ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2023 17:00
* ΣΤΑΣΗ Γούναρη στη γραμμή Νο 4 της αστικής συγκοινωνίας. Άγνωστο ποιος φορέας, ποια εταιρεία -κοινής ωφέλειας προφανώς- άνοιξε και συνέδεσε καλώδιο στη διπλανή υπό ανέγερση οικοδομή. Εδώ και μήνες ο πρόχειρα οριοθετημένος χώρος της σύνδεσης αποτελεί χώρος ρίψης απορριμμάτων μπροστά στην είσοδο κατοικίας. Αλλά και η σύνδεση είναι, άραγε, ασφαλής με ένα καλώδιο να κάνει τον γύρο του τετραγώνου; Οι περίοικοι συνεχίζουν να αγωνιούν, αναμένοντας άμεσα αποκατάσταση. * ΣΤΑΣΗ Γούναρη στη γραμμή Νο 4 της αστικής συγκοινωνίας. Άγνωστο ποιος φορέας, ποια εταιρεία -κοινής ωφέλειας προφανώς- άνοιξε και συνέδεσε καλώδιο στη διπλανή υπό ανέγερση οικοδομή. Εδώ και μήνες ο πρόχειρα οριοθετημένος χώρος της σύνδεσης αποτελεί χώρος ρίψης απορριμμάτων μπροστά στην είσοδο κατοικίας. Αλλά και η σύνδεση είναι, άραγε, ασφαλής με ένα καλώδιο να κάνει τον γύρο του τετραγώνου; Οι περίοικοι συνεχίζουν να αγωνιούν, αναμένοντας άμεσα αποκατάσταση.

Αλλάζει
* ΚΙ έτσι φτάσαμε στην εποχή Φόρα-μπουφάν-το πρωί-κούμπωσέ-το-και-σε-λίγες-ώρες-βγάλτο-εντελώς.

Με δυο λόγια πρόκειται για την ελληνική άνοιξη.
Ζ.

Ρευστό
* ΕΝΤΑΞΕΙ, το δράμα των Τεμπών ταρακούνησε την ελληνική κοινωνία, συνειδήσεις συνταράχτηκαν και παρότι οι εκλογές πήγαν όσο πιο πίσω γινόταν, εντούτοις οι ουδέτεροι αναλυτές εκτιμούν ότι το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό. Είναι και που δεν μπορεί να εκτιμηθεί από τους ειδικούς το πώς θα συμπεριφερθούν οι θυμωμένοι νέοι ψηφοφόροι κι όχι μόνο η νέα φουρνιά, οι 17-21, που ψηφίζει πρώτη φορά, αλλά και οι υπόλοιποι, γενικότερα οι νέοι άνθρωποι. Η στάση τους έτσι κι αλλιώς περνάει κάτω από τα ραντάρ των δημοσκοπήσεων, δεν τους βρίσκουν, δεν τους καταγράφουν.
* * *
* ΠΑΝΤΩΣ, μπορεί τα Τέμπη να προκάλεσαν ανακατατάξεις στη στάση των ανθρώπων και στη Λάρισα, ωστόσο οι ειδικοί ή και «ειδικοί» που παρακολουθούν, εκτιμούν ότι αν ο κόσμος τιμωρήσει την Κυβέρνηση, θα το κάνει λόγω της ακρίβειας και της επίθεσης που δέχεται η τσέπη του κυρίως από τις ενεργειακές δαπάνες των νοικοκυριών και εκείνες στο σούπερ μάρκετ. Στα υπόλοιπα θέματα αιχμής, όπως έλεγε και προβεβλημένος νεοδημοκράτης παράγοντας «Περισσότερο θα μας στοιχίσει ο Πάτσης, παρά οι υποκλοπές». Τέτοια μηνύματα λαμβάνει.
Ζ.

Μεγαλοπιάνεται
* ΦΙΛΙΚΟ πείραγμα για τον Ν. Ανδρουλάκη από το «Ποντίκι», που δεν θεωρείται εχθρός του ΠΑΣΟΚ: Με 10-12% επιβάλλουμε πρωθυπουργό, με 12-14% αλλάζουμε τον γ.γ. του ΝΑΤΟ και με 15% αποφασίζουμε για τον επόμενο Πάπα.
Ζ.

Πάρε-βάλε
* ΒΟΗΘΗΣΕ να σκοράρουν οι Τυρναβίτες παραγωγοί στην υπόθεση με τις εξτρά ενισχύσεις του Υπουργείου Γεωργίας στα αχλάδια και τα οινοποιήσιμα σταφύλια. Όπως διηγείται κάποιος εκ των παρισταμένων, στην πρώτη ευρεία σύσκεψη ο υπουργός Γ. Γεωργαντάς εμφάνιζε άρνηση, «δεν έχω, δεν βγαίνω, πώς να δώσω, δεν γίνεται». Παρενέβη ο βουλευτής Χρ. Κέλλας: «Υπουργέ, εμείς δεν μπορούμε να γυρίσουμε στον Τύρναβο με άδεια χέρια. Δεν γίνεται... Να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να δοθούν οι αποζημιώσεις, έστω λόγω των σεισμών...». Ήταν καλό το άνοιγμα στον κενό χώρο. Πήρε την μπάλα ο πρόεδρος Χρ. Τσιτσιρίγγος, εξηγώντας ότι τα στρέμματα μόνο στην περιοχή Τυρνάβου είναι λίγα και το ποσό δεν είναι τόσο μεγάλο. Τη σέντρα υποδέχθηκε ο υψηλόσωμος σέντερ φορ, ο δήμαρχος Γιάνν. Κόκουρας, θυμίζοντας ότι υπάρχει κυβερνητική απόφαση που διατηρεί την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των σεισμών. Κι ο Υπουργός μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα. «Δήμαρχε, στείλε μου το χαρτί της απόφασης κι εντάξει».
Ζ.

Λόγω πανδημίας;
* ΠΑΡΟΛΟ που ο φόρος κληρονομιάς μειώθηκε από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το 2017, οι σχετικές εισπράξεις του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αυξήθηκαν λέει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Η Αμερικανική Κυβέρνηση έχει εισπράξει περισσότερα από 9 δισ. δολάρια σε φόρους κληρονομιάς και δωρεάς από το προηγούμενο οικονομικό έτος. Παράδοξο; Όχι και τόσο. Η αύξηση αποδίδεται πιθανότατα στον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων υπερηλίκων πλουσίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Ο θάνατός σου, η ζωή μου...
Ζ.

Αποδόσεις
* ΝΕΕΣ αποδόσεις στα στοιχήματα που είναι διαθέσιμα για τις βουλευτικές εκλογές. Κόμμα με τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων: Νέα Δημοκρατία απόδοση 1.21, ΣΥΡΙΖΑ 4.00, ΠΑΣΟΚ 125.00, ΚΚΕ 750.000, Ελληνική Λύση 1.000,00, Οποιοδήποτε άλλο 1.500,00. Χάντικαπ (Νέα Δημοκρατία-ΣΥΡΙΖΑ) 2,75% απόδοση 1.50 και +2,75% απόδοση 2.50. Ποσοστό ΚΚΕ Over 6,15% στο 1.75 και Under 6,15% απόδοση 2.00. Ποσοστό Ελληνική Λύση Over 3,95% στο 1.55 και Under 3,95% στο 2.35. Κόμματα με ποσοστό μεγαλύτερο του 3% Over 5.5 απόδοση 1.35 και Under 5.5 στο 3.00. (Ποιοι είναι οι σίγουροι για κουβά; Οι φανατικοί κάθε απόχρωσης).
Ζ.

Για καλό σκοπό
* «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Αυτισμό», αγώνας δρόμου στη Λάρισα με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα. Μεθαύριο, Κυριακή πρωί 2 Απριλίου, από το Αρχαίο Θέατρο στην Κοίτη Πηνειού, διαδρομή 5 χλμ. «Run For Autism» την Κυριακή που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Αγώνας με επιπλέον καλό σκοπό, καθώς όλα τα χρήματα των συμμετοχών θα διατεθούν για να αγοράσει ο Σύλλογος ένα μικρό λεωφορείο για τη μεταφορά των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές του. Ακόμη σήμερα και αύριο οι εγγραφές για συμμετοχή στον αγώνα, 5 ευρώ είναι. (Και να μην τρέξεις, τρέξε να δώσεις).
* * *
* ΚΑΙ την άλλη Κυριακή, 9 Απριλίου, από την πόλη στο χωριό, στον Κραυξίδειο, με τον Σύλλογο Γυναικών Κραννώνα, στον αγώνα δρόμου μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο του Κραννώνα. Για καλό σκοπό επίσης, αφού τα έσοδα διατίθενται σταθερά στην Αντικαρκινική Εταιρεία.
Ζ.

Ξεχασιάρα
* ΠΟΛΥ μπερδεμένες οι νεαρές Λαρισαίες.
- Ο ένας μού λέει είσαι καυτή γυναίκα. Ο άλλος, σαν τα κρύα τα νερά. Μήπως έχω τελικά χαλασμένο θερμοστάτη;
* * *
* - ΜΩΡΟ μου, τι σκέφτεσαι έτσι που με βλέπεις βρεγμένη στην άμμο;
- Ότι έχεις πολύ καιρό να φτιάξεις σνίτσελ.
* * *
* - ΑΣΕ φιλενάδα, έχω αρχίσει να ξεχνάω πράγματα.
- Σαν τι δηλαδή;
- Να, χθες ήμουν μ’ έναν κούκλο και ξέχασα ότι είμαι παντρεμένη.
Ζ.

Κωστάδες
* Η κινητή εορτή της Αγίας Κάλπης συμπίπτει με την ακίνητη εορτή Κωνσταντίνου και Ελένης, διαπιστώνει ο Π. Μπ. και ξεφυλλίζει το βιβλίο του Ληξιαρχείου: Το όνομα Κωνσταντίνος συνδέεται αχώριστα με τη μοίρα της Ελλάδας από τον καιρό της Ψωροκώσταινας. Ένας Κωνσταντίνος, ο Μαυρομιχάλης, αδερφός του Πετρόμπεη, δολοφόνησε τον Ιωάννη Καποδίστρια. Κωνσταντίνος ήταν ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας. Κωνσταντίνοι οι ιδρυτές των δύο από τις τρεις όλες κι όλες οικογενειακές «δυναστείες», των Καραμανλήδων, που πρόσφεραν στην πατρίδα και δύο διαλάμψαντες εν ανεπαρκεία Κωστάδες, τον του Αλέκου και τον του Αχιλλέως και εκείνης των Μητσοτάκηδων. Κώστας, ο Σημίτης, ο άγγελος του «εκσυγχρονισμού», που πήγε τόσο καλά, ώστε να είναι αίτημα και των τωρινών εκλογών. Και Κωστής, ο Στεφανόπουλος, ο πρόεδρος της χώρας για μια δεκαετία.
* * *
* ΕΚΛΟΓΕΣ στις 21 Μαΐου, Κωνσταντίνου Και Ελένης. Το θεωρούν σημαδιακό ορισμένοι, στο ΚΚΕ, έλεγε το χθεσινό σχόλιο. Επειδή δεν έγινε αντιληπτό από κάποιους το υπονοούμενο: Κ-ωνσταντίνου Κ-αι Ε-λένης, τα τρία αρχικά γράμματα ταιριάζουν.
Ζ.

Στον Παραπόταμο
* ΤΗΝ έλλειψη σήμανσης, μετά από καταστροφή της υπάρχουσας πινακίδας, στην έξοδο της γέφυρας στον Παραπόταμο, από Γόννους προς Μακρυχώρι, επισημαίνει ξανά ο Δ.Ζ.Γ. Το πρόβλημα υπάρχει από τις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού, κοντεύει να χρονίσει. Προσφάτως προέκυψε πάλι κίνδυνος για διερχόμενο οδηγό. Οι τοπικοί του Δήμου Τεμπών ρίχνουν το μπαλάκι στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, όμως, λύση δεν προκύπτει. Και σιγά τη μεγάλη παρέμβαση δηλαδή. Έχει πρόταση, πάντως, ο Γοννιώτης: «Ας πάρει μια πρωτοβουλία ο Δήμος να τοποθετήσει την τόσο αναγκαία σήμανση κι ας στείλει το λογαριασμό στην Περιφέρεια, τόσο δύσκολο είναι;».
Ζ.

Στο παρά πέντε
* ΕΣΤΩ και την τελευταία στιγμή εντάχθηκαν και τα Τμήματα Ζωικής Παραγωγής (μαζί με τη Φυτική) στη ρύθμιση που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και ξεκαθαρίζει το καθεστώς επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων Γεωπονικών Τμημάτων (πρώην ΤΕΙ). Ο ΥπΑΑΤ Γ. Γεωργαντάς ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Κώστα Αγοραστό για την εξέλιξη, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με διαμαρτυρόμενους φοιτητές στο γραφείο του στη Λάρισα είχε γίνει κοινωνός της αγωνίας τους, την οποία και φρόντισε να μεταφέρει στην ηγεσία του Υπουργείου.

Είχαν κουδούνια
* ΜΕΤΑΞΥ Πατριδογνωσίας και Ζωολογίας η κουβεντούλα χθες στην κουμουνδουριανή παρέα.
- Πω, πω, τι μεγάλα περιστέρια... Είπε η Αθηναία στο χωριό ταΐζοντας τις κότες.
* * *
* - ΔΕΝ κοιμήθηκα καθόλου χθες, δεν με έπαιρνε ο ύπνος με τίποτα.
- Λένε πως άμα μετράς προβατάκια κοιμάσαι.
- Μέτρησα, αλλά είχαν κουδούνια και με ξυπνούσαν.
* * *
* - ΠΕΙΝΑΩ σαν φίκος.
- Σαν λύκος λέει η φράση...
- Είμαι βίγκαν.
Ζ.

Με διαιτητές
* ΣΕ δύο ΜΜΕ του Ομίλου Μαρινάκη χθες η πληροφορία ότι ο Πρωθυπουργός πριν από δύο μέρες σήκωσε το τηλέφωνο και επικοινώνησε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλ. Τσεφέριν. Σκοπός του τηλεφωνήματος ήταν η υποβολή του αιτήματος από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης για ορισμό Ευρωπαίων elite διαιτητών στα ματς του πρωταθλήματος. Ό,τι ακριβώς ζητά πιεστικά εδώ και καιρό ο Ολυμπιακός κι ο Βαγγ. Μαρινάκης. Κι ο Δ.Κ. σχολιάζει: Πολλά περίεργα μαζεμένα εδώ. Και δεν θα αναφερθώ στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αυτό είναι το λιγότερο. Ούτε στο γεγονός ότι είναι πραγματικά παράδοξο ένας Πρωθυπουργός να ασχολείται με τους διαιτητές στο πρωτάθλημα της χώρας του... Είναι φανερή η πρόθεση του Πρωθυπουργού να γίνει αρεστός στον κ. Μαρινάκη. Τον χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ. Και για τα ΜΜΕ του και για την ομάδα του. Βέβαια, όλο το Καραϊσκάκη τον έβριζε εν χορώ... Πρέπει να βρίσκονται σε μεγάλη απελπισία στο Μαξίμου για να ασχολείται ένας Πρωθυπουργός με τα οφσάιντ και τα πέναλτι. (Σφύρα το κι έληξε).
Ζ.

Απόθεμα φιαλών
* ΤΟ βλέπουν διερχόμενοι Λαρισαίοι, ιδίως όταν τα μαγαζιά είναι χωρίς πολύ κόσμο και φαίνεται. Ότι εκτός από τις φιάλες υγραερίου που βρίσκονται στις σόμπες δίπλα στα τραπεζάκια έξω, υπάρχει κι ένα απόθεμα φιαλών, που βρίσκονται πρόχειρα φυλαγμένες κάπου εκεί δίπλα, για όταν χρειαστεί. Κι αναρωτιούνται κατά πόσο αυτό είναι επικίνδυνο, καθώς βρίσκονται εκτεθειμένες στις διαθέσεις κάθε περίεργου τύπου. Λογικά, πάντως, θα το ελέγχουν οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες και σίγουρα και η Πυροσβεστική.
Ζ.

Πότε άραγε;
* ΤΙ θα πρέπει, άραγε, να κάνει ο κόσμος στη Ν. Πολιτεία, αλλά και άλλοι διερχόμενοι, καθώς πρόκειται για δρόμο με σχετικά έντονη κυκλοφορία; Η οδός Παιωνίου παραμένει στο μαύρο της το χάλι. Το οδόστρωμα, γεμάτο πληγές, θα ταίριαζε περισσότερο να βρίσκεται στην Ουκρανία. Φροντίδα καμία και δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα. Κι η κατάσταση χρόνο με τον χρόνο χειροτερεύει. Αν περάσουν δε και οι φετινές δημοτικές εκλογές, όπου στηρίζουν ορισμένοι τις ελπίδες τους, μπας και δράσουν πιεζόμενοι δήμαρχος και αντιδήμαρχοι, ε τότε μπορεί να κάνουν και καμιά λιτανεία για να λυθεί το πρόβλημα, να στραφούν στην εξ ύψους βοήθεια. Αλλιώς, σύντομα θα περνούν μόνο με γκρέιντερ.
Ζ.

Παρομοίως
* ΤΟ νεαρό ζευγάρι Λαρισαίων αποφάσισε να πάνε χωριστές διακοπές. Και φεύγοντας ορκίστηκαν να μείνει πιστός ο ένας στον άλλο. Τέλειωσαν οι διακοπές, επέστρεψαν και διηγούνται ο ένας στον άλλο.
- Αχ μωρό μου, λέει ο άντρας. Βρήκα που λες εκεί μια κοπέλα, σκέτη γλύκα, με γούσταρε πολύ, με κάλεσε μια μέρα στο δωμάτιό της, για μια στιγμή έχασα το μυαλό μου, το ομολογώ, ξεντυθήκαμε, ξάπλωσε αυτή στο κρεβάτι, αλλά μόλις έπεσα πάνω της σκέφτηκα εσένα και σηκώθηκα, ντύθηκα κι έφυγα. Εσύ, πώς τα πέρασες;
- Τι να σου πω, περίπου τα ίδια κι εγώ. Με τη διαφορά πως όταν σε σκέφτηκα και ήθελα να σηκωθώ ήμουν από κάτω και δεν μπορούσα να φύγω.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass