ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2023 17:00
* ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ επικοινωνία με τον μακαριότατο αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για να τον ευχαριστήσει για την έμπρακτη στήριξη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας που προσέφερε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία και με τους Μητροπολίτες της θεσσαλικής περιφέρειας, τόσο για τον συντονισμό στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες, όσο και για την αποκατάσταση ζημιών στις πληγείσες εκκλησίες και μονές. Στο μεταξύ, μάχιμος και στο πλευρό των ιερέων παραμένει ο Μητροπολίτης Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης Χρυσόστομος (φωτ.), συνεισφέροντας και ο ίδιος στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στις ενορίες του. * ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ επικοινωνία με τον μακαριότατο αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για να τον ευχαριστήσει για την έμπρακτη στήριξη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας που προσέφερε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία και με τους Μητροπολίτες της θεσσαλικής περιφέρειας, τόσο για τον συντονισμό στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες, όσο και για την αποκατάσταση ζημιών στις πληγείσες εκκλησίες και μονές. Στο μεταξύ, μάχιμος και στο πλευρό των ιερέων παραμένει ο Μητροπολίτης Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης Χρυσόστομος (φωτ.), συνεισφέροντας και ο ίδιος στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στις ενορίες του.

Θα βρέξει
* ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ανάλογο του «Daniel» ξανά στη Θεσσαλία, προέβλεψαν

μετεωρολόγοι για τα τέλη Σεπτεμβρίου, φοβίζοντας τον κόσμο, προκαλώντας και την ενόχληση συναδέλφων τους που τους ανακάλεσαν στην τάξη. Και τοπικοί παρατηρητές των καιρικών βλέπουν βροχές, αλλά ούτε 80 χιλιοστά συνολικά και μάλιστα διασπαρμένα μέσα σε 3-4 μέρες. Προς σιγανή βροχή μοιάζει, που όμως θα διαρκέσει. Μάλλον η παζαρίσια βροχή, καθώς όπως κάθε χρόνο στο Παζάρι Λαρίσης... (Τον ντόρο όμως τον έκαναν οι προγνώστες, συζητήθηκε το όνομά τους).
Ζ.

Που να βρουν άκρη
* ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΕΣ νεαρές Λαρισαίες.
- Τον ρώτησα «Τα έχεις με καμία αυτόν τον καιρό;». Και τι μου απάντησε... «Γιατί, τι καιρό έχει;».
***
* - Η μόνη απάντηση στο: «Είσαι ενδιαφέρον γυναίκα» είναι «Έχω επείγον δουλειά».
***
* - ΠΟΙΟΣ ηλίθιος έβαλε το «γ» δίπλα στο «φ»; Μου έστειλε μήνυμα «έχεις κορμί σαν γίδι».
Ζ.

Μαζί του
* ΜΕΤΑ το αποτέλεσμα της Κυριακής στον ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Στ. Κασσελάκη «μυστικός δείπνος», στον οποίο συμμετείχαν μεταξύ των 15 συνδαιτημόνων οι αναμενόμενοι, Ευ. Αποστολάκης, Π. Πολάκης, Ν. Παππάς, Γ. Τσίπρας, αλλά και δύο Λαρισαίοι. Ο βουλευτής Β. Κόκκαλης και η πρώην βουλευτής Άννα Βαγενά.
Ζ.

Ωραία ατμόσφαιρα
* Ο Λαρισαίος συριζαίος διαβεβαίωνε χθες τον φίλο του.
- Στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι μια γροθιά...
- Ναι και δυο κλωτσιές, τρία χαστούκια, τέσσερις καρεκλιές...
***
*- ΖΟΡΙΚΕΣ, ίσως και περισσότερο αμφίρροπες ήταν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, όμως δεν αλληλοσφάχτηκαν έτσι στις αντίστοιχες δικές τους εσωκομματικές. Ούτε στην κορυφή ούτε στη βάση...
- Μάλλον θα τους φτάνει περισσότερο το μυαλό. Τόσο πιο θερμόαιμοι πια οι συριζαίοι...
Ζ.

Υπερκομματικός
* ΤΗΝ επιτομή του υπερκομματικού στην αυτοδιοίκηση, που όλοι ευαγγελίζονται σ’ αυτές τις εκλογές, αποτελεί ο Απ. Κομνός. Ο γιατρός της Εντατικής που τόσα πρόσφερε, αθόρυβα πάντα, στο πλευρό του Κ. Αγοραστού κατά την προηγούμενη τετραετία. Στον κρίσιμο τομέα της Υγείας κυρίως, συνεισέφερε τα μάλα σε θέματα που αντιμετωπίζουν και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, αλλά και τα υπόλοιπα της Περιφέρειας, αν μη τι άλλο γνωρίζει άριστα τον χώρο. Τώρα ξανά υποψήφιος, φέρνει ψήφους στον συνδυασμό από όλες τις πλευρές.
Ζ.

Καταλληλότητα
* Η φετινή τουριστική περίοδος οδεύει πλέον προς τη λήξη της και στην παραλιακή ζώνη παρά τα -τεράστια- προβλήματα από τις τελευταίες πλημμύρες δεν είναι λίγοι όσοι έχουν απομείνει απολαμβάνοντας τις πρώτες φθινοπωρινές ημέρες. Λαρισαίοι κυρίως που διαθέτουν ένα εξοχικό σπιτάκι, χωρίς υποχρεώσεις στη Λάρισα, στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι.
Προβληματισμένοι από όσα κυκλοφορούν για την ποιότητα των νερών αναρωτιούνται αν πρέπει να ανησυχούν για τα νερά της θάλασσας, όπου καιρού επιτρέποντος ακόμη κολυμπούν.
***
* ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ από την Πολιτεία για τα νερά στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας δεν υπάρχουν, όπως για τα νερά του Παγασητικού. Ωστόσο, ο Δήμος Αγιάς έλαβε τρία δείγματα από την Μπούκα, το Κόκκινο Νερό και τον Αγιόκαμπο και τα έστειλε για ανάλυση σε πιστοποιημένο εργαστήριο και αναμένει τα αποτελέσματα.
Πότε ελήφθησαν τα δείγματα; Όταν οι καταστηματάρχες άρχισαν να παραπονούνται γιατί οι πελάτες τους απέφευγαν την κατανάλωση ...ψαριών ανησυχώντας για την αλίευσή τους σε ακατάλληλα νερά!
Δ.Κ.

Αποτελεσματικός
* ΤΟΣΟ νέος και με τέτοια εμπειρία... Όλα τα χρόνια αντιδήμαρχος ο Θάνος Αδαμόπουλος, δίπλα στον Απ. Καλογιάννη στενός συνεργάτης του δημάρχου, πρόσφερε τόσα σε πολλούς, με ενασχόληση σε σειρά θεμάτων. Με αρμοδιότητα στα οικονομικά, από τα οποία όμως εξαρτώνται όλα, τελευταία και υπεύθυνος για τις συντηρήσεις δημοσίων χώρων, ασχολείται με τα μικρά θέματα εξίσου σοβαρά όπως και με τα κρίσιμα και πολύ σημαντικά. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ξανά, αναμένεται να δρέψει στις κάλπες τους καρπούς των κόπων του.
Ζ.

Για επανεκλογή
* ΦΑΝΗΚΕ κι από τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού, ότι ο δήμαρχος της Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, κατέρχεται με αξιώσεις στην αναμέτρηση για την επανεκλογή του. Με το έργο της τετραετίας, αλλά και τη γενικότερη στάση του, με το εύρος του ψηφοδελτίου επίσης, έχει βάλει πολύ γερή υποθήκη.
Ζ.

Άγριος καβγάς
* «TO be or not to μπει», αναρωτιέται ο Λαρισαίος Ν. Μπ. Να κι άλλο «μπι», στο επώνυμο: Αρχικά δηλώνω πως δεν έχω καμιά σχέση με τον Άμλετ, ούτε καν με τον Σαίξπηρ.
Την τελευταία εβδομάδα αρπαχτήκαμε με τους κολλητούς μου, ξέρετε τον κουμπάρο μου τον Μήτσο και τον συμμαθητή τον Θανάση. Σταματήσαμε ακόμα και να μιλάμε. Πραγματικά τους βλέπω κι αλλάζω δρόμο.
***
* - ΒΕΒΑΙΑ ο λόγος ήταν πολύ σοβαρός. Εγώ, που όπως είναι γνωστό διαθέτω ένα επίπεδο, υποστηρίζω όπως είναι φυσικό τον Κασσελάκη. Ο Μήτσος, που είναι λίγο αγροτούμπανος, τον Τσακαλώτο, κι ο Θανάσης, που είναι ο πιο γυναικάς, την Έφη, την Αχτσιόγλου. Μόνο μπουνιές δεν παίξαμε. Σ’ ένα μικρό διάλειμμα του καβγά μου ‘ρθε μια φλασιά:
- Ρε παιδιά ψηφίζει κανένας από μας αυτό το κόμμα; ρώτησα αφελώς.
- Τι σημασία έχει αυτό ρε γελοίε; Εδώ μιλάμε για την πατρίδα. Δεν βλέπεις που τα ΜΜΕ, που φροντίζουν ανελλιπώς τα λαϊκά συμφέροντα, ασχολούνται αποκλειστικά μ’ αυτό το θέμα; Υπάρχει αυτήν τη στιγμή πιο σοβαρό θέμα; με αποστόμωσαν.
***
* - ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ τις φωτιές, τον «Daniel», τον κοσμάκη που δεν ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται, τους αγρότες της Καρδίτσας, την παραγωγή, τις τιμές, τον χειμώνα που ‘ρχεται, την ανάπτυξη, την υγεία και κάνα δυο-τρία, το πολύ τριάντα, άλλα.
- Ρε Νίκο, ρε Νίκο, εδώ μιλάμε για ιδεολογία, για ιδανικά, για πρωτοπορία, για χιλιάδες ψήφους, sorry, απελευθέρωση εννοώ, της gay κοινότητας κι εσύ ασχολείσαι ακόμη με την πεζή καθημερινότητα. Το μείζον ερώτημα είναι, πού βαδίζει η Αριστερά, σε τι ελπίζει αυτός ο τόπος, πώς θα επηρεαστούν οι παγκόσμιες εξελίξεις... (Παιδιά, μα την Παναγία παιδιά, δεν με σκότωναν καλύτερα; Όταν συνειδητοποίησα όλα αυτά καταντράπηκα, αισθάνθηκα ένα σκουπίδι, έπαθα νταράκουλο).
Ζ.

Ο γεωπόνος
* ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού, ο γεωπόνος Δημ. Σοφολόγης. Ιδιαιτέρως έμπειρος και στη γη και στα χαρτιά, ο πρόεδρος των Ελλήνων γεωπόνων, ναι, Λαρισαίος είναι ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου, με έντονη επιστημονική και συνδικαλιστική δραστηριότητα, είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ μετά τις εκλογές στη διαχείριση του πρωτογενή τομέα.
Ζ.

Με προσόντα
* ΜΕ πολυετή θητεία και βαθιά γνώση στα δημοτικά πράγματα η Ελένη Ξυνοπούλου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Θαν. Μαμάκου, υψηλόβαθμο στέλεχος στην Εκπαίδευση με δεδομένη διοικητική εμπειρία. Άνθρωπος λαϊκός, με καλλιέργεια συνάμα. Κι επιπλέον ξέρει καλά από εκλογές, πράγμα που έχει επιβεβαιωθεί τόσες φορές.
Ζ.

Εργατικότητα
* ΚΑΘΕ φορά που η Eurostat δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία για την εργασία στην Ευρώπη διαψεύδει τον μύθο περί (χαμηλής) εργατικότητας στην Ελλάδα.
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι με 41 ώρες εργασίας την εβδομάδα κατά μέσο όρο, οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, καταγράφοντας μια σημαντική πρωτιά-απάντηση σε όσους αμφισβητούν την εργατικότητα στη χώρα μας για να συνεχίζουν να προωθούν αντεργατικά μέτρα.
Αντίθετα, τις λιγότερες ώρες εργασίας σε μία εβδομάδα καταγράφουν οι Ολλανδοί (33,2 ώρες), οι Γερμανοί (35,3) και οι Δανοί (35,4), οι οποίοι χρόνια τώρα ζητούν από την Ελλάδα και νέες μεταρρυθμίσεις στο όνομα της βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης.

Κανένας ιδιοκτήτης
* «ΑΤΟΠΟ, άστοχο, μη πολιτικό αν όχι χυδαίο, είναι αυτό που υποστηρίζει ο «σοφός» συνταξιούχος καθηγητής». Είναι ο Λαρισαίος Γ. Τσ. που επιλαμβάνεται μετά το σχόλιο για τα «ορφανά του Τσίπρα», συμπληρώνοντας πως «το συγκεκριμένο «στέλεχος» έχει εκθέσει επανειλημμένα τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου κανένας δεν είναι ιδιοκτήτης».
***
* «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όμως έχουμε», του αναγνωρίζει φυσικά το δικαίωμα να τοποθετείται, πράγμα που κάνει και ο ίδιος «ως πολιτικό ον, υποκείμενο στη Νεωτερικότητα», προσθέτοντας: όσο για το «φαινόμενο» ΣΥΡΙΖΑ ή Τσίπρας, έχουν ειπωθεί πολλά και θα ειπωθούν κι άλλα.
Ο Enzo Traverso, ιστορικός και καθηγητής, υποστηρίζει ότι πριν από 8 χρόνια έγινε Επανάσταση στην Ελλάδα επειδή διακόπηκε η ροή της κανονικότητας στην πολιτική, άσχετα αν το εγχείρημα εκφυλίστηκε.
***
* ΚΑΙ κάτι τελευταίο: Ένα κόμμα, πόσο δε ένα μέλος του, δεν υποκαθιστά το πλήθος, κατά τον Negri, και δεν μπορεί να ενεργεί στο όνομά του. Αυτό είναι αυταρχική αντίληψη».
Ζ.

Με την Τέχνη
* «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και αλληλεγγύη είναι έννοιες ταυτόσημες. Λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, καθώς και στις δύο έννοιες, το ζητούμενο είναι η ανθρωπιά...». Αυτό υπογράμμισε χθες ο Πάνος Σάπκας: Ο πολιτισμός αποτελεί θεμέλιο της κοινωνίας μας. Είναι ο παράγοντας που διαμορφώνει την ταυτότητά μας, τις αξίες μας και τη συνοχή μας και πρέπει να ενώνει και να ενεργοποιεί την κοινότητα, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές.
***
* ΚΑΙ εξηγεί ο αντιδήμαρχος, που αποτελεί σημαία για τη Δημοτική Αρχή της Λάρισας: Τι μπορεί λοιπόν να κάνει ο πολιτισμός σε μια περίπτωση καταστροφής, σαν αυτή που ζήσαμε με τις πλημμύρες; Σίγουρα να μη μείνει αδρανής, αλλά να σταθεί αλληλέγγυος με τον δικό του τρόπο. Ο καλλιτέχνης για παράδειγμα, ξέρει να τραγουδάει, να παίζει θέατρο κ.ο.κ. Αυτό πρέπει να συνεχίσει να κάνει, βοηθώντας όποιον υποφέρει, με την τέχνη του, που λειτουργεί παρηγορητικά και δίνοντας από το υστέρημά του, όπως όλοι. (Όπως είπε κι ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς, η τέχνη δεν έχει ανάγκη μεσίστιες σημαίες για να δείξει ότι είναι καθημερινά μέσα στους άλλους).
Ζ.

Μαρουλοσαλάτα
* ΣΤΟΝ δικό τους κόσμο τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Διάβασα ότι τα αμύγδαλα ανήκουν στις σούπερ φουντς. Ας φάω μια σοκολάτα αμυγδάλου.
***
* - ΤΟ μυστικό για μια υπέροχη μαρουλοσαλάτα είναι δύο πιτόγυρα.
***
* - ΞΥΠΝΑΩ το πρωί και βλέπω τη μάνα να τηγανίζει κεφτεδάκια. Άστον τον καφέ μου, της λέω, φτιάξε μια χωριάτικη.
Ζ.

Από συνέντευξη;
* - ΚΑΙ αναρωτιούνται, οι ίδιοι άνθρωποι, που ασχολούνταν εμμονικά με την αριστεία, γιατί όλοι γκουγκλάρουν το «βιογραφικό Κασσελάκη» και το «Wharton School». Και μετράνε πόσοι αριστεροί χωράνε στη Goldman Sachs... Είναι η Ν. Στ. που περιπαίζει τους νεοδημοκράτες, λογχίζοντας και τους συριζαίους: Δεν είναι βεβαίως άνευ σημασίας το να διαθέτει ένας πολιτικός ηγέτης καλές σπουδές, να μπορεί να συνεννοηθεί με άνεση με ομολόγους του σε μία ή και περισσότερες ξένες γλώσσες, να έχει λέγειν, επικοινωνιακό χάρισμα και πειθώ. Ούτε είναι κακό να ξέρει να απευθυνθεί στον κόσμο με σύγχρονα μέσα. Όλα χρειάζονται και όλα προσμετρώνται. Αρκεί άπαντες, συμπεριλαμβανομένων του πρωθυπουργού και του ταλαντούχου κ. Κασσελάκη, να θυμούνται ότι για να διοικήσεις μία χώρα δεν περνάς από συνέντευξη, περνάς από την κάλπη. Και στη συνέχεια δίνεις εξετάσεις απέναντι στις προκλήσεις της πραγματικότητας. Αυτές θα βγάλουν τον βαθμό.
Ζ.

Αποδόσεις
* ΦΥΣΙΚΑ και θα έμπαιναν στο παιχνίδι οι στοιχηματικές εταιρείες. Οι οποίες δεν κάνουν μετρήσεις, δεν στοιχειοθετούν προβλέψεις, δίνουν αποδόσεις ανάλογα με το τι ποντάρουν οι παίκτες τους, όσο περισσότερα βάζουν συνολικά υπέρ κάποιου υποψηφίου, τόσο μικρότερο το κέρδος.
***
* ΕΤΣΙ λοιπόν, η «Stoiximan» δίνει στο να εκλεγεί κάποιος δήμαρχος από τον α’ γύρο στη Λάρισα: Για Απ. Καλογιάννη 1,35 , για Θαν. Μαμάκο 1,80, για Π. Κρίκη 15,00 και για Κ. Βαϊούλη 25,00.
Στον Βόλο πάλι, Αχ. Μπέος 1,005 που είναι και ειδικός στο σπορ, ο Ν. Παπαπέτρος 10,00 και ο Απ. Ριζόπουλος 25,00.
Αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ: Στ. Κασσελάκης 1,12 και Έφη Αχτσιόγλου 5,00. (No more bets please...).
Ζ.

Ειλικρινής
* ΕΙΧΕ καλό ρεφλέξ ο νεαρός Λαρισαίος. Και ειλικρίνεια.
- Θα έρθεις το βράδυ στο σπίτι μου να δούμε μια ταινία;
- Κι αν δεν μου αρέσει;
- Αν δεν σου αρέσει, ντύνεσαι και φεύγεις.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass