ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2021 18:00
*ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Κ. Αγοραστού σταθερά με τον νέο τρόπο, με την εφέτη Ευαγγελία Καρδάση, ενώπιον του υπουργού Κ. Τσιάρα και του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου. Ζ. *ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Κ. Αγοραστού σταθερά με τον νέο τρόπο, με την εφέτη Ευαγγελία Καρδάση, ενώπιον του υπουργού Κ. Τσιάρα και του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου. Ζ.

Δευτέρα αύριο
*ΔΕΝ ξεχείλιζαν κι από κέφι στη συντροφιά των Λαρισαίων.


- Πόσο έχει ο μήνας;
- Γιατί, θα τον αγοράσεις;
***
*- ΠΑΛΙΑ βρε σεις κάναμε σχέδια για το μέλλον, τώρα το μέλλον κάνει σχέδια για μας.
***
*ΤΕΛΙΚΑ ο άλλος θα το ξεστόμιζε.
- Μη μου μιλάτε, έχω τα νεύρα μου. Δευτέρα πάλι αύριο.
Ζ.

Νέοι καιροί
*ΤΟ κλασικό θέμα της έκθεσης στην αρχή της σχολικής χρονιάς: «Πώς πέρασα το καλοκαίρι». Και η λακωνική δημιουργία της προχωρημένης μαθήτριας: «Κυρία ας είχατε facebook να τα βλέπατε. Αν τα είχατε δει όταν τα ανεβάζαμε δεν θα τα γράφαμε τώρα».
Ζ.

Στο τηλέφωνο
*ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΝ κάπως, κυριακάτικα, οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Έλα, πού είσαι;
- Άσε, σε μια γαμοβάφτιση ρε συ...
- Εντάξει αλλά δεν χρειάζεται να βρίζεις.
***
*- Ο Ντα Βίντσι ήταν εμβληματική μορφή της Αναγέννησης.
- Έπαιζε ο Ντα Βίντσι στην Καρδίτσα;
***
*- ΜΕ παίρνει τηλέφωνο ο άλλος στο σταθερό, πού είσαι με ρωτάει, έξω βόλτα του λέω, καλά κλείσε να σε πάρω στο κινητό τότε μου λέει...
Ζ.

Πάλι
*ΑΠΩΝ και από το Δικαστικό ο Μ. Χαρακόπουλος. Μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη σε Δαμάσι και Φάρσαλα, απ’ όπου απουσίαζε επικαλούμενος καθήκοντα στην προεδρία Επιτροπής της Βουλής, ο Λαρισαίος βουλευτής έλειψε και από τις εκδηλώσεις με τον υπουργό Δικαιοσύνης. Παρόντες φυσικά στο Δικαστικό οι άλλοι δύο νεοδημοκράτες βουλευτές, όπως άλλωστε συνηθίζεται στις εμφανίσεις υπουργών, οι οποίοι δύο παρέστησαν και μίλησαν και στο Συνέδριο για το βαμβάκι, για το οποίο βρισκόταν την ίδια μέρα στη Λάρισα ένας ακόμα υπουργός, ο Γεωργίας, Σπήλιος Λιβανός. Εκεί έστειλε χαιρετισμό ο Μ. Χαρακόπουλος. Και δεν είναι οι αλλεπάλληλες απουσίες του από τις κυβερνητικές εμφανίσεις στη Λάρισα, που αποδίδονται σε δυσθυμία εξαιτίας του ριξίματος στον ανασχηματισμό, είναι που με τον Καρδιτσιώτη υπουργό Κ. Τσιάρα τυγχάνουν επιστήθιοι φίλοι οι δυο τους.
Ζ.

Κρίμα...
*Η τραγική ιστορία με το τριπλό θανατικό στην οικογένεια εκπαιδευτικών της Λάρισας, οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τους αρμόδιους για την προώθηση της αναγκαιότητας του εμβολιασμού. Κρίμα για τους ηλικιωμένους δύο γονείς κι ακόμα περισσότερο για τον πενηντάχρονο γιο τους, που χάθηκαν εξαιτίας του κορονοϊού, μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα. Γεγονός που αποτελεί πολύ πειστικό παράδειγμα προς αποφυγήν για τους υπόλοιπους ανεμβολίαστους.
Ζ.

Εμπνέει
*ΟΙ μπάλες με το άχυρο έξω απ’ το Βλαχογιάννι προ τετραετίας, τώρα ο μπαρμπα-Ντάλτον έξω απ’ το Δαμάσι. Η ευρύτερη περιοχή εμπνέει τους επικοινωνιολόγους του Κυρ. Μητσοτάκη. Είχε γράψει ιστορία η φωτογραφία εκεί στο Βλαχογιάννι, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ ανέλυε το πρόγραμμά του σε αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι κάθονταν σε δέματα από σανό. Μετά είχε αποκαλυφθεί ότι επρόκειτο για σκηνικό κλεμμένο από Αμερική, αλλά σιγά τα ωά. Η δουλειά είχε γίνει. Παρόλα τα περιπαικτικά σχόλια που ακολούθησαν η επικοινωνιακή κίνηση έσκισε. Έτσι και τώρα.
Ζ.

Τα δικηγορικά
*Η υπουργική παρουσία στον Αγιασμό στο Δικαστικό της Λάρισας έδωσε σίγουρα ώθηση στην πρόεδρο Νικολέτα Μπασδέκη. Τον άλλο μήνα οι εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο, τον Νοέμβριο δηλαδή. Κι επειδή όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι θα είναι κατά βάση νεοδημοκράτες, το ότι ο υπουργός επέλεξε να βρεθεί στη Λάρισα κάπως ερμηνεύτηκε. Βέβαια, η απερχόμενη πρόεδρος δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την εκ νέου υποψηφιότητά της. Την οποία όμως όλοι θεωρούν δεδομένη. Κατά τα ειωθότα θα το πράξει τελευταία, αφού μιλήσουν πρώτα όλοι οι υπόλοιποι.
***
*ΠΑΡΩΝ φυσικά στον Αγιασμό και ο υποψήφιος πρόεδρος Τρύφων Τσάτσαρος, αλλά και ο Αντ. Γραβάνης που αποσύρθηκε μεν πικραμένος από την κούρσα των εκλογών, αλλά που, όπως εκτιμάται, σε σημαντικό βαθμό θα κρίνει το αποτέλεσμά τους με τη στάση του.
Δεν παρέστη ο Χρ. Μπραζιώτης, αντιπρόεδρος του ΔΣΛ και πιθανότατα υποψήφιος πρόεδρος τον Νοέμβριο.
Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε προ εβδομάδος βρίσκεται σε καραντίνα, καθότι είχε διαγνωστεί με κορονοϊό. Πλήρως εμβολιασμένος από καιρό κι έτσι με χαμηλό ιικό φορτίο και ήπια συμπτώματα, ωστόσο αποσύρθηκε για λίγο από την κυκλοφορία. Ο κορονοϊός έχει φρενάρει τα όποια σχέδιά του για τις εκλογές.
Ζ.
Αγορά εργασίας
*ΟΛΑ τα πράγματα έχουν δύο όψεις.
- Λοιπόν νεαρέ, θα δουλεύεις 6ήμερο, θα παίρνεις τον βασικό, δεν θα πληρώνεσαι υπερωρίες και θα επιστρέφεις τα Δώρα.
- Δεν ενδιαφέρομαι...
- Μα δεν βρίσκω υπαλλήλους, δεν θέλουν να δουλέψουν βρε παιδάκι μου...
***
*ΔΥΟ όψεις απ’ όλες τις όψεις.
- Το μόνο που φοβάμαι βρε παιδιά, είναι να μη με πάρει ο ύπνος καμιά μέρα στη δουλειά και μείνω υπερωρία.
Δεν την μπορώ την εκμετάλλευση.
Ζ.

Τ’ άπλυτα
*ΚΑΤΟΧΟΣ ρεκόρ Γκίνες είναι ένας Έλληνας φοιτητής, ο οποίος βραβεύτηκε για τη μεγαλύτερη στοίβα άπλυτων πιάτων στον κόσμο, ύψους 2,96 μέτρων, για το έτος 2020-21, ενημερώνει το Βατράχι. Ο 20χρονος Γιάννης ταξίδεψε από την Ελλάδα στην έδρα του Οργανισμού Γκίνες στη Βρετανία, όπου παρέλαβε το βραβείο από τους υπεύθυνους του Οργανισμού σε ειδική τελετή. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα» είπε ο νεαρός, ο οποίος αποκάλυψε το μυστικό για την κατασκευή. «Είχα πρόγραμμα, δεν στερήθηκα τίποτα. Με εξαίρεση ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπήρουνα, κούπες. Αλλά άξιζε τον κόπο».
***
*ΟΙ υπεύθυνοι του βιβλίου Γκίνες είχαν επισκεφθεί πριν το καλοκαίρι τον 20χρονο φοιτητή στο διαμέρισμά του στην Ελλάδα, και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την τεχνοτροπία της κατασκευής, η οποία έφτανε από τον νεροχύτη της κουζίνας μέχρι το ταβάνι. «Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, ειδικά ο τρόπος με τον οποίο ήταν όλα τοποθετημένα ώστε να ισορροπούν τέλεια. Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για ένα πραγματικό θαύμα της αρχιτεκτονικής».
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη στοίβα των πιάτων μελέτησαν παράλληλα και διάσημοι βιολόγοι, οι οποίοι φέρεται ότι ανακάλυψαν μέσα στον νεροχύτη νέες μορφές ζωής, άγνωστες μέχρι σήμερα στον άνθρωπο.
Ζ.

Μπαγλαμάδες
*ΕΙΧΑΝ ρέντα οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Δεν χρειάζομαι πάνω από 4 ώρες ύπνου την ημέρα.
- Σοβαρά;
- Ναι, αλλά τη νύχτα το θέλω το οκταωράκι μου.
***
*-ΟΣΟ ζω ελπίζω.
- Εγώ πάλι, ομορφαίνω.
***
*- ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ νυχτώνει. Να βγούμε κι εμείς τ’ αστέρια σιγά-σιγά...
***
*Ο άλλος δεν κρατήθηκε.
- Να μαζευτείτε καμιά μέρα όλοι εσείς οι μπαγλαμάδες να μας παίξετε κάνα ρεμπέτικο.
Ζ.

Την Άνοιξη
*ΣΕ μία άτυπη μακρά προεκλογική περίοδο έχει μπει η χώρα μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, καθώς παρά τη διάψευση των πρόωρων εκλογών, είναι σαφές ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα, εκτιμά η Β.Κ.
Απώτατος χρονικός ορίζοντας θεωρείται ο Μάιος του 2022 για τις πρώτες κάλπες, αφού οι εκλογές θα είναι διπλές λόγω απλής αναλογικής και σε κάθε περίπτωση δεν θα ήταν ιδανικό οι δεύτερες κάλπες να στηθούν μετά τον Ιούνιο. Το καλοκαίρι άλλωστε μπορεί να επιφυλάσσει κινδύνους, όπως έγινε φέτος με τις πυρκαγιές, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα θέλει να προλάβει το ενδεχόμενο επιστροφής σε πιο σφιχτές δημοσιονομικές πολιτικές στην Ευρωζώνη.
Σημειωτέον ότι πολλά από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός έχουν ορίζοντα εξαμήνου, όπως η επιδότηση προσλήψεων νέων εργαζομένων, αλλά και τα μέτρα συγκράτησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος...
(Κρυψ’ και φώναξε...)
Ζ.

Βλαχική
*ΜΑΘΗΜΑΤΑ Βλαχικής Γλώσσας λέει, MvitsamuArmaneshti, από τη Συντροφιά Βλάχων της Αθήνας, διαδικτυακά εννοείται, άρα ενδιαφέρει εξίσου και τους επαρχιώτες, παιδικά και ενηλίκων, αρχαρίων και προχωρημένων, για έκτη συνεχή χρονιά, έχει και ειδικό βιβλίο παρότι τα βλάχικα θεωρούνται προφορική γλώσσα.
(Το «διαδικτυακά» πώς είναι άραγε στα βλάχικα;).
Ζ.

Ανακούφιση
*- ΓΙΑΤΙ, όπως και να το κάνουμε, από προχθές, έφυγε σε όλους εμάς τους γονείς και τους παππούδες ένα μεγάλο άγχος...
Ανακουφισμένος ο μεσήλικος Λαρισαίος με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τη φοροαπαλλαγή στις γονικές παροχές.
- Τουλάχιστον δεν θα πληρώσουμε φόρο για να δώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας τις μεγάλες μας περιουσίες. Και 800.000 ευρώ να δώσεις σε ακίνητα ή μετρητά, μηδέν φόρο...
Ο διπλανός του πιο ψαγμένος για τη γενναία κυβερνητική παροχή.
- Και 1.600.000 απ’ το ζευγάρι, να δώσεις δηλαδή εσύ μαζί με τη γυναίκα σου, πάλι αφορολόγητα. Και 3.200.000 επίσης, άμα τα δώσετε στα δυο παιδιά σας. Ωραία;
-Αντε να τα βρούμε τώρα. Για ποιους λαμβάνουν μέτρα ελάφρυνσης μωρέ...
Ζ.
Τηλεπολιτικός
*ΠΑΡΩΝ στην επίσκεψη Μητσοτάκη κι ο Κ. Τζανακούλης. Μάλλον όχι ως ο μακροβιότερος δήμαρχος της Λάρισας, άλλωστε κινήθηκε εκτός των ορίων του Δήμου, το πιθανότερο ως πολιτευόμενος με τη ΝΔ, α’ επιλαχών άλλωστε στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, προϊδεάζοντας προφανώς ότι θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής.
- Ο δήμαρχος ακολουθεί τη συνταγή των τηλεπολιτικών, σχολίαζε Λαρισαίος την παρουσίαση αγροτικής εκπομπής που έχει αναλάβει σε τηλεοπτικό κανάλι.
- Είδατε πώς τα κατάφεραν ο Γ. Καρατζαφέρης κι ο Β. Λεβέντης παλιότερα, ο Κ. Βελόπουλος κατόπιν..
- Ναι αλλά αυτοί είχαν καθεβραδινή εμφάνιση στο γυαλί. Και μάλιστα αργά, τα μεσάνυχτα.
- Δώστου ιδέες τώρα...
Ζ.

Ξέρει;
*ΤΟ μιντιακό σύστημα υποστήριξης Μητσοτάκη επέκρινε ο Γ.Λ.
- Ακόμη και επί των κυμάτων να περπατήσει ο Τσίπρας, θα πουν ότι δεν ξέρει κολύμπι.
Ζ.

Ευδοκιμούν
*ΚΑΙ καθώς συρρικνώνεται ο χώρος στον αθλητικό Τύπο, πάει και το ποδόσφαιρο όπως πάει, ο Λαρισαίος αναρωτιόταν αν τελικά οι αγροτικές εφημερίδες που εκδίδονται στη χώρα είναι πλέον περισσότερες από τις αθλητικές. (Όσο υπάρχουν προγράμματα, η καλλιέργεια αποδίδει).
Ζ.

Λύση
* - ΓΙΑΤΡΕ, κάθε πρωί που ξυπνάω αισθάνομαι τρομερό πονοκέφαλο, ναυτία και δεν με κρατάνε τα πόδια μου. Μετά από ένα τέταρτο όμως, όλα μου περνάνε... Τι να κάνω;
- Να σηκώνεστε ένα τέταρτο αργότερα.
Γ.Γ.

Τριγωνοπλατειακά
* ΕΚ φύσεως αμαρτωλοί στην τριγωνοπλατειακή συντροφιά, συζητούσαν ποικίλα περιστατικά.
- Δεν θέλω να κλαίτε όταν πεθάνω, αλλά να κάνετε ένα γλέντι τρικούβερτο, μου είπε η πεθερά μου. Μες το μυαλό μου είσαι, της είπα.
***
* - ΓΙΑ να μην είναι αμαρτία το σεξ πρέπει να είστε παντρεμένοι...
- Και οι δύο;
***
* - Ο Θεός συγχωρεί, η γωνία απ’ το κομοδινάκι ποτέ.
Ζ.

Τέρας ψυχραιμίας
* ΕΚΕΙΝΟΣ μόλις έχει πάρει από τον ντεντέκτιβ τις φωτογραφίες της γυναίκας του με τον καλύτερό του φίλο και αποφασίζει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Στη διήγηση ο Δ. Γ. Παίρνει λοιπόν τον φίλο του να συναντηθούν στο συνηθισμένο μπαρ.
-Αφού πίνουν κάνα δυο ποτά, τσουπ του βάζει τις φωτογραφίες μπροστά του στον πάγκο.
-Δεν μου λες ρε ... Σε αυτήν εδώ εσύ με τη γυναίκα μου δεν είστε;
-Ναι του απαντά αυτός.
-Και σε αυτήν εδώ εσύ με τη γυναίκα μου έξω από το ξενοδοχείο δεν είστε;
-Ναι.
-Και σε αυτήν εδώ εσύ με τη γυναίκα μου δεν είστε στο δωμάτιο;
-Ε, ναι.
-Και εδώ εσείς δεν είστε γυμνοί στο δωμάτιο;
-Ναι.
***
* Ο σύζυγος έχει αρχίσει να τα παίρνει στο κρανίο με την ψυχραιμία του άλλου.
-Δεν μου λες ρε φίλε εδώ εσείς οι δύο δεν είστε στο κρεβάτι του δωματίου γυμνοί;
-Ναι.
Εντελώς τρελαμένος πια, του αραδιάζει ακόμα πέντε φωτογραφίες στον πάγκο.
- Κι εδώ εσύ δεν είσαι με τη γυναίκα μου σ’ αυτή τη στάση. Κι εδώ κι εδώ κι εδώ κι εδώ...
-Ναι .
-Τι ναι, ρε; Μόνο αυτό έχεις να πεις;
-Τι άλλο θες να σου πω;
-Ξέρω γω; Μόνο αυτό έχεις να πεις γι αυτές τις φωτογραφίες;
-Τι άλλο θες;
-Δεν ξέρω, εσύ τι θες;
- Τι θέλω... Καλά τότε εντάξει. Αυτές τις πέντε τελευταίες μήπως μπορείς να μου τις βγάλεις σε μεγέθυνση;
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass