ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2023 18:00
*ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μάντρα μεταχειρισμένων πλέον λίγο έξω από τη Λάρισα. Ζ. *ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μάντρα μεταχειρισμένων πλέον λίγο έξω από τη Λάρισα. Ζ.

Ε μα...
* ΤΗΝ επικαιρότητα σχολίαζαν οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Υπολόγισα τα έξοδα του Σεπτεμβρίου και μάλλον έχω φάει και τα λεφτά του Νοεμβρίου.
* * *
* - ΕΙΝΑΙ τόσο φιλεργατικό το εργασιακό νομοσχέδιο του Άδωνη που άκουσα ότι το σκέφτεται πλέον σοβαρά να εργαστεί ακόμα και ο Κ. Χατζηδάκης.
* * *
* - ΜΟΛΙΣ εκλεγώ δήμαρχος θα μοιράσω σε όλους Voucher για φθηνές διακοπές στη μαγευτική Ήπειρο. Θα είναι σαν το market pass και fuel pass...
- Και πώς θα το ονομάσεις;
- ΠΑΣ Γιάννενα.
Ζ.

Πολύ κουνούπι
* ΕΝΤΟΝΟ πρόβλημα με τα κουνούπια αυτές τις μέρες στη Λάρισα, είναι κι ο ζεστός καιρός που τα βοηθάει. Εκτός από ενόχληση προκαλούν και μεγάλη ανησυχία στον κόσμο, καθώς οι επιβαρυμένες υγειονομικές συνθήκες στην περιοχή θεωρείται πως ευνοούν τη μετάδοση ασθενειών. Οι Λαρισαίοι περιμένουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν και να ραντίσουν. Το πού και πώς το γνωρίζουν οι ειδικοί.
Ζ.

Φυτευτός;
* «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι φυτευτός του συστήματος διαπλοκής και ολιγαρχίας», όπως είπε ο άλλος Στέφανος, ο Τζουμάκας. «Τον φύτεψε ο Τσίπρας για να αποτύχει και να τον διαδεχθεί μετά επανερχόμενος, θα του τα δώσει όμως τα κλειδιά ο Κασσελάκης;» έλεγε ο Λαρισαίος Δ. Α.«Τον φύτεψε ο Πολάκης για να κάνει κουμάντο αυτός στο κόμμα», συμπλήρωνε ο συριζαίος. «Τι λέτε βρε, ο Μπάιντεν τον φύτεψε, δικός του δεν είναι;», το αποκορύφωμα. (Και καλά ποιος τον φύτεψε. Πώς άνθισε είναι το ζήτημα).
* * *
* Ο Αλέξης Παπαχελάς πάντως, ο έγκριτος δημοσιογράφος που έχει δουλέψει χρόνια στην Αμερική, αφού εξαίρει τη φαντασία του ‘’ελληνικού καφενείου’’ εξηγεί στην ‘’Καθημερινή’’ ότι «Ο κ. Κασσελάκης είδε την ευκαιρία από ένα παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα, πήρε το αεροπλάνο κι ήλθε, φέρνοντας τα πάνω κάτω».
Ζ.

Δημοσκοπήσεις
* ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ Αγοραστού από την πρώτη Κυριακή δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις που ολοκληρώθηκαν τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με αθηναϊκές στήλες και με βάση τα ευρήματα των ερευνών ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξακολουθεί να καταγράφει ποσοστά πρώτης Κυριακής, παρά τη σκληρή κριτική που δέχτηκε μετά την πρωτοφανή καταστροφική κακοκαιρία. Η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων παραμένει στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη επιβεβαιώνουν οι δημοσκοπήσεις, καθώς ο Αγοραστός προβάλλει ως ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την επόμενη μέρα για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.
Ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, τονίζοντας με νόημα ότι «πρωταρχικό του μέλημα παραμένει η παροχή βοήθειας σε όσους συνανθρώπους μας εξακολουθούν δοκιμάζονται από την πρωτόγνωρη θεομηνία Daniel, όπως και η συνεχής συνεργασία του με το κυβερνητικό κλιμάκιο για την επόμενη μέρα της Θεσσαλίας».

Στον ΣΥΡΙΖΑ
* ΠΡΙΝ την Κυριακή και το αποτέλεσμα έκπληξη, κανένας της τοπικής Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ταχθεί δημοσίως υπέρ Κασσελάκη, ούτε ένας. Εκ των υστέρων πάντως προέκυψαν υποστηρικτές του...
Από άλλα στελέχη ωστόσο, φαίνεται ότι τον υποστήριζαν λέει η ομάδα Α. Αγραφιώτη, Χρ. Αθανασιάδη και λοιποί Λαρισαίοι υποστηρικτές του Γιώργου Τσίπρα, του εξαδέλφου που συντάχθηκε εξαρχής μαζί του.
* * *
* - ΞΕΡΩ πολλούς δεξιούς που πήγαν την Κυριακή και γράφτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν Κασσελάκη...
Ο Λαρισαίος δεξιός πιέστηκε όμως για αποδείξεις, μικρό χωριό η Λάρισα, όλοι γνωστοί.
- Για πες μερικούς...
- Ε... Έναν ξέρω σίγουρα ότι το έκανε. Αλλά δεν μπορώ να πω το όνομά του, καταλαβαίνετε...
* * *
* «ΤΟ γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν τόσοι άνθρωποι σε μια όχι και τόσο καλή συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι η κοινωνία μας στέλνει ένα μήνυμα. Δείχνει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη, ψάχνει, έχει εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και δίνει καινούρια ώθηση», είναι η κομματική εκτίμηση. Ωστόσο κατάφεραν να το χάσουν κι αυτό, με τέτοια όξυνση που επικράτησε από το βράδυ της Κυριακής και η οποία χειροτερεύει. Ήταν στραβό το κλίμα... (Όσο για όσους απουσίασαν από τα παλιά μέλη, μάλλον δεν υπάρχει κερήθρα, που έγραφε κι ένας παλιός αξιοποιώντας την ανορθογραφία).
Ζ.

Το θυμήθηκε
* ΣΕ φουλ ρυθμούς τα γραφεία των ασφαλιστών στη Λάρισα αυτές τις μέρες. Για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους που επλήγησαν από τη θεομηνία. Τρέχουν και δεν φτάνουν.
Κι έχουν να αντιμετωπίσουν και τους πονηρούς ή ξύπνιους κατά άλλη εκδοχή.
- Έλα, Γιώργο; Εκείνο το συμβόλαιο που είχαμε ρε σύ, ισχύει, έτσι;
Είχε τηλεφωνήσει ο άλλος στον φίλο του τον ασφαλιστή, ενώ εξελισσόταν ακόμη ο ‘’Ντάνιελ’’.
- Ε; Όχι βέβαια, δεν ισχύει.
- Γιατί; Ακυρώθηκε;
- Εδώ κα ι3χρόνια που δεν το πληρώνεις...
Ζ.

Υπό έναν όρο
* - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ν’ ακούσω ως την Κυριακή και από την πλευρά Κασσελάκη και από εκείνη της Αχτσιόγλου ότι τη Δευτέρα θα μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ανάλογα από τι θ’ ακούσω γι’ αυτό, θα αποφασίσω και ποιον θα ψηφίσω...
Σαφής ο Λαρισαίος συριζαίος γιατρός Κ. Π.
- Μα νομίζεις ότι υπάρχει περίπτωση να φύγει κάποιος; Πού να πάει, να χαθεί...
- Δεν ξέρω, εγώ δεν άκουσα από κανέναν τους ότι θα μείνει χάσει-κερδίσει. Άκουσες εσύ;
Ζ.
Πρόσθετα
* ΣΤΑ ψηφοδέλτια των συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, λοιπόν, επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί πέραν του ονόματος ή του επωνύμου του υποψηφίου και υποκοριστικό ή ψευδώνυμο, καλλιτεχνικό ή άλλο, εφόσον με αυτό είναι ευρύτερα γνωστός...
Έχει μεριμνήσει γι’ αυτά η νομοθεσία. Επίσης: Κάθε υποψήφιος, εφόσον είναι έγγαμος ή έγγαμη ή έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, μπορεί να προσθέσει, ανεξαρτήτως σειράς, και το επώνυμό του ή της συζύγου, του συμβιούντος ή της συμβιούσης. (Έναν άντρα υποψήφιο να βλέπαμε να το προσθέτει και τι στον κόσμο... Παρότι πολλοί Λαρισαίοι αστειευόμενοι συστήνονται κατά καιρούς ως ‘’ο κύριος της κυρίας’’).
Ζ.

Με υποψήφιους
* ΠΑΙΖΟΥΝ με τον πόνο τους κάποιοι Λαρισαίοι.
- Είμαι σε παρέα με τρεις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. ΄Έχουν κεράσει μέχρι τώρα καφέ, φαΐ και ποτό. Μετά το γλυκό θα πω ότι ψηφίζω σε άλλο δήμο.
* * *
* ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ δημοτικός σύμβουλος με βρίσκει στον δρόμο.
- Θα σε επισκεφθώ τις επόμενες μέρες.
- Μη με απειλείς εμένα, ε...
* * *
* - ΚΟΙΤΑ, είμαι υποψήφιος, θέλω μια βοήθεια.
- Να σου δώσω ένα ευρώ να πάρεις μια τυρόπιτα;
Ζ.
Πλημμυροπλημμύρες
* ΚΑΠΟΙΟΣ να καταγράψει τα όσα αναφέρονται για τις πλημμύρες που έχουν πνίξει την περιοχή της Λάρισας: το 1811, το 1883, το 1896, το 1908, το 1948 που ακολούθησε, πιο πρόσφατα το 1987, το 1994, πρόπερσι ‘’Ιανός’’. Διδακτορική διατριβή θα είναι, μελέτη υπηρεσίας; Το παρελθόν διδάσκει και σύμπτωση τόσο συχνά επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση. Πλημμύρα πλημμυρών.
* * *
* ΝΑ κι άλλη σήμερα, με τον Φωτοθηκάριο Αχ. Κ. να εισφέρει δημοσίευμα της Βολιώτικης εφημερίδας ‘’Θεσσαλία’’ στις 22 Σεπτεμβρίου 1908.
Θα ήτο 10 ½ πρωινή της χθες οπότε οι κώδωνες του Αγίου Νικολάου ανεστάτωσαν την Λάρισαν. Ο κόσμος, μη γνωρίζων που να αποδώση τας κωδωνοκρουσίας του κινδύνου, έντρομος έσπευδε προς τον Άγιον Νικόλαον. Εκεί είδησις φοβερά ανέμενε τους πάντας.
- Έρχεται νερό. Έχομεν πλημμύραν.
Ο πανικός διεδόθη με ηλεκτρικήν ταχύτητα και όλοι έξαλλοι διεσπείροντο εις τα διάφορα της πόλεως σημεία. Μετ΄ ολίγον, αστραπιαίως μάλλον, ποταμοί ολόκληροι ύδατος εθεάθησαν ερχόμενοι μετά μεγάλης ορμής. Από την πλευρά των στρατώνων είχε σπάση και πάλιν το προς το χωρίον Χασάν Τατάρ μέρος, αυτό εκείνο, το οποίον και κατά το 1883 εξαπέστειλε τον υδάτινον όγκον προς την Λάρισαν. Τα ύδατα επλημμύρισαν την παρακειμένην πεδιάδα και εξεχύθησαν απειλητικά προς την Λάρισαν, ακολουθούντα την παρά την οδόν Λαρίσης-Καρδίτσης γραμμήν.
* * *
* ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο προς το πέραν του κτήματος του κ. Αβέρωφ χώρος ήτο πλήρης υδάτων τα οποία εισώρμησαν εντός της πόλεως με μανίαν. Οι κάτοικοι της συνοικίας Παράσχου ήρχισαν φεύγοντες. Μητέρες έκλαιον και εφώναζον, παιδάκια ωδύροντο και εζήτουν τους γονείς των, άνδρες παραλαμβάνοντες ό,τι ηδύναντο εβάδιζον έντρομοι προς τα ενδότερα της πόλεως. Χωροφύλακες εισερχόμενοι εις τα οικίας εξεκένουν αυτάς, εκδιώκοντες τους κατοίκους. Αφού επλημμύρισαν την συνοικίαν Παράσχου, τα ύδατα έφθασαν μέχρι της πλατείας Ταχυδρομείου ενώ ερρίφθησαν και προς την συνοικίαν Σιδηροδρόμου...
Μέχρι της 5ης απογευματινής τα ύδατα είχον αποσυρθή και οι πλημμυροπαθείς βαδίζοντες επί παχυτάτου στρώματος ιλύος, έφθασαν μέχρι των οικιών τους δια να ίδουν τας καταστροφάς. Πολλοί ήρχισαν εξάγοντες εκ των οικιών των τα έπιπλα οι δε εκείνοι των οποίων αι οικίαι είχον καταπέσει έφευγον οδυρόμενοι, κλαίοντες και φωνάζοντες.
* * *
* ΑΙ τηλεφωνικαί γραμμαί εις το τηλεγραφείον είχον κοπεί, εβλάβη και η σιδηροδρομική γραμμή η οποία κατεστράφη εις μήκος πολλών χιλιομέτρων παρεσύρθησαν δε και τινές γέφυραι. Η μεγαλυτέρα βλάβη παρά το Τοπουζλάρ. Ο Νομάρχης και ο Διευθυντής της Αστυνομίας αδίκως αναμένουν εις το τηλεγραφείον δια να αναγγείλουν τα γεγονότα εις την Κυβέρνησιν. Τα πλησίον της Κάρλας χωρία εγέμισαν με ψάρια. Εις το Γιαχαλάρ οι χωρικοί εφόνευον τα ψάρια με ξύλα και συνήθροισαν αρκετάς οκάδας εξ αυτών. (Για τους νεότερους: ΧασάνΤατάρ η Μεσοράχη, Τοπουζλάρ ο Πλατύκαμπος, Γιαχαλάρ το Σωτήριο, συνοικία Παράσχου αυτή του Αγίου Νικολάου).
Ζ.
50%
* ΚΟΝΤΑ στον βασιλικό ποτίζεται ως γνωστόν κι η γλάστρα. Εν προκειμένω κι οι τριγύρω γλάστρες, και οι παραπέρα. Σε μια κίνηση υψηλής εταιρικής ευθύνης, η ελληνική αλυσίδα σουπερμάρκετ ‘’Γαλαξίας’’ πρόσφερε έκπτωση 50% σε όλα της τα προϊόντα για τους πλημμυροπαθείς της περιοχής. Σε όλα τα καταστήματά της στην περιοχή, για όλους. Μια διαφήμιση στην εφημερίδα ήταν αρκετή, λειτούργησε μετά και το από στόμα σε στόμα. Κι έγινε πόλεμος, οι Λαρισαίοι έσπευσαν, πλημμυρισμένοι και μη, αυτοί οι δεύτεροι είναι και οι πολλοί, αδειάζοντας τα ράφια επί μέρες, ψωνίζοντας καρότσια ολόκληρα με είδη που θα χρειαστούν και το επόμενο διάστημα, από κείνα που δεν χαλούν. Να, μέσα στην ακρίβεια ψώνιζαν επιτέλους φθηνά.
* * *
* ΠΕΘΑΝΑΝ οι πωλήτριες, δεν είχαν χέρια. Διότι 50% έκπτωση είναι 50%. Ακόμη και για συγγενείς τους εκτός Θεσσαλίας ψώνιζαν κάποιοι, να έρθουν εκείνοι αργότερα να τους τα δώσουν. Πώς κάνουν οι Μακεδόνες που ζουν κοντά στα σύνορα και τα περνούν να πάνε για φθηνά ψώνια στη Βόρεια Μακεδονία.
Ζ.

 

KELLAS_ALEJOPOYLOY.jpg

Με την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών αρμόδια για θέματα μεταφορών, Χριστίνα Aλεξoπούλου είναι φίλοι από το 2004. Γνωρίζονται από το Πολυτεχνείο Πάτρας όπου ήταν συμφοιτητές στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών και φυσικά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Οπότε, ποιος θα την κατατόπιζε καλύτερα για τα θέματα της Λάρισας -και ειδικότερα για το Αστικό ΚΤΕΛ - από τον Κεντροεπίτροπο της ΝΔ Αχιλλέα Κέλλα.

 

SKOYPIDIA.jpg

* ΚΙ εκεί που ο κόσμος χάνεται, αποδείχθηκε πως υπάρχουν Λαρισαίοι υπέρμαχοι της ανακύκλωσης. Με όχι και τόσο ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση όμως. Η Ε. Κ., που διευκρινίζει ότι δεν είναι υποψήφια, αναρωτιέται γιατί δεν κράτησαν τις σακούλες στα μπαλκόνια τους. Ενώ έβλεπαν τη συσσώρευση στους κάδους και γνώριζαν ότι η υπηρεσία Καθαριότητας δεν μπορούσε να ανταποκριθεί.
Ζ.

 

FREATIO.jpg

*ΜΕ κάτι τέτοιες κατασκευές δεν μπλοκάρουν τα φρεάτια.
Ζ.

 

 

SKITSO_19-9.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass