ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2022 18:00
* THN έχει πει και Παρασκευή, την Εύη του, ο Αντώνης Δραμαλιώτης, να γιορτάζει με την πολιούχο των Φαρσάλων και την χαίρεται την κόρη του βλέποντάς την να τον ξεπερνάει στο πολιτικό πεδίο. Ζ. * THN έχει πει και Παρασκευή, την Εύη του, ο Αντώνης Δραμαλιώτης, να γιορτάζει με την πολιούχο των Φαρσάλων και την χαίρεται την κόρη του βλέποντάς την να τον ξεπερνάει στο πολιτικό πεδίο. Ζ.

Συννεφόκαμα;
* «ΜΕΤΑ τις μεγάλες ζέστες των τελευταίων ημερών φαίνεται

πως θα ακολουθήσει έντονη αστάθεια με μπουρίνια και επικίνδυνες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, με φαινόμενα που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλάζι και έντονους κεραυνούς». Μάλλον παρηγορητική για τους θερμόπληκτους Λαρισαίους η από προχθές μετεωρολογική πρόγνωση για σήμερα, από το μεσημέρι και το απόγευμα. Στη Λάρισα και τον κάμπο της, αν αλλάξει ο καιρός, μάλλον θα το γυρίσει όπως φαίνεται σε συννεφόκαμα. Άμα βγάλει και λίγα σύννεφα με το σχεδόν σαραντάρι, έτσι το λένε...
Ζ.

Στα 100 ευρώ
* ΕΛΕΓΑΝ και τίποτε κρυάδες οι Λαρισαίοι να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα.
- Έρχεται λένε δύσκολος χειμώνας. Λες και τους προηγούμενους τη βγάζαμε από σαλέ σε σαλέ.
***
* - ΣΗΜΕΡΑ έχω όρεξη για σπατάλες. Θα βάλω τον ανεμιστήρα στο 3.
***
* - ΤΟ έχω ξεκαθαρίσει. Δεν θέλω άδεια, σύνταξη θέλω.
***
* - ΤΙ γίνεται με τις τιμές βρε παιδιά; Στα 100 ευρώ έφτασε οι αστακός. Έτσι όπως το πάνε, ούτε τα βασικά δεν θα μπορούμε να πάρουμε.
Ζ.

Πολύ σοβαρό
* - ΝΑΥΑΓΗΣΑΝ λέει τα σχέδια τηλεφωνικής παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, έπαιρνε διαρκώς ο ύπνος όσους τον άκουγαν για πάνω από λίγη ώρα. Μα κι αυτός, τόσα κλισέ;
***
* ΤΟ θέμα όμως είναι πολύ σοβαρό. Ο επικεφαλής του τρίτου κόμματος της χώρας να καταγγέλλει απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου από το κακόβουλο λογισμικό Predator, με στοιχεία μάλιστα της Ευρωβουλής. Τόσο σοβαρό που δεν σήκωσε κουρνιαχτό, μάλλον θα το σεβάστηκαν καλέ τα περισσότερα ΜΜΕ, όχι ότι το αποσιώπησαν.
***
* ΤΟ λογισμικό Predator κοστίζει λένε εκατομμύρια, άρα μπορούν να το προμηθευτούν μόνο κυβερνήσεις και πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Έχει άραγε εμπλοκή η ΕΥΠ; Κι αν δεν έχει, πώς προστατεύει την πολιτική ηγεσία της χώρας; Μήπως όπως τότε με τον Κ. Καραμανλή και τη Vodafone; Το να επιχειρούν κάποιοι να παρακολουθήσουν αρχηγό πολιτικού κόμματος εγείρει εκ των πραγμάτων θέμα Δημοκρατίας, καθόλου αστείο δεν είναι. (Κάποιοι παλιότεροι θυμήθηκαν και τα προγενέστερα, με Γρυλλάκη και Μαυρίκη και κοριούς στα αλήστου μνήμης ΚΑΦΑΟ).
Ζ.

Η τσιμούχα
* ΤΑ είχαν προσαρμόσει όλα στην καθημερινότητα εκεί στη συντροφιά των Θεσσαλών μεσηλίκων, παραθαλασσίως.
- Χάλασε η τσιμούχα απ’ την τουρμπίνα, δικαιολογήθηκε ο Πούτιν. Μιλάμε μάστορας...
***
* - ΕΚΑΨΑ το φαΐ, θα πω ότι φταίει η κλιματική αλλαγή. Τους υπουργούς γιατί τους πιστεύουν;
***
* - Η πυρκαγιά και το κάψιμο των δέντρων είναι ένας φυσικός κύκλος. Καίγονται γέρικα πεύκα φυτρώνουν νέα πεύκα. Τώρα, τι να κάνουμε που στη θέση τους φυτρώνουν άλλα δέντρα όπως μεζονετιές και πισινιές, μπορούμε να τα βάλουμε με τη φύση;
Ζ.

Εξ ουρανού
* ΚΙ άρχισε σιγά-σιγά να γίνεται αντιληπτή η μεγάλη μαγκιά του νεοφιλελευθερισμού: η ΔΕΗ θα χρεώνει 0,48 την κιλοβατώρα, κι η κυβέρνηση θα της δίνει τα 0,337 για να μη γίνει λαϊκή εξέγερση. Ανάλογα και με τις άλλες, επίσης ιδιωτικές, εταιρείες. Δηλαδή, πάλι τα λεφτά του κόσμου θα τσεπώνουν, αλλά δεν θα το νιώθει ο πολίτης άμεσα στην τσέπη του. Τα κυριολεκτικώς ουρανοκατέβατα κέρδη των μεγαλοπαραγωγών ηλεκτρισμού από Φωτοβολταϊκά και Αιολικά. Ναι κι από φυσικό αέριο. (Όταν σας έλεγαν στο σχολείο ότι η Οικολογία είναι ωφέλιμη, δεν ακούγατε...).
Ζ.

Προλεταριάτο
* ΝΕΟΙ καιροί, η εκμετάλλευση όμως παραμένει. «Απεργεί το προλεταριάτο των αιθέρων», είναι η κομμουνιστικού τύπου αναφορά της «Αυγής» στις μαζικές κινητοποιήσεις προσωπικού που καθηλώνουν τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες Λουφτχάνσα και Ράιαναιρ. (Δεν ξέρουν όλοι σε τι γαλέρες δουλεύουν αυτά τα παιδιά).
Ζ.

Μαμάκιας
* ΕΙΧΑΝ θέματα και εμπλοκές οι νεαρές Λαρισαίες.
- Κοπελιά; Πώς μπορεί κάποιος να σε γνωρίσει καλύτερα;
- Φύγε εσύ και θα βρει τον τρόπο.
***
* - ΔΕΝ χορταίνω να σε βλέπω.
- Τρώγε και ψωμί όσο με κοιτάς.
***
* - Βγήκα καλέ για ποτό με κάποιον πρώτη φορά και κατά τη 1 τη νύχτα χτύπησε το κινητό του. «Κοιμήσου εσύ, δεν αργώ θα έρθω», είπε και μου εξήγησε ότι ήταν η μητέρα του. Καλύτερα να ήταν η γυναίκα του.
Ζ.

Ακραία μέτρα
* Η λιτανεία που οργάνωσαν κάτοικοι στη Δαδιά δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού η φωτιά συνέχισε να καίει. Δεν ωφέλησε και πολύ ο παπάς, σχολιάζει ο Α.Τ. Στη συνέχεια μπήκαν τα «μεγάλα μέσα»: δάκρυσε ο Χρήστος Στυλιανίδης στην τηλεόραση. Δυστυχώς, ούτε τα υπουργικά δάκρυα έσβησαν τη φωτιά κι έτσι μάλλον θα χρειαστεί του χρόνου να καταφύγουμε σε ακραία μέτρα, όπως να προσλάβουμε κανέναν πυροσβέστη, να επιδιορθώσουμε κανένα φράγμα, να δώσουμε κανένα σοβαρό ποσό εγκαίρως στα δασαρχεία κτλ.
Ζ.

Διχασμός
* ΕΓΙΝΕ η κλήρωση στο «Τουρισμός για Όλους» και πόλεμος στο σπίτι. Κληρωθείσα η αίτηση της νεαρής Λαρισαίας, τίποτε του άντρα της, στην απέξω. Και δεν είναι ότι θα τους υποχρεώσουν σε χωριστές διακοπές, με τα συνήθη συνεπακόλουθα, είναι που κοντεύουν να βρεθούν στα μαχαίρια καθώς άρχισαν να κοιτιούνται περίεργα. «Ψήφισε η γυναίκα μου Νέα Δημοκρατία;» Δεν τη θεωρούν άλλωστε και τόσο αξιόπιστη την κλήρωση. Ο άλλος άρχισε πάλι να βλέπει στιγμιότυπα από την ταινία «Ας περιμένουν οι γυναίκες», με Μπουλά, Μπακιρτζή και Ζουγανέλη. Εκείνη την απίθανη σκηνή της πισίνας, «Ψήφισε η μάνα μου Νέα Δημοκρατία;». Διότι «Κοίτα ρε πώς κάθονται και μας διαιρούνε...».
Ζ.
Παρατατεμόλοι
* ΔΕΝ είχαν και πολύ καλή διάθεση οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Εγώ κοιμάμαι κι η τύχη μου επίσης.
***
* - ΟΤΑΝ έχω πονοκέφαλο δύο πράγματα χρειάζομαι. Παρακεταμόλη και παρατατεμόλοι.
***  
* - ΝΑ λέτε αυτά που σκέφτεστε. Η μέθοδος Μυρίζω τα Νύχια μου δεν είναι τόσο αξιόπιστη.
Ζ.

«Εξυπηρέτηση»
* ΑΣΘΕΝΗΣ τηλεφωνεί για ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του Πανεπιστημιακού. Η καταγγελία επώνυμη από τη Λαρισαία Ν. Π. : «Τηλεφωνήστε μετά τις 26 του μήνα για τα ραντεβού του Αυγούστου». Τηλέφωνο στις 26 του μήνα. Από τις 7:30 το πρωί τρεις ενεργές γραμμές. Ο υπάλληλος το σηκώνει κατά τη 1:20. «Λυπάμαι δεν μπορώ να σας κλείσω ραντεβού. Γίνεται χαμός και είμαι μόνος. Να έρθετε από δω. Δύσκολη εποχή το καλοκαίρι. Τι να κάνω και εγώ ένα άτομο;» μπούρου μπούρου κανένα δίλεπτο... «Ελάτε αύριο κατά τις 7.30. Ένα λεπτό θα κάνουμε», Βρε καλέ μου άνθρωπε τόση ώρα που μου μιλάς, δέκα θα είχαμε κλείσει, « Δεν προλαβαίνω τώρα κοπέλα μου. Δεν με καταλαβαίνεις... Πνίγηκα στον κόσμο σήμερα».
***
* ΤΗΝ επόμενη μέρα, χθες, η ουρά για τα ραντεβού, έφτανε στην πύλη, που λέει ο λόγος. Η Λαρισαία πήγε, τι να έκανε, πώς αλλιώς. «Κανένα σοβαρό πρόβλημα για μένα. Μένω Λάρισα». Στην ουρά όμως είδε να περιμένουν, άνθρωποι από Βόλο, από Τρίκαλα κι από Λαμία. Οι οποίοι βρέθηκαν εκεί μόνο και μόνο για να κλείσουν ραντεβού. Αφού την προηγουμένη είχαν τύχει προφανώς της ίδιας αντιμετώπισης στο τηλέφωνο.
Ζ.

Ως τον τέταρτο
* ΕΝΑΣ εκκωφαντικός θόρυβος ξύπνησε τους περιοίκους στη Ζαρμάνη και Καραθάνου χθες στις 3 τα χαράματα. Είχε σπάσει ο αγωγός της ΔΕΥΑΛ. Ό,τι είχε κατασκευαστεί, λέει, ο καινούργιος αγωγός ύδρευσης και πριν ξεκινήσει να λειτουργεί, τίναξε τα πέταλα ο παλιός. Μπορεί να ενοχλήθηκε από την επικείμενη κατάργησή του ή μπορεί και να τον πείραξαν κατά λάθος.
***
* ΑΝΑΣΤΑΤΩΘΗΚΕ ο κόσμος μέσα στη νύχτα. Δεν ήταν ένα απλό σπάσιμο αγωγού και διαρροή νερού. Αφού ο πίδακας που εκτινάχθηκε έφτανε λέει ως τις βεράντες του τετάρτου ορόφου, δεκαπεντάμετρο συντριβάνι, τέτοια πίεση. Και δεν είναι να πει κανείς, εντάξει καύσωνα έχουμε μούσκεψαν και δροσίστηκαν, διότι χαλίκια και λούνη εκτοξεύονταν μαζί με το νερό. Έσπευσε το συνεργείο της ΔΕΥΑΛ, επιλήφθηκε αμέσως, όμως οι άνθρωποι έμειναν άυπνοι και το πρωί άπλυτοι πήγαν στη δουλειά αφού νερό δεν είχαν ακόμα.
Ζ.

Ζυμωνόμενοι
* ΣΤΑ Φάρσαλα, της Αγίας Παρασκευής βοήθειά τους, δόθηκε η ευκαιρία σε κάποιους παράγοντες να πασοκεύσουν εντόνως. Βρέθηκαν εκεί για τη γιορτή, οι περισσότεροι-ες ταξιδεύοντας από Λάρισα και ζύμωσαν τις φιλοδοξίες και τα σχέδιά τους. Πασοκεύοντας ζυμωνόμενοι αλλά φούρνο πού θα βρουν, να τα ψήσουν... Στην ίδια παρέα πασοκτζήδων βρέθηκαν πάντως υποψήφιοι και για τις βουλευτικές εκλογές, και για τις περιφερειακές, αλλά και για τις δημοτικές, σε Λάρισα μα και στα Φάρσαλα. Υπάρχει χώρος για όλους. Και δυνατότητες αλληλοβοήθειας.
Ζ.

Το έπλενε
* ΚΑΠΟΙΑ στιγμή, περνά ένας γιατρός και τον ρωτά τον Λαρισαίο τρόφιμο της κλινικής.
- Τι κάνεις εκεί, Γιώργο;
- Τίποτα. Απλώς πλένω το γατάκι μου.
- Θα το ψοφήσεις έτσι που το κάνεις το κακόμοιρο.
- Μπα, δεν ψοφάει αυτό.
- Καλά...
Μετά από λίγη ώρα, όταν ξαναπερνάει ο γιατρός από την αυλή, τον βλέπει να κλαίει.
- Γιατί κλαις βρε Γιώργο;
- Ψόφησε το γατί μου.
- Εγώ στο είπα πως θα ψοφήσει άμα το πλένεις.
- Μα δεν πέθανε στο πλύσιμο, αλλά στο στύψιμο.              

Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass