ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2021 18:00
* - ΚΥΡΙΑ Βουλγαράκη oui, bien sûr και d’ accord. (Μια μικρή βελτίωση στην προφορά μόνο χρειάζεται ο Αντιπεριφερειάρχης, που και τα Γαλλικά τα κατέχει εις πλάτος). Ζ. * - ΚΥΡΙΑ Βουλγαράκη oui, bien sûr και d’ accord. (Μια μικρή βελτίωση στην προφορά μόνο χρειάζεται ο Αντιπεριφερειάρχης, που και τα Γαλλικά τα κατέχει εις πλάτος). Ζ.

Αιφνιδιαστικά
* ΚΑΙ καθώς ο καιρός χάλασε ξαφνικά, οι Λαρισαίοι έδειξαν αιφνιδιασμένοι.


- Τα κοροϊδεύουμε για άλλους. Ήρθε η εποχή που θα φοράμε κάλτσα μαζί με σαγιονάρα.
***
* - ΚΑΙΡΟΣ για airκουβερτίσιον, νομίζω.
***
* - ΤΙ θα κάνεις φέτος τον χειμώνα με τη θέρμανση;
- Τον πιγκουίνο.
Ζ.

Συμμαχία
* ΑΤΑΚΤΩΣ υποχώρησε η Online Delivery, η ψηφιακή πλατφόρμα efood, κάνοντας όλες τις συμβάσεις των διανομέων αορίστου χρόνου.
Εκεί που ήθελε να τους κάνει επιχειρηματίες, να μην έχουν αφεντικό και να κονομάνε, χωρίς σύμβαση και δίχως ασφάλιση, ε, δεν καταλαβαίνουν το συμφέρον τους, τι να κάνει κι η εταιρεία. Η οποία εν τω μεταξύ χαντακώθηκε.
Νίκησαν τα κόκκινα γιλέκα στον δρόμο με τα μηχανάκια και τις κόρνες, με την ενεργό συμπαράσταση της κοινωνίας όμως.
Η εταιρεία μόνο ξέρει πόσο έπεσαν οι παραγγελίες και ο τζίρος της αυτές τις μέρες.
Ζ.

Τι είναι;
* ΔΕΝ του τη χάρισε ο κ. Ιερώνυμος του Δημ. Παπαδημόπουλου, καθώς στην ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται και πως «εντυπωσιακό ήταν επίσης που ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο τ. αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους καθόλου χριστιανικούς, που γνωρίζει η Λάρισα».
(Ο Μητροπολίτης γνωρίζει τα λεγόμενα και στο παρασκήνιο).
***
* ΔΕΝ ήταν λέει αντιεμβολιαστές, ντρέπονται να είναι; Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού τάσσονται λένε, υπερασπιστές των δημοκρατικών δικαιωμάτων, μόνο που οι φυσιογνωμίες μιλούν για ακροδεξιούς, χουντικούς και άλλες εξίσου δημοκρατικές δυνάμεις. Και διαμαρτυρήθηκαν κατά του δεσπότη διότι τι έκανε; Διευκολύνει τον εθελοντικό εμβολιασμό έξω από τις εκκλησίες, προσπαθεί να πείσει με συμβολική ενέργεια ότι το εμβόλιο σώζει.
***
* Ο Δημ. Παπαδημόπουλος δεν είναι από χρόνια πια συνεργάτης του Κων. Αγοραστού. Είχε πάψει να είναι και πριν τις εκλογές που δεν ξαναήταν υποψήφιος.
Είναι ωστόσο ο αντιπρόεδρος στον ΦοΔΣΑ και σύμμαχος του Απ. Καλογιάννη στον Οργανισμό που διαχειρίζεται τη χωματερή της πόλης και του νομού.
Όλοι θυμούνται την παράδοξη συμμαχία που οδήγησε σε επικράτηση της παράταξης του δημάρχου. Ο οποίος, τι μπορεί να λέει τώρα;
***
* Ο άλλος υπερπατριώτης, που συνήθιζε να εκφωνεί πύρινους λόγους στις προηγούμενες συγκεντρώσεις δεν μπορούσε να πάει προχθές, καθώς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κορονοϊό, ναι αυτόν τον ανύπαρκτο.
Και περαστικά του ο άνθρωπος, δηλαδή...
Ζ.

Καλός γιατρός
* ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι είχαν βάλει τα πράγματα κάτω, παιδιά συστηματικά.
- Τα δύο στάδια της ζωής μου.
1. Πεινάω, πρέπει να φάω.
2. Δεν έπρεπε να φάω τόσο πολύ.
***
* - ΠΟΥ θα βρούμε έναν γιατρό να συνταγογραφεί προφιτερόλ για το αυχενικό;
***
* - ΤΟ γυμναστήριό μου έχει κλείσει. Έχει αντικατασταθεί από ένα εργαστήριο γλυκών. Στο τέλος το καλό πάντα κερδίζει.
Ζ.

Παίκτες
* ΔΕΝ είναι παλαίμαχοι, τριαντάρηδες μόνο, είχαν γίνει γνωστοί από πολύ μικροί. Στο ματς του Βόλου εμφανίστηκαν ως αντίπαλοι δύο αστέρες του παρελθόντος, οι οποίοι όμως κάπου σκόνταψαν στο μέλλον. Σε κάποιες φάσεις ξεχώριζαν σαν τη μύγα μεσ’ το γάλα.
Ο Σωτήρης Νίνης, 31 ετών, το 2008 είχε βρεθεί στη λίστα με τους 100 πιο ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές του κόσμου, ο Έλληνας Μέσι και τέτοια, τα θυμούνται στον Παναθηναϊκό, ο νεότερος παίκτης που έχει σκοράρει με την ομάδα τους, παίζοντας βασικός πριν κλείσει τα 17 του, πήρε κατόπιν το νταμπλ, έπαιξε φανταστικά στα ευρωπαϊκά ματς, ξενιτεύτηκε και μετά παρήκμασε, τώρα παίκτης του Βόλου.
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, 29 χρονών, στόπερ και αμυντικός χαφ, δοξάστηκε με τον Ολυμπιακό πριν κλείσει τα 16 του, έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί στην Α’ Εθνική.
Το 2008 συμπεριλήφθηκε από την UEFA στους 10 καλύτερους ανερχόμενους ποδοσφαιριστές εκείνης της περιόδου, στα «αστέρια του αύριο». Έλαμψε στη Γερμανία με Σάλκε, Αμβούργο, Λειψία, αλλά συχνοί τραυματισμοί τον κράτησαν σε χαμηλή πτήση, τώρα στον Ατρόμητο.
***
* ΠΑΙΧΝΙΔΙ χωρίς σύνορα το ποδόσφαιρο, οι οικογένειες όμως παρούσες. Ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, μεσοεπιθετικός 26 ετών ο Σέρβος σταρ της Λάτσιο, που γεννήθηκε στην Ισπανία, όπου έπαιζε μπάλα ο πατέρας του Νίκολα Μιλίνκοβιτς και μπάσκετ η μητέρα του Μιλάνα Σάβιτς, προχωρημένοι οι Σέρβοι, διπλό επίθετο τα παιδιά, διακόσια παιχνίδια την τελευταία εξαετία με την ομάδα του, η οποία ανεβάζει συνέχεια το κασέ του κι έτσι δεν έχει πουληθεί ακόμη σε μεγαλύτερο κλαμπ. Με ύψος 1.91 χαρακτηρίζεται Πολ Πογκμπά της Σερβίας. Με ύψος 2.03, ο Βάνια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, δύο χρόνια μικρότερος, κι αυτός γεννήθηκε όταν οι γονείς του ήταν στην Ισπανία, τερματοφύλακας της Τορίνο τα τελευταία χρόνια. Έπαιξαν αντίπαλοι τα δύο αδέρφια προχθές, ο Σεργκέι δεν ορίστηκε φυσικά να εκτελέσει το πέναλτι με το οποίο η Λάτσιο ισοφάρισε 1-1 την Τορίνο.
Ζ.

Η μόνη
* ΜΑ δεν είναι σπουδαίο;
Λάρισα, σημειώνει ο Γ.Ο. Η μόνη πόλη που αν πεις: «Θα πάω σε μια παράσταση/εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο», θα σε ρωτήσουν: Σε ποιο απ’ τα δύο;
Ζ.

Να επιστρέψει
* ΜΕ ανακοίνωσή του στην εφημερίδα χθες ο Μιχ. Ρούπας έκανε γνωστή την αποχώρησή του από τον συνδυασμό Κ. Κολλάτου στον Δήμο Τεμπών «για προσωπικούς λόγους». Εκλεγμένος δεν ήταν ο συνταξιούχος αστυνομικός, υποψήφιος τοπικός σύμβουλος στον Πυργετό στις τελευταίες εκλογές. Πολύχρωμος ο συνδυασμός Κολλάτου, να ο συγκεκριμένος είναι νεοδημοκράτης. Και όπως ειπώθηκε τώρα θέλει να επιστρέψει στον χώρο του. Λογικά θα υπάρξει και ανακοίνωση προσχώρησης στην παράταξη Μανώλη, δεν είναι εκλεγμένος όμως, επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι.
Ζ.Γονείς νταήδες
* «ΝΑΙ, γελάμε με τον ψεκασμένο που έκανε μήνυση ζητώντας 2,7 εκατ. ευρώ από τη διευθύντρια σχολείου στη Θέρμη. Γελάμε με το ψευτοέγγραφο από τους «αυτόχθονες ιθαγενείς Θεσσαλονίκης» που προσκόμισε. Με κάποιους άλλους εξοργιζόμαστε, επειδή κάνουν φασαρία στα σχολεία για τα πιστοποιητικά και τα ράπιντ». Ο Β.Π. βρίσκει ευκαιρία να αναδείξει ένα σοβαρότερο πρόβλημα.
***
* «ΑΥΤΟΥΣ τους τραμπουκισμούς τους βιώνουν πολλοί ευσυνείδητοι εκπαιδευτικοί κάθε μέρα, εδώ και χρόνια, επειδή κάποιοι γονείς δεν θέλουν να πιστέψουν ότι το παιδί τους είτε δεν είναι τόσο καλό στα μαθήματα όσο νομίζουν, είτε δεν είναι τόσο αγγελούδι όσο θεωρούν, κι αν κάποιος εκπαιδευτικός τους επισημάνει το πρόβλημα, αυτοί οι γονείς θα κάνουν τα πάντα για να σπιλώσουν την υπόληψή του και να τον κακολογήσουν. Γονείς που εκφέρουν άποψη για το ποια λογοτεχνικά βιβλία θα διαβαστούν, με προσλαμβάνουσες ενίοτε το ένα και μοναδικό βιβλίο που είχαν διαβάσει αυτοί κάποτε στην ηλικία των παιδιών τους, που θα υποδείξουν πώς να γίνεται η δουλειά, που θα λογοκρίνουν, θα εκφοβίσουν και θα απειλήσουν. Γονείς-τραμπούκοι, γονείς-χούλιγκαν, γονείς-ξερόλες, γονείς-χρυσαυγίτες, γονείς που στην ουσία δεν τους νοιάζει αν μάθει κάτι το παιδί τους, αλλά αν θα γίνει αυτό που έχουν πλάσει αυτοί στον νου τους. Γονείς νταήδες. Γονείς χωρίς όρια». (Ένα από τα σημαντικά προβλήματα των σχολείων σήμερα είναι το bullying που δέχονται οι εκπαιδευτικοί, όχι όλοι, οι ευσυνείδητοι).
Ζ.

Και ποτήρια;
* ΠΕΡΙ βλακείας εν τω συγχρόνω βίω η συζήτηση των νεαρών Λαρισαίων.
- Έχω φίλη που με ρώτησε αν στο πλυντήριο πιάτων μπορεί να βάλει ποτήρια...
***
* - ΜΕΡΙΚΟΥΣ τους κοιτάς κι αναρωτιέσαι... Ήταν άραγε αυτός το πιο γρήγορο σπερματοζωάριο;
***
* - ΟΙ ηλίθιοι είναι μεν άπειροι, πλην όμως πλέον είναι και έμπειροι.
Ζ.

Όλα χάλια
* ΦΤΑΙΕΙ η κλιματική αλλαγή; Αυτό λένε όλοι. Το γεγονός είναι πάντως ότι αυτήν τη χρονιά στην περιοχή της Λάρισας κι όχι μόνο σ’ αυτή, σχεδόν όλα πήγαν στράφι με τον ανάποδο καιρό. Τα κεράσια λιγοστά, τα ροδάκινα χάλια, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια πεσμένα, τα αμπέλια με πρόβλημα, χαμηλή παραγωγή στα σταφύλια, εξυπακούεται και στο κρασί, ελιές μπα τίποτα. Για τους επαγγελματίες παραγωγούς καταστροφή, αλλά και για πολλούς ερασιτέχνες αλλιώτικα, πρώτη χρονιά λέει που κάποιοι θα αγοράσουν λάδι, που δεν θα βγάλουν το δικό τους κρασί. Σημεία των καιρών.
Ζ.

Στο έλεος
* ΚΙ ο χειμώνας προβάλλει απειλητικός. Δεν είναι ότι ακρίβυνε διεθνώς η ενέργεια. «Το πρόβλημα επιτείνεται από το γεγονός ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στην Ευρώπη στη διάρκεια του καλοκαιριού, χρειάστηκε να καταναλωθούν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος που διατέθηκε στη λειτουργία των κλιματιστικών, με αποτέλεσμα οι «αποθήκες» να είναι άδειες, ενόψει του χειμώνα». Οι ειδικοί και στην Ελλάδα ανησυχούν. Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν ήδη σπάσει όλα τα ρεκόρ. Η μεγαβατώρα κυμαίνεται γύρω στα 72 ευρώ και η τιμή αυτή αναμένεται να διατηρηθεί ως τον Μάρτιο. Όταν στο παρελθόν η τιμή ήταν στα 15 ευρώ θεωρούνταν αστρονομική. Οι σημερινές τιμές του φυσικού αερίου ως μέτρο σύγκρισης, είναι σαν να είχε εκτοξευτεί η βενζίνη στα επτά ευρώ. Είμαστε στο έλεος του χειμώνα, έγραψαν και οι Financial Times, να προσευχόμαστε να έχουμε έναν ήπιο χειμώνα. (Αν προκύψουν πάλι τίποτε καταιγίδες και κακοκαιρίες με αρχαιοελληνικά ονόματα, ουαί κι αλίμονο...).
Ζ.

Εξήγηση...
* «ΤΟ Κοινοτικό Κατάστημα Ερέτριας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, σε επισκευή - ανακαίνιση» ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Ανέστης Χατζηεφραιμίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Λάρισας και προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, που κατέθεσε τον περασμένο Μάιο στη Βουλή προς τον υπ. Εσωτερικών. Ο βουλευτής Λάρισας, έγραφε ότι απομακρύνθηκε και πετάχτηκε στα σκουπίδια το σήμα της Βεργίνας, που κοσμούσε μέχρι τότε το Κοινοτικό Κατάστημα.
Ο κ. Χατζηεφραιμίδης, επισήμαινε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Κοινοτικό Κατάστημα, θα κοινοποιήσει φωτογραφίες, που θα δείχνουν την αντικατάσταση του φθαρμένου σήματος της Βεργίνας, με νέο σήμα.
Παρόμοια απάντηση κοινοποιήθηκε και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς - Θεσσαλίας, βάσει εγγράφου - εξήγησης, που δόθηκε από τον Δήμο Φαρσάλων και τον κοινοτάρχη της Ερέτριας.
Γ.Γ.

Αντέδρασε
* - ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσεις να πίνεις αν δεν θέλεις να καταστρέψεις το συκώτι σου...
O Λαρισαίος αντέδρασε έντονα στην παρότρυνση του φίλου του.
- Βρε γιατρέ, κάθε φορά τα ίδια θα λες όταν έρχεται η σειρά σου να κεράσεις;
Ζ.

 

KALOGIANNHS SERETHS CIU

* ΟΠΟΥ ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης ρωτάει τον υγειονομικό διοικητή Φ. Σερέτη, αν το σχέδιο που εφαρμόζουν τελικά είναι το «Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά»...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass