ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΕ ΓΑΛΗΝΗ, ΒΑΣΙΛΙ

ΕΟΑΣΝΛ κατά των ανοιχτών τιμών

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2018 15:29

Δύο ανοιχτές συσκέψεις – συγκεντρώσεις για τις τιμές του βαμβακιού προκειμένου «να ακούσουμε τον προβληματισμό και τη γνώμη κάθε συναδέλφου και να αποφασίσουμε άμεσα τα αγωνιστικά βήματά μας», όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου, διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας. Η πρώτη θα γίνει σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στη Γαλήνη στο «καφενείο Γκέκα» και η δεύτερη αύριο Πέμπτη 13 του μήνα στις 6 μ.μ. στο Βασιλί-Φαρσάλων.


«Η χαμηλή τιμή που αφήνουν οι εκκοκκιστές να διαρρεύσει για το βαμβάκι είναι αποτέλεσμα τεχνητής μείωσης της τιμής ώστε μια χούφτα εκκοκκιστές, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, να αγοράσουν κοψοχρονιά τον μόχθο και ιδρώτα των βαμβακοπαραγωγών σε εξευτελιστικές τιμές κάτω από τη διεθνή χρηματιστηριακή αξία με διάφορα προσχήματα. Μιλάνε για τιμή μικρότερη από την περσινή ενώ η ποιότητα του βαμβακιού είναι εξαιρετική για μία ακόμη χρονιά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δεν τα λαμβάνουν υπόψη στη διαμόρφωση τιμής. Το αίσχος των ανοιχτών τιμών που γενικεύεται σε όλα τα προϊόντα εξυπηρετεί ακριβώς την ανάγκη των βιομηχάνων και εμπόρων για μεγαλύτερη κερδοφορία σε βάρος των παραγωγών και να εκμηδενίσει την όποια διαπραγματευτική ικανότητα των παραγωγών. Δεν πάει άλλο! Ζητάμε να πληρωνόμαστε τον κόπο μας, να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα», αναφέρει ακόμη στο δελτίο Τύπου η ΕΟΑΣΝΛ καλώντας τους αγρότες να «πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass