ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2022 18:00
* ΦΥΣΙΚΑ και δεν χάλασαν το χατίρι στον Λαρισαίο πιτσιρικά που ζήτησε να ανέβει στη δυνατή μηχανή της Αστυνομίας. Ο μικρός καμάρωνε, ρωτούσε κιόλας, με χαρά του απαντούσαν οι αστυνομικοί. Μετά έφυγε για διάβασμα, γιατί είναι ψηλά οι βάσεις στις Πανελλήνιες για τις Αστυνομικές Σχολές. Ζ. * ΦΥΣΙΚΑ και δεν χάλασαν το χατίρι στον Λαρισαίο πιτσιρικά που ζήτησε να ανέβει στη δυνατή μηχανή της Αστυνομίας. Ο μικρός καμάρωνε, ρωτούσε κιόλας, με χαρά του απαντούσαν οι αστυνομικοί. Μετά έφυγε για διάβασμα, γιατί είναι ψηλά οι βάσεις στις Πανελλήνιες για τις Αστυνομικές Σχολές. Ζ.

Να μη φυσάει
* KI ήρθε ο καιρός, καταμεσής στο καλοκαίρι, που δεν ενδιαφέρει τόσο η επίδοση

των θερμοκρασιών, αλλά το πόσο θα πάνε οι αέρηδες.
Με τον φόβο των μεγάλων πυρκαγιών ποιος νοιάζεται για 2-3 βαθμούς Κελσίου παραπάνω, τα μποφόρ είναι που ενδιαφέρουν.
Οπότε σπονδές στον Αίολο να συμμαζέψει τους ανέμους στον ασκό του.
(Εκτός αν πάει δέκα βαθμούς πάνω κι αυταναφλεγεί η Πλάση).
Ζ.

Μέχρι στιγμής
* «ΜΙΑ χαρά είμαστε», καθησύχασε λέει κάποια στιγμή ο Πρωθυπουργός για τις πυρκαγιές.
Κι ο Λαρισαίος σχολίασε: Θυμίζει τον τύπο που μόλις έχει πηδήξει από την ταράτσα ενός κτιρίου.
- Πώς πάει;
- Όλα καλά μέχρι στιγμής, σαν να πετάω.
Ζ.

Κέρδισε δεύτερος
* «ΕΒΔΟΜΗ μεγαλύτερη πόλη ο Βόλος», πανηγυρίζουν οι γείτονες, προσαρμόζοντας τις απαιτήσεις τους μετά τη μικρή πληθυσμιακή κάμψη που κατέγραψε η Στατιστική στην πόλη τους.
Με 138 χιλιάδες, οι αντίστοιχες 164 της Λάρισας περνούν διακριτικά στο περιθώριο, ως μη υπάρχουσα η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, η οποία κέρδισε και μία θέση πλασαριζόμενη στην πρώτη πεντάδα. «Είναι στη δεκάδα των μεγάλων Δήμων ο Βόλος», αυτό είναι το σημαντικότερο.
Ζ.

Με το τζι πι ες
* ΤΟΣΑ χρόνια παρακολουθούσε τους γονείς του και άλλους που οδηγούσαν το αυτοκίνητο, θεωρούσε πλέον ότι ήταν έτοιμος ο 7χρονος Λαρισαίος.
Κι όταν μια μέρα προχθές, ο παππούς δεν ήθελε να τους πάει θάλασσα δηλώνοντας κουρασμένος, ο πιτσιρικάς προσφέρθηκε.
- Εντάξει θα οδηγήσω εγώ.
- Είσαι σίγουρος;
- Ναι, μπορώ. Ένα πρόβλημα έχω μόνο... Δεν ξέρω καλά τον δρόμο.
- Είδες;
- Ναι, αλλά αν μου βάλεις το GPS, παππού...
(Τελικά όλα τα ήξερε. Μόνο ότι δεν έφταναν τα πόδια του στα πεντάλ).
Ζ.


Και τα τρία
* ΟΔΗΓΙΚΑ ζητήματα απασχολούσαν τη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Γιατί είσαι έτσι;
- Να, πέρασα τα σήματα.
- Και δεν χαίρεσαι;
- Ήταν και τα τρία STOP.
* * *
* - ΥΠΑΡΧΕΙ άλλη χώρα στον κόσμο όπου ο οδηγός μπορεί να κορνάρει σε πεζό για να παρκάρει στο πεζοδρόμιο;
* * *
* - ΒΡΕ συ, δεν σταματάς τ’ αμάξι; Φοβάμαι όπως οδηγείς.
- Νομίζεις ότι άμα ήξερα πώς σταματάει, δεν θα είχα κατέβει κι εγώ;
Ζ.

Αγορά εργασίας
* Η ΑΓΟΡΑ εργασίας έχει ανάγκη από νέες ειδικότητες, πέραν αυτών που υπάρχουν στα Προγράμματα Σπουδών των Ιδρυμάτων της χώρας και το Υπουργείο Παιδείας βρήκε τη λύση να τις εντάξει στα Δημόσια ΙΕΚ, όπου μπορούν να τις επιλέξουν οι υποψήφιοι στο «Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο» για την εισαγωγή τους στα αντίστοιχα Υμήματα.
Οι περισσότερες διαθέσιμες ειδικότητες, που εντάσσονται στο «Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο», εκτιμάται ότι προέκυψαν από προτάσεις φορέων και των κοινωνικών εταίρων, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, και μπορούν να εξασφαλίσουν εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό με μεγάλες δυνατότητες απορρόφησης από την αγορά εργασίας.
Μέσα σε αυτές, εντύπωση προκαλεί η «αναβίωση» ειδικοτήτων που είχαν ζήτηση πριν δεκαετίες, όταν ήταν σε πλήρη ανάπτυξη στην Ελλάδα ο κλάδος του επίπλου, της παραγωγής μεταξιού κ.ά.
Και για του λόγου το αληθές, στο Μηχανογραφικό υπάρχουν, μεταξύ άλλων, οι εξής ειδικότητες: «Τεχνικός παραγωγής και συντήρησης επίπλου και ξυλοκατασκευών. Σηροτροφίας, παραγωγής μεταξιού. Τεχνικός κρέατος και κρεατοσκευασμάτων. Τεχνικός θερμοκηπιακών καλλιεργειών και υδροπονίας».
Λ.Κ.

Τάκα-τάκα
* ΦΥΣΙΚΑ και κάποιος υπουργός μπορεί να «αλλάξει σακάκι» και να μετάσχει σε κομματική εκδήλωση μετά από θεσμική σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Σύνηθες γεγονός.
Έτσι κι ο Μάκης Βορίδης μετείχε σε σύσκεψη κομματικών στελεχών της ΝΔ στο «Imperial», την οποία συγκάλεσε η Νομαρχιακή, ως συνεδρίαση υπό τη διευρυμένη της σύνθεση την ονόμασαν κι όλα καλά. Με το τέλος της όμως, ξαναφόρεσε το «υπουργικό σακάκι» και υπέγραψε εκεί επί τόπου το μνημόνιο συνεργασίας του Υπουργείου με την Περιφέρεια. Δεν ήταν και τόσο κομψό. «Δεν έχω χρόνο», εξήγησε στον Κ. Αγοραστό, ο οποίος τη δουλειά του ήθελε να κάνει, την υπογραφή ήθελε.
* * *
* ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ ο Υπουργός, λοιπόν, άρχισε να υπογράφει με ταχύτητα το έγγραφο της σύμβασης, μπρος πίσω σε όλες τις σελίδες έβαζε τη μονογραφή του, μέχρι που τον σταμάτησε γελώντας ο Μ. Χαρακόπουλος. «Υπουργέ; Δεν είναι δικόγραφο. Έχει στο τέλος το όνομά σου, εκεί μόνο χρειάζεται η υπογραφή σου...».
Ζ.

Επικρατέστερη
* ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ, λοιπόν, τώρα οι επιλεγέντες διευθυντές Εκπαίδευσης, θα τοποθετηθεί από το Υπουργείο εκ νέου αναπληρωτής περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Στο γαλάζιο στρατόπεδο θεωρούν ως επικρατέστερη τη Βάσω Ζιάκα. Όχι επειδή η Παιδεία στη Λάρισα διάγει γενικότερα την περίοδο των γυμναστών, στη διοίκηση και στον συνδικαλισμό. Αλλά επειδή η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας υποστηρίζεται από κομματικά στελέχη, αλλά και από υποψήφιο βουλευτή με διάθεση για «καπετανιλίκι» και διασυνδέσεις στα κεντρικά, λένε, κυρίως όμως διότι θεωρείται της ομάδας Κεραμέως. Κάπως έτσι είχε φάει στη στροφή και τη Λένα Ξυνοπούλου πέρυσι, όταν είχαν οριστεί οι προσωρινοί διευθυντές. Τώρα πάντως, για την υπόθεση του αναπληρωτή περιφερειακού, φυσικά και η Κατερίνα Καραγιώργου δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Ωστόσο...
Ζ.

Τακτοποιημένα
* ΤΑ συνταίριαξε ο Λαρισαίος Γ.Δ.: Πυροσβέστες με το σταγονόμετρο, αστυνομικοί με το ποτιστήρι και δημοσιογράφοι με το λιβανιστήρι. Το αντιπυρικό σχέδιο της Κυβέρνησης ξεδιπλώνεται...
Ζ.

Ορεξάτοι
* ΕΙΧΑΝ έμπνευση οι ορεξάτοι νεαροί Λαρισαίοι.
- Δεν μου λες; Τι είναι η τροφική αλυσίδα;
- Αυτή που σε δένουν για να μην τρως.
* * *
* - ΕΧΩ βγει με τρία ζευγάρια. Αυτοί φιλιούνται κι εγώ τους τρώω το φαΐ.
* * *
* - ΑΝΕΒΗΚΑ να ζυγιστώ και διαπίστωσα ότι έχω πολλές πέτρες στα νεφρά. Δεν εξηγείται αλλιώς.
* * *
* - ΣΗΜΑΣΙΑ δεν έχει πού θα πάμε, αλλά τι θα φάμε όταν φτάσουμε στον προορισμό μας.
Ζ.

Κι ο Π’’κωνσταντίνου
* ΤΙ τους ανησύχησε περισσότερο; Η Επίδαυρος ή η συναυλία του Θανάση στο Κατράκειο, στα Νταμάρια της Νίκαιας, με την προσωπική θαρραλέα τοποθέτηση του Λαρισαίου μουσικού από σκηνής. Το ίδιο πανό «ΒΙΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ», με κεφαλαία, σηκώθηκε και στις δύο εκδηλώσεις. Μετά κι απ’ αυτό, ακολούθησε η έντιμη διευκρινιστική πρωτοσέλιδη τοποθέτηση της «Καθημερινής», για το άρθρο «Λιγνάδης λυόμενος;» που είχε προηγηθεί, άρθρο έντονης συμπάθειας και συμπαράστασης στον καταδικασθέντα και ταυτόχρονα απελευθερωθέντα. Αλλά και η μερική κυβερνητική αναδίπλωση στην υπόθεση αναστολής της επιβληθείσας ποινής.
Ζ.

Ληξιπρόθεσμοι
* ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ της ΔΕΗ και της εταιρείας «Ζενίθ» έφτασαν στο σπίτι του καταναλωτή χθες (20-7), ενώ στους φακέλους τους αναγραφόταν ότι παραδόθηκαν στα ΕΛΤΑ στις 26 Ιουνίου! Τους έλαβε ληξιπρόθεσμους.
Τώρα, φταίει αυτός αν πάει και δώσει τους λογαριασμούς να τους πληρώσουν τα ΕΛΤΑ, ως αποζημίωση για την καθυστέρηση;
Λ.Κ.

Ελιωσε;
* ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ με την πιο καυτή μέρα στην ιστορία της η Μεγάλη Βρετανία, όχι επειδή αποχαιρέτησε ο Μπόρις Τζόνσον την πρωθυπουργία, αλλά επειδή ο υδράργυρος εκτινάχθηκε πάνω από τους 40 βαθμούς, πιο συγκεκριμένα έφτασε λέει στους 40,2 στο Χίθροου.
Νωρίτερα, στο Σάρεϊ το θερμόμετρο έδειξε 39,1 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να ξεπεραστούν οι προηγούμενες θερμοκρασίες ρεκόρ όλων των εποχών.
Επιπλέον, ο πρωτόγνωρος για τα δεδομένα της Γηραιάς Αλβιόνας καύσωνας, προκάλεσε προβλήματα στις συγκοινωνίες.
Αναφέρθηκε πως η άσφαλτος του αυτοκινητοδρόμου A14 φάνηκε να έχει λιώσει, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο Λούτον.
Ο καύσωνας δεν άφησε ανεπηρέαστα και τα δρομολόγια των τρένων.
(Με 40 βαθμούς; Κι όμως εμπλοκές, όπως συμβαίνει αντιστοίχως στην Ελλάδα με χιόνι και παγετό. Ασυνήθιστοι κι αυτοί, στις ζέστες όμως).
Ζ.

Ελλειμμα
* ΕΙΧΑΝ τα θέματά τους, έκαναν και τις αναλύσεις τους οι μεσήλικες Λαρισαίοι.
- Από κάπου πρέπει να χάνω ψυχική ηρεμία, δεν εξηγείται αλλιώς...
* * *
* - ΠΙΣΤΕΥΩ ότι έχω φτάσει στην κατάλληλη ηλικία, ώστε να διαχειριστώ ψυχολογικά χωρίς πρόβλημα αναπάντεχα κέρδη από το Τζόκερ.
* * *
- ΤΙ έπαθε το κεφάλι σου;
- Λοιπόν, τη βλέπεις αυτήν την κολόνα;
- Ναι.
- Ε, εγώ δεν την είδα.
Ζ.

Χαμηλοί τόνοι
* «ΤΟΥΣ λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε για την πρόσφατη υπερψήφιση της «ψαλιδισμένης» τροπολογίας στο αμερικανικό Κογκρέσο, που στην ουσία επιτρέπει την αναβάθμιση των 80 τουρκικών μαχητικών F-16 και την αγορά 40 καινούργιων F-16 από την Τουρκία «υπό όρους» Μπαϊντένογλου» αναλύει ο Ελληνοαμερικανός Αχιλλέας Λιγγέρας.
Και εξηγεί: «Δεν πρέπει να μας διαφεύγει η ωμή αλήθεια πως τα ηγετικά στελέχη της πολεμικής βιομηχανίας της Αμερικής έχουν σχεδόν τα περισσότερα μέλη των δύο σωμάτων του Κογκρέσου στο τσεπάκι τους και δεν τους συμφέρει να χάσουν μια τέτοια χρυσή ευκαιρία δισεκατομμυρίων.
Ας είναι όμως καλά ο Φιλέλληνας Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής των Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, που κρατάει δυνατή άμυνα και μπορεί από μόνος του να παγώσει την παραπάνω αναφερθείσα αναβάθμιση και αγορά των καινούργιων F-16. Ίδωμεν τι μέλλει γενέσθαι...».
Γ.Ρ.

Μάσε ξύλα
* ΣΤΗΝ παροιμία «Ήρθε ο Άη Λιας, μάσε ξύλα στη φωλιά σ’» αναφέρθηκε ο Κ. Τζανακούλης.
Με νοικοκυρεμένες συμβουλές ο πρώην δήμαρχος. «Δυστυχώς φέτος αυτή η παροιμία μ’ αυτά που γίνονται, ειδικά στην Ευρώπη, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών ειδήσεων, αλλά μάλλον καλό θα ήταν στο μέτρο του δυνατού να «μαζέψουμε» ξύλα έγκαιρα, γιατί διαφορετικά με τόση εξάρτηση από το φυσικό αέριο βλέπω να κρυώνει πολύς κόσμος.
(Των φρονίμων τα παιδιά...).
* * *
* «ΜΑΚΑΡΙ να διαψευστώ και ν’ αλλάξουν όλα», προσθέτει ο Κ. Τζανακούλης, «όμως μια προμήθεια καυσόξυλων δεν θα πάει χαμένη».
Για να καταλήξει: «Ας ευχηθώ όμως καλό καλοκαίρι για 4,5 μήνες ακόμα, απολαύστε το». (Διότι στην Ελλάδα είμαστε, στον ευλογημένο τόπο).
Ζ.

Προσαρμογή;
* ΟΣΟ μικραίνει η κοινότητα τόσο πιο εύκολα εντοπίζεται τυχόν παρέμβαση. Είχε ειπωθεί και διαδοθεί ευρέως πέρυσι ότι η διαδικασία της Απογραφής δεν πήγαινε και τόσο καλά.
Ήταν ζήτημα οργάνωσης και καθυστερήσεων, συνέπεσε και με το λοκντάουν και με σκασμένο και ανήσυχο κόσμο, που δεν έδειχνε πρόθυμος ν’ ανοίξει τα σπίτια του και να συνεργαστεί, είχε ακουστεί εντόνως ότι η Απογραφή του 2021 είχε πρόβλημα.
* * *
* ΤΩΡΑ δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα κι αν μη τι άλλο η μείωση του πληθυσμού κινήθηκε σε απολύτως ανεκτά επίπεδα, με δεδομένη την υπογεννητικότητα, μα και τη συνεχιζόμενη αστυφιλία. Ωστόσο, όπως αρχικά αναφέρθηκε, σε μικρές κοινωνίες εύκολα εντοπίζεται τυχόν λαθροχειρία.
Οι ίδιοι οι απογραφείς σε μικρά ή και μεγαλύτερα χωριά εκτιμούν ότι οι αριθμοί προσαρμόστηκαν προς τα πάνω, σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν μπορεί να αποδειχθεί παρέμβαση, η αίσθησή τους όμως είναι αυτή. Άλλωστε μεγαλύτεροι αριθμοί βολεύουν τους πάντες, ακόμη και όσους δεν απογράφηκαν.
Ζ.

Γήπεδα
* ΚΛΕΙΝΟΥΝ τα φώτα των γηπέδων μπάσκετ και τένις στη Νεάπολη και αντίστοιχα σε αυτά της συνοικίας Ανθούπολης από τις 10 το βράδυ.
Πολίτες διαμαρτύρονται και ζητούν να παραταθεί ο χρόνος φωτισμού τους λόγω καλοκαιριού...
Λ.Κ.

Προτιμήσεις
* - ΚΑΙ δεν μου λες βρε παππού, πότε το έκοψες το σεξ;
Είχε μια περιέργεια ο νεαρός Λαρισαίος κι είπε να ρωτήσει.
- Μμμ, να σου πω παιδάκι μου... Είμαι τώρα 93, πριν δέκα χρόνια περίπου.
- Γιατί;
- Κοίτα, εμένα μ’ αρέσουν οι μεγαλύτερες. Και δεν βρίσκω πια.
Ζ.

 

MITSOTAK

* ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν τους λέει ανέκδοτα για ξανθιές, για άλλο χαμογελάει. Έξι αποχρώσεις της γαλάζιας ξανθιάς περικυκλώνουν τον Πρωθυπουργό. Ένα ευχάριστο στιγμιότυπο στη Βουλή.
Ζ.

 

MERSENTES

* Ο Χ.Γκ. της είπε ότι θα περάσει να την πάρει με το δίθυρο μερσεντές. Κι εκείνη πολύ χάρηκε.
Ζ.

 

OKO LADOP

* ΤΟ έχει πάρει πλέον στα ζεστά ο γνωστός Όκο. Στο στιγμιότυπο με το άλλο κομματικό και αυτοδιοικητικό αλάνι, τον Γ. Λαδόπουλο, από τον οποίο έχει να μάθει πολλά.
Ζ.

 

STELLA VORID

* ΟΠΩΣ και με κάθε κυβερνητικό παράγοντα που επισκέπτεται τη Λάρισα, η Στέλλα Μπίζιου βρέθηκε κυριολεκτικά στο πλευρό του Μ. Βορίδη.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass