ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2024 17:23
* ΠΛΗΘΟΣ αγροτών, συνεταιριστών και εκπροσώπων φορέων του πρωτογενούς τομέα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για... κέρασμα από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη επ’ αφορμή της ονομαστικής του εορτής. Σε κεντρικό καφέ της Λάρισας παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχε την ευκαιρία να τα πει μαζί τους ναι μεν σε πιο... χαλαρό κλίμα, αλλά και η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από τις δύσκολες συνθήκες στον θεσσαλικό κάμπο και το μέλλον των Θεσσαλών αγροτών. * ΠΛΗΘΟΣ αγροτών, συνεταιριστών και εκπροσώπων φορέων του πρωτογενούς τομέα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για... κέρασμα από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη επ’ αφορμή της ονομαστικής του εορτής. Σε κεντρικό καφέ της Λάρισας παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχε την ευκαιρία να τα πει μαζί τους ναι μεν σε πιο... χαλαρό κλίμα, αλλά και η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από τις δύσκολες συνθήκες στον θεσσαλικό κάμπο και το μέλλον των Θεσσαλών αγροτών.

Ησυχία
* ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ η κίνηση χθες στην πόλη της Λάρισας, λόγω της κλειστής αγοράς (δεν λειτούργησαν εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ), ενώ οι ιώσεις που σαρώνουν αυτές τις μέρες, κράτησαν αρκετούς στο σπίτι, με αποτέλεσμα η κίνηση σε καφετέριες αλλά και οι συναλλαγές με τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς να είναι ελάχιστες.

Γ.Ρ.
Ανθρώπινη
αλυσίδα
* «ΔΡΟΜΟ μνήμης» θα ονομάσουν τον μαραθώνιο που οργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων Φαλάνης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 2023, στις 3 Μαρτίου. Προτάθηκε η διαδρομή να ξεκινά από τον Ευαγγελισμό, όπου έγινε η σιδηροδρομική τραγωδία, και να καταλήγει στα Δικαστήρια της Λάρισας.
Μια πρόσθετη δράση που συζητείται να πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, είναι να δημιουργηθεί μια ανθρώπινη αλυσίδα στην ίδια διαδρομή.
Οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας δεν ξεχνούν, ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες συστρατεύονται στο πλάι τους και τους στηρίζουν, για να μην ξεχάσει η κοινωνία.
Λ.Κ.
Αγαπάτε αλλήλους...
* Ο ΕΝΑΣ μετά τον άλλον οι μητροπολίτες, άλλοι με «πύρινο» και άλλοι με πιο μετριοπαθή λόγο, διαφωνούν με την κυβερνητική πρόθεση να νομοθετήσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Η κυβέρνηση επιμένει ότι θα καταθέσει το νομοσχέδιο και εκεί που ήταν να το πράξει, σήμερα - αύριο, θέλοντας να αποφύγει τις εκ δεξιών επιπτώσεις στις κάλπες των ευρωεκλογών, το μεταθέτει διαρκώς. Όπως διευκρίνισε χθες, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντένα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης «μέσα στην τετραετία θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο».
Η αλήθεια είναι πως οι εκ δεξιών της ΝΔ... παλεύονται, εκείνο ωστόσο που έχει πολιτικό ενδιαφέρον είναι οι αντιδράσεις της Εκκλησίας. Γιατί μέχρι σήμερα, (σχεδόν) όλες οι κυβερνήσεις, έχασαν στην αντιπαράθεση με την Εκκλησία. Ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας καρατόμησε τον τότε υπουργό Παιδείας, Νίκ. Φίλη, τον οποίο λίγο καιρό πριν είχε βαθμολογήσει με «10» γιατί επί θητείας του – και σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις - η σχολική χρονιά ξεκίνησε ομαλά. Θα περιμένουμε να περάσουν οι ευρωεκλογές...
Β.Κ.

Ούτε καν
* ΠΡΟΧΘΕΣ και μια δεύτερη Πολιτεία των ΗΠΑ αποφάσισε ότι ο πρώην πλανητάρχης, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.
Ποιος; Ο πρώην πλανητάρχης, ο οποίος δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της εσωκομματικής διαδικασίας των Ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του υποψηφίου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του 2024.
Όλα αυτά όταν στην Ελλάδα ο πολιτικός κόσμος και δη οι εκάστοτε κυβερνώντες, ψήφισαν τέτοιους νόμους όπου ο Εισαγγελέας δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη σε βάρος τους, ακόμη και για ένα δυστύχημα όπως των Τεμπών για παράδειγμα. Μόνο η Βουλή έχει αρμοδιότητα, αλλά ποιο κόμμα θα αποφασίσει για δικό του, νυν ή πρώην υπουργό, να παραπεμφθεί;
Β.Κ.
Κάλπες
* ΠΕΡΑ από την ονοματολογία, αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον με τις επικείμενες ευρωεκλογές, πέρα από την επιστολική ψήφο είναι αν θα αλλάξει και ο τρόπος εκλογής των ευρωβουλευτών, μέσω κάθε περιφέρειας όπως ενδεχομένως θα ήθελε (σ.σ. η κάθε κυβέρνηση) προκειμένου ο χάρτης να γίνει μπλε κλπ.
Γιατί κατά τα άλλα δεν αναμένεται να αλλάξει η λογική των κυρίαρχων κομμάτων, αφού θα επιλέξουν υποψήφιους γκεστ σταρ προκειμένου με την αναγνωρισιμότητα που έχουν, να προσελκύσουν ψηφοφόρους. Άλλωστε συμβουλευτικό ρόλο έχει το Ευρωκοινοβούλιο, δεν λαμβάνει αποφάσεις. Σε μια Ευρώπη όπου με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, το μεταναστευτικό, τη διόγκωση της ανεργίας και του πληθωρισμού, έχουν ανατραπεί τα πάντα και η ακροδεξιά σαρώνει...
Β.Κ.
Ετοιμότητα
* ΣΕ ετοιμότητα για κινητοποιήσεις είναι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΛ, αλλά και σε όλες τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης Αποχέτευσης της Ελλάδας.
Την ίδια μέρα που θα κατατεθεί προς διαβούλευση το νέο νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των ΔΕΥΑ, αυτοί θα προχωρήσουν σε απεργίες και σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ζητώντας την απόσυρσή του. Κρούουν μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου και ενημερώνουν την κοινωνία ότι αυτό το νομοσχέδιο την αφορά άμεσα, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εκτοξευθεί στα ύψη το κόστος του νερού. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, η τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΥΑ, (κόστος νερού), από τις διοικήσεις των ΔΕΥΑ, περνά στα χέρια της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (Ρ.Α.Α.Ε.Υ.), όπως έχει μετονομαστεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Μάλιστα ειπώθηκε από στελέχη του Υπουργείου Ενέργειας, σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, ότι όποιος καταναλωτής χρωστά λογαριασμούς ενός χρόνου, το οφειλόμενο χρηματικό ποσό θα βεβαιώνεται στην Εφορία. Το σχέδιο νόμου έρχεται ως χείμαρρος να διαλύσει τη σημερινή δομή των ΔΕΥΑ και να φέρει πλημμύρα αλλαγών.
Λ.Κ.

ΚΕΠ Φαλάνης
* ΤΟ ΚΕΠ Φαλάνης λειτουργεί δύο χρόνια και εξυπηρετεί πολλούς πολίτες του Δήμου Λαρισαίων και συγκεκριμένα της Φαλάνης, του Δασοχωρίου κ.α.
Όπως σχολιάζει δημότης «η υπάλληλος του ΚΕΠ με αυταπάρνηση και ζήλο βοηθά τους κατοίκους, ενώ στις πλημμύρες βοήθησε όσο ποτέ άλλοτε με άλλους συναδέλφους της, πολύ κόσμο σε έκτακτα ζητήματα.
Περιμένουμε την ενίσχυσή του με νέους υπαλλήλους, ώστε να μην μένει ποτέ κλειστό όταν λείπει με άδεια η μοναδική εργαζόμενη σε αυτό. Ας το δει η νέα Δημοτική Αρχή το θέμα αυτό, γιατί αφορά 4.500 κατοίκους. Δύο υπάλληλοι στο ΚΕΠ Φαλάνης, δεν νομίζω ότι είναι πολυτέλεια».
Λ.Κ.
Θεοφάνια
* ΠΑΝΕ τα Χριστούγεννα, πάει και η Πρωτοχρονιά, τι έμεινε μια ανάσα δρόμος για τα Θεοφάνια και μετά τα κεφάλια μέσα και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία και ήδη σκέφτονται τις επόμενες αργίες. Απόκριες, Καθαρά Δευτέρα, 25η Μαρτίου, Πάσχα και άντε του χρόνου πάλι. Πέρασε και πάλι η χρονιά. Όχι όμως αναίμακτα. Με πολύ λιγότερες ημέρες μαθημάτων στη Θεσσαλία και κανέναν να μην ανησυχεί γι’ αυτό.
Μετά αναρωτιούνται γιατί τα πήγαμε τόσο χάλια στον διαγωνισμό της PISA. Εμ...! Ήταν στραβό το κλήμα, το ΄φαγε και ο γάιδαρος!
Ν.Π.
Πάρκο
* ΠΑΡΚΟ ευχών δεν είχαμε στις γιορτές, είχαμε όμως Πάρκο Δεινοσαύρων. Επί πληρωμής βέβαια. Τα Τρίκαλα και σε αυτές τις γιορτές πρωταγωνιστές. Το επιτυχημένο παράδειγμά του, θα μπορούσε να το ακολουθήσει και η Λάρισα. Χρειάζεται όμως στόχος, συνέπεια, επιμονή, υπομονή και ανθρώπους με όραμα και φαντασία. Η ελπίδα για τα καλύτερα παραμένει...
Ν.Π.
Άσπρη μέρα
* ΠΑΛΙ δεν είδαμε άσπρη μέρα στη Λάρισα και πολλοί γκρινιάζουν. Όμως πολλοί είναι και εκείνοι που δεν το θέλουν διότι τρέμουν το κόστος της θέρμανσης. Ζούμε στην εποχή που φοβόμαστε να ζήσουμε. Φοβόμαστε μη βρούμε λογαριασμούς στην πόρτα, φοβόμαστε να μπούμε στο σούπερ μάρκετ, να βάλουμε βενζίνη...
Τουλάχιστον ανεβήκαμε επενδυτική βαθμίδα! Τι δεν το καταλάβατε; Ε μα πια! Όλα δικά σας τα θέτε...
Ν.Π.
Επιτροπή
* ΣΤΗΝ αγαπημένη του γωνία κάθεται ο Κώστας Τσιάνος, εκεί στο φουαγέ του Θεάτρου «Κώστας Τσιάνος», και «υποδέχεται» τον κόσμο που συρρέει να δει την καταπληκτική παράσταση «Ηταν όλα τους παιδιά μου» που σκηνοθετεί.
Εκεί καθόταν και κατά την πρεμιέρα της παράστασης με σχεδόν όλους όσοι πήγαν να τη δούνε να περνάνε και να τον χαιρετάνε. Μάλιστα με τον νέο δήμαρχο Λαρισαίων Θανάση Μαμάκο τα είπανε και λιγάκι, με τον κ. Μαμάκο να τον ρωτάει και για την παράσταση «Ορνιθες» που θα ήθελε να ανεβάσει ο Κώστας Τσιάνος με πρωταγωνιστές ανθρώπους εκτός του χώρου του θεάτρου.
Το είχε αποκαλύψει στην «Ε» ο Κώστας Τσιάνος και φάνηκε ότι είναι μια πρόταση που ενδιαφέρει τη νέα δημοτική αρχή. Μάλιστα οι δύο άντρες τις επόμενες μέρες -όπως αναφέρουν πληροφορίες- θα έχουν ραντεβού.
* * *
* ΚΑΘΩΣ το Θεσσαλικό Θέατρο διάγει περίοδο χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή, θα είχε ενδιαφέρον μια καλλιτεχνική επιτροπή αποτελούμενη από Κώστα Τσιάνο, Γιώργο Ζιάκα και Αννα Βαγενά, τους ιδρυτές του Θεσσαλικού, δηλαδή. Μάλιστα με το άνοιγμα του Αρχαίου Θεάτρου να είναι προγραμματισμένο για αυτό το καλοκαίρι, η σύσταση της επιτροπής θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, αφού πρέπει να επιλεγεί και το έργο με το οποίο το Θεσσαλικό θα παίξει (ιδανικά να ανοίξει τις παραστάσεις) στο Αρχαίο Θέατρο. Και φυσικά πρέπει να βρεθούν και όλοι οι συντελεστές που συνθέτουν κάθε φορά μια παράσταση, πράγμα που πρέπει να γίνει έγκαιρα (τα μεγάλα θέατρα και ΔΗΠΕΘΕ αυτή τη στιγμή κανονίζουν τις παραστάσεις τους για το καλοκαίρι του 2025). (Η επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή είναι άγνωστο πότε θα γίνει και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως μακρόχρονη περίπτωση, αφού δεν έχει βγει προκήρυξη ακόμη, και όταν βγει και επιλεγεί ο νέος διευθυντής μπορεί να ακολουθήσουν ενστάσεις, οπότε έχουμε μέλλον ακόμη...)
ΘΑ.
Είναι απλό
* ΕΚΑΝΕ τη διάγνωση στον φίλο του, ο Λαρισαίος, τόσα χρόνια γνωρίζονταν.
Ερωτεύεσαι; Πίνεις για να το γιορτάσεις.
Σε παρατάει; Πίνεις για να μην πονάς.
Σου λείπει; Πίνεις για να ξεχάσεις.
Συμπέρασμα; Δεν φταίει ο έρωτας, αλκοολικός είσαι.
Ζ.

 

--------

MAMAKOS-2.jpg* ΑΠΟ τις 7 χθες, το πρωί, ξεκίνησαν δουλειά οι νέοι αντιδήμαρχοι. Αυτή ήταν η ώρα της συνάντησης, που κάλεσε ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, στην Ιωνος Δραγούμη, για τις πρώτες κατευθύνσεις στην ομάδα του. Σκοτάδι ήταν ακόμη έξω! Κάτι θέλει να πει με αυτό ο δήμαρχος. Θέλουν, δεν θέλουν, θα γίνουν όλοι πρωινοί τύποι.
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.
Λ.Κ.

 

DEH.jpg*-ΠΑΜΕ τώρα να βρούμε την τιμή της κιλοβατώρας, είπε ο θείος Άλμπερτ...
Ζ.

 

KALOGIAN-ADAMOP.jpg*- Ο δήμαρχος πρέπει να φύγει, εντάξει, εγώ όμως λέω να μείνω, θα σκέφτεται ο Θάνος Αδαμόπουλος.
Ζ.

 

JHROMERITHS-GIOS.jpg*ΤΩΡΑ αποκαλύπτεται γιατί ο Μάριος Ξηρομερίτης επέλεξε να μην είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο και σ’ αυτή τη θητεία. Εκπαιδεύει τον γιο του προετοιμάζοντάς τον καθώς παρακολουθούν μαζί τις συνεδριάσεις.
Ζ.

 

EGGONH.jpg* «ΝΑ παππού, εδώ υπόγραψε: εδώ που λέει πως θα μου κάνεις όλα τα χατίρια». Με την εγγονή του αγκαλιά υπέγραψε για τη νέα του θητεία ο -ολοφάνερα ευτυχής- δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.
ΘΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass