ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2021 18:00
*ΞΥΝΟΠΟΥΛΟΥ ναι, κατ’ ευφημισμόν όμως, ξυνή επ’ ουδενί, μονίμως χαμογελαστή η δημοτική σύμβουλος και διευθύντρια Εκπαίδευσης. (Γαλάζιες κυρίες σε ξανθό μοτίβο). Ζ. *ΞΥΝΟΠΟΥΛΟΥ ναι, κατ’ ευφημισμόν όμως, ξυνή επ’ ουδενί, μονίμως χαμογελαστή η δημοτική σύμβουλος και διευθύντρια Εκπαίδευσης. (Γαλάζιες κυρίες σε ξανθό μοτίβο). Ζ.

Ανάμεσα
*ΤΟ συζητούσαν πάλι χθες, σαββατιάτικα, οι νεαροί Λαρισαίοι.


- Μπορώ να δηλώσω αρνητής της Δευτέρας;
- Αχ και να υπήρχε, βρε σεις, μια ημέρα ανάμεσα στο Σάββατο και την Κυριακή... Θα ήμουν πολύ εντάξει.
Ζ.

Θέρμανση
*ΣΦΙΓΓΟΥΝ σιγά-σιγά τα κρύα, σφίγγει κι ο κλοιός γύρω από το πορτοφόλι του Λαρισαίου.
- Τόσο που έχει πάει το πετρέλαιο, νομίζω θα συμφέρει να ρίχνουμε Τζόνι Γουόκερ στον λέβητα.
***
*- ΤΙ πετρέλαιο βάζεις συνήθως;
- Εγώ; Κουβέρτoil...
***
*- ΩΡΑΙΟ πράγμα τα καλοριφέρ. Παλιά στέγνωνα τα ρούχα, τώρα βάζω πάνω την μπύρα να διατηρείται κρύα.
Ζ.

Από τώρα
*ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ τα προεόρτια και στη Λάρισα.
- Όχι αγόρι μου, δεν θα κάνει παιδάκι η θεία. Μελομακάρονα, έχει στην κοιλίτσα της.
***
*- ΝΑΙ, φτιάξαμε μελομακάρονα αλλά θα φτιάξουμε πάλι αύριο.
- Δεν πέτυχαν;
- Δεν έμειναν.
***
*- ΘΕΣ ένα μελομακάρονο;
- Αχ, να μη σας προσβάλω, θα πάρω τρία.
Ζ.

Δικοί τους
*ΤΑ κεντρικά επιτελεία των υποψηφίων στο ΚΙΝΑΛ φροντίζουν να διαρρεύσουν στα αθηναϊκά ΜΜΕ ονόματα στελεχών του ΠΑΣΟΚ που υποστηρίζουν τον δικό τους για νέο πρόεδρο. Ανάμεσα σε εκατοντάδες ονόματα συνολικά και κάποιες αναφορές σε Λαρισαίους. Στα περιφερειακά κομματικά δίκτυα εννοείται. Πλην του Φ. Σαχινίδη που συγκαταλέγεται στα πρώτα ονόματα του κεντρικού επιτελείου του ΓΑΠ. Μεταξύ των επαρχιωτών λοιπόν, οι Αθηναίοι δίνουν τον Στέλιο Τσάκαλο ως υποστηρικτή του Γ. Παπανδρέου, τον Κώστα Σάββα με τον Ν. Ανδρουλάκη και τον Κώστα Καραμπάτσα υπέρ Α. Λοβέρδου. Στελέχη εκτός ορίων. Του νομού.
Ζ.

Κολλάει
*ΜΙΑ χαρά το είχαν σκεφτεί ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του δημιουργώντας το Γραφείο του Πολίτη. Εγκατέστησαν και το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης αιτημάτων «Novoville», μ’ ένα κλικ λένε απ’ τον υπολογιστή ή και το κινητό στέλνεις το αίτημα, το παράπονο, την πρόταση. Μοντέρνα πράγματα, Λάρισα-Ευρώπη είσαι και η πρώτη.
***
*ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και παραδοσιακή εξυπηρέτηση, το Γραφείο του Πολίτη δέχεται και τηλεφωνήματα στο 2413-500.400, απαντούν ευγενέστατες και εξυπηρετικές κυρίες, οι οποίες αποδελτιώνουν και δημοσιευμένα στην εφημερίδα παράπονα, δέχονται κιόλας τον κόσμο στο γραφείο διά ζώσης.
***
*ΚΙ όλα όσα συλλέγονται, με τους προαναφερθέντες τρόπους, κατανέμονται αναλόγως διοχετευόμενα στις αρμόδιες υπηρεσίες για προώθηση λύσεων. Αμ δε... Διότι μερικές φορές ακόμη και σε απλά ζητήματα, το σύστημα κάπου κολλάει, τη μια δεν έχει κάρβουνο, την άλλη δεν ήρθε η πίσσα που λέει και το ανέκδοτο για την Ελληνική Κόλαση, οι επισημάνσεις των πολιτών ενίοτε δεν... Στην αναμονή και βλέπουμε. Εν τω μεταξύ οι δημοτικοί άρχοντες πιθανότατα κοιμούνται ήσυχοι, ότι έχουν βάλει τα πράγματα σε σειρά. (Ίσως τα παράπονα θα έπρεπε να κοινοποιούνται και στους αρμόδιους αντιδημάρχους επίσης ή τυπικά και στον δήμαρχο, ώστε να ελέγχουν τι συμβαίνει).
Ζ.

Δεν πήγε
*- Ο Φάμελλος... Βρε σεις, ο Φάμελλος δεν είναι αυτός;
- Έρχεται κι ο Φάμελλος στον Ανδρουλάκη; Τι γίνεται...
Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ανέβαινε την Παπαναστασίου, πλησίασε στο «Divani», όπου θα μιλούσε σε λίγο ο Ν. Ανδρουλάκης του ΚΙΝΑΛ, οι πασοκτζήδες απ’ έξω αναδεύτηκαν αμήχανα, οι φωτογράφοι πήραν θέση, ο Σωκράτης Φάμελλος χαιρέτησε από μακριά όσους τον κοίταζαν και προσπέρασε. Ανέβαινε με φίλους του στον Λόφο για φαγητό, μετά τη δική του ομιλία στο «Metropol».
***
*- ΞΕΡΕΙΣ μιλάει ο Ανδρουλάκης εδώ απόψε γι’ αυτό έχει κόσμο, ενημέρωσε ο Λαρισαίος τον Θεσσαλονικιό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
- Το ξέρω, ναι...
- Τι λες... Όλα τα ξέρεις εσύ;
- Βρε συ... Το είδα στην «Ελευθερία». Δίπλα-δίπλα μας είχε σήμερα. (Εξήγησε ο Σέρλοκ στον Γουότσον).
Ζ.

Ζευγάρια
*ΕΛΕΓΑΝ τα δικά τους στον καφέ οι νεαρές Λαρισαίες.
- Μην αφήνεις τον άντρα σου να πηγαίνει στη μάνα του. Του κάνει επανεκκίνηση στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.
***
*- ΑΝ σου πει ένας σκορπιός ότι σε αγαπάει, μην τον πιστέψεις. Οι σκορπιοί δεν μιλάνε.
***
*- ΚΑΙ μετά από δύο χρόνια που τα έχουμε, ο Γιώργος μου μίλησε επιτέλους για γάμο.
- Αχ μπράβο, φιλενάδα. Και τι σου είπε;
- Ότι είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.
Ζ.

Η Ζυγαριά
*ΣΑΜΠΩΣ άλλαξε και τίποτα; Προς το χειρότερο, μπορεί... Επομένως παραμένει επίκαιρη η δημοσίευση του Θανάση Τριανταφύλλου, πέρυσι τέτοιο καιρό στον «Χάρτη», όπου ο γνωστός Λαρισαίος μαθηματικός που έχει εντρυφήσει στην εμφάνιση των μαθηματικών στη λογοτεχνία, ασχολείται με το ποίημα «Η Ζυγαριά» του Γ.Θ. Βαφόπουλου, ο οποίος επίσης είχε σπουδάσει Μαθηματικά.
***
*ΚΑΙ λέει ο ποιητής, που σημειωτέον στα νιάτα του είχε διαγνωστεί με φυματίωση:
Στη μια πλάστιγγα βάλε τον ήλιο
-βάλε τη θάλασσα- βάλε το τραγούδι.
Στοίβαξε όλα τα νησιά του Αιγαίου,
με τα κοχύλια των ποιητών.
Τι άλλο μένει; Ο έρωτας. Βάλε, λοιπόν,
στην κορφή, πάνω απ’ όλα, και τον έρωτα.
Όμως η πυραμίδα τούτη της χαράς
κατακόρυφα θα μπορούσε να υψωθεί,
αν στην άλλη πλάστιγγα ακουμπούσαν
ένα μικρό αντικείμενο νοσοκομείου. (Πρώτ’ απ’ όλα η υγεία, που λέει κι ο λαός. Μα «ένα μικρό αντικείμενο νοσοκομείου» πιο σημαντικό απ’ όλα; Κι όμως...).
Ζ.

Τζάμπα κόπος
*ΠΑΡΕΛΑΒΕ ο μεσήλικος Λαρισαίος τον φάκελο με τον κωδικό απογραφής και στρώθηκε φιλότιμα στον υπολογιστή του να διεκπεραιώσει την υπόθεση. Αμ δε... Έτσι κι αλλιώς η ηλεκτρονική διαδικασία δεν είναι και τόσο φιλική στον χρήστη, μπερδέματα αρκετά και δεν είναι όλοι οι απογραφόμενοι χάκερ. Κι ας πρόκειται για τόσο μεγάλο εγχείρημα, με προετοιμασία ετών, σε κάποιον δικό τους ίσως θα ανέθεσαν τη δουλειά με την πλατφόρμα.
***
*ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ λοιπόν ο άνθρωπος, όμως κόλλησε. Το σύστημα του έλεγε ότι έβρισκε λάθη, χωρίς όμως και να τον διευκολύνει να τα βρει. Τηλεφώνησε στην απογραφέα του, όπως τον ενημέρωνε το χαρτάκι που είχε λάβει, μα άκρη δεν βρήκαν. Του σύστησε κι εκείνη να τηλεφωνήσει στην ΕΛΣΤΑΤ, στον αριθμό που δίνει το σύστημα. Κι από τότε ο άνθρωπος αναμένει στο ακουστικό του, ακούγοντας την εκνευριστική κατά τα άλλα χαλαρωτική μουσικούλα. (Και δεν επιτρέπεται να επικαλεστούν φόρτο εργασίας, οπότε γι’ αυτό τα τηλέφωνα ήταν απασχολημένα. Μα αυτήν την βδομάδα είναι που θα τους έψαχνε ο κόσμος όλος, δεν το ήξεραν να προετοιμαστούν;).
Ζ.

Νευράκια
*ΔΕΝ ήταν και σε μεγάλα κέφια χθες στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Καλημέρα, τι θα θέλατε;
- Διακοπές.
***
*- ΤΙ θα πάρετε;
- Τα χάπια μου.
***
*- Η πρώτη φορά που νευρίασα ήταν στο μαιευτήριο, που με ενοχλούσε το καρτελάκι στο χέρι.
Ζ.

Διακοπές και ψυγεία
*«ΜΕΤΡΑΕΙ τις ημέρες άδειας που του μένουν μέχρι τέλος του έτους ο πρωθυπουργός», αναφέρει το Αποκλειστικό.
«Ανήμερα και δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων πέφτουν Σαββατοκύριακο, Πρωτοχρονιά Σάββατο, δύσκολα τα πράγματα φέτος», ακούστηκε να μονολογεί χθες στο γραφείο του στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, ο οποίος δηλώνει ιδιαίτερα προβληματισμένος σε συνομιλητές του. Ο Κ. Μητσοτάκης μετράει και ξαναμετράει τις ημέρες άδειας που απομένουν και τα μαθηματικά δεν βγαίνουν. Δέκα οι μέρες των γιορτών, εντάξει οι παραμονές δεν μετράνε, αλλά και πάλι είναι άδεια και μέχρι τότε απομένει σχεδόν μήνας.
***
*ΣΥΜΦΩΝΑ με τις πληροφορίες, το πρωθυπουργικό ζεύγος σχεδιάζει να μεταβεί για ένα διάστημα στην Τήνο, καθώς υπάρχουν εργασίες να γίνουν στο σπίτι. Αργότερα μέσα στον Δεκέμβριο πρέπει να επισκεφθεί την Κρήτη και τα Χανιά, ενώ τις γιορτές θα περάσει όπως κάθε χρόνο στο γραφικό Τσεπέλοβο. Ωστόσο ο Πρωθυπουργός σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύεται και αναζητεί λύσεις στο ζήτημα, σε συνεργασία με το επιτελείο του, ενώ υπογραμμίζει πως πάντα υπάρχει η δυνατότητα της τηλεργασίας που μπορεί να προσφέρει νέες διεξόδους. Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά την υπόθεση και θα επανέλθει πρώτο για κάθε νέα εξέλιξη μέχρι το τέλος του έτους.
***
*«ΠΡΟΤΑΣΗ να διαφημίσει ψυγεία σε Εσκιμώους δέχθηκε από γνωστή εταιρεία ο Αλέξης Τσίπρας», είναι το πρωτοσέλιδο στο Βατράχι.
Πρόταση να εκπροσωπήσει γνωστή εταιρεία λευκών συσκευών σε διαφημιστική εκστρατεία της στον Αρκτικό Κύκλο φέρεται να έχει λάβει ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, γνωστή πολυεθνική εταιρεία λευκών συσκευών προσέγγισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας παρακολουθήσει τις δηλώσεις του όσο χρόνο βρίσκεται στην αντιπολίτευση, ενώ αφορμή ήταν η συμμετοχή του στην αντιαμερικανική πορεία της 17ης Νοεμβρίου.
***
*«Η σκέψη να κάνουμε πρόταση στον κ. Τσίπρα γεννήθηκε σχεδόν αμέσως μετά τις περασμένες εκλογές», ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί. «Χθες, ενώ ήμασταν σε μίτινγκ, κάποιος άνοιξε την τηλεόραση την ώρα που ο κ. Τσίπρας βρισκόταν επικεφαλής στην πορεία. Τότε, ένα από τα στελέχη μας είπε, «αυτός θα μπορούσε να πουλήσει ακόμη και ψυγεία στους Εσκιμώους» και έτσι αποφασίσαμε να του κάνουμε σχετική πρόταση».
Ζ.

Να ιδέα...
*- ΜΑ να κλείσει το Φάληρο; Που είναι η Κυβέρνηση; Υπάρχουν ευθύνες...
- Η τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορούσε σίγουρα να κάνει κάτι...
- Τι εννοείς;
- Μια προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με τον Δήμο Κιλελέρ. Υπάρχουν άνθρωποι και στους δύο φορείς που μπορούν να τρέξουν το πρότζεκτ. Και τεχνογνωσία διαθέτουν και διάθεση και εμπειρία και γούστα.
Ζ.

Στη σειρά του
*ΗΤΑΝ στην περσινή Black Friday, το μαγαζί είχε κάνει γερή διαφήμιση, είχε μεγάλες προσφορές κι από τα ξημερώματα της Παρασκευής ο κόσμος είχε κάνει μεγάλη ουρά απ’ έξω, περιμένοντας ν’ ανοίξει.
Κάποια στιγμή πλησιάζει ένας μικροκαμωμένος άνθρωπος και ψιλοσπρώχνοντας και με συγγνώμες προσπαθεί να προχωρήσει ανάμεσα στο πλήθος. Κάποιος νευρικός θύμωσε και τον έσπρωξε με δύναμη πίσω, να πάει στη σειρά του κι αυτός του είπε φωνάζοντας. Κάτι είπε κι ο τυπάκος, δεν τον άκουσαν, ξανάρχισε να σπρώχνει για να τρυπώσει να πάει μπροστά. Όταν έφτασε στον νευρικό, τον άρπαξε εκείνος απ’ τον γιακά και του έδωσε μια δυνατή σπρωξιά στο πλάι, έπεσε αυτός στο πεζοδρόμιο. Και πριν αρχίσει να του φωνάζει πάλι να πάει στη σειρά του πρόλαβε και ψέλλισε.
-Άμα με ξαναχτυπήσεις φεύγω, δεν το ανοίγω και καθόλου σήμερα το παλιομάγαζο...
Ζ.

 

FAMELOS

*ΚΙ ύστερα ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ άφησε τα στελέχη και τους βουλευτές του κόμματος, τους δημάρχους και άλλους τοπικούς παράγοντες κι όταν βράδιασε προέκυψε «τετραχημική» συνάντηση, για ένα κρασί στο «Λαδοφάναρο», όπως παλιά στα ταβερνάκια της Θεσσαλονίκης, περίπου reunion συμφοιτητών με Λαρισαίους. Ο Σωκράτης Φάμελλος κι άλλοι τρεις χημικοί μηχανικοί παρέα, ο Νίκος Τσουτσούκας με τον Κώστα Δελήμπαση κι ο δημοσιογράφος Σωτ. Ζαχαριάς.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass