ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2023 17:00
* Πάντα οι καλοί τρόποι και οι ευγενικές χειρονομίες,     άρεσαν στις- μικρές και μεγαλύτερες- κοπέλες * Πάντα οι καλοί τρόποι και οι ευγενικές χειρονομίες, άρεσαν στις- μικρές και μεγαλύτερες- κοπέλες

Μ’ έναν πόνο
* ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ εβδομάδα πριν τις εκλογές και τα ...μαθηματικά λένε ότι στον Δήμο

Λαρισαίων θα έχουμε δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή. Καθώς είναι πολύ πιθανό οι θεωρούμενες μικρές παρατάξεις να μην συγκεντρώσουν πάνω από 12- 13% των ψήφων, μένει αδιάθετο ένα ολόκληρο ... 88%. Επομένως, σχεδόν ...υποχρεωτικά κάποια παράταξη από τις δύο «μεγάλες» (Καλογιάννης – Μαμάκος) θα λάβει το 43% που χρειάζεται για να πάρει τον Δήμο. Μ’ έναν πόνο που λένε.

Σεντόνι
* ΤΟ ...δράμα πάντως θα το τραβήξουν οι ψηφοφόροι. Από χθες άρχισαν να αποστέλλονται σταυρωμένα ψηφοδέλτια δημοτικών παρατάξεων στα σπίτια και ο συμπολίτης που το έλαβε ... τρόμαξε. Πραγματικό ... σεντόνι! Από περιέργεια έβγαλε μεζούρα και το μέτρησε, ήταν 1 μέτρο (98 πόντοι για την ακρίβεια) γεμάτο ονόματα. Πού να βρεις τον εκλεκτό σου εκεί μέσα ιδιαίτερα εσύ ο πρεσβύωπας; Και γιατί έπρεπε να είναι τόσοι πολλοί. Κάτι δεν πάει καλά με τον εκλογικό νόμο...

Νεύρα, νεύρα
* ΣΤΗ Λάρισα οι εκλογές για τον Δήμο κινήθηκαν σε επίπεδο δηλώσεων και αλληλοκατηγοριών μέσω του τύπου. Στον Βόλο αντιθέτως υπήρξαν πολλά ...νεύρα. Λογικό εν μέρει, δεν τράβηξαν και λίγα. Έτσι είδαμε τον Μπέο, (ε, δεν ήθελε και πολύ) να παίζει ξύλο με διαμαρτυρόμενο πλημμυροπαθή, ενώ κατηγορείται ότι ...κατάβρεξε πολιτικό του αντίπαλο με το λάστιχο!
Άντε, να ψηφίσουμε, να ...στεγνώσουμε μπας και ...ηρεμήσουμε γενικώς.
(Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται ότι για τους δημάρχους οι πλημμύρες είναι δυσκολότερο έργο των ...φαντασμαγορικών χριστουγεννιάτικων στολισμών...).

Υποτονικά
* ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ εκλογές, μετά τα όσα καιρικά διαμεσολάβησαν, σχεδόν ...στερήθηκαν προεκλογικών εκδηλώσεων. Οι πιο υποτονικές εκλογές. Ούτε ανοιχτές συγκεντρώσεις, ούτε κινητοποίηση από κανέναν. Εδώ που τα λέμε, σε ένα «πληγωμένο» και κακοπαθημένο διαμέρισμα που πενθεί όπως η Θεσσαλία, θα φάνταζαν παράταιρα τα προεκλογικά πανηγυράκια. Θα προκαλούσαν σχόλια αρνητικά. Οπότε, ουδείς το τόλμησε.

Kasselakis news
* ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ τοις εκατό των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, δεν θα ψήφιζε ποτέ τον Κασσελάκη για Πρωθυπουργό.
(Για νικητή στο Survivor, για μοντέλο στο GNTM όμως, τον ψήφιζες χαλαρά όμως ...).
* * *
* ΓΕΝΙΚΑ, πιστεύαμε ότι ο Κασσελάκης ήταν μεγάλη «παιχτούρα» στα επικοινωνιακά, και η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος ξαφνιασμένος αρχικά από τα επικοινωνιακά τρικ άρχισε να τον βλέπει. Αλλά, με τη φόρα που έχει πάρει και τα καθημερινά ...χοροπηδήματα, μάλλον κινδυνεύει να καταστεί ασόβαρος. Κάπως έτσι, οι ...παλιοί γάτοι της πολιτικής (Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Βελόπουλος, Ανδρουλάκης κλπ) τον αφήνουν συνειδητά να εκτίθεται από την πολλή προβολή, γνωρίζοντας ότι αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να ...καεί.
* * *
* ΕΠΙΠΛΕΟΝ προκαλεί αλγεινή εντύπωση από τη μια να προβάλλεται ως ο απόλυτος εκσυγχρονιστής, ο νέος με τα καινούργια εκσυγχρονιστικά μυαλά κι από την άλλη να συντάσσεται με τις παλιές συριζαϊκές θέσεις που ο κόσμος απέρριψε στις κάλπες. Τι το ’θελε ας πούμε αυτό το «όχι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια που ο κόσμος ασφαλώς και επιθυμεί και στα οποία σπούδασε και ο ίδιος στις ΗΠΑ; Προφανώς σκόπευε να κολακέψει το αριστερό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έτσι , πατώντας σε δύο βάρκες χάνει σημαντικά σε αξιοπιστία.

Μόνοι μας
* ΣΕ μεγάλη έξαρση το μεταναστευτικό σ’ όλη την Ευρώπη και η άνευρη ευρωπαϊκή γραφειοκρατία ακόμη ...συσκέπτεται και όλο αναβάλλει τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.
Πάλι καλά που η Ελλάδα, στον βαθμό που μπορεί, φυλάσσει μόνη της τα σύνορά της με ...ενεργητικό τρόπο γιατί αν περίμενε από τις Βρυξέλλες, τότε ακόμη και στην πλατεία της Λάρισας τα ...αφγανο- αραβικά θα ήταν η επικρατούσα γλώσσα!

Στη χύτρα
* ΓΙΑΤΙ πνίγηκε φέτος η Θεσσαλία; Το είπε πολύ απλά ένας εκ της Ομάδας των Ολλανδών που ήρθε εδώ για να εξετάσει την κατάσταση και να προτείνει λύσεις.
«Όταν προσπαθούμε να μαγειρέψουμε το φαγητό πέντε άνθρωποι μαζί και ο καθένας έχει διαφορετική συνταγή και βάζει διαφορετικά υλικά και διαφορετικές ποσότητες και αναλογίες και τα ρίχνει στην ίδια χύτρα, στο τέλος το φαγητό θα είναι αποτυχημένο».
(Για τους πολλούς «αρμόδιους» βέβαια μιλάει ο ’ανθρωπος. Που στο τέλος καταλήγουν όλοι ... αναρμόδιοι).

Με τον Πρόεδρο
* ΣΤΕΝΟΣ συνεργάτης του Κασσελάκη πλέον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης και μάλιστα με χαρτοφυλάκιο αγροτικής ανάπτυξης. Μπορεί από τώρα να φωνάζει ως άλλος Μπάρκουλης «Κόκκαλης εδώ. Μέλλων Υπουργός Γεωργίας».
Εδώ που τα λέμε, ο εκ δεξιών προερχόμενος Λαρισαίος βουλευτής δεν έχει τα ... ιδεολογικά προβλήματα που έχουν με τον Κασσελάκη οι παλιοί Συριζαίοι. Αυτός μια ζωή κοντά στις ιδέες του Κασσελάκη ήταν...

Εφορευτικές τοις μετρητοίς...
* ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία προβλέπεται ότι τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα αποζημιωθούν. Ναι είναι αλήθεια, τα διοριζόμενα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών θα λάβουν 40 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης.
Β.Κ.

 

Οι κυβερνητικές ευθύνες και η εμπλοκή της Αποκεντρωμένης

* ΕΝΑ ενδιαφέρον άρθρο για τις ευθύνες του επιτελικού κράτους, αλλά και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δημοσίευσε στην «Καθημερινή» ο Πάσχος Μανδραβέλης, με τίτλο «Κοσκινίζουν τα οργανογράμματα». Σε αυτό ο γνωστός αρθρογράφος αναφέρεται στην ίδρυση ενός νέου Οργανισμού που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «έχουμε χάσει τον λογαριασμό, πόσα νομικά πρόσωπα ιδρύθηκαν μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια». Διευκρινίζει ακόμη ότι «για τις πλημμύρες στον κάμπο το Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι αρμόδιο για θέματα προστασίας των υδάτινων πόρων, υπάρχει Εθνική Επιτροπή Υδάτων για την εφαρμογή της υδατικής πολιτικής της χώρας στο πλαίσιο της Οδηγίας 2066 και υπάρχει Διεύθυνση Υδάτων Θεσσαλίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας, η οποία εξετάζει για κάθε δραστηριότητα και έργο και έχει την ευθύνη επίβλεψης εφαρμογής του προγράμματος σε τοπικό επίπεδο και τον συντονισμό των αρμοδίων φορέων υλοποίησης των μέτρων. Υπηρεσία που ανήκει απευθείας στο κεντρικό κράτος, το οποίο για μία ακόμη φορά τα θαλάσσωσε» αναφέρει ο έγκριτος αρθρογράφος.
Γ.Ρ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass