ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2022 18:00
* ΑΝΘΙΣΤΑΝΤΑΙ δημιουργικά. Απέναντι στην επιχείρηση απομάκρυνσης του κόσμου και μεταφοράς του εκτός κέντρου για τις Γιορτές, κάποιοι επιμένουν να κρατήσουν τους Λαρισαίους στη Γιορτινή Αγορά της πόλης. Να, οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Χαρ. Παπαδόπουλος και του Συνδέσμου Καφετεριούχων Νίκος Αθανασούλης, σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα, σχεδιάζουν πλήθος εκδηλώσεων στο κέντρο για όλη την εορταστική περίοδο. Ζ. * ΑΝΘΙΣΤΑΝΤΑΙ δημιουργικά. Απέναντι στην επιχείρηση απομάκρυνσης του κόσμου και μεταφοράς του εκτός κέντρου για τις Γιορτές, κάποιοι επιμένουν να κρατήσουν τους Λαρισαίους στη Γιορτινή Αγορά της πόλης. Να, οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Χαρ. Παπαδόπουλος και του Συνδέσμου Καφετεριούχων Νίκος Αθανασούλης, σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα, σχεδιάζουν πλήθος εκδηλώσεων στο κέντρο για όλη την εορταστική περίοδο. Ζ.

Δρόσισε


* ΠΑΕΙ, άλλαξε ο καιρός. Είναι και ψυχολογικό, μπήκε και Δεκέμβρης πια, και καλό μήνα. Ψύχραιμη η Λαρισαία, ωστόσο το παραδέχτηκε.
- Μια δροσιά την έχει, δεν μπορώ να πω.
Ζ.

Όχι ματς
* ΜΟΥΝΤΙΑΛ και πήγε να αρπαχτεί με τον κολλητό του ο νεαρός Λαρισαίος.
- Θα έρθεις σπίτι να δούμε το ματσάκι, φιλαράκι;
- Μπα, δεν γίνεται...
- Παντόφλα, η γυναίκα;
- Εμένα βρε; Είσαι καλά; Να σιδερώσω έχω...
* * *
* ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ο σκληρός Φαρσαλινός Σπ. Κ. συντονίζεται και αποκαλύπτει.
- Έχω δει τόσο πολύ Μουντιάλ αυτές τις μέρες που περπατάω μέσα στο σπίτι και φτύνω στο πάτωμα.
Ζ.

29 μετεωρολόγοι
* ΕΦΤΑΣΕ και το 112 αρκούντως ανησυχητικό. Ως ήχος. Οι Λαρισαίοι συνέχισαν τ’ αστειάκια.
- Έρχεται η κακοκαιρία “Ariel”, με τον Εγκέλαδο χέρι-χέρι...
- Έρχεται λέει η “Ariel”, την επόμενη κακοκαιρία μπορεί να την πουν Χιονάτη.
- 29 μετεωρολόγοι συνιστούν “Ariel”, αυτοί ξέρουν.
- Η κακοκαιρία “Ariel” έρχεται μόνη της ή με μαλακτικό μαζί;
Ζ.

Του κουραμπιέ
* ΚΙ εκεί που όλοι άρχισαν να μιλούν για τις «εκλογές του κουραμπιέ», με χριστουγεννιάτικες προεκλογικές καμπάνιες, άλλαξαν πάλι τα γράμματα. Η υπόθεση πάει για μασκέ, τις Απόκριες και βλέπουμε.
- Θα τους κουράσει ο Μητσοτάκης σε μαραθώνια προεκλογική περίοδο...
- Θα βαρεθούν λαός και αντιπολίτευση και θα του κάνουν το χατίρι;
Ζ.

Στα κεραμίδια
* ΣΤΟΥΣ δρόμους οι νοσοκομειακοί γιατροί, στα κεραμίδια κυριολεκτικά, ακόμα και ο φιλοκυβερνητικός Ιατρικός Σύλλογος τάσσεται στο πλευρό τους. Απαξάπαντες καταγγέλλουν το υπό ψήφιση, στο τάκα-τάκα κιόλας, νομοσχέδιο για τα νοσοκομεία, για τη διάλυσή τους λένε, προχωράει η λογική της ιδιωτικοποίησης, που εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει εις βάρος των ασθενών, σίγουρα υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας. Και καλά οι γιατροί, ο υπόλοιπος κόσμος θα ενδιαφερθεί; Οι κατά κύριο λόγο θιγόμενοι...
Ζ.

Δεν είδαν...
* - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μπήκαν σε μια σειρά τα πράγματα, έλεγε ο Λαρισαίος. O Μητσοτάκης έδειξε τον Δημητριάδη, ο Δημητριάδης έδειξε τον Κοντολέοντα, ο Κοντολέων θα δείξει τη Γιαδικιάρογλου που κοιτούσε την Πετροπούλου, η οποία μιλούσε με την Πετροβασίλη...
* * *
* ΚΑΙ τα πολιτικά πειράγματα συνεχίστηκαν στην παρέα.
- Λέτε να το ακούσουμε κι αυτό; «Το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό στην Εύβοια είχε δημιουργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ λένε οι ειδικοί». Δεν θα μπορούσαν να το μεταδώσουν τα κυβερνητικά κανάλια; Σίγουρα...
Ζ.

Μουσική
* ΕΧΑΣΑΝ τον ύπνο τους πολίτες που κατοικούν στο Φρούριο και πέριξ αυτού καθώς, όπως καταγγέλλουν, δύο μπαρ λειτουργούν ασταμάτητα κάθε νύχτα μέχρι και τις 7 το πρωί, με τη μουσική στη διαπασών.
Υποστηρίζουν δε, ότι η Αστυνομία έχει κληθεί πολλές φορές για να επιβάλει τους κανόνες κοινής ησυχίας, αλλά όπως αποδεικνύεται αυτό δεν τους έσωσε, καθώς η μουσική συνεχίζεται μέχρι πρωίας.
Λ.Κ.

Ζωγραφιές
* ΜΕ φιλοσοφική διάθεση στην τριγωνοπλατειακή παρέα.
- Ο άλλος φώναζε στο φανάρι ότι πήρα νύχτα το δίπλωμα, ενώ εγώ θυμάμαι πολύ καλά ότι το πήρα απογευματάκι...
* * *
* - ΠΗΓΑ στην ψυχίατρό μου η οποία μου ζωγράφισε δύο πρόβατα και μου είπε να τα προσέχω μέχρι να γυρίσει. Ζωγράφισα κι εγώ έναν φράχτη κι έφυγα. (Ποιος θα τρελάνει ποιον;).
* * *
* - ΜΠΟΡΕΙ να προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνητή νοημοσύνη, το πιο δύσκολο όμως είναι να αντιγράψουν τη φυσική ηλιθιότητα.
Ζ.

Αποβιβάσεις
* ΜΕΤΑ τον Γιάννη Τριάντη που αποχώρησε από την παράταξη του δημάρχου πέρυσι, καταγγέλλοντας ‘’κλειστές κλίκες’’, να φέτος και ο Κωστής Μπαλατσός, συγγενής του παλιού δημάρχου Βαγγ. Μπαλατσού, που παραιτείται κιόλας από αντιδήμαρχος και ανεξαρτητοποιείται κι αυτός διαμαρτυρόμενος για ‘’κλειστό διευθυντήριο’’. Κι έπεται συνέχεια, άραγε; Σίγουρα κάτι δεν ρολάρει καλά στη Δημαρχία Φαρσάλων.
Εν τέλει, αν ισχύουν τα καταγγελλόμενα, τι έκανε δηλαδή ο Μάκης Εσκίογλου; Ένα Φαρσαλινό ‘’επιτελικό κράτος’’ αλά Μητσοτάκη επιχείρησε να φτιάξει. Δεν τους παρακολουθούσε δα και τα τηλέφωνα...
* * *
* ΑΠΟ 12 συμβούλους που έβγαλε αρχικά, πήγε στους 10, επί συνόλου 27 εδρών.
- Δεν συμπληρώνει ενδεκάδα ο δήμαρχος...
- Εδώ πάει ολοταχώς για τα μονοψήφια, λέτε να παίξει το υπόλοιπο με 9 παίκτες;
- Δεν τον θέλει τον δήμαρχο η περίοδος μετά τη σπορά. Πέρυσι ζημιά αρχές Δεκέμβρη και φέτος τέλη Νοέμβρη.
* * *
* ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο, έθεσε ο ίδιος την παραίτησή του στη διάθεση του δημάρχου και την επόμενη ημέρα δήλωσε ανεξάρτητος ο Κ. Μπαλατσός.
Ακολούθως, ο δήμαρχος έκανε αποδεκτή την παραίτηση και ανακοίνωσε θυμωμένος ότι «θέτει τον εαυτό του και εκτός του συνδυασμού «Φάρσαλα Ανάπτυξη» με τον οποίο εκλέχθηκε του οποίου ηγούμαι και τον διαγράφω». (Μα πώς; αναρωτήθηκαν. Είχε φύγει και του λέει φύγε;).
* * *
* «ΟΣΟΙ δεν μπορούν να ακολουθήσουν, κατεβαίνουν από το τρένο», δήλωσε εμφατικά ο Μ. Εσκίογλου. Ήταν και του Αγίου Ανδρέα, θύμισε Παπανδρέου στις δόξες του. Παρότι δεξιός.
- Μα χάνει βαγόνια για να περάσει ένα θέμα απ’ το συμβούλιο; ήταν το ερώτημα που ανέκυψε. Τι μηχανοδηγός είν’ αυτός...
-Λέτε να μεταφερθεί η έδρα του Δήμου στα Παλαιοφάρσαλα;
Ζ.
Επαινοι κι ευθύνες
* «ΚΙ αφού εμπλέξατε την αυτοδιοίκηση με τα κόμματα...». Ο Κ. Αγοραστός επαίνεσε τον Δήμο Λάρισας, απαντώντας στον αντιπολιτευόμενο περιφερειακό σύμβουλο Π. Τσακνάκη. Ναι, και την κυβέρνηση ταυτοχρόνως, ότι κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. «... ο Δήμος Λαρισαίων έχει πάρει επί κυβέρνησης της ΝΔ περισσότερα λεφτά από κάθε άλλον Δήμο».
* * *
* ΓΙΑ το γεφύρι της Άρτας στα παράλια, την εκκρεμούσα σύνδεση ‘’Νέοι Πόροι-Καστρί Λουτρό’’, εκεί ανάμεσα στην άμμο και τα καλάμια, υπόθεση που σέρνεται επί δεκαετίες, ο Κ. Αγοραστός δεν δίστασε να ρίξει την ευθύνη στον γείτονα Απ. Τζιτζικώστα: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι έτοιμη. Η κωλυσιεργία οφείλεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την οποία και πιέζουμε διαρκώς να λύσει το ζήτημα».
Αλλά και στον δήμαρχο Τεμπών Γ. Μανώλη χρέωσε υστέρηση, ο περιφερειάρχης: «Η έλλειψη αποστραγγιστικού δικτύου εντός του οικισμού Μεσαγγάλων είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής».
Ζ.

Στο περίμενε
* ΟΥΡΕΣ αυτήν την περίοδο στα ελαιοτριβεία της περιοχής, σαν εκείνες μπροστά στα ΑΤΜ την εποχή Βαρουφάκη. Μεγάλη η παραγωγή φέτος, αναμονή των παραγωγών να βγάλουν το λάδι και φυσικά γκρίνιες.
- Είχες πει ότι θα μας βάλεις «παρά τέταρτο» και πήγε ήδη και μισή...
- «Παρά τέταρτο» ναι, ποια ώρα όμως;
- Το παρά τέταρτο μας έφαγε...
***
* - ΜΟΥ είχες πει «Έλα σε δυο ωρίτσες»...
- Στο καφενείο σου είχα πει, να περιμένουμε μαζί με τίποτα τσίπουρα.
Ζ.

Παντρεμένοι
* ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ οι άνδρες Λαρισαίοι.
- Ο άλλος έτρεξε 42 χλμ. Μαραθώνιο βρε σεις για να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του όταν φτάσει στον τερματισμό. Κατακαημένε τώρα θα ζήσεις τον πραγματικό Μαραθώνιο...
- Έκανε προθέρμανση βρε...
* * *
* - ΤΟΝ αγαπώ γιατί του λέω πάρε μου λίγο σέλινο καθώς έρχεσαι και μου φέρνει μια ολόκληρη πανσέληνο.
* * *
* - ΜΩΡΟ μου, θα σου κατεβάσω το φεγγάρι και τ’ αστέρια απ’ τον ουρανό...
- Ναι; Κατέβασε πρώτα τα χειμωνιάτικα απ’ το πατάρι.
* * *
* - ΜΗ στενοχωριέσαι, θα σου κατεβάσω εγώ τις κούτες με τα χειμωνιάτικα.
- Εσύ; Που κατέβασες προχθές ένα τραγούδι απ’ το YouTube κι είσαι δυο μέρες πιασμένος.
Ζ.

Περί οσφρήσεως
* ΜΕ την όσφρηση του Κυρ. Μητσοτάκη ασχολείται ο Λαρισαίος Κ. Μ.: Στο ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδος, για την υπακοή στο οποίο ορκίζονται οι βουλευτές (άρ. 59) , υπάρχουν δύο διατάξεις σχετικά με τη βουλευτική περίοδο και τον χρόνο διενέργειας εκλογών: στο άρ. 53 ορίζεται ότι οι βουλευτές εκλέγονται για τέσσερα συνεχή χρόνια (βουλευτική περίοδος) και στο άρ. 41 ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Βουλή (πριν τη συμπλήρωση τετραετίας) με πρόταση της Κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας.
Επικεφαλής όλων εκείνων που αγνοούν σκόπιμα και επιδεικτικά τις παραπάνω διατάξεις και εκλογολογούν σήμερα αδικαιολόγητα, δυστυχώς βρίσκεται ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, ο οποίος με χαλαρό ύφος δήλωσε πρόσφατα ότι “μυρίζουν εκλογές”, ως εάν για τον χρόνο διενέργειας των εκλογών πριν την παρέλευση τετραετίας να επαρκεί η όσφρησή του και να μην απαιτείται η επίκληση εθνικού θέματος εξαιρετικής σημασίας.
* * *
* ΚΑΙ καταλήγει: Όταν ο Έλληνας πολίτης παρακολουθεί τον πρωθυπουργό να περιφρονεί το Σύνταγμα, είτε θα λυπηθεί για την κατάντια του πολιτεύματος, είτε θα παραδειγματιστεί από τον πρωθυπουργό να περιφρονήσει το Σύνταγμα και ο ίδιος. Αλίμονο στο κράτος που οι νομοθέτες είναι οι πρώτοι που παραβιάζουν τους νόμους που ψηφίζουν. (Βρε να μην είναι συναχωμένος ο πρωθυπουργός...).
Ζ.

Με τον εισαγγελέα
* ΔΟΓΜΑ της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Λαρίσης, στη διοίκηση, είναι η αυστηρή εφαρμογή του νόμου. Νόμος παντού, η τακτική της. Κι έτσι η Κατερίνα Καραγιώργου έχει επιληφθεί φιλοδοξώντας να περιορίσει και το φαινόμενο της σχολικής διαρροής στους μαθητές Ρομά. Κάτι που δεν έκαναν οι προκάτοχοί της, όχι τόσο ζωηρά τουλάχιστον.
* * *
* ΕΣΤΕΙΛΕ λοιπόν λέει στον εισαγγελέα, καταστάσεις μαθητών Δημοτικού με ελλιπή φοίτηση, αυτός παρέπεμψε φυσικά με τη σειρά του στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, απ’ όπου ξεκίνησαν ανακρίσεις καλώντας τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν. Στη συνέχεια θα κληθούν για κατάθεση οι γονείς, αν τους βρουν. Εν αναμονή αποτελεσμάτων το επόμενο διάστημα.
* * *
* ΑΡΚΕΙ να μη φουντώσει καμιά φωτιά. Ήδη ακούγεται πως εκπαιδευτικοί επιφυλάσσονται να καταθέσουν, φοβούμενοι ότι μετά μπορεί να κατηγορηθούν οι γονείς για παραμέληση ανηλίκου. Σύμφωνα με τον νόμο η αναζήτηση των μαθητών γίνεται μέσω του εισαγγελέα. Οι προηγούμενοι διευθυντές Εκπαίδευσης δεν προσέγγιζαν το θέμα με αστυνομικά μέτρα, επιχειρούσαν με παιδαγωγικές μεθόδους, άλλο το τι κατάφερναν τελικά. Δύσκολο θέμα, θέλει και υπομονή και χρόνο. Άλλωστε πού να τους βρεις τους μαθητές Ρομά που δεν πάνε σχολείο... Αφού κινούνται οικογενειακώς από περιοχή σε περιοχή για δουλειά.
Ζ.

Η τρίχα
* ΦΙΛΥΠΟΠΤΗ η Λαρισαία, είχε στριμώξει τον άντρα της.
- Ποιανής είναι αυτή η ξανθιά τρίχα στο σακάκι σου;
- Δική σου, μωρό μου.
- Μα εγώ δεν έχω μακριά μαλλιά...
- Θα την έχω μάλλον πολύ καιρό και μάκρυνε.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass