ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2023 17:01
* ΜΕ γαλότσες (πώς αλλιώς;) στις λασπογειτονιές του Βόλου ο Κώστας Αγοραστός πάντα δίπλα στον πολίτη, έτοιμος να ακούσει τις αγωνίες του για όσα βιώνει τις τελευταίες εβδομάδες η γειτονική πόλη… * ΜΕ γαλότσες (πώς αλλιώς;) στις λασπογειτονιές του Βόλου ο Κώστας Αγοραστός πάντα δίπλα στον πολίτη, έτοιμος να ακούσει τις αγωνίες του για όσα βιώνει τις τελευταίες εβδομάδες η γειτονική πόλη…

Ένας φίλαθλος


* Ο μαθηματικός Άρης Βαλασόπουλος είναι γνωστός για το πάθος του με την ΑΕΛ και δεν είναι υποψήφιος στις εκλογές. Τι σκέφτηκε και έκανε προχθές; Την Τρίτη 26-9 παίρνει τηλέφωνο στο γραφείο του προέδρου της Σούπερ Λίγκας 2 λέει: Εμείς οι Λαρισαίοι, φανατικοί ακόμη με την ΑΕΛ, ακόμη με τον Καμπανιακό ήμασταν 3.500 στο γήπεδο. Όντας κατεστραμμένοι πλημμυροπαθείς, αδυνατούμε να ταξιδέψουμε στην Αθήνα για τον αγώνα με την ΑΕΚ Β’. Στην κατάσταση που βρισκόμαστε, θα ήταν βάλσαμο στη θλίψη μας να δούμε το ματς της ομάδας τηλεοπτικά. Πήρε υπόσχεση ότι κάτι θα κάνουν. Και προχθές την Πέμπτη του επιβεβαιώνουν, ότι το αίτημά του υιοθετήθηκε και η αναμετάδοση θα γίνει ζωντανά από το ιντερνετικό κανάλι της ΕΡΤ. Όλα τα ματς μαγνητοσκοπούνται δεν μεταδίδονται όμως κιόλας. (Δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει).
Ζ.

Της προσφοράς
* ΒΕΒΑΙΟΣ για την εκλογική επικράτηση της παράταξης του Κ. Αγοραστού στις εκλογές, γιατί «είναι αδύνατον να ξεχάσουν οι Θεσσαλοί όσα έργα έγιναν όλα αυτά τα χρόνια» εμφανίζεται ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Κομνός. Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα δημόσιας υγείας και εμβληματικός διευθυντής της Εντατικής του ΓΝΛ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα επαναφέρει την πρόταση: «Πιστεύω ότι η λειτουργία του τομέα της υγείας πρέπει να ασκείται ως αρμοδιότητα από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, όπως άλλωστε προβλεπόταν στο αρχικό νομοθετικό πλαίσιο. Ο καταμερισμός των αρμοδιοτήτων σε τρία όργανα, την αιρετή Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη και την Υγειονομική, καθιστά δύσκολη την αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων, γιατί δυσχεραίνει την άμεση λήψη αποφάσεων, παρά τη συνεργασία που επιτυγχάνεται...».
***
* Ο γιατρός, που μόχθησε στην Περιφέρεια κατά την περασμένη τετραετία, θυμίζει: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει διαχρονικά το κρατικό σύστημα υγείας με περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για αναβάθμιση κτιριακών υποδομών, νέες πτέρυγες σε Νοσοκομεία, νέα Κέντρα Υγείας, σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σε όλες τις Κλινικές των Νοσοκομείων, νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ, Κινητές Μονάδες, χρηματοδότηση μελετών για την προστασία της δημόσιας υγείας και για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού... Στη δε πανδημία του κορονοϊού η Περιφέρεια, όπως σας είπα, ανταποκρίθηκε με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευθύνη...». (Και περιμένει μετά τις εκλογές να συνεχίσει την προσπάθεια).
Ζ.

Δραστήρια
* Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Θαν. Μαμάκου, η Δέσποινα Μίγα-Κατσογιάννη, είναι γνωστή Λαρισαία με καταγωγή απ’ την Αβδέλλα Γρεβενών. Από το 1985 ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Λάρισα, χωρίς ποτέ να κατέχει οποιαδήποτε έμμισθη θέση, ενώ από το 2008 εκλέγεται συνεχώς στα όργανα διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. Υπήρξε σύζυγος του αείμνηστου Γιώργου Κατσογιάννη, δικηγόρου και νομικού συμβούλου της ΠΑΕ ΑΕΛ , με μεγάλη προσφορά στην ομάδα κατά τα δύσκολα χρόνια.
Παράλληλα, η δικηγόρος θήτευσε ως μέλος στις διοικήσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης και του Δημοτικού Ωδείου, ενώ πλούσια είναι και η κοινωνική της προσφορά, ως εθελόντρια νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού από το 1978, αλλά και ως δραστήριο μέλος συλλόγων όπως Φίλοι της Συμφωνικής Ορχήστρας, Φίλες της Αγάπης, Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης. Τώρα χτυπά και την πόρτα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ζ.

Μια βίδα
* ΕΚΑΝΑΝ τους απολογισμούς τους στην τριγωνοπλατειακή παρέα.
* - Πάντα κάτι θα σου λείπει... Ένας άνθρωπος, για όμορφη στιγμή, ένα γλυκό, μια βίδα...
***
* - ΚΑΠΟΤΕ ακούγαμε και κανένα «Ξενυχτισμένος φαίνεσαι». Τώρα μόνο «Πάχυνες».
***
* - ΒΛΕΠΕΙΣ; Παντρεύτηκαν οι γονείς μου από έρωτα κι όχι για τα λεφτά και να, αναγκάζομαι εγώ τώρα και πάω ακόμα στη δουλειά.
Ζ.

Το κομάντο
* ΝΑΙ, ο Κασσελάκης θα πάει φαντάρος για 20 μέρες. Σκέψου με την εκπαίδευση που θα γίνει και κομμάντο, τι έχει να μας κάνει μετά.
Ίσως για αυτό, αναρωτιόταν Λαρισαίος, ο Τσακνάκης τον είδε και εξαφανίστηκε. Ασε γιατί μπορεί να έρθει και φαντάρος στη Λάρισα.

Double πολιτικός
* ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ μηχανικός αλλά και πολιτικός ταυτόχρονα ο Αχιλλέας Κέλλας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος τώρα. O νεαρός Λαρισαίος είναι από χρόνια μέλος των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ, τοπικά μα και κεντρικά. Και ο μοναδικός Θεσσαλός μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Στενός συνεργάτης του Θαν. Μαμάκου, μοχθεί για την εκλογική επικράτηση, σχεδιάζοντας μαζί του τις παρεμβάσεις που φιλοδοξούν να εφαρμόσουν στην πόλη.
Ζ.

Και συνεχίζει
* «ΜΑΖΙ ξεκινήσαμε, Μαζί συνεχίζουμε», είναι το σύνθημα του Θανάση Νασιακόπουλου, ο οποίος εκλέχθηκε δήμαρχος Κιλελέρ το 2014 και επιδιώκει να επανεκλεγεί και για την επόμενη πενταετία. Εν τω μεταξύ αναδείχθηκε και πρόεδρος της ΠΕΔ, συμμετέχοντας στην προσπάθεια ανάπτυξης ολόκληρης της Θεσσαλίας.
Στις προεκλογικές του ομιλίες εξηγεί: «Μέσα σε δύσκολες συνθήκες, δώσαμε τη μάχη μας απέναντι σε αφύσικα φαινόμενα και καταφέραμε να μείνουμε όρθιοι χωρίς καμία απώλεια σε ανθρώπινη ζωή. Οι συνθήκες αυτή τη στιγμή είναι ό,τι χειρότερο για προεκλογικούς αγώνες αλλά πρέπει παράλληλα, δυστυχώς, να δώσουμε και αυτή τη μάχη. Και να μπορέσουμε μέσα σε λίγες ημέρες να πούμε όσα κάναμε στη διάρκεια της θητείας μας και όσα προγραμματίζουμε να κάνουμε για τον Δήμο Κιλελέρ στο επόμενο διάστημα...». Ενισχυμένος με 182 υποψηφίους από όλα τα χωριά του Δήμου, αισιοδοξεί ότι ο συνδυασμός του, «Νέο Κιλελέρ», θα είναι ξανά νικητής στις εκλογές.
Ζ.

Το τρεχαντήρι
* Ο αντιδήμαρχος τα τελευταία χρόνια, Μιχάλης Αναστασίου, επιζητά επιβεβαίωση της προσπάθειάς του στην κάλπη, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ξανά με τη «Συμπαράταξη» του Απ. Καλογιάννη. «Συνεχίζουμε μαζί τον κοινό μας αγώνα για την αγαπημένη μας πόλη», ενημερώνει τον κόσμο. Αεικίνητος, το χαρακτηριστικό του, πάντα μέσα στην κοινωνία, τρεχαντήρι κυριολεκτικά, και προεκλογικά και στη διάρκεια της θητείας στο Δημαρχείο.
Ζ.

Με τη Γεωργία
* ΣΕ αισθηματικά μπερδέματα οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Της έστειλα «Σε θέλω» και μου απάντησε «Κι εγώ σε θέλω κολασμένα»...
- Σώπα βρε φιλαράκι... Μπρά-βό... Και τι έκανες μετά;
- Μετά είδα ότι κατά λάθος είχα στείλει το μήνυμα στον Μήτσο.
***
* - ΤΗΣ γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος...
Πότε κόλαση και πότε ο παράδεισος...
Του άντρα η καρδιά είναι συνήθως έναντι...
Πότε εσύ και πότε η απέναντι.
***
* - ΚΑΙ με τι ασχολείσαι;
- Με τη Γεωργία.
- Αγρότης δηλαδή...
- Όχι ρε φίλε, καψούρης.
Ζ.

Λάδι
* Η έπαρση και η αλαζονεία είναι οι βασικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης όπως είπε ο πρωθυπουργός.
Και το καρφί του Λαρισαίου: Πρωθυπουργέ ρίξε και καμιά ματιά στην τιμή του λαδιού γιατί δεν σε βλέπω καλά. Επίσης εδώ που τα λέμε κάνε και κανένα ευχέλαιο γιατί και αυτή η τετραετία δεν ξεκίνησε και με ...τύχη.

Υπερκομματικά
* «Ο Απόστολος Καλογιάννης, ως προσωπικότητα και ως γνήσιος αυτοδιοικητικός, διαθέτει όλα εκείνα τα εχέγγυα που εξασφαλίζουν την πρόοδο της πόλης. Αποφάσισα, λοιπόν, να συμμετάσχω στη «Συμπαράταξη Λαρισαίων», γιατί διαπίστωσα πως πρόκειται για έναν γνήσιο αυτοδιοικητικό συνδυασμό που ενώνει δημότες απ’ όλους τους ιδεολογικούς χώρους», εξήγησε η Νικολέττα Μπασδέκη στη συνέντευξή της στην εφημερίδα. «Ο συνδυασμός ικανοποιεί απόλυτα τη χρόνια πεποίθησή μου, που απεδείχθη και το ζητούμενο της εποχής μας, ότι άνθρωποι, πέρα από κομματικές γραμμές, αλλά με σύμπνοια και συνεργασία, με κοινό όραμα και κοινό στόχο, μπορούν να επιτύχουν καλύτερο αποτέλεσμα».
***
* ΚΑΙ η υποψήφια δημοτική σύμβουλος θυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, «είχα την τιμή να με πλαισιώσουν συνάδελφοι διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων και ιδεολογιών, που όμως διακατέχονταν από τις ίδιες ιδέες, τις ίδιες αγωνίες και τον ίδιο αξιακό κώδικα. Μέσα από ζυμώσεις βρήκαμε τον τρόπο να προτάξουμε το κοινό συμφέρον και να παραμερίσουμε κάθε διαφορά, γιατί η σύνθεση απόψεων είναι μια συνεχής και δύσκολη διαδικασία, ταυτόχρονα, όμως, βαθιά δημοκρατική». (Έτσι ακριβώς σχεδιάζει να πορευτεί και στη Δημαρχία).
Ζ.

Από το think tank
* Ο γνωστός γυναικολόγος Θωμάς Ρετσιάνης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Θαν. Μαμάκο. Συνιδρυτής με τον Νίκο Ντόλα του Ομίλου Προβληματισμού, ένα think tank που εμβάθυνε σε θέματα της πόλης και της τοπικής κοινωνίας και το οποίο ενδεχομένως και να μετεξελισσόταν σε δημοτική παράταξη. Τελικά, ο ένας προσκλήθηκε να μετάσχει ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κι ο άλλος στον συνδυασμό της γαλάζιας δημοτικής παράταξη. Άνθρωπος με βαθιά καλλιέργεια και ποικίλα ενδιαφέροντα, ο γιατρός, τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης και εκτίμησης στην πόλη.
Ζ.

Μοναξιά του κάμπου
* ΓΙΑ πες μας ποιητή εκ Βόλου, τι βλέπεις; Ανταποκρίθηκε ο Ν. Β.
Ω Γή των Θεσσαλών
που επιπλέεις στα δάκρυα των πληγών σου
Γη των Θεσσαλών κοιτάς τα ιερά οστά
της επανάστασης των κολλήγων σου
και τα κηδεύεις μαζί με τα παιδιά σου
μέσα σε τραίνα φέρετρα
φτιαγμένα από κέρδος.
Έλειωσαν οι τσιμεντόλιθοι,
πνιγήκανε στη λάσπη τα χωράφια σου
τα λιγοστά σου ζώα θάφτηκαν
στο ωκεανό της θλίψης σου
Τα τραίνα δεν ξεκινάνε πια
γιατί φτάσανε στον προορισμό
στη μοναξιά τη σκληρή του κάμπου
τη μοναξιά μιας ζωής παρατημένης
ανάμεσα σε κούφιες υποσχέσεις και ελπίδες.
***
* ΟΙ έρημες πλατείες σου θαμμένες κάτω από λάσπη
γεμάτες με αποσκευές ανθρώπων που έχουν πια πεθάνει.
Βρέχει και εκεί παντού βρέχει
Όλοι θέλουν κάπου να φτάσουν,
όλοι θέλουν να ταξιδέψουν
όλοι όμως περιμένουν
εκεί στους άδειους σου σταθμούς
εκεί δίπλα στη λίμνη
του κάμπου των δακρύων
του κάμπου αυτού
της χώρας αυτής
που ταξιδεύει συνεχώς
μέσ’ στο βαθύ σκοτάδι. (Κι ο άλλος θυμήθηκε την παλιά παροιμία:
Μην παίρνεις δίκιο ορφανού, μήτε τόπον ποταμού).
Ζ.

Τα κύτταρα
* - ΚΑΙ τι ακριβώς κάνει αυτό το εργαλείο που ξύνει τις φτέρνες;
Ρωτούσε να μαθαίνει ο νεαρός Λαρισαίος.
- Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα.
- Και γιατί δεν το δοκιμάζεις και στο κεφάλι;
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass