ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2021 18:00
*ΕΚΕΙ στο ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου τελειώνει η Ηρώων Πολυτεχνείου. Κι η λεωφόρος συνεχίζεται ως Λαγού ή διακλαδίζεται στην οδό Ιωαννίνων. Οι πινακίδες επιμένουν ότι πρέπει να στρίψεις, από κει θα πας Τρίκαλα και Γιάννενα, στρίψε αριστερά. Ενώ εδώ και καναδυό χρόνια ο δρόμος πάει ευθεία για το ‘’Let’s go West’’, απ’ τον κυκλικό της ΔΕΥΑΛ βγαίνεις Γεωργική Σχολή, άνετα και γρήγορα. Γιατί να μπεις μέσα απ’ την κυκλοφορία της Φιλιππούπολης και του Αγίου Θωμά; Ο Δήμος γιατί το επιτρέπει; Υπό την έννοια, γιατί δεν αλλάζει τις πινακίδες; Ζ. *ΕΚΕΙ στο ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου τελειώνει η Ηρώων Πολυτεχνείου. Κι η λεωφόρος συνεχίζεται ως Λαγού ή διακλαδίζεται στην οδό Ιωαννίνων. Οι πινακίδες επιμένουν ότι πρέπει να στρίψεις, από κει θα πας Τρίκαλα και Γιάννενα, στρίψε αριστερά. Ενώ εδώ και καναδυό χρόνια ο δρόμος πάει ευθεία για το ‘’Let’s go West’’, απ’ τον κυκλικό της ΔΕΥΑΛ βγαίνεις Γεωργική Σχολή, άνετα και γρήγορα. Γιατί να μπεις μέσα απ’ την κυκλοφορία της Φιλιππούπολης και του Αγίου Θωμά; Ο Δήμος γιατί το επιτρέπει; Υπό την έννοια, γιατί δεν αλλάζει τις πινακίδες; Ζ.

Και ξανά
*Μπορεί να έβρεχε και χθες, μπορεί και όχι, σήμερα πάντως θα βρέξει

για τα καλά. Για ισχυρή βροχή μιλούν οι προβλέψεις, πράγμα που πιθανότατα θα επαναληφθεί και το ερχόμενο Σάββατο. Τέλη Νοεμβρίου, φυσιολογικά για την εποχή φαινόμενα.
Ζ.

Άστον
*ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να χαλαρώσουν οι Λαρισαίοι περιπαίζοντας.
- Με τόσες δόσεις πια, δεν θα έπρεπε να λέγονται εμβολιασμένοι, η σωστή λέξη θα ήταν χρήστες.
***
*- ΟΙ ανεμβολίαστοι δεν θα μπαίνουν πια ούτε στα εμβολιαστικά κέντρα.
***
*- ΑΝ αγαπάς κάποιον άστον να φύγει. Αν είναι ανεμβολίαστος, δεν θα μπορεί να πάει και πουθενά...
Ζ.

Άνθρωπος λουλούδι
*ΔΥΣΚΟΛΟ πράγμα η καραντίνα, παρήγορο φυσικά κάποιος να ξεμπλέκει ελαφρά με τον κορονοϊό που κόλλησε. Πήγε λοιπόν η Λαρισαία Ρ. Ζ. να την περάσει σε άδειο σπίτι συγγενών της, είπε να ομορφύνει τη θέα στο παράθυρο με κυκλάμινα. Τηλεφώνησε στο γειτονικό ανθοπωλείο, του εξήγησε την κατάσταση πως δεν πρέπει να του δώσει μετρητά λόγω νόσησης, ούτε οποιαδήποτε επαφή να έχουν με συναλλαγή και του ζήτησε να της στείλει λογαριασμό τραπέζης μαζί με 5 κυκλάμινα. Σε δέκα λεπτά είχε 6 γλάστρες στο ασανσέρ και πληρωμή, της είπε, όποτε με το καλό βγει. Δεν την ήξερε, δεν τον ήξερε. (Η πανδημία μπορεί να ομορφαίνει κιόλας τις ανθρώπινες σχέσεις, να τις κάνει ν’ ανθίζουν.)
Ζ.

Διεκδίκηση
*Η μητέρα των μαχών βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο της εκπαίδευσης. Γαλάζια στελέχη της οποίας τα δίνουν όλα, από κοντά, έστω μπροστά αλλά διακριτικά και βουλευτές και άλλοι παράγοντες.
Καθότι ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Μαγνησίας, που αναπληρώνει τον πρώην, δεν επιθυμεί να εκτελεί χρέη περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Προτιμά να παραμείνει στον Βόλο. Και καθώς λέγεται, ήδη βρίσκονται σε διαδικασία διεκδίκησης οι Λαρισαίες Βάσω Ζιάκα, Κατερίνα Καραγιώργου και Λένα Ξυνοπούλου.
Όπερ πρακτικά σημαίνει τρέξιμο Αθήνα, επαφές με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονται κοντά στην υπουργό. Όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για ανάθεση, διορισμό. (Άγνωστο αν θα αιφνιδιάσει η Ν. Κεραμέως με ένα τέταρτο πρόσωπο).
Ζ.

Με Ανδρουλάκη;
*ΟΧΙ ότι δεν τρέφει κάποια συμπάθεια στο πρόσωπό του, όμως η Λίτσα Λιακούλη εξωθείται εκ των πραγμάτων να συνταχθεί με την υποψηφιότητα του Ν. Ανδρουλάκη. Φυσικά δεν πρόκειται να το πει ποτέ δημόσια, όμως και τι να κάνει η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, όπως την έχουν στριμώξει οι ανθυποψήφιοί της. Ως γνωστόν, Κ. Μπαργιώτας και Φ. Σαχινίδης είναι ανοιχτά υπέρ του Γ. Παπανδρέου. Τώρα η Μαρία Γαλλιού δηλώνει υποστηρίκτρια του Α. Λοβέρδου. Αν εκλεγεί ο δικός τους, αυτοί θα έχουν σαφές πλεονέκτημα να πάρουν και τη βουλευτική έδρα στη Λάρισα, αν βγάλει στο νομό το κόμμα στις επόμενες εκλογές. Επομένως αν κερδίσει ο Ανδρουλάκης θα διατηρεί εκείνη ακέραιες τις ελπίδες της για επανεκλογή.
Ζ.

Ταιριάζουν
*ΕΙΧΑΝ βγάλει τα συμπεράσματά τους οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Το χουζουρεύειν εστί αργοπορείν.
***
*- ΑΔΡΑΞΕ τη μέρα έλεγε ο δάσκαλος κι ακολούθησα τη συμβουλή του.
Μου πήρε δεκαπέντε χρόνια να καταλάβω ότι δεν εννοούσε «άραξε», όπως νόμιζα...
***
*- ΠΩΣ σε λένε;
- Τέλη.
- Έναν Κυκλοφορία τι τον έχεις;
Ζ.

Από αριστερά;
*ΟΠΟΤΕ η Μαρία Γαλλιού έκανε την έκπληξη, με τη δημόσια δήλωσή της υπέρ Α. Λοβέρδου. Με την πρώτη παραλίγο ν’ ανέβει στο βάθρο το 2019, τέταρτη σε σταυρούς στις περασμένες εκλογές με το ΚΙΝΑΛ. Μετά, ήταν κοινό μυστικό πως ουσιαστικά είχε προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Λεγόταν ότι απέμενε η τυπική ανακοίνωση, πανηγυρικά όταν θα ερχόταν ο Αλ. Τσίπρας στη Λάρισα. Επίσκεψη όμως που είχε αναβληθεί ξανά και ξανά, προέκυψε κι ο κορονοϊός, η νεαρή δικηγόρος εξακολούθησε να θεωρείται υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.
***
*ΟΧΙ που λένε ότι ο Α. Λοβέρδος υποστηρίζεται από τη δεξιά πτέρυγα, εντός μα και εκτός κόμματος. Άλλωστε κι ο ίδιος, τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε να τον δει, τον Τσίπρα ούτε να τον ακούσει. Ενώ η Μ. Γαλλιού ίσα-ίσα, το αντίθετο ακριβώς. Κι όμως... (Για κάποιους έχει πολλές στροφές ο δρόμος της πολιτικής).
Ζ.

Ρυμουλκούμενη;
*- ΜΠΑ... Από βδομάδα θα το κάνω το εμβόλιο, έλεγε ο Λαρισαίος αγρότης. Δεν έβρισκα νωρίτερα στην πλατουφόρμα...
- Α, την πλατουφόρμα... Τι, την είχαν ξεκοτσάρει;
Ζ.

Σιγά τα αίματα
*ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ καιροί, το δίχως άλλο. Το προχθεσινό ανεκδοτάκι, με τους υποτίθεται νιόπαντρους Λαρισαίους που πήγαιναν καβάλα στο άλογο, το οποίο σκόνταφτε και που το σκότωσε ο άντρας και φοβήθηκε μετά η γυναίκα διορθώνοντας τη συμπεριφορά της, ανέκδοτο έτσι, και μάλιστα αρκετά παλιό, έπεσε στη δίνη του κυκλώνα. Κάποιων Αθηναίων, αλλά και ορισμένων καλοθελητών περίπου ντόπιων. Θεωρήθηκε ότι προάγει τις γυναικοκτονίες, μα και την κακοποίηση ζώων. Ναι, ακριβώς. «Χιούμορ για νταήδες», χαρακτηρίστηκε, την καημένη «την ελληνική επαρχία και τι γίνεται εκεί», μέχρι και με τη «λίστα Πέτσα» συνδέθηκε.
***
*Ο δημοσιογράφος Χρ. Ξανθάκης το ξεκίνησε αναρωτώμενος «πόσα χρόνια πίσω απ’ τον ήλιο είμαστε. Και αν έχουμε ανάγκη τον φεμινισμό». Παρεξήγησε προφανώς. Και δεν είναι όλα τα ανέκδοτα πετυχημένα, για όλους. Φυσικά κι είναι δεκτές οι ευαισθησίες ακόμη και οι υπερβολικές, πέρυσι βέβαια ουδείς θα ενοχλούνταν, προαναφέρθηκε για τους περίεργους καιρούς. Με τους περίεργους ανθρώπους τι γίνεται. Αυτούς που ξεσάλωσαν βρίζοντας χυδαία τον σχολιαστή και την εφημερίδα. Ανεκδιήγητοι. Τι να πεις, έτσι είναι η κοινωνία, με ποικιλία απόψεων, αλλά και συμπεριφορών. (Τόση αντίληψη για το τι είναι ανέκδοτο; είπε γνωστός Λαρισαίος. Που χαρακτηρίστηκε μέχρι και «περιστατικό»...).
Ζ.

Λιγότεροι
*ΘΑ απογοητεύτηκαν οι Λαρισαίοι ‘’ανδρουλακικοί’’ που περίμεναν ότι θα είχαν περισσότερο κόσμο από εκείνον που πήγε στον ΓΑΠ, λόγω δυναμισμού του πυρήνα τους και της δουλειάς που έκαναν. Μαζεύτηκαν βέβαια κι αυτοί πολλοί, αλλά εμφανώς λιγότεροι. Άγνωστο αν αυτό προδιαγράφει και το αποτέλεσμα. Κι ήταν κι εκείνοι οι παράγοντες που παρέστησαν και στους δύο, ορισμένοι θα πάνε σήμερα και στον Α. Λοβέρδο, τους οποίους δεν μπορεί να μετράει κανένας τους. (Ενδιαφέρον πάντως που κάποιοι πρώην βουλευτές πήγαν μόνο στον Γ. Παπανδρέου).
***
*ΣΤΑΘΕΡΑ, στην πρώτη σειρά, Α. Καραχάλιος και Κ. Κολλάτος, οι οποίοι ειπώθηκε ότι έχασαν τις δημαρχίες επειδή είχαν συνταχθεί με Ν. Ανδρουλάκη την προηγούμενη φορά. Τώρα, αν εκλεγεί, μπορεί να τις ξαναπάρουν πίσω;
Ζ.

Παρόντες
*Ο παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Καραμπάτσας, τους σέβεται τους υποψήφιους προέδρους ΚΙΝΑΛ, πήγε ως τώρα και στον έναν και στον άλλο. Κι ο γιος του, ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Καραμπάτσας δικηγόρος, επίσης παρών στην πρώτη γραμμή και μάλιστα στην ίδια θέση, στο άκρο-άκρο της ίδιας πτέρυγας, αριστερά όπως βλέπει δεξιά όπως κοιτάς. (Οπότε σήμερα στον Λοβέρδο μπορεί να έχει δυο Καραμπατσοκωστάδες;).
Ζ.

Ξεκάθαρα
*ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ με ξεκάθαρες απόψεις, αλλά μάλλον μπερδεμένοι οι νεαροί Λαρισαίοι με το άλλο φύλο. Ξεκάθαρα μπερδεμένοι ή μπερδεμένα ξεκάθαροι;
-Μωρό μου τι δώρο θες να σου κάνω τα Χριστούγεννα;
-Να πας στη μάνα σου.
***
*-ΤΙ λες Μαρία, πάμε για καφέ το απόγευμα;
-Δεν μπορώ, πρέπει να βγάλω βόλτα τον σκύλο.
-Έχεις σκύλο;
-Είδες; Πρέπει και να πάρω.
***
*- ΠΡΟΣΕΧΕ φιλαράκι, πού δίνεις τις δεύτερες ευκαιρίες... Αν σε χώρισε την πρώτη φορά επειδή σε έπιασε με άλλη, να το ξέρεις ότι θα στο ξανακάνει, δεν αλλάζει ο άνθρωπος.
Ζ.

Εσωστρέφεια
*ΚΕΡΔΙΣΕ το στοίχημα, ότι θα αναβάλλονταν η εκδήλωση με τους 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, αλλά ήταν σαν να κλέβει από εκκλησία ο Β. Ζωγράφος. Διότι μάλλον ήξερε ότι θα επισκεπτόταν τη Λάρισα την επομένη ημέρα ο Αλ. Τσίπρας.
Μια άλλη εκδοχή αναφέρει ότι η επίσκεψη του προέδρου επισπεύσθηκε και φιξαρίστηκε λόγω της εκδήλωσης των 7, είχε ενημερωθεί λένε από τη Νομαρχιακή για την κίνηση των λεγόμενων προεδρικών.
***
*ΟΙ ομιλητές στο ΔΩΛ είχε ανακοινωθεί ότι θα ήταν οι Κώστας Ζαχαριάδης, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Στέφανος Τζουμάκας και Γιώργος Τσίπρας.
Φαίνεται πως ενόψει συνεδρίου, αγχωμένοι να επικρατήσουν, οι Αθηναίοι παράγοντες πιάνονται απ’ όπου μπορούν στην επαρχία. Άγνωστο αν έχουν και την έγκριση Τσίπρα για τις κινήσεις του, που υποτίθεται ότι γίνονται για χάρη του.
- Γιατί; Οι υπόλοιποι δεν είμαστε με τον Τσίπρα εμείς;
Αντιδρούν οι άλλοι Λαρισαίοι συριζαίοι.
- Τον χρησιμοποιούν για πάρτη τους, είναι κακοί πρεσβευτές του Τσίπρα, συρρικνώνουν τη δημοφιλία του. (Εσωστρεφείας το ανάγνωσμα).
***
*ΩΣ οργανωτική επιτροπή, αυτοοργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ, για την αναβληθείσα εκδήλωση, είχαν εμφανιστεί ο αγρότης Λάζαρος Αποστόλου, του Σωματείου Λαϊκών Αγορών, ο Γιώργος Μυτούλας του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, ο Γιώργος Ρουπακιάς επιχειρηματίας, ο δικηγόρος Χρήστος Τοπαλίδης, πρόεδρος των Ποντίων κι η δικηγόρος Χριστίνα Χλαπανίδα, του Συνεταιρισμού «Φαρσάλων Γη».
(Για την αίθουσα του Ωδείου όμως, λένε ότι μερίμνησαν ο Χρ. Αθανασιάδης κι ο Α. Αγραφιώτης. Τζάμπα κόπος).
Ζ.

Υποθηκοφυλακείο Ελασσόνας
*ΤΗΝ αντίδρασή τους στη μεταφορά του Υποθηκοφυλακείου Ελασσόνας στον Τύρναβο, εκφράζουν στη στήλη κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών της ορεινής επαρχίας, καθώς όπως υποστηρίζουν «για να πάρουν ένα χαρτί θα χρειάζεται πλέον να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα.
Η επαρχία αποδομείται με την αποψίλωση υπηρεσιών και κανείς τοπικός παράγοντας δεν συγκινείται και δεν αντιδρά» δηλώνουν και αναρωτιούνται: Έτσι τελικά θα κρατηθούν ζωντανά τα χωριά;
Γ.Ρ.

Ποιος ήταν;
* ΠΕΡΝΑΕΙ κάποιος έξω από ένα τρελοκομείο, κρατώντας ένα τσουβάλι στον ώμο του.
- Τι κουβαλάς εκεί; Τον ρωτάει ένας τρόφιμος μέσα από τα κάγκελα.
- Κοπριά, για να τη βάλω στις φράουλές μου, αποκρίνεται ο περαστικός.
- Κοίτα να δεις αδικία, λέει αγανακτισμένος ο άλλος.
- Εγώ τις τρώω με ζάχαρη κι όμως εμένα θεωρούν τρελό...
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass