Τελειώνει το «σκωτσέζικο ντους»…

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥΣ - ΑΜΒΥΚΟΥΧΟΥΣ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2018 22:12

Δεν έχει τελειωμό το «μαρτύριο» των αμπελουργών αμβυκούχων, οι οποίοι ακόμη περιμένουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ώστε, επιτέλους, να ξεκινήσει η απόσταξη του τσίπουρου, να ανοίξουν τα καζάνια και να αρχίσουν να βράζουν. Οι αγρότες το τελευταίο διάστημα βιώνουν «σκωτσέζικο ντους», δηλαδή μια ζεστό, μια κρύο και βρίσκονται σε μια κατάσταση συνεχούς αγωνίας.

Χθες το πρωί ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης επισκέφθηκε το Τελωνείο Λάρισας, όπου είχε σχετικές επαφές. Ωστόσο, παρά την υπογραφή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη συγκατάθεση της ΑΑΔΕ η σχετική εγκύκλιος δεν είχε φτάσει στο Τελωνείο, τουλάχιστον της Λάρισας. Ενέργεια η οποία αναμένεται να γίνει πιθανότατα σήμερα Τρίτη. Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης έκανε κι εκείνος τον δικό του «μαραθώνιο» για την επίλυση του προβλήματος και ο αγώνας αυτός στέφεται με επιτυχία και σίγουρα ο ίδιος χθες έδειχνε δικαιωμένος κατά τη συνάντηση που είχε με αμβυκούχους αμπελουργούς στο Δημαρχείο όπου και τους ενημέρωσε για την πορεία του ζητήματος.

Από την άλλη πλευρά οι αγρότες αμπελουργοί άφησαν και χθες τα τρακτέρ τους στην Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου και τους γύρω δρόμους σημειώνοντας στη χθεσινή συνάντηση στο μπλόκο ότι δεν μετακινούν τα τρακτέρ τους αν δεν εκδοθούν τα πρώτα διήμερα απόσταξης, που σημαίνει ότι αρχίζει η διαδικασία απόσταξης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass