ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις εργατών και οι αγρότες

* Την Κυριακή στη Νίκαια νέα πανελλαδική σύσκεψη μπλόκων

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2016 0:58

 

Του Γιώργου Ρούστα

Μπορεί στα μπλόκα των αγροτών και στο προσκήνιο να επικρατεί σχετική ηρεμία, στο παρασκήνιο όμως οι επαφές και οι κινήσεις δίνουν και παίρνουν, καθώς σε λίγα 24ώρα οδεύουμε στην τρίτη εβδομάδα του αγώνα και οι δύο πλευρές δείχνουν έτοιμες να γίνει το περίφημο ραντεβού στο Μαξίμου, όπου θα τεθούν επί τάπητος τα αιτήματα των παραγωγών. Μάλιστα εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών συναντήθηκαν διαδοχικά με διάφορους εργατολόγους και φοροτεχνικούς και επεξεργάστηκαν διάφορες προτάσεις, οι οποίες θα πέσουν στο τραπέζι του διαλόγου, όταν αυτό συμβεί. Χθες τα μπλόκα δεν διέκοψαν την κυκλοφορία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι ήθελαν να ταξιδέψουν για να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις (κυρίως της πρωτεύουσας), ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει η κυριακάτικη συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας των επιτροπών των μπλόκων απ’ όλη τη χώρα, όπου θα καθορισθεί η στρατηγική των επόμενων ημερών.

Σε χθεσινοβραδινή συνέλευση οι αγρότες των Τεμπών αποφάσισαν να κλείσουν σήμερα Παρασκευή την κυκλοφορία από 10 π.μ. έως 10 μ.μ., ενώ αύριο Σάββατο η κυκλοφορία θα διακοπεί επ’ αόριστον.

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Ένα μεγάλο μέρος του αγροτικού μπλόκου της Νίκαιας βρέθηκε χθες στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία του ΕΚΛ, ενώ ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό. Μάλιστα η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων, με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει «τους χιλιάδες συναδέλφους μικρομεσαίους αγρότες και αγρότισσες, που με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα έδωσαν το «παρών» στις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα, μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, μαζί με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες. Ιδιαίτερα τη νέα γενιά που αντιστέκεται, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Δείξαμε ότι δεν το βάζουμε κάτω». Στη συνέχεια η Επιτροπή των μπλόκων απευθύνει κάλεσμα «στις Ομοσπονδίες, τους αγροτικούς συλλόγους, στις επιτροπές αγώνα και στα μπλόκα, που υιοθετούν το πλαίσιο των αιτημάτων της, να πάρουν μαζικά μέρος την Κυριακή 7 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια, για τον παραπέρα πανελλαδικό συντονισμό της αγωνιστικής δράσης». Σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση των αγροτών, οι οποίοι θα αποφασίσουν αν θα προβούν σε νέα αντίδραση, όπως π.χ. νέο κλείσιμο του κόμβου Πλατυκάμπου με αγροτικά μηχανήματα.

ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Με εκπροσώπους αγροτών που συμμετείχαν στις χθεσινές συγκεντρώσεις των πλατειών Ταχυδρομείου και Κεντρικής το μπλόκο των Τεμπών έδωσε το δικό του παρών στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Αργά χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε ανοικτή συνέλευση στην κοιλάδα των Τεμπών, όπου οι αγρότες συζήτησαν την κλιμάκωση του αγώνα και τη συμμετοχή τους στην κυριακάτικη σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν οι επαφές που έγιναν τις προηγούμενες μέρες των εκπροσώπων του μπλόκου των Τεμπών με τον εργατολόγο Δημ. Μπούρλο και τον φοροτεχνικό Αντ. Μουζάκη στην Αθήνα και τον φοροτεχνικό κ. Καμπάνη στην Κατερίνη. Επίσης ο πρόεδρος των φοροτεχνικών Καρδίτσας και άριστος γνώστης του αγροτικού ζητήματος Γιώργος Παπαδημητρίου ήταν ομιλητής σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Οργάνου το βράδυ της Τρίτης στην Κατερίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα Παρασκευή θα φθάσουν στα χέρια των Λαρισαίων αγροτών οι εισηγήσεις των κ. Μπούρλου, Μουζάκη, οι οποίες θα εξετασθούν παράλληλα με τις υπόλοιπες προτάσεις και θα παρουσιασθούν στον αγροτικό κόσμο, ώστε να καταλήξουν στην τελική πρόταση, την οποία θα καταθέσουν στην κυβέρνηση.

Με αφορμή και τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση για την ανάγκη ενός διαλόγου στο Κοινοβούλιο για ασφαλιστικό και φορολογικό, οι αγρότες των Τεμπών εξέλεξαν την αντιπροσωπεία, η οποία θα παρακολουθήσει τη συζήτηση –όποτε γίνει- από τα θεωρεία της Βουλής.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Την απόφαση μια 10μελής επιτροπή να συναντηθεί με τον Βαγγέλη Μπούτα αλλά και με τους εκπροσώπους του μπλόκου των Τεμπών έλαβαν το βράδυ της Τρίτης, αγρότες από 62 μπλόκα που συμμετείχαν στην Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών των κινητοποιημένων αγροτών, που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη. Επιπλέον η Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών των κινητοποιημένων αγροτών αποφάσισε: Παραμονή στις αρχικές θέσεις όπως αυτές έχουν καταγραφεί στη συνάντηση της Σίνδου όπου ρητά και κατηγορηματικά ζητείται άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, για συνάντηση και διάλογο με τον Πρωθυπουργό καθώς επίσης ξεκάθαρη και ρητή θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μη ψήφιση και απόρριψη των αναφερομένων προς εισήγηση προσχεδίων νόμου. Κλιμάκωση περαιτέρω της κινητοποίησης με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων, λιμανιών καθώς και 24ωρο αποκλεισμό από τις 12.00 π.μ. του Σαββάτου έως 12.00 π.μ. της Κυριακής.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΓΑ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΑΓΑ μεταφέρει, με ανακοίνωσή του, τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στη μαχόμενη ελληνική αγροτιά των μπλόκων. Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος Αντ. Καρανίκας «τα ψέματα τελείωσαν. Από τη μία η νέα ΚΑΠ που μειώνει τις ενισχύσεις μέχρι το 2019 και φέρνει νέες μεγάλες δυσκολίες στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους και από την άλλη τα μέτρα του 3ου νέου βάρβαρου μνημονίου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας νεοφιλελεύθερες πολιτικές, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν αφήνουν πια κανένα περιθώριο επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Βασικός στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η διάλυση του πρωτογενούς αγροτικού τομέα και το ξεκλήρισμα των αγροτών. Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση ο μόνος δρόμος που απομένει, είναι ο δρόμος του αγώνα. Όλοι μαζί και σε συνεργασία με τις άλλες παραγωγικές δυνάμεις του τόπου συμπεριλαμβανομένων των μισθωτών και συνταξιούχων, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις και να ανατρέψουμε τις αντιαγροτικές - αντιλαϊκές πολιτικές τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass