ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2021 18:00
*ΔΕΝ έσπευσε να τον χαιρετίσει, ο πρώην βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος, επειδή κυρίως είναι καθηγητής ο Θανάσης Γιαννούκας και πρόεδρος της Ιατρικής, αλλά βασικά ως γιο του Τάκη Γιαννούκα, που αυτό μετράει στους αριστερούς... Ζ. *ΔΕΝ έσπευσε να τον χαιρετίσει, ο πρώην βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος, επειδή κυρίως είναι καθηγητής ο Θανάσης Γιαννούκας και πρόεδρος της Ιατρικής, αλλά βασικά ως γιο του Τάκη Γιαννούκα, που αυτό μετράει στους αριστερούς... Ζ.

Ραγδαία
*ΤΙΣ πρώτες πρωινές ώρες χθες έκαμαν δειλά την εμφάνισίν των μερικές ακτίνες ηλίου

στο βάθος του ορίζοντος. Αργότερα όμως τα σύννεφα εκάλυψαν τα πάντα και άρχισε μια ραγδαία βροχή που επλημμύρισε τους δρόμους. Και έγινε αφορμή να χαλάσει το βδομαδιάτικο παζάρι. Από το μεσημέρι κι έπειτα επεκράτησε απροσδόκητη καλοκαιρία.
Δεν είναι για χθες, πρόκειται για εναρκτήριο σχόλιο, μια μέρα του χειμώνα του 1947, στις ‘’Πεννιές’’ της εφημερίδας, τα αντίστοιχα ‘’Ψιθυριστά’’, που έγραφε τότε ο Κ. Περραιβός. Και που επίσης ξεκινούσαν συνήθως με κάτι για τον καιρό. (Πώς αλλιώς θ’ ανοίξει η κουβεντούλα με τον αναγνώστη χαλαρά...)
Ζ.

Άλλη χιλιάδα
*Α, το σημερινό φύλλο της εφημερίδας έχει αύξοντα αριθμό 35.000, στο πρωτοσέλιδο πάνω δεξιά τετραγωνάκι με την ημερομηνία. Σπάνιο συμβάν, χρειάζονται σχεδόν τρία χρόνια για ν’ αλλάξει μια χιλιάδα στην αρίθμηση.
Ζ.

Κλίμα
*ΣΕ προεορταστικό κλίμα ήδη οι Λαρισαίοι.
-Τι θα ζητήσεις φέτος απ’ τον Άη βασίλη;
-Δανεικά.
***
*- ΠΗΡΑ κι εγώ 2-3 κιλά για τα Χριστούγεννα. Μην τρέχω τελευταία στιγμή.
***
*- ΣΗΜΕΡΑ βγήκα για τρέξιμο. Τρέχω από φούρνο σε φούρνο και δοκιμάζω μελομακάρονα.
Ζ.
Πρωταθλήτρια
*ΟΙ αναλύσεις των μοντέλων μετάδοσης από τους επιστήμονες δίνουν μια κάποια ελπίδα. Επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά όμως τις τάσεις πρωταθλητισμού.
Να έλεγαν χθες: ... η Θεσσαλονίκη έχει αρκετά υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού σε σχέση με την Αθήνα, με 120 έναντι 40.
Στη Λάρισα, πλέον η πορεία είναι πτωτική, αλλά ακόμη παραμένει ως η περιοχή με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους.
***
*ΚΑΙ η προοπτική; Την τελευταία εβδομάδα, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό σε σχέση με την προηγούμενη, αλλά σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχει οκταπλασιαστεί. (Σε δύο φοβερούς μήνες. Τώρα μπορεί να υπάρχει ικανοποίηση που δεν ανεβαίνει άλλο;)
Ζ.

Βρες άκρη...
*ΑΔΥΝΑΤΟ να βρεθεί άκρη, οπότε οι Λαρισαίοι είπαν να μη χαθεί και το γέλιο.
- Έχω αρχίσει και πιστεύω ότι η μόνη λύση για την πανδημία είναι να κόψουμε το ίντερνετ στην Ελλάδα.
***
*- ΕΓΩ πάντως δηλώνω αρνητής των τελών κυκλοφορίας.
***
*- Α, αυτή που έτρεχε γυμνή με τον σταυρό στο χέρι, κάνα τρίμηνο πριν δούλευε κανονικά σε νοσοκομείο. Το καλύτερο σύστημα υγείας σ’ όλο τον γαλαξία έχουμε, όχι αηδίες...
Ζ.

Σα δεν ντρέπονται
*ΟΙ απογραφείς δουλεύουν σκληρά, ολημερίς στην κίνηση, για ένα μεροκάματο.
Και κάποιοι αρνητές της Απογραφής, ναι υπάρχουν και τέτοιοι, το έχουν κουμπώσει πολύ εύκολα και με το εμβόλιο, κάποιοι μάγκες λοιπόν εκτονώνονται πάνω τους βρίζοντας, βγάζουν τα απωθημένα τους. Αν είναι δυνατόν...
(Να χτυπάνε το σαμάρι... Αφού άλλο τους φταίει).
***
*ΚΑΙ για να ελαφρύνει λίγο η κατάσταση.
- Κανονίστε, έλεγε ο Λαρισαίος, τώρα να μας ζητάνε και πιστοποιητικά απογραφής για να κυκλοφορήσουμε.
- Στο χωριό πάντως διεξάγεται απογραφή αενάως, όλο το χρόνο ρωτάμε ‘’τίνος είσαι εσύ;’’
Ζ.

Πάντα έτσι
*ΜΕ αφορμή χθεσινό σχολιασμό, παρεμπιπτόντως, σχετικά με την απουσία από τα τοπικά τεκταινόμενα του πρώην υπουργού, ο Λαρισαίος πασοκτζής θύμιζε ότι ο Φ. Χατζημιχάλης, πάντοτε αλλιώς πολιτευόταν.
- Σάμπως τότε που εκλεγόταν; Ε ναι, ανέβαινε πότε-πότε στη Λάρισα που τον έβγαζε βουλευτή, με σοβαρή ενίσχυση από τις ελασσονίτικες ψήφους, δηλαδή. Ε ναι, δεν έζησε ποτέ στην πόλη, κάποιες διανυκτερεύσεις μόνο...
Ζ.


Αίσιο τέλος
*ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ο Λαρισαίος κάπου στην Καραμανλή διαπίστωσε ότι αν και πέρασε το απορριμματοφόρο του Δήμου και άδειασε τον κάδο άφησε δίπλα μια πλαστική σακούλα σούπερ μάρκετ. Κάτι του κίνησε την περιέργεια, άρχισε να ανοίγει τη σακούλα για να διαπιστώσει ότι μέσα υπήρχε κάτι σαν ερπετό και μάλιστα ζωντανό –συνεπώς σωστά δεν το μάζεψε το απορριματοφόρο.
Και από εκεί αρχίζει ο αγώνας δρόμου του φιλόζωου Λαρισαίου, που αναζήτησε λύσεις αλλά μάταια, για να τηλεφωνήσει στα δημοσιογραφικά γραφεία της εφημερίδας. Αναζητήθηκε λύση στον Δήμο, πρόθυμος ο υπάλληλος που κάνει παρέα με τη Χαρούλα (το γεράκι που κυνηγά τα πουλιά της Λάρισας) έφθασε σε χρόνο ρεκόρ στον τόπο του «εγκλήματος».
Μάζεψε το ζωντανό –ένα ιγκουάνα μήκους μισού μέτρου- για περίθαλψη και αποστολή στην Αθήνα αφού επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία άγριων ζώων προστατευόμενων περιοχών.
Μια κινητοποίηση με ευτυχή κατάληξη για το ιγκουάνα, που δυστυχώς έπεσε θύμα κάποιου ασυνείδητου συμπολίτη, ο οποίος προφανώς αφού το βαρέθηκε ή κουράστηκε να το φροντίζει επιχείρησε με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο να απαλλαγεί από την παρουσία του...
Δ.Κ.

Θεματάκια
*ΕΙΧΑΝ τα δικά τους θεματάκια οι Λαρισαίοι μαθητές.
- Το να ξυπνήσεις είναι σχετικά εύκολο.Το να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι είναι το δύσκολο.
***
*- ΜΠΑΜΠΑ, το ξέρεις ότι τα παιδιά που δεν πιστεύουν στον Θεό το δηλώνουν στο σχολείο και δεν παρακολουθούν θρησκευτικά;
- Ναι, τι;
- Σκέφτομαι να δηλώσω ότι δεν πιστεύω στα μαθηματικά...
***
*- ΑΛΗΘΕΙΑ, το αντίθετο από το βαρίδι, λογικά είναι ελαφρίδι...
Ζ.


Πώληση αρχείων
*ΠΑΡΑΝΟΜΟ μεν, εξακολουθεί να γίνεται δε. Να αγοράζει κάποια επιχείρηση λίστες προσωπικών δεδομένων με τηλεφωνικούς αριθμούς ώστε να προσπαθήσει να δημιουργήσει το πελατολόγιό της. Απαγορεύεται η απόκτηση τηλεφωνικών αρχείων, αλλά οι εντεταλμένοι μάλλον κάνουν τα στραβά μάτια. Να, όπως τώρα που άνοιξε μεγάλο φαρμακείο στη Λάρισα κι άρχισε να βομβαρδίζει άσχετο κόσμο με μηνύματα, προκαλώντας ενόχληση σε Λαρισαίους. Βασικά για τις εταιρείες που τους έχουν φακελωμένους και τους πουλάνε σε κάθε ευκαιρία.
Ζ.

Αποσυντονίζονται;
*ΜΠΑΙΝΕΙΣ κάθε βράδυ σε όποιο μπαρ γουστάρεις, αρκεί να φοράς στολή και να κάνεις έλεγχο πιστοποιητικών και ταυτοτήτων. Αλλά ως πελάτης μπορείς να περάσεις μόνο απέξω. Γιατί δεν θέλεις να βάλεις το μπόλι μέσα σου και το χέρι στην τσέπη για να πληρώνεις τα rapid. Αυτό σε αποσυντονίζει πλήρως ως προσωπικότητα, σε σπάει στα δύο, σου προκαλεί τρελή σύγχυση. Πρέπει να κοιτάζεις συνέχεια τι ρούχα φοράς για να θυμάσαι και τον ρόλο που παίζεις τη συγκεκριμένη στιγμή. Με τα ρούχα της δουλειάς είσαι άτεγκτος υπηρέτης του νόμου και κυνηγάς ανεμβολίαστους. (Ο Κ. Γ. σχολιάζει το δράμα και την αντίφαση των ένστολων αρνητών).
***
*ΟΜΩΣ με τα πολιτικά περνάς αμέσως στην άλλη πλευρά, συνεχίζει. Είσαι διωκόμενος, εν δυνάμει παράνομος, ένας αντάρτης απέναντι στο σύστημα, κάποιος που φοβάται και εισπράττει χλεύη για αυτό. Ελέγχεις, ενώ έπρεπε να είσαι ελεγχόμενος. Εσύ και ο ανεμβολίαστος δικαστής που δικάζει όσους παραβιάζουν τα μέτρα.
Ζ.

Χωρίς tv
* ΣΤΙΣ δικές τους αναζητήσεις οι Λαρισαίοι μεσήλικες.
- Ανοίγεις την τηλεόραση να χαζέψεις λιγάκι και πράγματι...
***
* - ΤΕΛΙΚΑ, ευτυχία είναι μερικά απλά πράγματα. Να μη βλέπεις τηλεόραση, να μην έχεις ζυγαριά.
***
*-ΤΙ χρώμα μαλλιά έχεις;
- Εγώ; Φαλακρί.
Ζ.

Πάλι Κριμαία
* ΚΑΤΑ τη συνομιλία του με τον Μακρόν, ο Πούτιν «επέστησε την προσοχή στην προκλητική φύση των ασκήσεων μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ και ορισμένοι σύμμαχοί τους στη Μαύρη Θάλασσα, οι οποίες ενισχύουν τις εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ», επισημαίνει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση. Αυτό μετέδωσαν χθες τα διεθνή πρακτορεία και αναδημοσιεύτηκε και στην Ελλάδα, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα με την έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή.
Αυτό το ‘’και ορισμένοι σύμμαχοί τους’’ του Ρώσου προέδρου προβλημάτισε, πάντως. Άλλωστε οι Λαρισαίοι έχουν διαβάσει από καιρό στην εφημερίδα τις επίσημες ανακοινώσεις ότι τα υπερσύγχρονα αμερικανικά μαχητικά, τα οποία σταθμεύουν στην 110 ΠΜ, απογειώνονται για ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα.
***
*ΠΑΛΙ Κριμαία; Κρίμα... Διότι κάποιοι άρχισαν να ανατρέχουν στην Ιστορία έναν αιώνα πριν, είναι και εύκολο πια με το ίντερνετ.
Ενθυμούμενοι τα γεγονότα με τον Πόλεμο της Κριμαίας στα 1919, τότε που η Ελλάδα είχε εκστρατεύσει κατά των Ρώσων στο πλευρό της Αντάντ, ένα εγχείρημα που στοίχισε πολύ. (Ήταν η δεύτερη φορά που έφτασαν Έλληνες εκεί. Την πρώτη, ο Ιάσονας κάτι είχε καταφέρει με το Χρυσόμαλλο Δέρας. Όμως τότε ήταν Μυθολογία).
Ζ.
Εννιά νομά-
*ΑΛΛΟ ανεμβολίαστος κι άλλο θετικός στον ιό. Για τον μεν περιοριστικά μέτρα για τον δε από πάντα καραντίνα, απαγόρευση κυκλοφορίας δια ροπάλου. Κι όμως...
Το tameteora.gr γράφει πως εκεί που ψώνιζε κάποιος, είδε μέσα στο σουπερμάρκετ της Καλαμπάκας μια γνωστή του, που ήξερε ότι έχει κορονοϊό. Ο πελάτης πήγε στην υπεύθυνη του καταστήματος και ανέφερε το περιστατικό.
Τότε από τα μεγάφωνα του καταστήματος ακούστηκε: “Αγαπητοί πελάτες, μόλις πληροφορηθήκαμε ότι στο κατάστημα υπάρχει κάποιος πελάτης ο οποίος νοσεί από κορονοϊό και έπρεπε να είναι σε καραντίνα. Παρακαλούμε για να μην γίνει θέμα να εξέλθει από την πίσω πόρτα του καταστήματος.” (Που θα έπρεπε να τιμωρηθεί αυστηρά δηλαδή).
***
*Η συνέχεια είναι όμως το απίστευτο. Διότι από την πίσω πόρτα του καταστήματος έτρεξαν να βγουν όχι ένα, αλλά εννέα άτομα.
Μόνο στην Καλαμπάκα γίνονται αυτά. Ε ναι, τι, στη Λάρισα; Μπα... Ποιοι έλεγχοι, κανένας. Τόσα πλέον τα περιστατικά που το κράτος έχει ρίξει λευκή πετσέτα. Μόνο στα νοσοκομεία μην κάνει το ίδιο, που κοντεύει δηλαδή...
Ζ.

Κλεψιμαίικα
*ΑΠΑΝΩΤΑ κρούσματα ‘’κλόπι ράιτ’’ πάλι χθες στη Λάρισα. Στα αθηναϊκά σάιτ αξιοπρέπεια αναφορά στην πηγή, στην ‘’Ε’’, για το ρεπορτάζ που ανέδειξαν κατόπιν κι εκείνοι, με την απόφαση της Εισαγγελίας για άσκηση δίωξης στον διευθυντή, τα τοπικά μούγκα. «Σιγά, στη Λάρισα είμαστε, το μάθαμε μόνοι μας...».
Το ευκολότερο των πραγμάτων άλλωστε, ανάγνωση να ξέρεις μόνο. Παίρνεις το πρωί εφημερίδα και το μαθαίνεις. Ύστερα το γράφεις με δικά σου λόγια.
Ζ.

Ο παίκτης
*ΞΑΦΝΙΚΑ φτάνει στο ερημονήσι ένα ταχύπλοο σκάφος με μια πανέμορφη ξανθιά γυναίκα. Βρήκε τον ναυαγό να τρώει βελανίδια. Χαίρεται πολύ εκείνος, τον ρωτάει αυτή.
- Πόσο καιρό έχεις να φας ωραία;
- Όσο καιρό είμαι εδώ, ενάμιση χρόνο.
Βγάζει η γυναίκα από το σκάφος ένα καλάθι γεμάτο φαγητά και του τα προσφέρει.
- Και πόσο καιρό έχεις να πιείς ένα ποτήρι καλό κρασί;
- Μα, ενάμιση χρόνο...
Βγάζει η γυναίκα ένα μπουκάλι γαλλικό κρασί κι ένα ωραίο πούρο και του τα προσφέρει.
***
*ΑΦΟΥ έφαγε ο ναυαγός, ήπιε το κρασί του και κάπνισε το πούρο, τον ξαναρωτάει.
- Και πόσο καιρό έχεις να παίξεις με μια ωραία γυναίκα;
- Ε, μη μου πεις βρε θηρίο ότι έφερες και τάβλι...
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass