ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2023 18:00
*ΣΠΑΝΙΑ εικόνα μοναξιάς στο πολύβουο Παζάρι, αποτύπωσε ο Α. Τ.  Ωστόσο φέτος, ούτε αυτό, τίποτα, κανένας, το πήρε μαζί της η πλημμύρα. Ζ. *ΣΠΑΝΙΑ εικόνα μοναξιάς στο πολύβουο Παζάρι, αποτύπωσε ο Α. Τ. Ωστόσο φέτος, ούτε αυτό, τίποτα, κανένας, το πήρε μαζί της η πλημμύρα. Ζ.

Διασκέδαση
* - ΕΞΑΛΛΟ Σαββατόβραδο...
Έκανε τον απολογισμό του ο νεαρός Λαρισαίος.
- Δύο σακούλες πατατάκια πήρα.
Ζ.

Σε 7 μέρες
* - ΤΗΝ άλλη Κυριακή εκλογές. Βγαίνουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες για την επόμενη τετραετία. Και σύμβουλοι ένα σωρό, από αυτούς που τόσο κοπιάζουν τρέχοντας όλες αυτές τις μέρες για το καλό του λαού και του τόπου γενικότερα. Μια βδομάδα ακόμα, η πιο κρίσιμη και πιεστική.
Ζ.

Απέραντα
* ΕΧΕΙ ξεκινήσει και η μάχη του ψηφοδελτίου. Τα οποία ψηφοδέλτια στις δημοτικές εκλογές είναι κυριολεκτικά σεντόνια. Να, στη Λάρισα φερειπείν το μήκος φτάνει στο ένα μέτρο ακριβώς. Ναι 99 πόντους, τόσο μετά συγχωρήσεως. Απέραντες λίστες με ονόματα κι άντε να βρεις ποιον υποψήφιο θέλεις να σταυρώσεις. Μάχη του ψηφοδελτίου, όπως προαναφέρθηκε. Με σχεδόν 110 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και καμιά 30αριά τοπικούς, για κάθε Κοινότητα. Κι αφού δεν προσφέρονται τυλιγμένα, δίκην αρχαίου παπύρου, ίσως χρειάζεται και κάποιος να βοηθάει και να το κρατάει από την άλλη πλευρά τεντωμένο.
Ζ.

Το τεστάρισε
* - ΔΕΝ καταλαβαίνω πώς γίνεται το νερό στη Θεσσαλία να μην εξατμίζεται...
Την απορία του αρμόδιου υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Βασ. Κικίλια, μεταφέρει το ‘’Κουλούρι’’.
- Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες όσων χάθηκαν. Δεν μπορώ όμως να μην καταθέσω και την απορία μου για όσα συνέβησαν. Πώς γίνεται το νερό να μένει στάσιμο και να μην εξατμίζεται; Εγώ ξέρω πως όταν ρίχνεις κάπου νερό, αυτό κυλάει και σιγά-σιγά εξατμίζεται.
* * *
* - ΓΙΑ του λόγου το αληθές, το δοκίμασα και με κουβάδες νερού έξω από το σπίτι μου. Μετά από λίγο, απλά χάθηκε. Βράχηκε ο δρόμος, βράχηκα κι εγώ και εκνευρίστηκε η Τζένη, αλλά το νερό όμως δεν σκέπασε τίποτα. Κάτι δεν πάει καλά, πρόκειται για κάποιο παράξενο φαινόμενο, ίσως κάποιο πανούργο σχέδιο αλητήριων για να βλάψουν τη χώρα μας. Δεσμεύομαι όμως ότι θα λύσω το μυστήριο και θα σας ενημερώσω. Σας αφήνω τώρα, να πάω να πειραματιστώ ξανά.
Ζ.

Απασχολημένη
* ΤΑ θεματάκια τους συζητούσαν οι νεαρές Λαρισαίες στον καφέ του Σαββάτου.
- Μετά τα 45 ωριμάζει ο άντρας και μαθαίνει επιτέλους να σκέφτεται σαν 15χρονο.
* * *
* -ΤΟΥ είπα ‘’Πάω να κάνω ένα ντους, να φτιάξω το κρεβάτι και ν’ ανοίξω ένα αφρώδες κρασί’’. Και τι μου είπε εκείνος; ‘’Καλά, θα έρθω μια άλλη φορά που θα είσαι λιγότερο απασχολημένη’’.
* * *
* - ΟΣΕΣ θεωρούν ότι το μέγεθος δεν μετράει, ας δοκιμάσουν να φτιάξουν παστίτσιο με λεπτό μακαρονάκι.
Ζ.

Στοπ στο 14
* ΜΕ την εκλογική νομοθεσία να ορίζει ότι δήμαρχος στις 8 Οκτωβρίου εκλέγεται κάποιος εφόσον βγει πρώτος σε ψήφους και επιτύχει επίδοση πάνω από 43%, έστω και για μία ψήφο, στην παρέα των Λαρισαίων θεωρούσαν πάρα πολύ πιθανό να βγει δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή. Και κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι δεν θα χρειαστεί β’ γύρος, όχι διότι εκτιμούσαν πως ένας εκ των δύο, ο Απ. Καλογιάννης ή ο Θαν. Μαμάκος, θα ξεπεράσει τον πήχη, μια απλή αφαίρεση έκαναν.
* * *
* ΑΝ οι δύο μονομάχοι πάρουν μαζί από 86% και πάνω, συνολικά, τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι ο ένας τουλάχιστον θα έχει ξεπεράσει το 43%. Ίσως κι οι δυο τους να τα καταφέρουν. Επομένως οι άλλοι δύο μικρότεροι συνδυασμοί θα πρέπει, προσθέτοντας τα ποσοστά τους, να εξασφαλίσουν αρκετά πάνω από 14%.
Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές όμως είχαν συγκεντρώσει μόλις 9%. Ο Π. Κρίκης με ποσοστό 6,2% κι αν προσεγγίσει τώρα το 9% στο ΚΚΕ θα είναι πανευτυχείς. Ενώ με αντίστοιχη εκτόξευση, ο Κ. Βαϊούλης της ούλτρα δεξιάς, από 2,8 μπορεί να βρεθεί κοντά στο 4%. Αν... (Και να θριαμβεύσουν δηλαδή, για τα δεδομένα των ψηφοδελτίων τους, πάλι δεν μπορούν να αποκλείσουν την αυτόματη εκλογή απ’ τον α’ γύρο, την επόμενη Κυριακή δηλαδή).
* * *
* ΔΕΝ αρκεί θεαματική αύξηση των ποσοστών τους κατά 50%, πρέπει να τα διπλασιάζουν τουλάχιστον. Εν τω μεταξύ, το κλίμα μπροστά στην κάλπη δεν θα τους ευνοεί. Διότι θα λειτουργεί κι ο «εκβιασμός» σε αρκετούς απλούς ψηφοφόρους. Δεν θα έχει απενεργοποιηθεί η επιθυμία τους να μη βγει κάποιος εκ των Καλογιάννη-Μαμάκου, αυτός που επ’ ουδενί δεν θα ήθελε ο καθένας. Κι άρα η ψήφος στον «μικρό» να στοιχίσει. (Πάντοτε λειτουργούσε κι αυτό στην πολιτική, πόσο μάλλον στη συγκεκριμένη περίπτωση).
Ζ.

Στον Θεό...
* ΕΚΑΝΑΝ τους συνδυασμούς τους οι Λαρισαίοι, εκεί ανάμεσα στους υπολογισμούς τους.
- Η απόδειξη ότι οι τιμές στα σούπερ μάρκετ έφτασαν στον Θεό, είναι ότι μεγάλη αλυσίδα ανοίγει υποκατάστημα στο Άγιο Όρος.
- Άλλο που όπως πάει δεν θα έχουμε λάδι ούτε για βαφτίσια.
* * *
* - Α, τα μάθατε; Βγήκαν και οι νέες τιμές στα κέντρα διασκέδασης. Ο τενεκές το λάδι, μαζί με τα παρελκόμενα, θα είναι στα 280 ευρώ για 4 άτομα.
Ζ.

Χύμα άγνωστοι
* ΔΕΝ είναι μονάχα ξένοι, είναι και πολλοί, εμφανίζονται κατά συρροή ως μεταγραφές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αποκτήματα των λεγόμενων μεγάλων ομάδων, που τους υποδέχονται μετά φανών και λαμπάδων. Συνήθως, την ερχόμενη άνοιξη οι περισσότεροι θα έχουν ξεχαστεί.
Να, ενδεικτικά μια δεκαπεντάδα αστέρων του ποδοσφαίρου που παίζουν φέτος σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ: Γιόβετιτς, Γκέντμπαϊ, Κάλενς, Κεντζιόρα, Λάιντνερ, Μεϊτέ, Μπρίνιτς, Οτζόεφ, Πάλμερ, Ρίτσαρντς, Σαβιέρ, Σαμάτα, Σολμπάκεν, Τορό, Φερνάντεζ. Πόσους θα μπορούσε να αναγνωρίσει κάποιος ότι παίζουν στην ομάδα που αυτός υποστηρίζει; Ο καθένας τους φυσικά θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες, είναι απλώς θέμα μάνατζερ και διασυνδέσεων που εκείνος έχει.
Ζ.

Άδειο κεφάλι
* ΑΠΟΡΙΕΣ και συμπεράσματα Λαρισαίων φοιτητών.
- Τι θα πει δεν μπορείς να σκεφτείς με άδειο στομάχι, εδώ σκέφτεσαι τόσα χρόνια με άδειο κεφάλι.
* * *
* - ΚΑΠΟΙΑ στιγμή πρέπει να σταματήσει να λέγεται νεροχύτης και να μετονομαστεί σε πιατοσυλλέκτης.
* * *
* - ΤΟ μυστικό για να ξυπνάς ευδιάθετος νωρίς το πρωί είναι να μην ξυπνάς νωρίς το πρωί.
Ζ.

Για την οικογένεια
* ΜΕ καλές σπουδές, φιλόλογος η Λαρισαία, συνέχισε, έγινε διδακτόρισσα, δούλεψε σε ιδιωτικό σχολείο βέβαια, πού να διοριστεί, έκανε οικογένεια με τρία παιδιά, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να την αξιοποιήσει η δημόσια εκπαίδευση. Και την έστειλε να υπηρετήσει στο Καρπενήσι, ο άντρας της ιδιωτικός υπάλληλος δεν μπορούσε να τη φέρει, να ήταν κάνας στρατιωτικός να πετύχει μετάθεση, τώρα όμως έμεινε αυτός στη Λάρισα με τους δυο μαντράχαλους γιους τους, σαν τον Κωνσταντάρα στην αντίστοιχη ταινία είναι στο σπίτι κι εκείνη πήρε τη μικρή τους κόρη στην Ευρυτανία, οικογένεια, ποια οικογένεια...
* * *
* ΒΡΗΚΑΝ τώρα έναν τρόπο να επανενωθούν. Τον κλασικό, έπεσαν στην ανάγκη των ψηφοφόρων. Υποψηφιότητα στις δημοτικές για το Τοπικό, στη δημοτική κοινότητα, άμα εκλεγεί θα μετατεθείς τη Λάρισα για τέσσερα χρόνια. Δεν έχει σημασία ποια μπορεί να είναι, πολλές οι παρόμοιες περιπτώσεις με Λαρισαίους εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς κ.λπ. Η στρέβλωση του συστήματος με τους διορισμούς πολύ μακριά απ’ τον τόπο του καθενός, επιχειρείται να διορθωθεί με μια άλλη στρέβλωση στην ενασχόληση με τα κοινά. Και τρέχουν ολόκληρες οικογένειες για εκλογική επιτυχία, και του συνδυασμού εννοείται εκεί πάνε τελικά οι ψήφοι, ιερός ο σκοπός...
Ζ.

Ταχυδρομείου
* ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ οι κάτοικοι πέριξ της πλατείας Ταχυδρομείου, πως τα βράδια οι καφετέριες καταλαμβάνουν με τραπεζοκαθίσματα κάθε πιθαμή γης, και εμποδίζουν τη διέλευση πεζών.
«Μια μητέρα με καροτσάκι, ή παιδιά με ποδήλατα, δεν μπορούν να διασχίσουν τα σημεία της πλατείας, όπου λειτουργούν καφετέριες...» καταγγέλλουν και ζητούν τη συμμόρφωση των ιδιοκτητών τους με τους κανόνες και τα όρια που έχει βάλει ο Δήμος Λαρισαίων, για την τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων τους.

Με αυτοπεποίθηση
* ΜΠΗΚΕ ο Λαρισαίος στο μπαρ, κάθισε δίπλα σε μια πολύ όμορφη γυναίκα και σιγοπίνοντας το ποτό του βάλθηκε να κοιτάζει επιμόνως το ρολόι του. Εκείνη τον πρόσεξε και κάποια στιγμή τον ρώτησε αν άργησε εκείνη με την οποία είχε ραντεβού.
- Όχι, της απάντησε. Αγόρασα αυτό το εκπληκτικό ρολόι κι ετοιμαζόμουν να το δοκιμάσω.
- Τι κάνει και χρειάζεται δοκιμή; ρωτάει αυτή.
- Χρησιμοποιεί κύματα τύπου άλφα, αυτά τα βαρυτικά του Αϊνστάιν που πήραν οι άλλοι το Νόμπελ;
- Άντε...
- Ναι, το πλήρωσα πολύ ακριβά. Επικοινωνεί τηλεπαθητικά με τον εγκέφαλό μου.
- Και τώρα τι σου λέει;
- Μισό λεπτό..... Τώρα, μου λέει ότι δεν φοράς εσώρουχα.
- Χα χα χα... Τζάμπα το πλήρωσες, το ρολόι σου πρέπει να έχει βλάβη, φοράω εσώρουχα.
- Χμμμ... Τι να πω... Μάλλον θα πρέπει να πηγαίνει μια ώρα μπροστά.
Ζ.
Ιστορία
* ΦΟΡΑΝΕ γαλότσες, φοράνε στολές, φοράνε γάντια, φοράνε μάσκες. Ιδροκοπούν όλη μέρα. Εκατοντάδες συμπολίτες μας βουτηγμένοι στη λάσπη και την ταλαιπωρία. Προσπαθούν να βγάλουν ό,τι μπορούν από τα διαλυμένα σπίτια τους.
Μπαίνουν μέσα και τους πιάνει απογοήτευση. Βγαίνουν έξω και είναι χειρότερα, καθώς τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα από άχρηστα λασπωμένα αντικείμενα. Σίγουρα αυτές οι στιγμές είναι από τις χειρότερες και δυσκολότερες στην ιστορία της Λάρισας, από την προσάρτησή της στο ελληνικό κράτος και μετά.
Κ.Γ.

 

LIOYPAS.jpg

* ΑΘΛΗΤΙΚΟ διάλειμμα για τους γυμναστές Νίκο Λιούπα και Χρήστος Τερζούδη και ευκαιρία να συζητήσουν από κοινού αθλητικούς σχεδιασμούς, ο πρώτος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας (υποψήφιος με τον Κώστα Αγοραστό) και ο δεύτερος για τον Δήμο Λαρισαίων (υποψήφιος με τον Θανάση Μαμάκο). Κατάλληλοι άνθρωποι, για τις κατάλληλες θέσεις...

 

KELLAS_PIERRAKAKHS.jpg

«Ψυχή» του επιτελικού κράτους ο 40άρης Κυρ. Πιερρακάκης, είπε πολλά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα με τον -σχεδόν- συνομήλικό του, γαλάζιο κεντροεπίτροπο Αχιλλέα Κέλλα, που πάει για πολύ ψηλά την Κυριακή με τον συνδυασμό Μαμάκου

 

PODHLATO.jpg

* ΕΙΧΕ ενισχύσει τα μέτρα προστασίας μετά από τόσες φορές που του είχαν κλέψει το ποδήλατο και ιδού το αποτέλεσμα.
Ζ.

 

EPISTIMON.jpg

*Ο επιστήμων ξέρει να αξιοποιεί τα πάντα. Και ποτίζει και φωτίζει. Ατομικό υδροηλεκτρικό.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass