ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2024 17:12
* ΤΟ καλό κλίμα μεταξύ Κων. Αγοραστού και Δημ. Κουρέτα ήταν αυτό που διέκρινε χθες την παράδοση-παραλαβή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Έστω στο γυμνό γραφείο... * ΤΟ καλό κλίμα μεταξύ Κων. Αγοραστού και Δημ. Κουρέτα ήταν αυτό που διέκρινε χθες την παράδοση-παραλαβή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Έστω στο γυμνό γραφείο...

* ΠΑΕΙ ο παλιός ο χρόνος, τον ξεπροβοδίσαμε κατά τα καθιερωμένα, με όλες τις στερεότυπες ευχές και τα κλισέ που απαιτεί η περίστασις για υγεία, πρόοδο, ευημερία και ειρήνη, αλλά ποιος την έχασε την ειρήνη για να την βρουν οι σημερινοί άνθρωποι;


Οπότε, ας ελπίσουμε ο νέος χρόνος να συνοδευτεί από μια σχετική ... κανονικότητα για όλους. Να μην έχει δηλαδή πολλές ...ειδήσεις, κατά τη σοφή ρήση «no news good news» των αγγλοσαξόνων.
Καλή χρονιά anyway...
Ξανά εκλογές
* ΜΕΤΑΞΥ άλλων, το 2024 είναι και έτος (ευρω)εκλογών. Σε χώρες τύπου Ελλάδας εκλογές αυτού του είδους «αξιοποιούνται» για ...εσωτερική κατανάλωση. «Χαλαρή ...ψήφος» σου λέει, ευκαιρία ο λαός να στείλει ...μήνυμα. Οπότε, αν δεις τον δημοσκοπικά ...38άρη Μητσοτάκη να πέφτει κάτω του 30%, άμα δηλαδή βάλει το ...2 μπροστά, τότε να δεις πώς ...σφίγγουν τα γάλατα. Τότε να δεις πως επανέρχεται η αστάθεια στη χώρα.
Μπορεί;
* ΜΑ να πέσει τόσο πολύ ο Μητσοτάκης; Είναι δυνατόν;
Το ’χεις για δύσκολο; Καλές οι «επενδυτικές βαθμίδες» και τα διεθνή εύσημα για την οικονομία, αλλά τι να τα κάνει ο πιτσιρικάς των 800 – 1000 ευρώ, που έχει να πληρώσει ενοίκια 300-400 ευρώ; Με ...φρέσκο αέρα δεν ζει κανείς.
Κι αυτό κάπου θα ξεσπάσει.
Επί πλέον η κατάσταση πάει να ξεφύγει στο θέμα της δημόσιας τάξης. Καθημερινά εγκλήματα, κλοπές, ληστείες, οπαδική βία, αλλά και τα πολλά δυστυχήματα στους δρόμους με την ανεξήγητη εξαφάνιση της Τροχαίας, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ...ζούγκλας που ενοχλεί το συντηρητικό κοινό και όχι μόνο.
Ισορροπίες
* ΜΗΝ πιάσουμε και το θέμα των ομόφυλων γάμων που θα αλείψουν μπόλικο βούτυρο σε κόμματα και κομματίδια του ακροδεξιού χώρου (από ...Βελόπουλο και πέρα).
Αυτή η χώρα, ιστορικά και μόνο αν το δεις, δεν αντέχει μεγάλες ...δόσεις εκσυγχρονισμού και μεταρρυθμίσεων. Αγάλι- αγάλι..., γιαβάς – γιαβάς και με το πάσο... Μην ζαλιστούμε κιόλας!
Βέβαια ο Μητσοτάκης απεδείχθη καλός ισορροπιστής μέχρι σήμερα, αλλά ... «πολλές φορές πάει η στάμνα για νερό, κάποτε θα σπάσει...» που λέει και η παροιμία.
Δι ευχών
ΓΙΑ τη Θεσσαλία το 2024 ας ευχηθούμε όλοι λιγότερες ...καταστροφές, φτάνει, δώκαμε αρκετά το 2023.
Το παρήγορο είναι ότι σιγά – σιγά προχωρούν οι αποζημιώσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων και η ελπίδα ότι θα σταθούν στα πόδια τους ξανά οι άνθρωποι παραμένει ζωντανή. Φυσικά τα υπολειπόμενα να γίνουν θέλουν τουλάχιστον καμιά πενταετία, οπότε έχουμε όλοι πολύ αγώνα ακόμη μπροστά μας.
Επελαύνων καουμπόι
* ΔΙΕΘΝΩΣ, το μεγάλο γεγονός του 2024 προβλέπουν όλοι ότι θα είναι οι ...αμερικανικές εκλογές.
Αν βέβαια είχαμε μάχη μεταξύ ...συμβατικών υποψηφίων θα μιλούσαμε για μια ακόμη εκλογική διαδικασία. Αλλά με το (σοβαρό) ενδεχόμενο να επανέλθει ο (οργίλος) Τραμπ και να κάνει τον πλανήτη ...«λαμπόγυαλο» δεν μπορείς παρά να σε λούζει από τώρα κρύος ιδρώτας. Ας ελπίσουμε ότι το αμερικανικό κατεστημένο που ήδη προβληματίζεται, θα κατορθώσει να ελέγξει την κατάσταση πριν ξαναγυρίσουμε σε εποχές ...φαρ ουέστ με τους «καουμπόηδες» να κυνηγάνε ...«ινδιάνους».
Ο «χώνων»
* ΕΔΩ που τα λέμε ρε φίλε, είναι άδικο για αυτό το παιδί.
Εμ τους έδωσε 250 χιλιάρικα από την τσέπη του ο Κασσελάκης (γράφεται και Cashελάκης), εμ τον ...βρίζουν ότι ...«εξαγοράζει» το κόμμα! Τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο, άμα είσαι ο «χώνων» σε σέβονται. Εδώ όχι.
Και αναρωτιέμαι εγώ ο περιώνυμος «μέσος πολίτης»: Αν δεν έβαζε τα φράγκα ο «Στεφ», ποιος θα τα έβαζε; Είτε θα εύρισκε δανεικά κι αγύριστα που θα πληρώναμε εμείς ή θα άφηνε τόσους εργαζόμενους απλήρωτους. Αλλά ακούς καλή κουβέντα σήμερα;
Πάντως, για τα δυσκολεμένα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ μια ...«σοφή» ιδέα έριξε ο Κραουνάκης: να μετατρέψουν την «Κουμουνδούρου» - όπου τα γραφεία του κόμματος σε ...Airbnb (!)
Να σου πω...
Παράδοση
* ΟΠΩΣ όλα δείχνουν ο Λαρισαίος πρώην «τσάρος» της Οικονομίας Φίλιππος Σαχινίδης αποδέχτηκε πρόταση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.
Εξαιρετική επιλογή βέβαια... Όταν έχεις υπάρξει όχι απλά υπουργός Οικονομίας, αλλά και διαπραγματευτής απέναντι στον ...Σόιμπλε είσαι τουλάχιστον ...πολυτέλεια για την Ευρωβουλή.
Υπό μια προϋπόθεση βέβαια: να ...εκλεγείς! Διότι πολύ δεν θέλει να στείλει το πόπολο στην Ευρωβουλή κανέναν ...Ζαγοράκη κι άλλους τέτοιους κολοσσούς της πολιτικής επιστήμης σε βάρος των πραγματικά αξίων.
Τιμή στον Ζακ
* ΤΗΝ ιδέα έριξε ο σχολιογράφος των «Νέων» Στ. Κασιμάτης με αφορμή την εκδημία εις Κύριον του προέδρου της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ζακ Ντελόρ.
Με τα πακέτα του – γράφει ο σχολιαστής - ο μακαρίτης ο Ζακ «τάισε» χρόνια και χρόνια τα ανά την Ελλάδα μπουζουξίδικα και ειδικά αυτά της Λάρισας. Δεν θα έπρεπε επομένως να δοθεί τιμητικά το όνομά του σε μια πίστα έστω κάποιου νυχτομάγαζου τιμής ένεκεν;
Έλα μου ντε!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass