ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2021 18:00
*Ο πρόεδρος των κυνηγών Βαγγέλης, γιατρός κάθε κυνηγετικού προβλήματος κι ο πρόεδρος των γιατρών, ο Ντίνος ο κυνηγός. (Έχουν βάλει επί σκοπόν τις κυβερνητικές αστοχίες). Ζ. *Ο πρόεδρος των κυνηγών Βαγγέλης, γιατρός κάθε κυνηγετικού προβλήματος κι ο πρόεδρος των γιατρών, ο Ντίνος ο κυνηγός. (Έχουν βάλει επί σκοπόν τις κυβερνητικές αστοχίες). Ζ.

Τον απέφυγαν
*- ΚΑΤΙ ήξεραν οι Ρωμαίοι...
Ο Λαρισαίος φιλόλογος προσέγγιζε τη μετεωρολογία ιστορικά κι όχι μαθηματικά.


- Είχαν αυτοκράτορα Ιούλιο, είχαν και αυτοκράτορα Αύγουστο. Με τον Ιούνιο δεν είχαν ασχοληθεί.
Ζ.

Με μαργαρίτα
*ΕΔΩΣΑΝ έμπνευση και στους Λαρισαίους οι αποφάσεις των αρμοδίων. «Στην αρχή είπαμε να κάνουν όλοι όσοι μπορούν AstraZeneca, μετά καλύτερα οι πάνω από 60 να μην κάνουν, μετά να μην κάνουν οι κάτω από 60 αλλά τη δεύτερη δόση κανονικά να την κάνουν, αν είχαν όμως πρόβλημα να μην κάνουν AstraZeneca αλλά να κάνουν άλλο εμβόλιο...» Είπε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Εδεσσαϊκού. (Μαδώντας μια μαργαρίτα).
***
*ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ φυσικά οι σχολιασμοί στις παρέες.
- Τελικά μάλλον ξεστοκάρανε σε όσους βλάκες πειστήκαμε ότι το καλύτερο εμβόλιο είναι το διαθέσιμο.
- Ε μα κι εγώ... Πήγα και εμβολιάστηκα για έναν ιό που δεν είναι καν ορατός διά γυμνού οφθαλμού.
- Μα οι περισσότεροι που το κάνανε είναι κάτω των 60, εντάξει; Οι 30-39 κυρίως, που είχαν τρέξει τότε και τους καμάρωναν οι κυβερνώντες...
- Α και ό,τι περίσσεψε εν τέλει από Ζένεκα το δώσαμε στα Σκόπια και τώρα στην Αλβανία. Πάλι μάγκες...
Ζ.
Εκκρεμότητες
* ΤΟ δίχως άλλο θετική εξέλιξη η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Κυρίως λόγω του κλίματος που επικράτησε, αν και ο διάλογος είναι πάντα καλό πράγμα όταν υφίστανται διαφορές.
***
*ΟΙ καταγραφείς του διπλωματικού πόκερ πάντως καταγράφουν εντονότερη δραστηριότητα του Τούρκου ηγέτη στις Βρυξέλλες, σε σύγκριση με την αντίστοιχη του Έλληνα.
Ο Ερντογάν συναντήθηκε επίσης με τον Αμερικανό Τζον Μπάιντεν, μετά από αυτή τη φωτογραφία όπου εμφανίζεται σαν να τον χειροφιλεί γονυπετής, αλλά και με τον Βρετανό Μπόρις Τζόνσον και τον Γάλλο Εμμανουέλ Μακρόν και οπωσδήποτε με τη Γερμανίδα Άγκελα Μέρκελ.
Επίσης τα είπε διμερώς με τον Λιθουανό Γκιτάνας Ναουσέντα, τον Λετονό Έγκιλς Λέβιτς και τον Ολλανδό Μαρκ Ρούτε.
Ενώ ο Μητσοτάκης βρέθηκε μόνο με τον Βρετανό Μπόρις Τζόνσον και τον Αλβανό Έντι Ράμα.
***
*ΒΕΒΑΙΑ η Τουρκία θεωρείται περιφερειακή υπερδύναμη, δεν είναι τυχαία αλλά είναι και που, όπως λένε διεθνείς αναλυτές, «τα προηγούμενα χρόνια ο Ερντογάν τα έχει κάνει θάλασσα με τους δυτικούς εταίρους και τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα σπασμένα». Έχει εκκρεμότητες με όλους.
(Προφανώς με τον Αμερικανό τρέχει, με τον Γάλλο τρέχει, καλά που δεν έτρεξε και πίσω από τον Ιταλό).
Ζ.

Διακοπή εργασιών
*ΤΟΝ μπελά τους έχουν βρει οι οικογένειες, τα παιδιά των οποίων δίνουν Πανελλαδικές και διαμένουν στην οδό Ιουστινιανού, στην οποία ο Δήμος Λαρισαίων εκτελεί εργασίες ανακατασκευής.
Όπως αναφέρει συμπολίτης «ο θόρυβος από τα συνεργεία είναι ενοχλητικός και έχει φέρει στα όρια τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις και είναι φυσιολογικό να θέλουν ένα ήρεμο περιβάλλον».
Υπενθυμίζει μάλιστα ότι στην περιοχή βρίσκεται και το 5ο Λύκειο, που είναι εξεταστικό κέντρο.
«Λάθος ο χρόνος που επιλέχθηκε, μπορούν όμως, έστω και τώρα να επανορθώσουν διακόπτοντας προσωρινά τις εργασίες, όπως κάνουν όταν ο καιρός είναι άστατος και να συνεχίσουν με τη λήξη των εξετάσεων» επισημαίνει.
Γ.Ρ.

Με ρακέτες
*ΟΠΟΤΕ οι Λαρισαίοι έκαναν τις δικές τους προβλέψεις.
- Μετά από τον τελικό του Roland Garros, προμηνύεται δύσκολο καλοκαίρι με τους τάκα-τούκες στην παραλία.
***
*- ΕΑΝ ποτέ διοργανώσει Γκραντ Σλαμ η Ελλάδα θα το ονομάσει Roland Gyros.
Ζ.

Αλλαγή πλεύσης;
*ΟΤΑΝ μαλώνουν στον βάλτο τα βουβάλια, ως γνωστόν την πληρώνουν τα βατράχια. Ο Κυρ. Μητσοτάκης έδειξε να το αγνοεί και βγήκε αμερικανότερος των αμερικανών λάβρος κατά της Κίνας.
Μιλώντας για «αυταρχικά καθεστώτα», «υβριδικές επιθέσεις» και διαρροή κορονοϊού από εργαστήρια.
Σημειωτέον ότι αυτό που ενοχλεί σφόδρα τις ΗΠΑ είναι οι μεγάλες επενδύσεις και η διείσδυση των Κινέζων σε Δυτικές χώρες, σαν αυτές που γίνονται στην Ελλάδα και τις οποίες η χώρα φιλοδοξεί να προσελκύσει εντονότερα. (Δείχνει κάπως αντιφατική η στάση;).
Ζ.

Βροχές / στάρια
*ΥΨΗΛΑ ποσοστά βροχόπτωσης καταγράφηκαν χθες τα ξημερώματα σε διάστημα 3-4 ωρών στην επαρχία Φαρσάλων.
Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός της ΘΕΣΤΟ, κατέγραψε πάνω από 20 χιλιοστά υετού, με αποτέλεσμα πολλά χωράφια να κρατήσουν νερό και έτσι να πάνε πίσω όλες οι αγροτικές εργασίες.
Τα προβλήματα των αλλεπάλληλων βροχοπτώσεων θα αρχίσουν να φαίνονται σε λίγες ημέρες, γι’ αυτό χρειάζεται τακτικός έλεγχος από τους παραγωγούς σε συνεργασία με τους γεωπόνους.
Ο αλωνισμός των σιτηρών έχει πάει πίσω αρκετές μέρες καθώς υπό αυτές τις συνθήκες είναι απαγορευτική η συγκομιδή, ενώ από αύριο Πέμπτη δείχνει να εισέρχεται ξανά σε αστάθεια ο καιρός για το επόμενο τετραήμερο.
Η δε τιμή τους, φαίνεται να στριφογυρίζει κοντά στα 24-25 λεπτά.
Οι αγρότες ποντάρουν στις μειωμένες φετινές παραγωγές σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση, ώστε να σπρώξει προς τα πάνω την τιμή του προϊόντος και να σώσει φέτος την παρτίδα.
Γ.Γ.

Άπιαστοι
*ΚΑΠΟΙΟΙ Λαρισαίοι ζουν στον δικό τους κόσμο.
- Επιτέλους βρήκα να παρκάρω. Τώρα μένει να δω και σε ποια πόλη έχω φτάσει.
***
*- ΠΗΓΑ γυμναστήριο, έκανα τον διάδρομο, έκανα και τα τζάμια κι έφυγα.
***
*- ΕΙΔΕΣ το μήνυμά μου;
- Ποιο, αυτό που έλεγε να σου δανείσω 300 ευρώ;
- Ναι.
- Όχι, δεν το είδα.
Ζ.

Σωσμός;
*ΥΠΑΡΧΕΙ πάγια νομοθετική πρόβλεψη για οικονομικό βοήθημα σε σεισμοπαθείς, έως 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την επισκευή, για απλές επισκευαστικές εργασίες δηλαδή και την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας οικίας, αλλά ως σήμερα δεν έχει γίνει καμία χορήγηση του εν λόγω επιδόματος μετά τον σεισμό της Ελασσόνας.
Δεν πέρασε δα και λίγος καιρός από τις 3 Μαρτίου...
***
*ΚΙ έρχονται τώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Ν. Παππάς και οι Λαρισαίοι Β. Κόκκαλης και Α. Βαγενά, να καταγγείλουν επισήμως στη Βουλή ότι «υπάρχουν μαρτυρίες πως για τη σύνταξη και υποβολή των φακέλων, με τη συνδρομή ιδιώτη μηχανικού, για το αίτημα της αποζημίωσης των δικαιούχων σεισμόπληκτων πολιτών με το επίδομα των έως 6.000 ευρώ, ζητείται η «προκαταβολή» από μέρους τους ποσού 1.000 ευρώ και χωρίς να υπάρχει και εγγύηση για την έγκριση κάθε αίτησης». (Να λοιπόν που πάει να γίνει σωσμός για κάποιους αυτό που για άλλους ήταν σεισμός).
Ζ.

Ομοθυμαδόν
*ΔΕΝ ήταν μια κίνηση συνδικαλιστικής σκοπιμότητας ή κομμουνιστικής συνήθειας, ήταν ομόφωνο το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κι είναι ασυνήθιστη η ομοφωνία.
Αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, οι πάντες, από έξι διαφορετικές παρατάξεις συμφώνησαν να ζητήσουν την παράταση των συμβάσεων για τους 90 φύλακες και καθαρίστριες στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ.
Ανάλογη συμπαράσταση στους υπό απόλυση εργαζόμενους έχουν εκφράσει κι ένα σωρό άλλοι φορείς και οργανώσεις.
***
*ΔΕΝ μπορεί να το αγνοήσει ο διοικητής Φ. Σερέτης, ειδικά την ομοθυμαδόν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν γίνεται αυτός μόνος να έχει δίκιο έναντι όλων των υπολοίπων.
Ας βρει ο ίδιος μια άκρη με τους εργολάβους στους οποίους έχει εκχωρηθεί η φύλαξη και η καθαριότητα.
Ας ρωτήσει τι έκαναν συνάδελφοί του σε άλλες ΥΠΕ που δεν απέλυσαν κόσμο, και μάλιστα σε τέτοια περίοδο.
Ζ.

Φωτογραφία των Χρήστων
*«ΔΕΝ ήρθε για κομματική δουλειά αλλά για δημιουργία φράξιας...» είπε ο Β. Ζωγράφος όταν ρωτήθηκε χθες, ελαφρώς περιπαικτικά, αν έχει βγάλει κι ο ίδιος φωτογραφία με τον πρώην υπουργό Χρ. Σπίρτζη, όταν αυτός είχε επισκεφθεί προσφάτως τη Λάρισα. «Άλλωστε δεν επισκέφθηκε καν τα γραφεία της Νομαρχιακής, όπως συνηθίζεται...».
***
*ΚΙ ύστερα πήρε φόρα ο γραμματέας της Ν. Ε. και εξήγησε ότι «αποστρέφεται τέτοιες λογικές, που κάνουν μεγάλο κακό στην αριστερά». Είχε δει φυσικά χθες στην εφημερίδα τη φωτογραφία των Χρήστων, Αθανασιάδη-Σπίρτζη. «Όσοι κορδώνονται είναι εκείνοι που έχουν πιάσει στασίδι για καμιά θέση, εφόσον έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ο κόσμος εμπιστεύτηκε την αριστερά και όχι αυτούς που φτιάχνουν παραμάγαζα, βλέπει τις πρακτικές όλων και μας κρίνει όλους, βλέπει ανθρώπους που πέρασαν από άλλα κόμματα και που θέλουν να κάνουν τα ίδια και στην αριστερά. Ομάδες, φράξιες, κολιγιές και απογοητεύεται...».
Ζ.

Κρύες μπάμιες
*NEOI και ορεξάτοι Λαρισαίοι.
-Πες μου ένα άρωμα που σε αναστατώνει;
-Του κεφτέ.
***
*- ΔΙΑΒΑΣΑ ότι σε κάποια φυλή της Αιθιοπίας, οι πιο σέξι άντρες θεωρούνται εκείνοι με τη μεγαλύτερη κοιλιά. Συμπέρασμα; Σε λάθος φυλή ζούμε, παιδιά...
***
*- Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Αλλά για να είμαστε και ειλικρινείς, οι μπάμιες δεν τρώγονται ούτε κρύες ούτε ζεστές.
Ζ.Έτυχε
*ΜΙΑ μικρή παράλειψη στην εξαιρετική εκδήλωση του Τμήματος Αιμοδοσίας του ΓΝΛ για τους εθελοντές αιμοδότες. Δεν αναφέρθηκε η παρουσία της εκλεγμένης προέδρου του τοπικού Ερυθρού Σταυρού Ελισάβετ Καρανίκα. Χαμηλών τόνων η Λαρισαία οδοντίατρος, κόρη του αείμνηστου Άγγελου, δεν το έκανε θέμα, κάποιοι τριγύρω το επισήμαναν. Άλλωστε ήταν φανερό πως δεν υπήρχε κάποια πρόθεση καθώς στην πρόεδρο του ΕΕΣ, που είναι συνάμα εθελόντρια και η ίδια στους «Σαμαρείτες», απονεμήθηκε επίσης πλακέτα στο τέλος της εκδήλωσης.
Ζ.

Με Μπαντέρας
*ΣΤΟ μέσον της θητείας και ο Απ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2023.
Ο περιφερειάρχης Μακεδονίας αλλά και πρόεδρος στην ΕΝ. ΠΕ. όπου διαδέχθηκε τον Κ. Αγοραστό, ανακοίνωσε πανηγυρίζων κατόπιν και πως φθάνει στη Θεσσαλονίκη ο Αντόνιο Μπαντέρας, όχι για να μετάσχει στο ψηφοδέλτιό του αλλά για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, που θα γίνουν στην Περαία, τη Θέρμη και το Δέλτα Αξιού.
Και καλλιτεχνικός μάνατζερ ο περιφερειάρχης. (Χίλιοι Θεσσαλονικείς λέει θα παίξουν ως κομπάρσοι. Ε ναι, κομπάρσοι).
Ζ.

Έχει διαφορά
*Ο Λαρισαίος πήγε στον Σταθμό να υποδεχτεί τη γυναίκα του που γύριζε από ταξίδι.
- Δεν σε βλέπω ενθουσιασμένο, του λέει εκείνη όταν συναντιούνται στην αποβάθρα.
-Γιατί το λες αυτό...
- Για κοίτα εκείνο το ζευγάρι δεξιά μας. Ο άντρας φιλάει τη γυναίκα του για τρίτη φορά.
- Ναι... Αλλά αυτή φεύγει, πρόκειται να ταξιδέψει...
Ζ.

 

TA CIU

*ΚΑΙ μόνο ο αιφνιδιασμός της προειδοποίησης μπορεί να λειτουργήσει.
Ι.Μ.

 

PARKO CIU1

*ΣΙΓΟΥΡΑ η κατάσταση που επικρατεί στο παρκάκι που βρίσκεται στη γωνία των οδών Αυξεντίου και Αιόλου δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν. Η παρέμβαση του Δήμου, τώρα που άνοιξε ο καιρός και επιστρέψαμε στην κανονικότητα πρέπει να είναι άμεση.
Γ.Ρ.

 

KYRIES CIU

*ΤΑ λουλούδια στις κυρίες… Τις κυρίες δικηγορίνες, Νικολέττα και Λίτσα.
Ζ.

 

KALOGIANNHS MIXALOPOYLOS CIU

*Ο Δήμος κι ο Τύπος συμβάδιζαν πάντοτε αρμονικά στη Λάρισα.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass