ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2023 18:00
 * ΝΑ τα πούμε και σε εσάς, ας μην είναι ο υπουργός να μας ακούσει. * ΝΑ τα πούμε και σε εσάς, ας μην είναι ο υπουργός να μας ακούσει.

Δεν βγαίνει
* ΚΑΙ στη Λάρισα έχουν τα θέματά τους οι ζωντανοί νέοι άνθρωποι.
- Με έναν πρόχειρο υπολογισμό χρειάζομαι ένα δώρο Χριστουγέννων πριν το δώρο του Πάσχα.
Ζ.

 

Είναι αλλιώς
* ΣΤΟ Εξπρές της οργής επιβάτες, οι νέοι Λαρισαίοι δημιούργησαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των εποχών στην πόλη. Μαζί με τους μεγαλύτερους, οι πρωτάρηδες σε τέτοια μαζί με παλιοκαραβάνες των διαδηλώσεων. Και τώρα δεν κουμαντάρει η ντουντούκα, είναι τα πληκτρολόγια που έχουν τον λόγο. Από τη μια οι παλιές τεχνικές από την άλλη τα νέα φυντάνια, αντάμα.
Ζ.

Εκεί στα Τέμπη
* ΚΩΣΤΗ Παλαμά επιστρατεύει η Λαρισαία Μ.Χ.
Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα.
Ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι.
Κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα.
Των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.
Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι και Μαμμωνάδες
βάρβαροι και χαύνοι λεβαντίνοι λύκοι.
Κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι και οι χαροκόποι αδιάντροποι, και πόρνη η Ρωμιοσύνη.
Ζ.

Αναμέρισαν
* - ΠΟΥ βρίσκονταν οι Λαρισαίοι παράγοντες της ΝΔ μια βδομάδα τώρα; Δεν πιστεύω να κάνουν καμιά βλακεία...
Έδειχνε να έχει ανησυχήσει ο άλλος χθες στην παρέα. Για τους παράγοντες έλεγε, όχι τον απλό κόσμο του κόμματος, ο οποίος, πλην ορισμένων ταλιμπάν, συμπεριφέρεται κατά κανόνα όπως κι όλοι οι υπόλοιποι.
- Οι υψηλόβαθμοι του κόμματος έχουν αναμερίσει. Να αποφύγουν οι ίδιοι τα σκάγια. Ούτε δηλώσεις, ούτε εμφανίσεις, ούτε φυσικά στις συγκεντρώσεις, μήτε καν στις αιμοδοσίες, έξω από κάθε πλάνο...
Ζ.

Τι μέτρησαν;
* ΑΛΗΘΕΙΑ τώρα; Έκαναν δημοσκόπηση, την οποία και προβάλλουν, για να αποτιμήσουν τι; Για να αποδείξουν τι, επίσης; Ότι ο ένας (σ.σ. ξέρετε ποιος...) είναι καταλληλότερος από τον άλλο;
Δεν ορρωδούν προ ουδενός. Μέσα σε αυτήν την τραγωδία προσπαθούν να πείσουν τη λεγόμενη κοινή γνώμη πως... ό,τι κι αν έγινε, παραμένουν οι καλύτεροι; Έκλεισαν 56 σπίτια, χάθηκαν νέα παιδιά και αυτοί τον χαβά τους. Δεν σωζόμαστε με τίποτα. Εκτός εάν σηματοδοτήσουν εξελίξεις συλλαλητήρια σαν το προχθεσινό ...
Β.Κ.

Τραγούδι θλιβερό
* ΕΝΑ παλιακό δημοτικό τραγούδι της τάβλας, από τη μοναδική αυθεντική φωνή του Καλαντζάκου, από το Γαρδίκι Ασπροποτάμου, ανασύρει ο Λαρισαίος Ν.Σ. στο κλίμα των ημερών.
Εγώ στον ήλιο ορκίστηκα ποτέ μην τραγουδήσω,
Μ’ απόψε για τους φίλους μου, για τους αγαπημένους,
Θα πω τραγούδι θλιβερό και παραπονεμένο,
Θα κάνω τα βουνά να κλαίν’, τους κάμπους να δακρύζουν,
Θα κάνω τη μανούλα μου να βγει στο παραθύρι.
Ποιος είναι αυτός που σαν τον γιο μου τραγουδεί...
Ζ.

Ραγδαία αλλαγή
* ΑΥΤΟ το «ο σταθμάρχης φταίει» είναι που πυροδότησε τις αντιδράσεις, η καθυστερημένη συγγνώμη, για ποιον λόγο, που έβαλαν τον συγκεκριμένο σταθμάρχη μήπως; Και βγήκαν και τα ανορθόδοξα, με την Κυβέρνηση να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση, συν ότι φταίει το ΠΑΣΟΚ με τον γιατρό, που, όμως, έδρασε κατόπιν εορτής, ο οποίος ήταν μεν υποψήφιος των πρασίνων, αλλά και υπέρ Μπέου, ανακουφίστηκαν οι Βολιώτες σύντροφοί του, ήταν και όσα απίθανα είχαν προηγηθεί με όσα έλεγε ο αρμόδιος Καραμανλής, ακολούθησε και φάουλ με το Άδενδρο, πολλά έγιναν που αντί να κατευνάσουν τα πνεύματα όξυναν τον θυμό του κόσμου. «Η διαχείριση του ατυχήματος από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρήθηκε ολέθρια από τους διαδηλωτές που ζήτησαν την παραίτηση της Κυβέρνησής του», έγραψε, μεταξύ άλλων, η «Monde».
***
* ΑΝ πέτυχαν κάτι οι διαδηλώσεις; Μα άλλαξε ο Πρωθυπουργός. Τώρα στο Υπουργικό Συμβούλιο και συγγνώμες ξανά και ναι εμείς κυβερνούσαμε και άρα φταίμε και ναι το ανθρώπινο λάθος, αλλά και η τηλεδιοίκηση απαραίτητη, που θα την κάνουμε στο πιτς φυτίλι, άλλο που έτσι επιβεβαιώνουν ότι μέχρι τώρα δεν το ήθελαν, και οι νέοι έχουν δίκιο και τους σεβόμαστε, άλλος άνθρωπος... (Οι μυστικές δημοσκοπήσεις, αλλά και η φανερή εξέγερση έκαναν ήδη δουλίτσα κι οι επικοινωνιολόγοι τη δικιά τους).
Ζ.

Δεν θέλει καλέ
* ΑΛΛΑΖΕΙ, όμως, ο άνθρωπος; Και πόσο ακόμα θ’ αλλάξει και μετά τις νέες διαδηλώσεις την Κυριακή; Άμα, όμως, μάθεις να κινείσαι μόνο επικοινωνιακά... «Σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, μεταφέρονται προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας», έγραφαν χθες τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. «Σημειώνεται πως οι ανακοινώσεις θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα, ωστόσο από την πλευρά της Κυβέρνησης δεν θέλουν να δημιουργηθεί σε καμία περίπτωση η αίσθηση ότι προχωρά σε ανακοινώσεις για να αλλάξει την ατζέντα». (Που θα την έβριζαν και γι’ αυτό δηλαδή. Άμα μπορούσε να την αλλάξει με τέτοια...).
Ζ.

ΚΤΕΛ
* ΟΠΩΣ ήταν αναμενόμενο, αυξήθηκε κατακόρυφα η κίνηση στα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και η διοίκηση προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες.
Στο πλαίσιο αυτής της διαχείρισης, πολίτης προτείνει να αυξήσει και τις τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης του κοινού, καθότι πλέον είναι πολύ δύσκολο να «πιάσεις γραμμή», καθώς αυτή που υπάρχει είναι πάντα κατειλημμένη, λόγω της μεγάλης ζήτησης.
«Μία ώρα προσπαθώ να επικοινωνήσω με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και συγκεκριμένα πληκτρολογώντας το νούμερο 2, σύμφωνα με το ηχογραφημένο μήνυμα, αλλά μάταια...» αναφέρει.
Λ.Κ.

Αστοχίες
* ΝΙΩΘΟΥΝ έντονα ότι τελικά έβλαψε και μάλιστα πολύ και η διαχείριση της υπόθεσης Καραμανλή, του εκφραστή της αμετροέπειας των υποτίθεται αρίστων, συν οι εκκωφαντικές ανεπάρκειες που αποκαλύφθηκαν εκ των υστέρων, οι έως σκανδαλώδεις κινήσεις με Ιταλούς. Ναι, παραιτήθηκε και τον άρχισαν στα μπράβο κιόλας, έφυγε για λίγο ώστε να προετοιμαστεί και να ξαναρθεί, άλλωστε πώς μπορούσε να πάει ο Κυρ. Μητσοτάκης χωρίς κανέναν Καραμανλή στις εκλογές, αφού είχε προλάβει να αποσυρθεί κι ο άλλος. Κι ούτε και μπορούσε να τον εξοβελίσει, αν ήταν κάνας άλλος θα τον εξαΰλωναν.
***
* ΑΤΥΧΗΣ θεωρήθηκε η δήλωση του Γιάνν. Οικονόμου, που έσπευσε να μιλήσει για την εκ νέου υποψηφιότητα Καραμανλή. Νεοδημοκράτες βουλευτές τα λένε: Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έπρεπε να απαντήσει ότι δεν είναι ώρα για να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Οι εκλογές θα γίνουν μέσα στις συνταγματικές προθεσμίες κ.λπ., κ.λπ.
***
* ΚΙ η συζήτηση στη συντροφιά των Λαρισαίων συνεχιζόταν.
- Είχαν συνηθίσει μέσα στο κουκούλι της απόλυτης προστασίας. Και τώρα που υποχρεώθηκαν να βγουν στο ξέφωτο όλο γκάφες.
- Τους αδειάζει κι ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, που τώρα λέει το ξανασκέφτεται, μπορεί και να μην κατέβει. Τον βρίζουν κι οι διαδηλωτές κάτω απ’ το γραφείο του στις Σέρρες.
- Ο Μητσοτάκης, όμως, τη λούστηκε την επιλογή του να τον βάλει στο ψηφοδέλτιο.
Ζ.

Δικαιοσύνη
και συγγνώμη
* «ΑΠΑΙΤΗΣΗ όλων είναι αυτή η τραγωδία να έχει κάθαρση. Και η κάθαρση θα γίνει αν υπάρξουν τεκμηριωμένες απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα για πώς οδηγηθήκαμε σε αυτό το θανατηφόρο δυστύχημα. Και βεβαίως, η Δικαιοσύνη να αποδοθεί, να βρει αυτούς που ευθύνονται. Και να αποδοθεί δικαιοσύνη με ονοματεπώνυμο» πόσο πιο σκληρά να τα πει ο Μ. Χαρακόπουλος, στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή, βουλευτής της ΝΔ είναι.
***
* ΚΑΙ ο Λαρισαίος βουλευτής συνέχισε αναγνωρίζοντας: «Δυστυχώς, αυτή η τραγωδία απέδειξε ότι πολλά πρέπει να γίνουν για να αλλάξει η χώρα και να γίνει αυτό που όλοι θα θέλαμε και αυτό που πρωτίστως θα ήθελαν οι νέες και οι νέοι, που είναι βαθύτατα απογοητευμένοι. Για μένα, και νομίζω για όλους μας, ήταν «γροθιά στο στομάχι» το σύνθημα «δεν φταίει η κακιά ώρα, αλλά φταίει η κακιά χώρα». Και ως απάντηση σε αυτό, το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε είναι να θεραπεύσουμε παθογένειες χρόνων και να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά... Οφείλουμε, ως πολιτικός κόσμος στο σύνολο, να ζητήσουμε μια συγγνώμη, ιδιαίτερα από τα νέα παιδιά που νιώθουν βαθύτατα απογοητευμένα σήμερα...».
Ζ.

Τον τιμούν πάντως
* - ΧΤΥΠΑΕΙ το τηλέφωνο κι ακούω μια φωνή να μου λέει, διηγείται στην καταγγελία της η σύντροφoς του αείμνηστου αγωνιστή.
- Καλημέρα σας. Σας τηλεφωνώ από το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ και θέλω να μιλήσω στον κ. Γλέζο.
- Τι θα θέλατε;
- Ο κ. Πρόεδρος θέλει να καλέσει τον κ. Μανώλη Γλέζο στο 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
- Μα καλά, απαντώ, δεν ξέρει ο Πρόεδρος ότι εδώ και 3 χρόνια ο Γλέζος δεν είναι στη ζωή;
- Ω, συγγνώμη, λυπάμαι. Εγώ φταίω. Είχα κάποια τηλέφωνα...
Το έκλεισα κατ’ ευθείαν, γιατί αν έδινα συνέχεια θα βρισκόμουν στη «δυσάρεστη» θέση να της υπενθυμίσω ότι εδώ ο Παναγόπουλος δεν γνωρίζει τα προβλήματα των εργαζομένων, θα ξέρει ότι δεν υπάρχει στη ζωή ο Μανώλης; (Τον στενοχώρησε, πάντως, που δεν θα μπορέσει να πάει).
Ζ.

Παρατηρητικός
* ΗΤΑΝ προσεκτικός ο Λαρισαίος ποδοσφαιρικός παρατηρητής. Και το είπε μόλις τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Μαρκίνιος στο ματς δίχως αύριο με την Μπάγερν. Ότι η απουσία του σούπερ αμυντικού, που προστέθηκε σ’ αυτήν του Νεϊμάρ κι ήταν πιο σημαντική, τελικά στοίχισε στην Παρί.
Είπε και κάτι άλλο, παρατηρώντας ότι ο Εμπαμπέ είχε φαρδιά πλατιά το Κατάρ στη φανέλα του κι ο Μέσι επίσης κι οι υπόλοιποι της γαλλικής ομάδας με τους Άραβες ιδιοκτήτες.
- Πόσα είπαμε πήρε η Καϊλή απ’ το Κατάρ; Ούτε καν το 1 χιλιοστό, ακόμα λιγότερα από όσα χώνουν οι Άραβες στην ομάδα του Παρισιού. Πώς διεισδύουν, λοιπόν, πώς επηρεάζουν την Ευρώπη, με την ευρωβουλευτή ή με την Παρί και τους αστέρες της;
Ζ.

Αντέδρασε
* ΣΕΙΡΑ ερωτημάτων διατύπωσε ο Χρ. Κέλλας, μιλώντας στην Επιτροπή στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί διαχείρισης του νερού που εισήγαγε ο Τρικαλινός υπουργός Κ. Σκρέκας και το οποίο καταγγέλλεται ως κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης στην ύδρευση των πόλεων.
«Με το νομοσχέδιο αυτό, υπάγονται στη ΡΑΕ οι ΔΕΥΑ. Ποιος είναι ο σκοπός; Να καταστούν ανταγωνιστικές;» αναρωτήθηκε ο Λαρισαίος βουλευτής. «Αφού δεν υπάρχει ανταγωνιστικό πεδίο στον τομέα υπηρεσιών ύδατος. Δεν υπάρχει, δηλαδή, αγορά, την οποία πρέπει να εποπτεύσει, να ελέγξει και να ρυθμίσει μια Ρυθμιστική Αρχή, ώστε να προστατευθούν οι καταναλωτές. Μήπως θα έπρεπε πρώτα να προχωρήσουμε σε εξυγίανση των προβληματικών ΔΕΥΑ και στη συνέχεια να συζητήσουμε για συγχωνεύσεις; Και πώς είναι δυνατόν να συγχωνευτούν οι ΔΕΥΑ, ας πούμε της Θεσσαλίας;». (Πόσο πιο εύσχημα να τα πει, κυβερνητικός βουλευτής είναι).
***
* ΚΑΙ συνέχισε με κριτική διάθεση και για τα φωτοβολταϊκά και τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις από ιδιώτες μέχρι 20%: «Ζητούμενο είναι να έχουμε συγκροτημένη εθνική πολιτική, που θα προασπίζεται απρόσκοπτα το δημόσιο συμφέρον. Και επειδή καθήκον μας είναι να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον, θα ήθελα να σας μεταφέρω και την αγωνία χιλιάδων αγροτών από τον Νομό Λάρισας. Ισχύει κ. Υπουργέ; Γιατί ο αγροτικός κόσμος έχει αναστατωθεί...».
Ζ.

Κατέρρευσε
* ΜΕΤΑ το δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη κατέρρευσε συθέμελα το ήδη ετοιμόρροπο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, επισημαίνει ο Λαρισαίος Γ. Ντ., που δεν είναι και κάνα στέλεχος της αντιπολιτεύσεως. Προηγήθηκαν, βέβαια, γεγονότα, όπως η παρακολούθηση των Επικοινωνιών, η λειτουργία της Δικαιοσύνης που δεν εμπιστεύεται πλέον ο πολίτης, η ανασφάλεια της εργασίας, της περίθαλψης στα Νοσοκομεία, της δημόσιας Παιδείας, που μόνο Παιδεία δεν είναι κ.λπ. Όταν μια Κυβέρνηση αποτυγχάνει στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών, δεν έχει λόγο ύπαρξης...
Ζ.

Στην Πλατεία
* ΟΠΟΙΟΣ πολιτικός αρχηγός γέμιζε αυτήν την Πλατεία, έλεγε ένας αστικός μύθος, εκλεγόταν πρωθυπουργός. Γι’ αυτό μετέφεραν κόσμο, όχι μόνο από γειτονικές πόλεις, αλλά και από πολύ μακριά. Ήμουν νέος όταν κι εμείς προσπαθήσαμε να γεμίσουμε την Πλατεία με τον ίδιο τρόπο για την «πραγματική αλλαγή». Είναι ο Λαρισαίος Στ. Κ. που αναλογίζεται, παλιότερα δάσκαλος και ΚΚΕ επίσης παλιότερα, ο οποίος επιβεβαιώνει: Σήμερα, η Πλατεία δεν φάνηκε αρκετή να χωρέσει το πλήθος και το πάθος των συγκεντρωμένων που διατράνωναν τη θέλησή τους για Ανατροπή κυβερνήσεων και πολιτικών που βάζουν τα κέρδη των λίγων πάνω απ’ τις ζωές των εργαζομένων, που θάβουν τα όνειρα της νιότης και θεωρούν την πατριαρχία και την έμφυλη βία σχεδόν «παραδοσιακή αξία».
Ζ.

Τα αφεντικά
* ΕΠΕΙΔΗ όπου νά ‘ναι έρχονται πάλι οι δημοσκοπήσεις, οι φανερές και οι εξ αυτών αναλύσεις, αν και μπορεί να συμβαίνει το ανάποδο, οι αναλύσεις που πάνω τους έρχονται να κουμπώσουν οι γνωστές για την αξιοπιστία τους δημοσκοπήσεις. Ο Θ. Τσ., λοιπόν, ενημερώνει: Η μια εταιρεία δημοσκοπήσεων εξαγοράσθηκε από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, που ελέγχει επίσης το «Star» και τον «Alpha», δύο κανάλια δηλαδή που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική. Η άλλη εταιρεία δημοσκοπήσεων κάνει σχεδόν αποκλειστικά τις δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του Πρωθυπουργού και της ΝΔ. Η τρίτη έχει ως τον μεγαλύτερο πελάτη το «Mega» και την «AlterEgo» του Βαγγέλη Μαρινάκη. Και η τέταρτη, τον «Σκάι» του Γιάννη Αλαφούζου. (Επειδή υπάρχουν απορίες για ποιον δουλεύουν οι δημοσκόποι).
Ζ.

Τα καλάμια
* ΜΟΝΟ κανάλι δεν είναι το αποστραγγιστικό στο ύψος του Τρίστρατου, Πλατύκαμπος-Ομορφοχώρι-Αγιά, καθώς είναι γεμάτο καλάμια και τα νερά λιμνάζουν, σε έλος κανονικό έχει μεταβληθεί. Έχει να μεριμνήσει ο Δήμος Κιλελέρ, ώστε να πάει μια τσάπα να καθαρίσει, τα στεκούμενα νερά θα φέρουν κι άλλα δεινά.
Ζ.

Μπλακ;
* ΔΥΟ νεαρούς σε συννεφάκι, εμφανίζει το σκίτσο.
- Εσύ, τι;
- Εγώ περιμένω την εταιρεία να μου πει αν σκοτώθηκα. (Και δεν είναι λέει μπλακ χιούμορ, είναι η μαύρη πραγματικότητα).
Ζ.

 

XAYTOYRAS.jpg

* ΕΚΕΙΝΟ το πρωί της τραγωδίας, ο Ν. Χαυτούρας είχε ταξιδέψει απ’ τον Βόλο για να συνοδεύσει τον Ν. Ανδρουλάκη επί τόπου στα Τέμπη, μαζί με άλλους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Να, εδώ ακριβώς πίσω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τον πέταξε απ’ το ψηφοδέλτιο του κόμματος, όταν αργότερα προέκυψε το θέμα με την αναρρωτική του επιθεωρητή ΟΣΕ. (Ούτε ξέρεις από πού θα σου ‘ρθει...).
Ζ.

 

EGKYOS.jpg

* ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ από την Ημέρα της Γυναίκας. Πήγε η άλλη να γεννήσει και την πρόσεχε ο άντρας της, επίσης έγκυος.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass