ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2023 17:00
* Δικαίωση ζήτησαν για μια ακόμη φορά για τους ανθρώπους τους,     οι συγγενείς των 57 αδικοχαμένων θυμάτων των Τεμπών * Δικαίωση ζήτησαν για μια ακόμη φορά για τους ανθρώπους τους, οι συγγενείς των 57 αδικοχαμένων θυμάτων των Τεμπών

Θεσσαλία υπ’ ατμόν
* ΓΙΑ άλλη μια φορά η Θεσσαλία σε έκρυθμη κατάσταση, με το 112 να χτυπά

και να ξυπνά μέσα μας τους χειρότερους εφιάλτες. Κάπως έτσι δεν προκάμαμε να ...απολαύσουμε την ντερμπάρα Κασσελάκη-Αχτσιόγλου που έκλεψε χτες όλη τη μέρα την παράσταση στη χώρα. Το ένα μάτι μας στην ...κάλπη και το άλλο στον ουρανό που από το απόγευμα είχε πάρει ένα χρώμα μολυβί.

Προβολείς
* ΚΑΣΣΕΛΑΚΙΑΔΑ... Υστερία στα ΜΜΕ με το φαινόμενο Κασσελάκη. Όλες αυτές τις μέρες έκαναν δηλώσεις, ο πατέρας, η μάνα, ο αδερφός, η γιαγιά, η εξαδέρφη της γιαγιάς του Κασσελάλκη, δυο τρεις γειτόνισσες, ενώ, αν είχε μιλιά θα έκανε δηλώσεις και ο σκύλος Κασσελάκη που είναι ήδη και η ... πρώτη φίρμα – σκύλος της Ελλάδας.
Σιγά το νέο, βέβαια. Αυτοί είναι παγκοσμίως οι όροι της δημοσιότητας.


Ινκόγκνιτο
* Ο ψηλός κύριος με το ωραίο παράστημα που ήρθε Σάββατο στη Λάρισα ταξίδεψε «ινκόγκνιτο». Ήρθε για δουλειά και δεν ήθελε κάμερες, λεζάντες και δηλώσεις.
Ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης πήγε στο πλημμυρισμένο Γυμνάσιο και Λύκειο Φαλάνης, πήγε σε σχολεία Γιάννουλης, Φαρκαδόνας και Καρδίτσας και διαμόρφωσε άποψη.
Όπως και μεις διαμορφώσαμε άποψη για έναν πολιτικό που ήρθε ντυμένος απλά, με τζην παντελόνι, πόλο μπλουζάκι χωρίς τις συνήθεις πολυπληθείς συνοδείες. Γι’ αυτό και ελπίζουμε σε σύντομη απάντηση επί του ...πεδίου των αναγκαίων δαπανών αποκατάστασης.


Ξέπλυμα
* ΔΕΣ το θετικά. Θα βρέξει – μας λένε – γερά από σήμερα. Κι αν δεν μας πνιγούμε και πάλι, η αναμενόμενη βροχή θα ...ξεπλύνει χώμα και λάσπη που ακόμη «κοσμούν» δρόμους και υποδομές στο Ν. Λάρισας. Κατά τα λοιπά, φοβάται ο βρεγμένος τη βροχή; Πόσο μάλλον ο πλημμυρισμένος.

Μύλος
* ΑΛΛΑ, πέρα από το πικρό χιούμορ, αυτή τη φορά όλοι πήραν σοβαρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων και το λεγόμενο Συντονιστικό Όργανο χτυπούσε ...υπερωρίες στη Λάρισα για να προετοιμάσει την άμυνα της Θεσσαλίας. Ό,τι δεν έγινε δηλαδή με τον Ντάνιελ. Εδώ που τα λέμε τα πράγματα έχουν σφίξει για όλους. Ο Μητσοτάκης, πολιτικά και μόνο, δεν έχει περιθώρια για άλλα «κάζα», ούτε βέβαια και άλλα χρήματα για αποζημιώσεις. Αν κάτι δεν πάει καλά θα πάρει κεφάλια, οπότε οι υπουργοί του τρέχουν με χίλια. Περιφερειάρχες και δήμαρχοι πάλι, ξέρουν πως αν ξαναγίνουν τα ίδια θα ψάχνουν την ...ψήφο τους στις κάλπες της μεθεπόμενης Κυριακής. Υπό πίεση κι αυτοί. Τα διοικητικά στελέχη ξέρουν πως επίσης θα επωμισθούν ευθύνες. Μύλος...


Προσχηματικά
* ΜΕΣΑ στη γενική ...πίεση, αποφάσισαν να μεταθέσουν ξανά την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία. Σου λένε, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη έτσι και γίνει καμιά στραβή; Αν ένας χείμαρρος π.χ. παρασύρει μαθητές; Από την άλλη, επειδή το κράξιμο των γονέων για την αναβολή σε σχολεία χωρίς πρόβλημα θα ήταν μεγάλο, για να μετριάσουν τις εντυπώσεις αποφάσισαν το ... πρωτότυπο «τηλεκπαίδευση όπου είναι δυνατόν». Κι ας ξέρουν πως όλα αυτά είναι προσχηματικά. Ποια τηλεκπαίδευση; Τα σχολεία δεν μοίρασαν καν βιβλία, τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν κωδικούς...
Οπότε, ας μην μιλάμε για τηλεπαίδευση. Πιο δόκιμος είναι ο όρος... «τηλεπασχόληση».

Στο τρέξιμο
* ΚΑΤΑ τα λοιπά σε δυο βδομάδες ψηφίζουμε μέσα σε ένα σκηνικό πραγματικά ...θολό (σαν τα νερά του Πηνειού) και μπερδεμένο. Οι υποψήφιοι τρέχουν για τον προεκλογικό αγώνα και ταυτόχρονα τρέχουν και δεν φτάνουν για τις δουλειές που έχει ανοίξει η θεομηνία. Για παράδειγμα ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης έχει τόσα μέτωπα ανοιχτά στον Δήμο λόγω των πρόσφατων πλημμυρών που είναι όλη μέρα με στολή ...εκστρατείας. Να καταλάβεις στα εγκαίνια του εκλογικού του Κέντρου εμφανίστηκε να μιλήσει φορώντας ...   σπορτέξ!
Πάλι καλά που ο Μαμάκος ματαίωσε – και σωστά- τα δικά του εγκαίνια γιατί αλλιώς, ίσως και να βλέπαμε για πρώτη φορά υποψήφιο να μιλά επί του βήματος με ...γαλότσες.

Δύσκολος αγώνας
* ΔΕΝ είναι εύκολα τα πράγματα γενικώς για υποψήφιους... Η ψυχολογία του κοινού στο οποίο απευθύνονται δεν είναι καλή. Στις διαφημίσεις τους χρησιμοποιούν τα συνήθη συνθήματα («π.χ. όραμα για την πόλη, εγγύηση για την πόλη, πάντα δίπλα σας, ανανέωση, εμπειρία, αξιοπιστία κλπ κλπ ) κι ο πολίτης μουρμουρίζει ...διάφορα. Διότι η πραγματικότητα των πλημμυρών απέδειξε πως όλα αυτά τα προεκλογικά είναι – να το πω κομψά- ...σκέτες θεωρίες και πως η πραγματικότητα είναι ότι η Αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια πάσχει πάντα από τις ίδιες και ίδιες παθογένειες. Έτσι, οι πιο σώφρονες, τύπωσαν απλώς μια καρτούλα με τη φωτογραφία και τα στοιχεία τους και σού την μοιράζουν διακριτικά... Γιατί; Λίγοι «εδοξάσθησαν κρυπτόμενοι»;

Θεσμοί
* ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ μερικοί ότι με τον Κασσελάκη η Ελλάδα θα αλλάξει κι ότι έχουμε να δούμε ...πράγματα και θάματα γενικώς, άλλα θετικά, άλλα αρνητικά.
Μην ανησυχείτε, ορέ. Βαστάει η Ελλάδα και τιμάει τους ...θεσμούς της. Να, όπως ανακοινώθηκε, ο ...θεσμός Έλλη Στάη ξαναγυρίζει στις οθόνες μας. Επίσης όπως διάβασα σχετικά οι Ρώσοι μελετούν πώς θα κατασκευάζουν και πάλι τα αυτοκίνητα – θεσμός για την ελληνική οικογένεια κάποτε, τα θρυλικά «Λάντα» για να ξαναμπούν στο παιχνίδι της διεθνούς αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι θεσμοί που αντιστέκονται...

Ευλογία
* ΕΚΤΟΣ απ’ τους θεσμούς όμως, και το ...πετρέλαιο αντιστέκεται. Σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ η βενζίνη, ενώ προβλέψεις για το πετρέλαιο θέρμανσης κάνουν λόγο για την εξωφρενική τιμή του 1,50 ευρώ το λίτρο !
Σε λίγο, η κλιματική αλλαγή που διατηρεί τη ζέστη έως και τα Χριστούγεννα δεν θα νοείται ως απειλή αλλά περίπου ως ...ευλογία!

Φράγμα Γυρτώνης
* ΠΟΛΥΣ λόγος γίνεται για την ευθύνη λειτουργίας του φράγματος Γυρτώνης, με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα που παραμένουν απειλητικά στον κάμπο. Ούτε ο ΤΟΕΒ Πηνειού, ούτε η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αρμόδια για τη λειτουργία του φράγματος, αλλά η ΕΥΔΕ Θεσσαλίας του Υπουργείου Υποδομών.
Όσον αφορά στον λόγο που δεν έχει ανοίξει τις τελευταίες ώρες το θυρόφραγμα, αυτός σχετίζεται με το σκεπτικό ότι πρέπει να συγκεντρωθούν αρκετά νερά, ώστε με το άνοιγμα της θύρας, ο ορμητικός χείμαρρος να συμπαρασύρει και τα φερτά υλικά, απομακρύνοντάς τα με ασφάλεια.

Κλειστά σχολεία
* ΓΙΑ μία ακόμα φορά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, εξέφρασε τη διαφωνία του στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων, διευκρινίζοντας ότι την τελική απόφαση θα πρέπει να την έχει ο κάθε δήμος χωριστά.
«Οι δήμοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση στην περιοχή τους και μπορούν να αποφασίσουν ποια σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν και ποια όχι» σημείωσε ο κ. Αγοραστός. Δυστυχώς όμως η πρότασή του δεν εισακούστηκε...

Ιστορία
* ΦΟΡΑΝΕ γαλότσες, φοράνε στολές, φοράνε γάντια, φοράνε μάσκες. Ιδροκοπούν όλη μέρα. Εκατοντάδες συμπολίτες μας βουτηγμένοι στη λάσπη και την ταλαιπωρία. Προσπαθούν να βγάλουν ό,τι μπορούν από τα διαλυμένα σπίτια τους.
Μπαίνουν μέσα και τους πιάνει απογοήτευση. Βγαίνουν έξω και είναι χειρότερα, καθώς τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα από άχρηστα λασπωμένα αντικείμενα. Σίγουρα αυτές οι στιγμές είναι από τις χειρότερες και δυσκολότερες στην ιστορία της Λάρισας, από την προσάρτησή της στο ελληνικό κράτος και μετά.
Κ.Γ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass