ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2022 18:00
* ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ, Γαμβρούλας μα και οι άλλοι νεότεροι στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον σέβονται τον Αντ. Πράπα, ανεξαρτήτως παράταξης. Όταν αυτοί πήγαιναν εκείνος ερχόταν... Ζ. * ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ, Γαμβρούλας μα και οι άλλοι νεότεροι στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον σέβονται τον Αντ. Πράπα, ανεξαρτήτως παράταξης. Όταν αυτοί πήγαιναν εκείνος ερχόταν... Ζ.

Πάλι νερά
* - ΕΡΧΟΝΤΑΙ βροχές λέει. Άντε να ξεκουραστεί το πεζικό ν’ αναλάβει το ναυτικό, αμείλικτος ο Λαρισαίος.


***
* ΕΙΧΕ φτάσει από νωρίς το έκτακτο της ΕΜΥ. «Βροχές και καταιγίδες από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στην Εύβοια, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στα βόρεια από το βράδυ θα εξασθενήσουν». Όσο για τις χιονοπτώσεις, «το Σάββατο θα επεκταθούν στα ορεινά - ημιορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Κεντρικής και Ανατολικής Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στα βόρεια και από αργά το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν». (Στα ορεινά – ημιορεινά, εντάξει; Μην κάνουν όρεξη κι οι καμπίσιοι).
***
* ΕΝ τω μεταξύ έφτασαν κι άλλες προγνώσεις, κάποια στοιχεία άλλαξαν. Οπότε για το τρέχον Σ/Κ και συννεφιά θα έχει και λιακάδα, μα και αέρηδες, αλλά και βροχές και χιόνια ίσως, όχι στη Λάρισα φυσικά...
- Ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει. (Προέβλεψε εν τέλει ο σχετικά παλιός).
Ζ.

Προετοιμασμένοι
* ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΑ τα αντανακλαστικά των Λαρισαίων, οι οποίοι άρχισαν αμέσως.
- Κανονίστε τώρα που έχουμε πρόβλεψη για βροχές, να βγείτε στους δρόμους και να μην έχετε στο αμάξι βατραχοπέδιλα, μάσκα, αναπνευστήρα, στολή κατάδυσης, σωστική λέμβο, καπνογόνα, βεγγαλικά και εξωλέμβια μηχανή, να τους εκνευρίσετε πάλι στην Κυβέρνηση...
***
* - ΚΑΝΑΜΕ συνέλευση στην πολυκατοικία και αποφασίσαμε να πάρουμε μια γεννήτρια, ένα αλυσοπρίονο και μια βάρκα...
- Καλά, ένα αλυσοπρίονο... Καλά, μία γεννήτρια... Αλλά μία βάρκα; Πόσα άτομα είστε στην πολυκατοικία, ρε φίλε.
Ζ.

Σασμός
* «ΣΤΟΝ Πρωθυπουργό πρέπει να αρέσει πολύ το σίριαλ Σασμός» επισημαίνει με τηλέφωνό του στην «Ε» ο συμπολίτης Δ.Τ. και εξηγείται: «Στην κρητική διάλεκτο «Σασμός» σημαίνει διαμεσολάβηση. Τι δουλειά έχει να επεμβαίνει ο Πρωθυπουργός σε διαφορές μεταξύ ιδιωτών και να μεσολαβεί για την αποζημίωση που θα δώσει η εταιρεία Αττική Οδός στους ανθρώπους που αποκλείστηκαν;». Και συνεχίζει λέγοντας «θα μπορούσε να πει στους κυρίους της εταιρείας, λυπάμαι, δεν αντεπεξήλθατε όπως έπρεπε κι όπως οι ρήτρες επιβάλλουν, μαζέψτε τα και φύγετε...».
Θ.Α.

Συγκρίνοντας
* ΣΥΝΟΛΙΚΑ 98 θάνατοι καταγράφηκαν στην Αυστραλία έως αργά το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα), ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της πανδημίας των 87 νεκρών πριν από δύο ημέρες. Ανακοινώθηκαν μόλις πάνω από 40.000 νέες μολύνσεις, ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός εδώ και σχεδόν έναν μήνα. (Ούτε κι εκεί είναι καλά τα πράγματα. Μεγάλη έξαρση).
***
* ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ όμως; Εύγλωττη η συνέχεια της είδησης: Αυτό ανεβάζει στους 3.500 το σύνολο των θανάτων λόγω της Covid-19 στη χώρα των 25 εκατ. κατοίκων από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Πάνω από το 93% του ενήλικου πληθυσμού έχει λάβει δύο δόσεις του εμβολίου και περίπου τα δύο τρίτα εκείνων που πληρούν τα σχετικά κριτήρια έκαναν την ενισχυτική δόση. (Φτάνει όμως μόνο αυτό για να εξηγήσει τη διαφορά με την Ελλάδα; Με 140 θανάτους στο εκατομμύριο οι Αυστραλοί, πάνω από 2.000 ο αντίστοιχος αριθμός εν Ελλάδι. Να ξέρει άραγε κάτι ο Τζόκοβιτς;).
Ζ.

Φαρσαλινός
Α/ΑΤΑ
* ΟΙ κρίσεις του ΚΥΣΕΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις έφεραν χαμόγελα στα Φάρσαλα για την τοποθέτηση του αντιπτεράρχου Γεωργίου Φασούλα, ως Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας. Μπορεί ο νέος ΑΤΑ να έχει γεννηθεί στον Βόλο, η καταγωγή του όμως είναι από τα Φάρσαλα προερχόμενη από τους Καλαρρύτες. Το σχολίαζαν χθες οι Φαρσαλινοί με καμάρι, για τη μεγάλη διάκριση του συντοπίτη τους. Ο πατέρας του νέου Αρχηγού, ο Αποστόλης Φασούλας, που ζει στα Φάρσαλα, συνταξιούχος πλέον, άνηκε και αυτός στην οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας, έχοντας μάλιστα λαμπρή πορεία και στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της τότε εποχής, με τη φανέλα του Αχιλλέα Φαρσάλων.
Γ.Γ.

Κατόπιν εορτής
* ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ και χιονιάς μαζί στις περιπαικτικές συζητήσεις των Λαρισαίων.
- Χίλιοι νεκροί μέσα σε δέκα μόλις μέρες... Άκουσε μάλλον η πανδημία πως τελειώνει οριστικά σε τριάντα μέρες και τα δίνει όλα.
***
* - ΚΑΙ τι νομίζετε ότι ζούμε... Ένα Survivor διαρκείας, με κάποιες διακοπές για διαφημίσεις.
***
* - ΣΤΑ χιόνια και στα μακαρόνια το αλάτι το ρίχνουν από πριν, μετά δεν είναι το ίδιο.
***
* Ο Μπακογιάννης αγόρασε λέει 19 χιλ. ευρώ αλάτι μετά τον χιονιά. Μάλλον θα παστώσει μπακαλιάρους για την 25η Μαρτίου.
Ζ.

Προσωπικά
* ΝΑΙ βέβαια, φυσικά και επρόκειτο για άνοιγμα της Δημοτικής Αρχής, η επιλογή και τοποθέτηση γνωστών Λαρισαίων στις διοικήσεις οργανισμών του Δήμου, με υπερκομματικά κριτήρια. Επειδή κάποιοι μπερδεύτηκαν, θεωρώντας ότι ορισμένοι από τους επιλεγέντες προτάθηκαν από την αντιπολίτευση.
***
* ΛΟΓΙΚΟ άλλωστε όταν ακούει κάποιος, επί παραδείγματι, Νικολέττα Μπασδέκη, Φανή Καράτζου ή Χρύσα Βουλγαράκη και Αποστόλης Δήμου κ.α. Επρόκειτο όμως για πρωτοβουλία του Δημάρχου, ο οποίος επικοινώνησε προσωπικά με τους συγκεκριμένους, συζητώντας μαζί τους για το αν θέλουν να προσφέρουν και εξασφαλίζοντας τη συναίνεσή τους. Οι περισσότεροι το θεώρησαν κιόλας πολύ τιμητικό. (Σοφία ήθελε; Υπάρχει κόσμος στη Λάρισα με ικανότητες και διάθεση. Ναι, ήθελε μια κάποια σοφία για την υπέρβαση των καθιερωμένων παραταξιακών επιλογών).
Ζ.

Θεματάκια
* ΑΠΟΡΙΕΣ Λαρισαίων, ζευγάρια με θεματάκια. Τον γράφω εγώ, με γράφει αυτός. Έχουμε αλληλογραφία.
***
* - ΑΛΗΘΕΙΑ, επαναληπτική δόση σεξ πότε θα κάνουμε; Έστω αναμνηστική...
***
* - ΣΟΥ άρεσε μωρό μου;
- Εντάξει βρε Γιάννη, τα πιάτα έπλυνες...
Ζ.

Στο ιγκλού
* ΚΙ αφού βρέθηκε το Βατράχι στα χιόνια, καταγράφει: Ικανοποιημένος από τη νέα του ζωή στην άκρη της Αττικής Οδού δήλωσε σήμερα ένας Αθηναίος οδηγός που εξακολουθεί να βρίσκεται αποκλεισμένος.
Αν και οι συνθήκες είναι δύσκολες, είναι αποφασισμένος να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή μεταξύ Κάντζας και Παλλήνης.
«Κοιτάξτε, δεν είχα σκοπό να μετακομίσω, αλλά έτσι είναι η ζωή, απρόβλεπτη. Εντάξει, δεν είναι άσχημα. Έχω το ιγκλού μου, μας πετάνε φαγητά από τους παράδρομους, κάποιοι ξέρουν και κυνήγι.
Μού λείπει βέβαια η οικογένειά μου, αλλά τι να κάνεις. Ελπίζω να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους χωρίς εμένα».
Ζ.

ΣΒΑΚ τότε
* EIXE τα θέματά της ανέκαθεν η Λάρισα, να και ζήτημα τύπου ΣΒΑΚ το 1947, Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα πριν 75 χρόνια, σε δημοσίευμα της εφημερίδας που προσφέρει ο αρχειοφύλαξ Ε.Ρ.
Η μεγάλη κυκλοφορία τροχοφόρων εις τους δρόμους ηνάγκασε τους πεζούς να κάμουν χρήσιν των πεζοδρομίων.
Πρέπει λοιπόν τα πεζοδρόμια να είναι ελεύθερα διά την κυκλοφορίαν των πεζών. Σχετική αστυνομική διάταξις προνοεί προς τούτο. Ας ληφθή λοιπόν πρόνοια όπως τα πεζοδρόμια των πολυσυχνάστων δρόμων αποσυμφορηθούν από τα εμπόδια.
Ζ.

Ολικής αλέσεως
* Ε, δεν τραβούν και μεγάλα ζόρια οι νεαροί Λαρισαίοι, όρεξη να υπάρχει.
- Το μόνο άγχος πριν τον οδοντίατρο είναι να μου πει σε πόση ώρα θα μπορέσω να φάω.
***
* - ΕΝΑ κουλούρι ολικής αλέσεως θα ήθελα.
- Δυστυχώς μας τελείωσαν.
- Πάρα πολύ ωραία. Πιάσε μια ζαμπονοτυρόπιτα.
***
* - ΩΡΑΙΟ το τζάκι, γλιτώνεις και κάτι απ’ το πετρέλαιο, δίνεις όμως τα διπλά σε λουκάνικα και κρασιά.
Ζ.

Συνετός
* ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ η παρουσία και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου. Όπου πρότεινε και ανέδειξε ξανά τον δημοτικό σύμβουλο Θαν. Δρυστέλλα, αλλά κι έναν εξωκοινοβουλευτικό, που δεν ήταν καν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, τον παλιό μηχανικό Παληό Μιχάλη. (Ενδιαφέρουσες οι εναλλαγές του «ι» και του «η» στο ονοματεπώνυμο και την επαγγελματική του ειδικότητα).
***
* ΑΝΘΡΩΠΟ με προσφορά επί δεκαετίες στο ΤΕΕ, για χρόνια ήταν πρόεδρος της ΔΚΜ, με πολυετή συμμετοχή στον Μουσικό Σύλλογο Τυρνάβου και πρωτομάχος στον Σύλλογο Βλατσιωτών. Κυρίως όμως άνθρωπος συνετός, με καλή πρόθεση, που η παρουσία του θα βοηθήσει στη συνεννόηση στο ΔΩΛ μετά την πρόσφατη αναταραχή.
Ζ.

Ποιος ταχυδρόμος
* ΜΠΟΡΕΙ να το βάλουν και στο Στοίχημα. «Πόσοι ταχυδρόμοι κινούνται σήμερα στη Λάρισα;». Πού να το βρεις... Ποιος να το πίστευε παλιότερα, κι όχι πολύ παλιά. Ότι στα ΕΛΤΑ απέμειναν μόνο 10 ταχυδρόμοι να εξυπηρετούν κοτζάμ Λάρισα. Πάλι καλά που είναι ακόμη διψήφιος αριθμός, θα μπορούσε να πει κάποιος. Εμ δεν είναι...
Με άδειες, ασθένειες, καραντίνες, φτάνουν 1 να καλύπτει 30.000 κόσμο. Γίνεται δουλειά έτσι; Και παραπονιέται μετά ο άλλος ότι καθυστερεί η αλληλογραφία. Μια μικρή κούριερ περισσότερο προσωπικό έχει.
***
* ΜΠΟΡΕΙ να μην ανταγωνίζονται πλέον τις ιδιωτικές εταιρείες, ωστόσο τα ΕΛΤΑ δεν έπαψαν να διαθέτουν υψηλόμισθους προεδροδιευθυντές, σε περίβλεπτες κομματικά θέσεις. Και με όσο πιο λίγους υπαλλήλους, τόσο πιο εύκολα θα πωληθούν, σχεδόν τζάμπα. (Κι αν είχαν μουσική υπόκρουση στην αίθουσα του Ταχυδρομείου, θα έπαιζε πια μονάχα το πονεμένο του Μάνου Χατζηδάκη:  
Ο ταχυδρόμος πέθανε
κι ήταν παιδί στα δεκαεφτά
που τώρα έχει πετάξει).
Ζ.

Τι ώρα;
* ΕΝΑΣ οδηγός νταλίκας σταματάει σε ένα πάρκινγκ της Εθνικής οδού για να κοιμηθεί μέσα στο φορτηγό. Ξαφνικά κάποιος του χτυπάει το τζάμι.
- Συγγνώμη, μήπως έχετε ώρα;
- Είναι τρεις και είκοσι.
Ύστερα από λίγη ώρα ένας άλλος περαστικός του χτυπάει πάλι το τζάμι.
- Συγγνώμη, μήπως έχετε ώρα;
- Είναι τέσσερις παρά δέκα.
***
* Ο οδηγός για να μπορέσει να κοιμηθεί γράφει σε ένα μεγάλο χαρτί «Δεν Έχω Ώρα» και το κολλάει πάνω στο παράθυρο.
Ύστερα από κάμποση ώρα, κάποιος του ξαναχτυπάει το τζάμι.
- Φίλε; Είναι πέντε παρά δέκα...
Ζ.

 

PERIFEREIAKO CIU

 

* ΤΟ κλίμα στην έναρξη της πρώτης, για τη νέα χρονιά, συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν πανηγυρικό, καθώς το Σώμα «βασίλεψε», παρουσία του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, ο οποίος και ευλόγησε τη βασιλόπιτα. Τυχερός αναδείχτηκε ο νέος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας. Ελπίζουμε να είναι τυχερός και ο τουρισμός της Θεσσαλίας τη νέα χρονιά.
*Αλλαγή στο μέσο μετάδοσης της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αντί του YouTube, μέσω του οποίου μεταδίδονταν μέχρι τώρα οι συνεδριάσεις, αυτήν τη φορά επιλέχθηκε η εφαρμογή Zoom. Αρκετοί ωστόσο ήταν αυτοί, που παρακολουθούσαν μέσω τηλεδιάσκεψης τη συνεδρίαση και ανέφεραν προβλήματα στον ήχο, αλλά και στη ροή της συνεδρίασης.
*Πρώτη εμφάνιση για την Τάνια Δοκού, ως προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία σε κάποια θέματα επί της διαδικασίας χρειάστηκε τη βοήθεια-συνδρομή του Κώστα Αγοραστού.
* Στην πρώτη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, ζητήθηκε η ψήφος του επικεφαλής της «Πράσινης Θεσσαλίας» Θανάση Ακρίβου. Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν αλλαγή επί της διαδικασίας, αφού ο κ. Ακρίβος έχει προσχωρήσει στην Περιφερειακή Αρχή. Ο Κώστας Αγοραστός όμως διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται για προσχώρηση, αλλά για σύμπραξη των δύο παρατάξεων, γι’ αυτό και ζητείται η σχετική έγκριση από τον εκπρόσωπο των Οικολόγων».
* Εν τη ρύμη του λόγου, ο Κώστας Αγοραστός κάποια στιγμή μπερδεύτηκε και αντί για Περιφερειακή Αρχή, μίλησε για ...Δημοτική Αρχή. Ευκαιρία για τον Κώστα Καραμπάτσα να τον πειράξει και να του ευχηθεί «καλή επιτυχία στις δημοτικές εκλογές». «Ευχαριστώ δεν θα πάρω, θα βάλω τον ...Νίκο!» η απάντηση του Περιφερειάρχη. «Τον Ανδρουλάκη;» ξαναρώτησε ο κ. Καραμπάτσας. Με λίγα λόγια υπήρξαν και διάλογοι που θύμιζαν ότι στο Συμβούλιο είναι ...μια ωραία ατμόσφαιρα.                                 

Γ.Ρ.

PERIFEREIAKO CIU1

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass