Ερώτηση Ανδρουλάκη στην Κομισιόν για τα αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2015 23:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:39

Ερώτηση προς την Κομισιόν για τη νομιμότητα της μεταφοράς των αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ προς την Τράπεζα της Ελλάδος, που προωθεί η κυβέρνηση, απηύθυνε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Ανδρουλάκη, υπέβαλε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατόπιν της Απόφασης των Υπουργών Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών σχετικά με τη μεταφορά των αποθεμάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο έλληνας ευρωβουλευτής καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί επί της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης, καθώς επίσης να απαντήσει αν είχε ενημερωθεί πριν την έκδοση της τελευταίας. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ρωτά τον ανωτέρω ευρωπαϊκό θεσμό για τη νομιμότητα της συγκεκριμένης μεταφοράς και τη χρήση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων ως εργαλείο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Ελληνικού Δημοσίου.  

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

«Με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών αποφασίστηκε την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 η μεταφορά των αποθεμάτων του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος.
 
Έχοντας υπόψη πως τα χρήματα αυτά προέρχονται από ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και προβλέπονται για την καταβολή επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων στον Αγροτικό τομέα σύμφωνα και με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

1. Ποιά είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υπουργική Απόφαση;
2. Είχε ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης;
3. Επιτρέπεται η μεταφορά αυτή και η χρήση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Ελληνικού Δημοσίου;»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass