ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2023 17:00
* ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ δήμαρχος ξανά ο Απ. Καλογιάννης, με ενισχυμένο επιτελείο. Ζ. * ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ δήμαρχος ξανά ο Απ. Καλογιάννης, με ενισχυμένο επιτελείο. Ζ.

Πολύ κοντά
* ΟΠΟΤΕ πρακτικά τώρα ξεκινούν κι οι εκλογές. Δεν γίνεται αλλιώς.

Και πάρα πολύ καθυστέρησαν, σε δέκα προεκλογικές ημέρες φτάνει η παραμονή της κάλπης. Πολύ κοντά, μόνο μην καμιά πλημμύρα πάλι, φτου μακριά στα άγρια όρη στ’ άγρια βουνά. Που, όμως, από κει είναι που έρχονται και πλημμυρίζουν τους κάμπους τα νερά.
Ζ.

Μήνυμα;
* - ΔΕΝ θα ασχολούμαστε με παλιές κακοκαιρίες, έχουμε και καινούργιες παραλαβές, έλεγε ανήσυχος ο Λαρισαίος.
Αγωνιούν στη Λάρισα και τον κάμπο, για πόσο θα βρέξει. Στα Τρίκαλα Καρδίτσα, Φάρσαλα, στα ορεινά.
***
* ΕΙΠΑΝ «Elias» τούτην την κακοκαιρία κι ο άλλος αναρωτιόταν μην και ήθελαν να περάσουν κάποιο μήνυμα όσοι βάφτισαν έτσι το αναμενόμενο φαινόμενο. Καθότι οι εκκλησίες του Προφήτη Ηλία χτίζονται κατά κανόνα στα βουνά, στην κορυφή, στα ψηλότερα σημεία. «Εκεί, άραγε, μας προτρέπουν να καταφύγουμε;».
Ζ.

Τείχος
* ΚΙ άκουσε ο κόσμος στην τηλεόραση ότι 15 υπουργοί κι άλλοι τόσοι γενικοί γραμματείς μετείχαν σε σύσκεψη, το ανακοίνωσαν κιόλας λεπτομερώς, ποιοι ήταν παρόντες. Τι αποφάσισαν; Θα φανεί. Δίκην φράγματος στήθηκαν, σαν αυτό στο ποδόσφαιρο, τι άλλο.
Σε επιφυλακή και ο Στρατός κι όλος ο μηχανισμός. Και μακάρι να ισχύσει το κάηκαν στον χυλό και φυσούσαν μετά και το γιαούρτι, μακάρι...
Ζ.

Αποτυχημένος
* - ΓΙΑ όλα τους έχω ικανούς...
Κατηγορηματικός ο Λαρισαίος στην εκτίμησή του.
- Ποιους λες;
- Τους ανίκανους.
***
* Ο άλλος ένιωσε εντελώς αποτυχημένος.
- Κέρασα σφηνάκια μια παρέα κοπέλες στο μπαρ, σήκωσαν τα ποτήρια και μου ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις εκλογές, είπα ευχαριστώ. Εν τω μεταξύ, εγώ δεν κατεβαίνω για δημοτικός σύμβουλος.
Ζ.

Άλλος...
* ΜΕΣΑ στα διάφορα τραγικά προκύπτει αίφνης και το γέλιο. Είχε πλημμυρίσει το σπίτι Λαρισαίου στις Εργατικές, έβγαζαν κατόπιν και πετούσαν τα κατεστραμμένα. Στενοχωρημένος και για τη βιβλιοθήκη του, όλα μούσκεμα, πετούσε και βιβλία μονολογώντας.
- Αμάν... Πάει κι ο Σικελιανός... Ωχ... Πάει κι ο Παλαμάς...
- Παλαμάς αφεντικό, πετάχτηκε ο τσιγγάνος που είχε σπεύσει να φορτώσει παλιατζούρες, Παλαμάς 3,5 μέτρα νερό...
Ζ.

Το ίδιο
* - ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ οι νύχτες, χειμώνας... Και στον ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο δείχνει.
Ακόμα πιο ανήσυχοι οι Λαρισαίοι Συριζαίοι, έχουν και τα δικά τους.
- Νέες ταυτότητες από χθες, νέα ταυτότητα και για τον ΣΥΡΙΖΑ.
***
* ΣΕ γλαφυρό ύφος σαπουνόπερας περιγράφει η Ν.Ρ.:
Σούρουπο. Ο ήλιος χάνεται στο λιόγερμα και τη θέση του παίρνουν τα ζεστά χρώματα μιας δύσης, μετά από την οποία τίποτε δεν θα ‘ναι πια το ίδιο.
Η κάμερα γέρνει, σαν τον ήλιο κι αυτή, από τα ζεστά χρώματα μιας δύσης, μετά από την οποία δεν θα ‘ναι τίποτε πια το ίδιο, στο βιολί ενός γκρίνγκο, του ερωτοχτυπημένου Εστεφάν Κασσέλ, που κάνει καντάδες αβέρτα και μας έχει γανώσει τον εγκέφαλο με τα φάλτσα του.
Περιφρονώντας την αριστοκρατική, εκ Βορείου Αμερικής καταγωγή του, έχει ερωτευθεί κάργα τη Χουανίτα Βεντούρα, που πα να πει «Ευτυχία» στα ισπανικά, Άχτσιος ντε Κατρουγκέλ, μία φτωχή, πλην τίμια και πανέμορφη νεροκουβαλήτρα με ελληνικές ρίζες, η οποία, ωστόσο, δεν έχει καιρό για τέτοιες βλακείες, βιολιτζίδικες.
Η ζωή της είναι ταμένη στον αγώνα. Ανήκει εξ απαλών ονύχων στη μεξικανική αυτονομιστική οργάνωση «El SYRIZAnios» και μόνο για τους συντρόφους της νοιάζεται... (Κι ακολουθεί μεγάλη σειρά επεισοδίων).
Ζ.


Σιγανοπαπαδιά
* ΔΕΝ τα είχαν μπερδέψει, χιουμοράκι έκαναν οι Λαρισαίοι μαθητές.
- Και γιατί ονομάστηκε Μωάμεθ Β’;
- Γιατί, κυρία, θα είχε γεμίσει το αρχικό του προφίλ στο f/b...
***
* - Η γυναίκα του παπά μιλάει χαμηλόφωνα.
- Είναι σιγανοπαπαδιά;
***
* - Είμαι σύμφωνος.
- Εγώ πάλι είμαι φωνήεντας.
Ζ.

Νέες, τότε...
* «ΔΕΝ έχουν κρυπτογραφικές ενδείξεις οι νέες ταυτότητες». Μία ή άλλη η κατάσταση, επαναλαμβανόμενη. Αλλαγή ταυτοτήτων και το 1975, για να αντικατασταθεί το πουλί της Χούντας. Αντιδράσεις και τότε, επίκαιρο το δημοσίευμα που εντόπισε ο αρχειοφύλαξ της εφημερίδας Ε.Ρ.:
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Δημ. Τάξεως τα αναγραφέντα περί δήθεν υπάρξεως «κρυπτογραφικών ενδείξεων» επί των δελτίων ταυτότητος των πολιτών, αποτελούν μυθεύματα και αποσκοπούν, προφανώς, στον κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τας κρατικάς υπηρεσίας.
***
* ΕΝ τω μεταξύ, σύμφωνα με έρευνα, την οποία διενήργησαν επί τόπου δημοσιογράφοι, στην Υπηρεσία Προστασίας Εθνικής Ασφαλείας (ΥΠΕΑ), όπου, ως γνωστόν, εκδίδονται οι αστυνομικές ταυτότητες, διεπιστώθη ότι η σύμπτωση των δύο τελευταίων αριθμών μεταξύ του γενικού μητρώου της ταυτότητος ή και των δύο τελευταίων μετά του αριθμού πρωτοκόλλου του αστυνομικού τμήματος, είναι εντελώς τυχαία και ουδεμία σχέση έχει...
Ζ.


Το ρέμα
* ΩΣ Κασσάνδρα ο Χρ. Τρ. προειδοποιεί: Το ρέμα στη Βελίκα, στα Πλατάνια, που δεν παραδόθηκε ακόμη ως έργο, μπάζωσε απ’ την προηγούμενη βροχή και τώρα θα πνιγούμε με δεύτερη μπόρα, το έργο έχει μόνο μειονεκτήματα, αποφαίνεται ο Λαρισαίος.
Ζ.

Ελαιογραφία
* - ΤΑ λαδερά θα γίνουν η νέα αστακομακαρονάδα...
Φυσικά και το θέμα θα ήταν στην ημερήσια διάταξη στις κουβέντες των Λαρισαίων.
***
* - ΣΤΑ 15 ευρώ το λίτρο θα πάει η τιμή του ελαιόλαδου. Θα πέφτει λαδιά στην μπλούζα και δεν θα λέγεται λεκές, θα θεωρείται ελαιογραφία.
***
* - ΤΩΡΑ πια μόνο λάδι αυτοκινήτου, που είναι φθηνό.
***
* - Στα 15 ευρώ το λίτρο το λάδι λέει...
Δεν βαριέσαι, θα βάζω 100αρα αμόλυβδη.
***
* - ΕΝ τω μεταξύ, τα λάδια που πουλιούνται τόσο είναι τα περσινά. Ε, ναι, φυσικά δεν έχει ελιές ακόμη...
Ζ.

Το κουνούπι
* ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ, ανησυχεί ο κόσμος με τα σμήνη κουνουπιών. Κι ο Δ. Ντ. στιχουργεί αναλόγως:
Στη Θεσσαλία, τα έντομα, προεκλογικό αγώνα
ξεκίνησαν και άρχισαν σε κάθε σπίτι γύρες.
Σε αστράγαλο τσιμπήματα, σε γόνατο, σε αγκώνα,
μπήκαν στα ψηφοδέλτια, μετά από τις πλημμύρες.
Με το κουνούπι αρχηγό, μεγάλη μάχη δίνουν,
μας ζουζουνίζουν στα αυτιά, με διάθεσιν αγρία.
Κι από τα στάσιμα νερά, το αίμα μας μας πίνουν,
ορμούν, βουίζουν, μ’ ελιγμούς, σαν την αεροπορία.
Ζ.

Αυτοθυσία
* ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟ και το δικό του βιος στον Πλατύκαμπο, όμως ο νεαρός γεωπόνος Γιώργος Καρανίκας έτρεχε τις κρίσιμες ημέρες εθελοντής στον μηχανισμό της Περιφέρειας, να βοηθήσει άλλους που βρίσκονταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση.
Και δεν έχει και πόστο, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος είναι, με τον συνδυασμό Αγοραστού.
Ζ.

Τρία χατ-τρικ
* ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ περιφερειακός σύμβουλος ξανά, με τον Κ. Αγοραστό φυσικά, ο Γ. Λαδόπουλος κάνει προσωπικό ρεκόρ. Με τρεις τριπλέτες, ίσον εννιά, με τρία χατ-τρικ προεκλογικά:
Καθημερινή προσφορά-Διαρκής αγώνας-Διαρκής παρουσία.
Επιλέγεις υπευθυνότητα-Διαλέγεις αποφασιστικότητα-Εκλέγεις διεκδικητικότητα.
Καθαρή φωνή-Δυναμική εκπροσώπηση-Δίπλα στον πολίτη.
(«Με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο», το βασικό του σύνθημα.)
Ζ.

Μόνο ένα
* ΣΤΙΣ δικές τους αναλύσεις οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Για να καταλάβετε τη διαφορά αντρών και γυναικών σκεφτείτε το σκάκι. Ο βασιλιάς μπορεί να κινηθεί μόνο ένα τετράγωνο, ενώ η βασίλισσα κάνει ό,τι θέλει.
***
* - Η παντρεμένη παρουσίασε τον εραστή της στην παρέα ως γκέι κι από τότε βγαίνει μαζί του και με τις ευλογίες του άντρα της.
***
* - Ο ένας στους 3 άντρες θέλει γυναίκες με μεγάλο στήθος. Οι άλλοι δύο θέλουν ο ένας τον άλλον.
Ζ.

Πέρα από κόμματα
* ΠΡΟΣΩΠΟ ευρείας αποδοχής η Νικολέττα Μπασδέκη, έχει κερδίσει τον σεβασμό, τόσο του δικηγορικού κλάδου όσο και της κοινωνίας της Λάρισας, γενικότερα. Έχοντας διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία στο τιμόνι του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, αλλά και γενικότερα στη διοίκησή του, ξεχωρίζει για τη μαχητικότητά της και τον ακέραιο χαρακτήρα της. Δεν βάζει παρωπίδες με κομματικές γραμμές και ταυτότητες, πιστεύει ακράδαντα στην αξία της δημοκρατίας και πως «πέρα από κομματικές γραμμές, με σύμπνοια και συνεργασία, με κοινό όραμα και κοινό στόχο, μπορεί να επιτευχθεί καλύτερο αποτέλεσμα», όπως δηλώνει. (Κατέρχεται υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Απ. Καλογιάννη).
Ζ.

Τρέχει, τρέχει...
* Ο οικονομολόγος Απόστολος Γούλας, εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού, αποτελεί μια δυναμική παρουσία. Με την εμπειρία του από τη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη μέρα της Θεσσαλίας. Έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα τρέχοντας, γενικώς για πολλά και ποικίλα θέματα. Αλλά και κυριολεκτικά, τρέχοντας ως πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων και διοργανώνοντας επί σειρά ετών τον «Ιπποκράτειο» αγώνα δρόμου στη Λάρισα και το «Γεντίκι Trail» στον Δήμο Τεμπών, αλλά και άλλους αγώνες στην περιοχή ως συνδιοργανωτής, βάζοντας τις βάσεις από το ξεκίνημα και στηρίζοντάς τους κάθε χρόνο σε Φάρσαλα με τον «Αχίλλειο Άθλο» και τον «Μυρμιδόνων Άθλο», καθώς και τον «Κραυξίδειο» Αγώνα στον Κραννώνα στου Δήμου Κιλελέρ. Ντούρασελ, τρέχει ασταμάτητα και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, φιλοδοξώντας να συμμετέχει στη δημιουργία της νέας ημέρας στη Θεσσαλία.
Ζ.

Ήταν πολλά
* ΗΜΕΡΑ γενεθλίων για τον μεσήλικο Λαρισαίο, που, όμως, δεν ήταν και τόσο χαρούμενος. Αναμενόμενο...
- Είκοσι χρονών, το άλλο και λέει «πώς θα σβήσω τόσα κεράκια...». Σε ποιον, σε μένα, που θα βάλω το αυτόματο πότισμα για να σβήσω τα δικά μου.
- Εγώ πάλι, τον παρηγόρησε ο φίλος του, ζήτησα το πιστολάκι της κόρης μου.
***
* ΚΙ ήρθε από δίπλα ο άλλος και τα ‘κανε ίσιωμα.
- Αυτό που στα γενέθλια σού σβήνουν τα κεράκια, ενώ όταν πεθάνεις στα ανάβουν, είναι απορίας άξιον.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass