ΕΝΩ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ…

Τρακτέρ μπαίνουν στη Λάρισα!

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2016 1:13

Του Γιώργου Ρούστα

Σε κλιμάκωση των μορφών αγώνα προχωρούν οι αγρότες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα μπλόκα της Νίκαιας και των Τεμπών για 7η σήμερα ημέρα, καθώς οι πρώτοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Λάρισας, παρουσία δεκάδων τρακτέρ και οι δεύτεροι να αυξήσουν τις ώρες διακοπής της κυκλοφορίας από 3 σε 5. Έτσι σήμερα Πέμπτη η κυκλοφορία στην κοιλάδα των Τεμπών θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων από τις 4 ως τις 9 το απόγευμα. Και όσο θα περνούν οι μέρες, τόσο θα αυξάνονται οι ώρες αποκλεισμού της κοιλάδας, ενώ τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής πιέζονται από τους συγκεντρωμένους αγρότες να προχωρήσουν σε επ΄αόριστον αποκλεισμό, καθώς βλέπουν ότι η κυβέρνηση δεν κάμπτεται από τη μετριοπαθή στάση που κρατούν μέχρι στιγμής.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι παρασκηνιακές επαφές μεταξύ εκπροσώπων των δύο μπλόκων, Νίκαιας και Τεμπών, για να βρεθούν κοινά σημεία επαφής και κοινό πλαίσιο δράσης, αλλά η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι τα αιτήματα που υιοθετούν οι δύο πλευρές είναι διαφορετικά.

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Σε διαδοχικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι στη Νίκαια, οι Συντονιστικές Επιτροπές των αγροτών αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Παρασκευής στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, έχοντας μαζί τους και μερικά τρακτέρ, τα οποία θα έρθουν στην πόλη συντεταγμένα. Επιδίωξη της ΣΕ είναι το πρόβλημα των αγροτών να υιοθετηθεί απ όλη την τοπική κοινωνία και να φανεί ότι σύσσωμη αυτή βρίσκεται στο πλευρό τους. Στην Κεντρική πλατεία θα υπάρξει συγκέντρωση και ομιλίες εκπροσώπων τοπικών φορέων, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας σύσσωμης της κοινωνίας να μην περάσουν μέτρα που καταδικάζουν τον πρωτογενή τομέα και θα έχουν άμεση επίπτωση στην τοπική οικονομία.

ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Σε 3ωρο αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών προχώρησαν χθες το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι αγρότες, ενώ μετά τη χθεσινή συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα που ξεκινά από σήμερα Πέμπτη με διακοπή κυκλοφορίας από τις 4 το μεσημέρι ως τις 9 το βράδυ. Αμέσως μετά οι αγρότες θα ξανασυνεδριάσουν για να αποφασίσουν τη δράση τους τις επόμενες ημέρες, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο νέας πανελλαδικής σύσκεψης το Σάββατο στα Τέμπη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass