταρόπουλος και Γιάννης Καριπίδης, από τη μία πλευρά, Χρήστος Παπαδημητρίου και Θωμάς Καραγιώργος, αλλά και η ενδιάμεση, εκ ΠΑΣΟΚ ορμώμενη, Ζωή Ακριβούλη. Όλες οι φυλές του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.
Ζ.

Προς Αγγλόφωνο
*ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΗΚΕ η ίδρυση Αγγλόφωνου Τμήματος στην Ιατρική της Αθήνας και μάλιστα με 13.000 ευρώ ετήσια δίδακτρα, φιλοδοξώντας να προσελκύσει φοιτητές από το εξωτερικό. Κι έτσι, για άλλη μια φορά έγινε η επισήμανση από την εφημερίδα, με σχόλιο την περασμένη Δευτέρα, για το πώς θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει κάτι ανάλογο και στην Ιατρική της Λάρισας.
Και να που πληροφορίες από το Πανεπιστήμιο αναφέρουν ότι «αν όλα πάνε καλά οι πρώτοι σπουδαστές στο Αγγλόφωνο Τμήμα της Λάρισας θα φοιτήσουν στη Σχολή το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2022-23». Διαβεβαιώνοντας ότι «όλα προετοιμάζονται σωστά, με μελέτη και πρόγραμμα και μάλιστα από καθηγητές που έχουν θητεύσει και σε ξένα πανεπιστήμια, με εμπειρία και γνώση. Λίγη υπομονή και όλα θα γίνουν καλύτερα από οπουδήποτε αλλού». (Ίδωμεν...)
Ζ.
Κι ο ίδιος μέσα
*ΝΙΚΟΣ Καρδούλας, ο πιο έγκυρος γκαλοπατζής, ο μοναδικός που κάνει δημοσκόπηση και ρίχνει τον ίδιο του τον εαυτό. Μόλις 1,8% ψήφισαν εκείνον, παρότι πολλοί φίλοι του μετείχαν στο γκάλοπ που οργάνωσε ο Λαρισαίος απόστρατος μέσω facebook.
Ελεύθερη δημοσκόπηση, χωρίς προκαθορισμούς, κατευθύνσεις και στεγανά. Περίπου 2.100 φίλοι του και εν γένει θαμώνες στο fb απάντησαν, λέει, στη βασική ερώτηση: «Ποια προσωπικότητα της Λάρισας θεωρείτε ως καταλληλότερη επιλογή για δήμαρχο. Γράψτε το ονοματεπώνυμο». Όποιον ήθελε ο καθένας έγραφε, ό,τι του περνούσε απ’ τον νου. Κι έφτιαξε μετά ο επιστήμων, τις «πίτες» και τα ιστογράμματα.
***
*ΝΙΚΗΤΗΣ Καλογιάννης με 22%, στο 17% Καραλαριώτου, Μαμάκος κάτω από 5%, Κρίκης στα ίδια και Γούλας/Γαμβρούλας κλασικά πολύ χαμηλά, Βαϊούλης το αυτό, όπως κι όλοι οι εν τω δημοτικώ συμβουλίω δελφίνοι ή όσοι θεωρούν εαυτόν δελφίνο, κι από τις νέες παραλαβές πάλι το ίδιο, κάτω από τον οργανωτή της δημοσκόπησης, ανάμεσά τους Κούγιας στο 1,4% και Πρεζεράκος στο 1,1%.
***
*ΚΙ άλλοι 50 Λαρισαίοι, ενδιαφερόμενοι και μη για τη δημαρχία, έλαβαν κάτω από 1%, συγκέντρωσαν αυθορμήτως έως 15 προτιμήσεις. Εκεί μπορεί να κρύβεται χρυσάφι όμως. Ανάμεσά τους, όπως ανέφερε ερωτηθείς ο γκαλοπατζής, οι Γεωργούλης Αλέξης, Λαζόπουλος Λάκης, Λιάγκας Γιώργος, Στεφανίδης Γιάννης, Τράντας Γεώργιος, Τσιάνος Κώστας. Αλλού όμως ο θησαυρός, στους υπόλοιπους του πλήθους, όπου ενδιαιτώνται διάφοροι δημοτικοί σύμβουλοι και πολιτευτές.
Ζ.

Το ήξερε
*ΚΛΑΣΙΚΑ μπερδεμένοι οι Λαρισαίοι παντρεμένοι.
- Ρε συ γιατί κλαις και χαϊδεύεις τ’ αμάξι;
- Πήρε δίπλωμα η γυναίκα μου.
***
*ΤΟΝ είχαν συλλάβει κι ο αστυνομικός τον ενημέρωνε ότι δικαίωμά του είναι να μη μιλήσει.
- Ό,τι πεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου.
- Το ξέρω. Παντρεμένος είμαι.
***
*- ΦΙΛΕ, τη χώρισα.
- Γιατί ρε;
- Γιατί με παράτησε.
- Καλά της έκανες.
Ζ.

Τα κλειδιά του Λυκουδίου
*ΠΕΡΙΕΡΓΑ πράγματα συμβαίνουν στο Λυκούδι Ελασσόνας, όπου, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ο Δήμος άλλαξε την κλειδαριά των γραφείων της Κοινότητας, αφήνοντάς τον χωρίς δυνατότητα πρόσβασης!
Ακολούθησε παρέμβασή του στον Δήμαρχο, έγινε φασαρία στο Δημαρχείο, για να του επιστραφούν τελικά κλειδιά...
Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Λάζαρο Καραβαγγέλη, «στο κτίριο της Κοινότητας, φιλοξενείται εδώ και χρόνια και ο Πολιτιστικός Σύλλογος, στον οποίο έχει παραχωρηθεί χώρος, αλλά και κλειδιά, καθώς χρησιμοποιεί άλλη είσοδο στο πίσω μέρος του κτίσματος. Προ μερικών μηνών ο σύλλογος απευθύνθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αιτήθηκε χώρο για δική του χρήση. Και το Δ.Σ. έλαβε θετική απόφαση, παρότι αυτός ο χώρος διατίθετο ήδη, εδώ και πολλά χρόνια!
Σε τυχαία συνάντησή μου με τον Δήμαρχο, μου δηλώθηκε ότι στον χώρο της Κοινότητας θα μείνει και θα το χρησιμοποιεί μόνον ο Πολιτιστικός Σύλλογος, αλλάζουν την κλειδαριά και ότι το γραφείο της Κοινότητας θα μετακομίσει σε άλλον χώρο στο Λαογραφικό Μουσείο. Αντέδρασα έντονα και επισήμανα στον κ. Γάτσα ότι η αυθαίρετη αυτή ενέργεια δεν θίγει το πρόσωπό μου, αλλά τον θεσμό του Προέδρου της Κοινότητας», αναφέρει ο κ. Καραβαγγέλης, ο οποίος αποχώρησε μόνον αφού ο Δήμαρχος του έδωσε τελικά ένα κλειδί...
Σε πολιτικές διαφορές θα πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια της αντιπαράθεσης, καθώς ο κοινοτάρχης εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο Ευαγγέλου «και κάποιοι δεν το έχουν χωνέψει ακόμη»...
Το κλίμα αρχίζει να «θερμαίνεται» πρόωρα, παρότι οι εκλογές απέχουν.
Δ.Χ.

Μιτσμένος
*ΠΟΛΥ καλύτερος απ’ τον νεόπλουτο, αυτόν με το ελικόπτερο, που προσγειώθηκε στο μπιτσόμπαρο στη Μύκονο.
- Είχι μπει κάποτις η Τάκ’ς με του τρακτιέρ μιτσμένος, τράπα, μι την όπιστεν μες στο πανγύρ’ι στου χωριό κι έριξι καταή την ουρχήστρα, που ήταν παναθιώ στην καρότσα. Κι τη ντιζέζ μαζί, βέβια...
Ζ.

Πάει για τρίτη
* «ΕΜΕΝΑ η πρόθεσή μου είναι να είμαι στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχω όρεξη να κάνω πράγματα δημιουργικά και δεν βρίσκω και τόσο δημιουργική την ενασχόληση με τη Βουλή ή την Ευρωβουλή», είχε πει προσφάτως στο τοπικό «ράδιο Λέσχη» ο δήμαρχος Τρικάλων Δημ. Παπαστεργίου. «Στα μέσα περίπου της τωρινής θητείας, λοιπόν, θα μαζέψω την ομάδα μου, θα δούμε πού βρισκόμαστε και τι διαθέσεις έχουμε. Να δούμε και τι νέο αίμα πρέπει να πάρουμε, να έρθουν φρέσκες ιδέες και πρόσωπα». (Στη Λάρισα ή σε κάποιον άλλον Δήμο τριγύρω δεν ακούστηκε κάτι παρόμοιο, τώρα στο μέσον της θητείας).
***
*ΟΠΕΡ και εγένετο. Όπως αναφέρει το «trikalavoice.gr» ο δήμαρχος μάζεψε τους δημοτικούς του συμβούλους έθεσε το θέμα καθαρά και δίχως να επιτρέπει παρερμηνείες. Κι εκείνοι συντάχθηκαν μαζί του ώστε να διεκδικήσει τρίτη δημαρχιακή θητεία το 2023. (Κι έτσι μπήκε τέρμα σε κάθε άλλο σενάριο, και περί Περιφέρειας, κ.λπ.).
Ζ.

Τα «έσβησαν»
*ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ και Παπαναστασίου, προς την πλατεία Νομαρχίας, κάποιοι ανεύθυνοι, μάλλον πιτσιρικάδες, στα φανάρια των φαναριών, έχουν κολλήσει αυτοκόλλητα εξαφανίζοντάς τα. Τι έμπνευση κι αυτή... Πολύ επικίνδυνο για τους ανύποπτους οδηγούς. Μήπως το έχουν κάνει κι αλλού; Επειγόντως πρέπει να αποκατασταθεί η ασφαλής λειτουργία των σηματοδοτών.
Ζ.

Συνοδευτικά
*ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟΙ οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Καλά έξι καφέδες πήρες;
- Τι να κάνω... Αφού για κάθε καφέ έδιναν δώρο μία μπουγάτσα.
***
*- ΤΙ έφαγες για βράδυ;
- Λίγο ρυζάκι.
- Σκέτο;
- Είχε και δύο μπριζόλες για γαρνιτούρα.
***
*- ΧΩΡΑ που παράγει φοβερή αλοιφή για πιτόγυρα: Τζατζικιστάν.
Ζ.

Αστροπελέκι
*ΤΕΛΕΙΩΣΕ το Μάστερσεφ κι η Λαρισαία έμεινε με την απορία.
- Γιατί στις εκπομπές μαγειρικής λένε για την παρασκευή του φαγητού; Αν είναι Τετάρτη ή Πέμπτη, τι πειράζει;
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass