ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2023 17:00
* ΕΙΣ μνήμην, από τον Φ.Ν. που το είχε φωτογραφήσει με την πλημμύρα σε εξέλιξη. Οι διερχόμενοι από τη γέφυρα προς Γιάννουλη έβλεπαν όλες αυτές τις δεκαετίες ένα βάθρο, στηριγμένο σε δύο κολόνες. Δεν φαίνεται να χρησίμευε σε κάτι, ει μη ως οπτικό σταθμήμετρο της ροής του ποταμού. Μάλλον κάποτε στηριζόταν εκεί μια παλιότερη γέφυρα. Τώρα πια πάει, το πήρε το ποτάμι με την ορμή του. Μικρό το κακό... Ζ. * ΕΙΣ μνήμην, από τον Φ.Ν. που το είχε φωτογραφήσει με την πλημμύρα σε εξέλιξη. Οι διερχόμενοι από τη γέφυρα προς Γιάννουλη έβλεπαν όλες αυτές τις δεκαετίες ένα βάθρο, στηριγμένο σε δύο κολόνες. Δεν φαίνεται να χρησίμευε σε κάτι, ει μη ως οπτικό σταθμήμετρο της ροής του ποταμού. Μάλλον κάποτε στηριζόταν εκεί μια παλιότερη γέφυρα. Τώρα πια πάει, το πήρε το ποτάμι με την ορμή του. Μικρό το κακό... Ζ.

Κάτι άλλαξε
* ΚΙ αν η προηγούμενη θεομηνία συμβαίνει μια φορά στα 10.000 τόσα χρόνια, τότε άμα

προκύψει δεύτερη φορά καπάκι, στα πόσα πρέπει να πιθανολογηθεί, στο 1.000.000 χρόνια; (Μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει).
***
* ΤΟ έγραψε και ο επαρκής Σάκης Αρναούτογλου: Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια περιοχή να έχει «χτυπηθεί» από κακοκαιρία με τέτοια ένταση και μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα όπως η Θεσσαλία. Το ύψος βροχής ξεπέρασε σήμερα στον Βόλο τα 200 λίτρα/τετ. μέτρο και τα 1.000 για τον μήνα Σεπτέμβριο, ο οποίος ακόμη δεν έχει τελειώσει, όταν ο μέσος όρος βροχής για τον μήνα Σεπτέμβρη για την πόλη είναι περίπου τα 35 λίτρα/τετ. μέτρο και αν... Τώρα, αν δεν έχει σχέση αυτό με την ταχύτατα εξελισσόμενη κλιματική αλλαγή, τότε πάω πάσο. (Εμ δεν έχει;).
Ζ.

Σε δυο μέρες
* Η Λάρισα δεν επαναπαύεται, υπάρχει και η πολύ πρόσφατη εμπειρία. Αν είχε πρόβλημα στην περιοχή του Παλαμά χθες, στα χωριά του Ενιπέα επίσης, καθώς στα βουνά του προς Μαγνησία έπεσε και το πολύ νερό, αν φούσκωσε ο Ξηριάς ροβολώντας από Ελασσόνα, τότε σήμερα-αύριο θα φανεί η συμπεριφορά του Πηνειού απέναντι στην πόλη, αλλά και προς τα Παρακάρλια. Δεν άρθηκε ακόμη η επιφυλακή επειδή έβγαλε χθες λιακάδα...
Ζ.

Και ξεμπλέκουν
* - ΩΡΑΙΑ εφεύρεση το 112...
Κουνούσε το κεφάλι του ο Λαρισαίος.
- Στέλνεις προειδοποίηση και βγάζεις όλη την ευθύνη από πάνω σου. Πνίγηκες; Κάηκες; Ας πρόσεχες... Εμείς στο είπαμε ότι κινδυνεύεις.
Ζ.

Κάθε πότε;
* ΜΕ σαρκασμό το αντιμετωπίζουν πλέον οι Λαρισαίοι.
- Κάηκαν τα δάση, κάθε 16.000 χρόνια είπαν, πνίγηκαν οι πάντες, κάθε 16.000 χρόνια, βρε μπας και γίνεται συχνότερα;
***
* - ΣΤΟ μάτι, οι φωτογραφίες απ’ τον Βόλο μπορεί να φαίνεται ότι είναι από τον ίδιο μήνα, στις 6 και στις 27 Σεπτεμβρίου, αλλά στην πραγματικότητα τραβήχτηκαν με 16.000 χρόνια διαφορά.
***
* - ΒΡΕ, σε 16.000 χρόνια, θα τα βλέπουν αυτά και θα γελάνε...
***
* ΒΡΗΚΑΝ πρόθυμο τα κανάλια κι έναν πρώην καθηγητή του ΤΕΙ που προβιβάστηκε κι αυτός εν μία νυκτί σε καθηγητή Πανεπιστημίου, φαίνεται αμέσως ότι είναι σούπερ ειδικός ο άνθρωπος, ο οποίος καβαλάει τη μηχανή του χρόνου και βγαίνει στο παράθυρο να διατρέχει τους αιώνες και τις χιλιετίες με τα καιρικά φαινόμενα, γράφοντας ιστορία. Τη δική τους αξιοπρέπεια δεν τη σκέφτονται; (Απίστευτο. Μέσα σε 16.000 χρόνια πλημμύρισε δύο φορές η Θεσσαλία).
Ζ.

Εκτεθειμένος
* ΟΛΑ τα βλέμματα στραμμένα στον πολύπαθο Βόλο.
- Εν τω μεταξύ, ακόμη και μετά από 16.000 χρόνια ο Βόλος τον Μπέο έχει δήμαρχο.
- Ο οποίος μπορεί να μην κατάφερε να κάνει τον Βόλο Μονακό, όπως υποσχόταν, του βγήκε πάντως κάτι σε Βενετία.
***
* ΚΙ επειδή οι αναρτήσεις, μα και τα βίντεο μένουν, δεν ήταν καθόλου δύσκολο να εκτεθεί ο υποτίθεται αυθόρμητος δήμαρχος. Που είχε ξεκινήσει το μεσημεράκι έξαλλος: «Δυστυχώς, μια οργανωμένη ομάδα από γνωστά παρακμιακά στοιχεία της πόλης συνεχίζουν την προσπάθεια να τρομοκρατήσουν, μέσω του διαδικτύου, τους πολίτες, μεσούσης της νέας κακοκαιρίας... Μην τους πιστεύετε και μην πανικοβάλλεστε...».
Έξαλλος, όμως, και λίγες μόνο ώρες μετά, το βραδάκι: «Η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη. Έκκληση. Κλειστείτε στα σπίτια σας, πηγαίνετε σε ψηλότερους ορόφους, προστατεύστε τη ζωή σας». (Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις είχε δίκιο. Όπως πάντα...).
Ζ.


Κυανόκρανοι
* - Σ’ έναν μήνα είναι να πάω για τουρισμό στη Γερμανία κι άρχισα από τώρα να ετοιμάζω βαλίτσες μην τυχόν και με κάνουν καγκελάριο και μείνω εκεί. (Περιπαικτικός ο Λαρισαίος).
***
* «ΘΑ μιλάμε για μια κατάσταση παρατεταμένης θερμής σύγκρουσης εφ’ όλης της ύλης, ακόμη και για ήσσονος σημασίας ζητήματα, που αναπόφευκτα θα φέρει την κρίση, τη ρήξη και τη διάσπαση. Και στις δύο πλευρές υπάρχουν φανατικοί. Όχι μόνο στη βάση...».
Είναι ο έμπειρος Τ.Π. που περιγράφει τα μελλούμενα στον ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητούνται, λοιπόν, μεσολαβητές, δηλαδή κάτι σαν τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ που πηγαίνουν στις περιοχές όπου μαίνεται ο εμφύλιος, χτίζουν ουδέτερες ζώνες, αγωνίζονται για ανακωχή, ακόμη και για συμφωνία μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών. Υπάρχουν τέτοιοι; Υπάρχουν. Νηφάλιες φωνές που δεν θέλουν να δουν τον ΣΥΡΙΖΑ να κατακερματίζεται. Παράγοντες που ξέρουν ότι ένας ΣΥΡΙΖΑ αφυδατωμένος είναι αυτό επιθυμεί η Δεξιά. Στελέχη που συστήνουν και στις δύο πλευρές αυτοσυγκράτηση. Δεν είναι βέβαιο ότι θα βρουν ανταπόκριση. Μπορεί και οι δύο πλευρές να πορευτούν με αδιαλλαξία. Οφείλουν, όμως, να ξέρουν οι μεν πως οι διασπάσεις δεν έχουν δικαιωθεί σε βάθος χρόνου και οι δε ότι οι κομματικές νίκες δεν αρκούν για να φέρουν τη νίκη στις εθνικές κάλπες. Μπορεί να κερδίζεις τις μάχες, αλλά να χάσεις τον πόλεμο...
Ζ.

Προετοιμασία
* ΣΕ απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, μετά την ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια ότι το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έχει προμηθευτεί χιλιάδες σετ μπρατσάκια από τα Τζάμπο, αποκαλύπτει το Βατράχι.
«Μετά από συμφωνία με τα Τζάμπο να σας ενημερώσω ότι το κράτος είναι πανέτοιμο να αντιμετωπίσει τα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή ακόμα πιο πανέτοιμο από την προηγούμενη φορά που ήταν λίγο λιγότερο πανέτοιμο», είπε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Όπως τόνισε, ήδη από το πρωί μοιράζονται μπρατσάκια στους κατοίκους της Θεσσαλίας, τα οποία, μάλιστα, θα έχουν διάφορα σχέδια, όπως Μπάρμπι, Μονόκερος, Σπάιντερμαν και Paw Patrol, που όπως είπε θα δώσουν μια εύθυμη νότα σε όσους κατοίκους προσπαθούν να επιπλεύσουν.
Ζ.

Στο πλευρό των πληγέντων
* ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ο προεκλογικός αγώνας, τουλάχιστον όπως τον γνωρίζαμε, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα για τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του Κώστα Αγοραστού, οι οποίοι έχουν ριχθεί στη μάχη, παρέχοντας κάθε είδους βοήθεια στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Την ώρα που συνυποψήφιοί τους άλλων συνδυασμών περιοδεύουν σε χωριά και καφενεία, έχοντας και την πολυτέλεια της κριτικής, οι υποψήφιοι της «Συμμαχίας υπέρ των πολιτών» κάνουν πράξη το σύνθημα της παράταξης «πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος», αφιερώνοντας όλες τους τις δυνάμεις στην παροχή κάθε είδους βοήθειας στους πληγέντες από τις πρόσφατες θεομηνίες.Στο ρεγιούνιον
* ΜΙΑ μελαγχολία στη συντροφιά των Λαρισαίων μεσηλίκων.
- Κάποτε παίζαμε τον γιατρό, τώρα πηγαίνουμε κιόλας.
***
*- ΠΗΓΑ βρε σεις σε ρεγιούνιον και λέω «πώς γέρασαν έτσι οι καθηγητές...» Και ήταν οι συμμαθητές μου.
***
* - Ο άντρας μου τρώει τα νύχια του. Τι να κάνω για να σταματήσει;
- Κρύψτου τη μασέλα.
***
* - ΠΑΝΤΩΣ, όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα γίδια μένουν.
Ζ.

Στην πρώτη γραμμή
* ΤΟ πήρε πάνω του ο Απόστολος Μπίλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Θεσσαλίας. Μπροστάρης κυριολεκτικά, επί τρεις εβδομάδες, μέρα νύχτα στην πρώτη γραμμή, ρίχτηκε στην άνιση μάχη με τις καταστροφικές πλημμύρες, τρέχοντας παντού, βοηθώντας όπου χρειαζόταν, αναλαμβάνοντας το κόστος και την ευθύνη.
Μάχιμος, όπως πάντα, δεν σκέφτηκε το παραμικρό, δεν κώλωσε πουθενά, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι είναι άνθρωπος που βάζει τα δυνατά του και δουλεύει σκληρά, ένα πρόσωπο έτοιμο να υπηρετήσει με όλες του τις δυνάμεις τη Θεσσαλία.
Ευελπιστεί ότι ο κόσμος θα τον επιβραβεύσει στις κάλπες. Δεν ήταν τυχαίο που ο Κ. Αγοραστός τον επέλεξε για μια σημαντική θέση ευθύνης...
Ζ.


Με 39
* ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ στα «39 σκαλοπάτια»; Ταινία θρίλερ μεν ποιότητας δε και με αίσιο τέλος, όπως ευελπιστεί και για τις επικείμενες εκλογές. Ή μήπως αναφορά στο βιβλικό «Παρά μία τεσσαράκοντα»; Ως μαστίγωμα της απραξίας και της αναποτελεσματικότητας... Πάντως, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας παρουσίασε λίστα με 39 σημαντικά έργα και μελέτες που σχεδιάζει να υλοποιηθούν την επόμενη πενταετία, σε όλη την περιοχή του, εφόσον επανεκλεγεί την άλλη Κυριακή. Το ευκολότερο θα ήταν να προσθέσει ακόμα ένα, κάτι έστω μικρότερο και να στρογγυλέψει τον αριθμό. Ωστόσο, προτίμησε το παρά ένα, ίσως για να προκαλέσει συζήτηση. (Πράγμα που ήδη συνέβη).
Ζ.

Μάτια
* ΔΕΝ έκαναν πίσω οι ορεξάτες Λαρισαίες.
- Αν φας αυτήν τη σοκολάτα θα πάθεις μεγάλο κακό στο πρόσωπο.
- Γιατί, τι έχει;
- Είναι δικιά μου και θα σου σπάσω τα μούτρα.
***
* - Ο ανθρώπινος οργανισμός αναπτύσσεται μέχρι τα 25 χρόνια, αλλά μάλλον ο πισινός και η κοιλιά δεν έχουν ενημερωθεί γι’ αυτό.
***
* - ΚΑΝΕ μου δυο αυγά μάτια.
- Πώς τα τρως;
- Βουρκωμένα και παραπονεμένα.
Ζ.

Της Τροχαίας
* ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ με το ψηφοδέλτιο του Θαν. Μαμάκου, ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Μάκης Καφετζής, ο οποίος έχει διατελέσει επί δεκαετία διοικητής Τροχαίας. Συνεισφέρει τα μάλα στην προσπάθεια να τα καταφέρει ο συνδυασμός, ασχέτως όμως απ’ αυτό, το παρελθόν διδάσκει ότι οι διοικητές Τροχαίας εκλέγονται και μάλιστα μεταξύ των πρώτων σε σταυρούς. Και κατόπιν αποδίδουν και σε έργο.
Ζ.

Μπήκε μπροστά
* «ΕΙΔΑΜΕ μια προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εκμεταλλευτεί τα πολύ δυσάρεστα γεγονότα, να επενδύσει στον ανθρώπινο πόνο, διακινώντας ταυτόχρονα ασύστολα ψεύδη και ανακρίβειες». Μπήκε μπροστά ο αντιπεριφερειάρχης του Ν. Λάρισας Βασ. Πινακάς, εκτοξεύοντας τα βέλη του και κατά της αντιπολίτευσης, στη χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα. Υπερέβησαν λέει τα εσκαμμένα: «Ιδιαίτερα οι επιθέσεις που εξαπέλυσαν προς το πρόσωπο του Περιφερειάρχη ήταν άδικες και ανεδαφικές. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Κώστας Αγοραστός, μόνο άφαντος δεν ήταν. Από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει με όλες του τις δυνάμεις στην πρώτη γραμμή της μάχης. Δεν τον ενδιέφερε η επικοινωνιακή πολιτική, αλλά η διαχείριση της κρίσης. Η μάχη συνεχίζεται και είναι δύσκολη σε όλα τα επίπεδα...». (Μαχητικός τουλάχιστον ο Β. Πινακάς και συνεχίζει...).

Τον εμπιστεύτηκε
* - ΆΣΤΑ ρε φίλε πέθανε ο παππούς μου.
Ήταν στενοχωρημένος ο νεαρός Λαρισαίος
- Σώπα βρε. Πως, γιατί;
- Που να στα λέω... Πάντως οι τελευταίες του λέξεις ήταν ‘‘Την κρατάς καλά τη σκάλα ρε βλαμμένο ή χαζεύεις στο κινητό;’’
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass