ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2022 18:00
* ΔΕΝ δείχνει να συμφωνεί ο νέος πρόεδρος της Ιατρικής με τον πρώην υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη. Παρότι συναγωνιστής ο Θεόφιλος Καραχάλιος, μέχρι και υποψήφιος βουλευτής ήταν με το κόμμα, εντούτοις διατηρεί τη δικιά του προσέγγιση στα πράγματα.  Ζ. * ΔΕΝ δείχνει να συμφωνεί ο νέος πρόεδρος της Ιατρικής με τον πρώην υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη. Παρότι συναγωνιστής ο Θεόφιλος Καραχάλιος, μέχρι και υποψήφιος βουλευτής ήταν με το κόμμα, εντούτοις διατηρεί τη δικιά του προσέγγιση στα πράγματα. Ζ.

Ορίτζιναλ
* ΚΑΥΣΩΝΑΣ λοιπόν... Και μάλιστα διαρκείας, για όλο το επόμενο ορατό διάστημα.

Και δεν είναι μονάχα τα αλλεπάλληλα σαραντάρια και βάλε, είναι και που τα βράδια δύσκολα θα πέφτουν οι θερμοκρασίες κάτω από τους 30 βαθμούς. Επομένως καύσωνας με όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά. Και με άπνοια και με υγρασία, ορίτζιναλ. (Υπομονή κι όποιο κλιματιστικό αντέξει).
Ζ.

Τα καλαμάκια
* ΔΙΑΤΥΠΩΝΑΝ τις αντιρρήσεις τους οι εκ του μακρόθεν πυρόπληκτοι Λαρισαίοι, τηλεπαρατηρητές των καταστροφών.
- Έκαψαν όλα τα δάση και προσπαθούμε να σώσουμε το περιβάλλον με χάρτινα καλαμάκια και ξύλινα πιρουνάκια.
***
* - ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ τα πλαστικά καλαμάκια με χάρτινα για να σωθεί ο πλανήτης, τα προφυλακτικά όμως εξακολουθούν να παράγονται από το ίδιο υλικό ακόμα. Συμπέρασμα: Δεν κάνουμε πολύ σεξ, απλά πίνουμε πολλούς καφέδες.
Ζ.

Σύμπτωση;
* Ο Μακρόν έπαθε μεγάλο κάζο στις βουλευτικές εκλογές, ο Τζόνσον εξωπετάχτηκε από την Ντάουνινγκ Στριτ κι ο Ντράγκι υποχρεώθηκε σε παραίτηση στην Ιταλία. Γενικευμένη αποδιοργάνωση στην Ευρώπη. Πόση σχέση άραγε μπορεί να έχει με τη Ρωσία και την πολιτική Πούτιν;
Ζ.Ταυτοχρόνως
* ΣΤΗΝ Ελλάδα πάλι, τεράστια διπλωματική επιτυχία: Να μπαίνει στη μαύρη λίστα της Ρωσίας και ταυτόχρονα να ψυχραίνονται οι σχέσεις της με την Ουκρανία. Καλά πήγε κι αυτό...      

Ζ.
Λίγο πάνω
* ΜΕ 3,5% πληθυσμιακή μείωση πανελληνίως, με πάνω από 6% στη Θεσσαλία και συρρίκνωση άνω του 5% στον νομό, το να εμφανίσει η πόλη της Λάρισας αύξηση πληθυσμού, έστω κατά τι μεγαλύτερη του 1%, δεν μπορούσε παρά να θεωρηθεί επιτυχία. Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο δήμαρχος, παρότι πιστεύει ότι ο Δήμος στην πραγματικότητα ξεπερνά σε μόνιμους κατοίκους τις 200.000.
***
* ΠΟΛΥ μεγαλύτερος ο πληθυσμός της πόλης και των προαστείων της από το αποτέλεσμα της απογραφής, καθότι είναι συνήθεια παλιά πολλοί να σπεύδουν να απογραφούν στα χωριά τους για συναισθηματικούς λόγους, λιγότεροι πλέον απ’ ότι στο παρελθόν αλλά αρκετοί.
Για να εξάγουν ασφαλέστερο συμπέρασμα περί του πραγματικού πληθυσμού της πόλης, οι δημοτικοί παράγοντες εφαρμόζουν τη μέθοδο Λαμπρούλη, που είχε λανσάρει ο τότε δήμαρχος πριν σαράντα χρόνια: με βάση τον αριθμό υδρομέτρων της ΔΕΥΑΛ, πολλαπλασιάζοντας επί 3, έβγαζε τον πληθυσμό της Λάρισας.
***
* ΠΑΝΤΩΣ εξακολουθεί να υφέρπει η φημολογία ότι τα στοιχεία της Απογραφής, η οποία τόσα προβλήματα είχε συναντήσει στη διεξαγωγή της, προσαρμόστηκαν αναλόγως των απαιτήσεων με βάση γενικότερες εκτιμήσεις ειδικών. Ότι έγινε δηλαδή αναγωγή των αποτελεσμάτων, περίπου όπως γίνεται στις δημοσκοπήσεις. Μόνο που αυτές κινδυνεύουν να διαψευστούν κάθε φορά στην κάλπη.
Ζ.

Απομακρύνεται
* ΦΕΥΓΕΙ από Λάρισα και τη θριαμβεύτρια φέτος τοπική ΚΑΕ ο Θόδ. Ριζούλης για χάρη του Γηραιού, πάει να εφαρμόσει την επιτυχημένη συνταγή στη Θεσσαλονίκη. Δικαίωμά του, του αρέσει το μπάσκετ λέει, επίσης μπίζνες κάνει. Τώρα, πόσα περισσότερα διαρκείας θα πουλήσει ο Ηρακλής από τη Λάρισα, ανάμεσα στις συμπληγάδες Άρη-ΠΑΟΚ, θα δείξει. Λογικά πάντως, με την εξέλιξη αυτή, η προοπτική να πάει για υποψήφιος δήμαρχος Αγιάς απομακρύνεται επίσης.
Ζ.

Exit pass
* ΜΕ αφορμή το περιλάλητο «power pass», που μάλλον ναυάγησε στα ρηχά, ο Βασ. Κόκκαλης από Βερδικούσια όπου βρέθηκε εκτίμησε πως «με τα επικοινωνιακά της τεχνάσματα το μόνο που καταφέρνει η Νέα Δημοκρατία είναι να εντείνει το κλίμα δυσαρέσκειας στην κοινωνία, γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Κι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πνευματώδη πρόβλεψη: «Να είναι σίγουρος ο κ. Μητσοτάκης πως στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν τις κάνει, ο λαός θα του επιφυλάξει ένα «exit pass» από την εξουσία».
Ζ.

Τρύπα στο νερό
* ΕΚ του αποτελέσματος αλλά και των εν γένει δυσκολιών, οι νεαροί Λαρισαίοι εμφάνιζαν μια δυσθυμία.
- Έχουμε αποτύχει με απόλυτη επιτυχία.
***
* - ΜΕ σκληρή δουλειά, προσπάθεια και κόπο κατάφερα και σήμερα μια τρύπα στο νερό.
***
* - ΒΡΗΚΑ σε ποια τράπεζα με συμφέρει να βάλω τα λεφτά μου. Τώρα πρέπει να βρω και λεφτά.
Ζ.
Πάλι οι 4
* ΞΑΝΑ μαζί η τετράς των αντιπολιτευομένων παρατάξεων, όλες οι υπόλοιπες πλην εκείνης του ΚΚΕ, σύμπραξη που προϊδεάζει και για το σχήμα των εκλογών του χρόνου, σ’ αυτές που θα διεξαχθούν με το νέο σύστημα της ενισχυμένης κι όπου δεν έχει αστεία, ο δήμαρχος θα εκλεγεί με τη μία, οι μικροί δεν θα υπάρχουν καν, με κάποιον θα πρέπει να συμμαχήσουν. Πάλι μαζί οι αρχηγοί Καραλαριώτου ή και Μαμάκος, Γούλας, Γαμβρούλας και Βαϊούλης ή Νάρης που είναι τώρα στο συμβούλιο, σε κοινή παρέμβαση με αφορμή καταγγελία πρώην εργαζόμενης για τη διαδικασία προσλήψεων στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου. Πώς είχε γίνει αναλόγως πριν λίγο καιρό με ανάλογη υπόθεση στο Δημοτικό Ωδείο. Αυτή τη φορά το θέμα δεν περπάτησε καθόλου όμως, οι εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν πειστικές.
***
* ΣΤΟ πλαίσιο του προαναφερθέντος στόχου, για τη συγκρότηση εκλογικών συμμαχιών, εκεί εντάσσεται μάλλον και ο διαγκωνισμός καλοπιάσματος των μικρών του ΠΑΣΟΚ. Να, στην πρώτη διοίκηση του νέου Οργανισμού του Λαογραφικού Μουσείου, οι παρατάξεις και του Απ. Καλογιάννη και της Ρ. Καραλαριώτου παραχώρησαν ευγενώς από μία εκ των θέσεων στο Δ. Σ. που δικαιούνταν εκείνες κι έτσι εκλέχθηκαν και ο Α. Νασιώκας και ο Αχ. Λώλος των παρατάξεων Γούλα-Γαμβρούλα αντιστοίχως. (Κι έμεινε απέξω η παράταξη του ΚΚΕ, ας έχει τόση σχέση με τη Λαογραφία, απ’ αυτή δεν έχουν να περιμένουν δροσιά).
***
* ΚΑΙ κάπου εκεί, με τη Σχολή Χορού, αρπάχτηκαν σε άγριο ταγκό ο πρόεδρος Δημ. Τάχος με τον φυσικό αρχηγό της υπερδεξιάς παράταξης. Ο Κ. Βαϊούλης είχε τοποθετηθεί σε προηγούμενο θέμα, ως πολίτης, κατά παραχώρηση του προεδρείου, εκπροσωπώντας την παράταξή του καθώς απουσίαζε ο νυν δημοτικός σύμβουλος Αλ. Νάρης. Μετά το συνήθισε και κατέβηκε ξανά από τις θέσεις του αμφιθεάτρου, να καθίσει στα έδρανα και να τοποθετηθεί πάλι σαν να ήταν δημοτικός σύμβουλος. Ο πρόεδρος δεν του έκανε τη χάρη.
Ζ.

Επισημάνσεις
* NA βρεθεί λύση με την ανοιχτή τάφρο που διέρχεται από τις συνοικίες Τούμπα και Άγιο Γεώργιο, ζήτα ο συμπολίτης Θ.Κ., καθώς η κατάσταση με τα κουνούπια είναι ανυπόφορη τις τελευταίες μέρες. Διαβάζοντας και για το κρούσμα του ιού του δυτικού Νείλου που εντοπίστηκε στην περιοχή μας, η ανησυχία του μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Όπως αναφέρει «το ανοιχτό αρδευτικό κανάλι, με τα στάσιμα νερά και την πυκνή βλάστηση αποτελεί εστία κινδύνου» και ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν, ψεκάζοντας...
***
* ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ο συμπολίτης Κ.Σ. Μα στον 5ο όροφο του Κέντρου Υγείας Λάρισας ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων; Εντάξει υπάρχουν και οι ανελκυστήρες αλλά ενίοτε χαλάνε. Και τότε ποιος ανεβαίνει μέχρι τον 5ο;
Άσε που έχει και τραυματική εμπειρία. Από τότε που έπεσε ο ανελκυστήρας στο υπόγειο ακούει ανελκυστήρα και τρέμει το φυλλοκάρδι του...
***
* ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ο Λαρισαίος Π.Σ. με τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Και πώς να μην είναι δηλαδή όταν καλεί όλα τα διαθέσιμα τηλέφωνα και δεν απαντά κανένα. Ακόμα και το τηλέφωνο του ...διευθυντή! Μια ολόκληρη εβδομάδα προσπαθεί δυστυχώς μάταια.
Και επειδή γνωρίζει άριστα από τη δημόσια διοίκηση την οποία υπηρέτησε για δεκαετίες, προγραμματίζει τις επόμενες κινήσεις του ως πολίτης, που πρέπει κάποτε να εξυπηρετηθεί...
***
* ΤΟ παράπονο από λουόμενο στα παράλια χθες το βράδυ που χρειάστηκε γιατρό και πήγε, όπως ήταν φυσικό, στο Κέντρο Υγείας στη Σωτηρίτσα και το βρήκε κλειστό στις 9.25 μ.μ.!
Μα δεν πήγα τα μεσάνυχτα, ο ήλιος μόλις είχε δύσει, έλεγε και ξανάλεγε, για να αναρωτηθεί για τις υπηρεσίες υγείας για μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή μεσούντος του καλοκαιριού...

Με ένα κατά
* ΕΙΧΕ προηγηθεί και η κόντρα του Πέτρου Κρίκη με τον δήμαρχο. Ο οποίος αντέδρασε, κάνοντας κι εκείνος κριτική, στη σκληρή κριτική του επικεφαλής της ‘’Λα. Συ’’ στη δημοτική αρχή. Κι ο Π. Κρίκης στη συνήθη τακτική, σήκωσε αμέσως την ΚΚΕ ασπίδα του. «Να μην κουνάει ο δήμαρχος το δάχτυλο στο ΚΚΕ. Να αποφεύγει τις υποδείξεις στο ΚΚΕ».
Ο πρώην ΚΚΕ Απ. Καλογιάννης, δήλωσε ξανά ότι σέβεται το κόμμα αλλά δεν δέχεται τις υπερβολές, εν ολίγοις «σε σένα τα λέω για το πώς τα λες, όχι στο κόμμα».
***
* Η παράταξη του ΚΚΕ πάντως δεν ενέκρινε να δοθεί το όνομα του αείμνηστου Αλέξη Μπατζανούλη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Παρότι επρόκειτο για πρώην στέλεχός του, από τα πιο γνωστά κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο και την εποχή Λαμπρούλη στον Δήμο. Ούτε και κατά τάχθηκε όμως, λευκό ψήφισαν.
Εναντίον είχε ταχθεί εξαρχής η υπερδεξιά παράταξη Βαϊούλη, όπως αναμενόταν, απόντος όμως του εκπροσώπου της δεν θα υπήρχε αρνητική ψήφος στην ονοματοθεσία της Βιβλιοθήκης που εδρεύει στο Χατζηγιάννειο. Δεν θα υπήρχε αν δεν ψήφιζε κατά ο Μάριος Ξηρομερίτης της νεοδημοκρατικής παράταξης. Μόνο εκείνος. (Ίσως να οικοδομεί κάποιες συμμαχίες ενόψει εκλογών).
Ζ.

Του δεκαημέρου
* ΖΗΤΗΜΑΤΑ σχέσεων στη συζήτηση των Λαρισαίων.
- Σε είκοσι μέρες κλείνουμε ένα μήνα. Σ’ αγαπώ μωράκι μου. Αιώνια αγάπη. (Τι να της πεις τώρα αυτής...)
***
* - ΒΡΕ Γιάννη, ακόμα στο γραφείο; Πότε θα πας στην κηδεία της πεθεράς σου;
- Α, πρώτα η δουλειά και μετά η διασκέδαση.
***
* - ΚΑΛΕ Μαρία, τι έγινε με τον τύπο που έβγαινες;
- Του είπα πως αν συνεχίσει να το παίζει ξερόλας θα χωρίσουμε.
- Και τι σου απάντησε;
- Το ξέρω.
Ζ.

Ρίσκαρε πολύ
* Ο πρωθυπουργός της επαρχίας Πουντζάμπ στην Ινδία ήθελε,λέει, να αποδείξει στους συμπολίτες του ότι το νερό ενός «ιερού ποταμού» είναι καθαρό. Πήρε ένα ποτήρι, το γέμισε με νερό από την κοίτη του ποταμού και το ήπιε μπροστά στις κάμερες. Την επομένη βρέθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα. (Κανένας τοπικός παράγοντας δεν θα το έκανε αυτό στη Λάρισα με τον Πηνειό, ούτε στα Φάρσαλα με τον Ενιπέα, στον Τύρναβο με τον Ξηριά ή στην Ελασσόνα αντιστοίχως. Αυτοί ξέρουν).
Ζ.

Από πηδήματα
* ΤΡΕΙΣ μήνες άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε και έλαβε ο αντιπολιτευόμενος Δημ. Γεωργάκης, που αναρρώνει λόγω τραυματισμού στην ποδοκνημική, όπως ειπώθηκε. Δεν ήταν από σφαίρα σε μάχη, ούτε από επίθεση αντιπάλου λοκατζή.
- Βρε μήπως χτύπησε πηδώντας με αλεξίπτωτο;
- Τώρα, στα 72 του;
***
* ΚΙ όμως... Αυτή ήταν η αιτία. Όπως αναφέρει το ‘’ιατρικό ανακοινωθέν’’ για τον συνταγματάρχη, «Η βαριά καταπόνηση και οι τραυματισμοί από τα άλματα αλεξιπτώτου στις Ειδικές Δυνάμεις σε υφέρπουσα και λανθάνουσα κατάσταση για πολλά χρόνια, μετά από ένα πρόσφατο μικροτραυματισμό ανέδειξε ένα προϋπάρχον σοβαρό πρόβλημα στη φτέρνα και τον αστράγαλο του αριστερού ποδιού...» Αποτέλεσμα; Υποχρεώθηκε σε πολύμηνη αναστολή δραστηριοτήτων, πατερίτσες και ορθοπαιδική μπότα, με την ελπίδα πάντα ότι θα αποφύγει ένα λεπτό, δύσκολο χειρουργείο. (Και περαστικά του, με υπομονή).
Ζ.

Εν Αθήναις
* ΑΥΡΙΟ Κυριακή η εφημερίδα ‘’Καθημερινή’’ θα φιλοξενήσει μεγάλη συνέντευξη του Λαρισαίου γιατρού Νίκου Παπαθεοδώρου, στο πλαίσιο σειράς συνεντεύξεων με προσωπικότητες του χώρου του πολιτισμού. Αναγνώριση για το έργο του ιστοριοδίφη της Λάρισας, τιμητικό πάντως και για την πόλη.
Ζ.

 

AGORASTOS KALOGHROY CIU

* ΝΑ και η απόδειξη ότι ο Κ. Αγοραστός μάρκαρε στενά τη γεν. γραμματέα του υπουργείου Γεωργίας Χριστιάνα Καλογήρου.
Ζ.

 

DEYAL CIU

* ΜΠΟΡΕΙ η ΔΕΥΑΛ να προχωρά με ταχύ βηματισμό στην ψηφιακή εποχή, με στόχο τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων –με λίγα λόγια για να έχουμε νεράκι και αύριο- αλλά δεν ξεχνά την ιστορία της, που την τιμά και την αναδεικνύει στην είσοδό της!
Λ.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass