Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Χ.Α Ν. ΜΙΧΟΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

«Θα πάρουν τα σπίτια και τη γη μας»

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2016 4:06

 

Στην περιοχή του νομού, πραγματοποιώντας περιοδείες στα μπλόκα και έχοντας επαφές με τους αγρότες βρέθηκε χθες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και εκπρόσωπος του κόμματος στο Κοινοβούλιο για τα αγροτικά ζητήματα, κ. Νίκος Μίχος.

Ο κ. Μίχος σε μια σύντομη στάση του στη Λάρισα πριν κατευθυνθεί στην Καστοριά για να συναντήσει και εκεί μπλόκα των αγροτών, μίλησε στην «Ε» για τις κινητοποιήσεις που συγκλονίζουν την Ελλάδα επισημαίνοντας μας ότι και ο ίδιος είναι αγρότης, κτηνοτρόφος και οινοποιός γνωρίζοντας καλύτερα τα πράγματα και τα προβλήτα από την παιδική του ηλικία ακόμα.

« Έχω μεγαλώσει σε αγροτική και κτηνοτροφική οικογένεια, θα μας πει, πάνω σε ένα τρακτέρ «Μπελαρούς», και σε μια «Τιταν» αλωνιστική μηχανή.

Τα τρακτέρ αυτά τα είχε φέρει τότε στην Ελλάδα από τη Σοβιετική Ένωση ο Παπαδόπουλος, με το σύστημα της ανταλλαγής (κλίρινγκ) δίνοντας αγροτικά προϊόντα, όπως πορτοκάλια, λεμόνια κ.ά.

Το μέλλον των αγροτών, είναι αβέβαιο και η κατηφόρα δεν σταματά με τίποτα. Δυστυχώς και η σημερινή κυβέρνηση εκτελεί τις εντολές των ξένων που στοχεύουν στην καταστροφή της αγροτικής παραγωγής.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συμφώνησε στη μείωση της αγροτικής παραγωγής στο 3% για να μπούμε στην ΕΟΚ και αυτό το επικύρωσε και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Εμείς σαν Χρυσή Αυγή πιστεύουμε ότι αυτός ο τόπος μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή με την πρωτογενή παραγωγή ώστε να ανέβει η οικονομία μας. Τα χωράφια μας είναι έτοιμα και το ίδιο και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας να δουλέψουν, αλλά δεν τους αφήνει το κράτος.

…Πρέπει να καλλιεργήσουμε ακόμα και τα παρτέρια και τα μπαλκόνια μας, γιατί η γη που έχει η Ελλάδα δεν υπάρχει σε κανένα άλλο κράτος.

Ο στόχος τους δεν είναι λοιπόν να πάρουν μόνο τα σπίτια μας, αλλά να πάρουν και τη γη μας, να μην υπάρχει αυτάρκεια, να μας κάνουν ο,τι θέλουν και να μας ταΐζουν πάλι ο,τι θέλουν»…

Ο βουλευτής της Χ.Α ζήτησε από τους αγρότες να παραμείνουν ενωμένοι πέρα από τα κόμματα και παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του κόμματος που εντοπίζονται στα εξής για την αναδιάταξη του αγροτικού τομέα :

- Επιδότηση της αγροτικής παραγωγής από το ειδικό ταμείο που θα προκύψει από την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων. Έμφαση σε ακριτικές περιοχές και κυρίως στη Θράκη και τις νήσους του Ανατολικού Αιγαίου.

- Διαγραφή χρεών των Ελλήνων αγροτών, κίνηση ανάλογη με αυτή που έπραξε το στρατιωτικό καθεστώς του 1967 και έδωσε νέα ώθηση στην ελληνική αγροτική οικονομία.

-Άμεση σύνδεση αγροτικής παραγωγής και κατανάλωσης. Οριστικό τέλος στην ασυδοσία των μεσαζόντων - αεριτζήδων.

-Οργάνωση της παραγωγής σε τοπικό επίπεδο με την υποχρεωτική θέσπιση ομάδων παραγώγων, οι οποίοι θα παράγουν προϊόντα τα οποία ευδοκιμούν στην περιοχή χωρίς την απαίτηση πολλών εισροών. Λόγω μικρού γεωργικού κλήρου αξιοποιούνται καλύτερα μικρές εκτάσεις με παραγωγή προϊόντων με προστιθέμενη αξία, δίνοντας έτσι εργασία σε περισσότερους αγρότες.

-Μητρώο αγροτών, ώστε να προμηθεύονται αφορολόγητο πετρέλαιο ελληνικής παραγωγής καθώς και εφόδια από το πλούσιο υπέδαφος της πατρίδας μας χωρίς μεσάζοντες, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Αξιοποίηση των ορυκτών μας για την παραγωγή βιολογικών λιπασμάτων και εδαφολογική χαρτογράφηση από ελληνικά πανεπιστήμια των γεωργικών περιοχών για την κατάρτιση προγραμμάτων λίπανσης και εφοδίων για φυτοπροστασία.

- Προστασία του ελληνικού περιβάλλοντος από τα φυτοφάρμακα των πολυεθνικών κολοσσών. Μεθοδευμένη στροφή στη βιολογική γεωργία με σκοπό την προστασία του ιερού περιβάλλοντος της πατρίδας μας από τα χημικά λιπάσματα των ξένων κολοσσών και την άμεση διακοπή της απώλειας συναλλάγματος.

- Υποχρεωτική καθιέρωση της ανακύκλωσης των υπολειμμάτων της αγροτικής παραγωγής για την παραγωγή βιολογικών λιπασμάτων με στόχο την αειφορία σε εθνικό επίπεδο, δρώντας σε τοπικό επίπεδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass