Γιορτή μελιού σήμερα στην πλατεία Νομαρχίας

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση μελισσοκόμων χθες στο Επιμελητήριο

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2018 15:30

Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (πρώην Νομαρχία) ξεκινά σήμερα η Γιορτή Μελιού που ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας – υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - φιλοδοξεί να καταστήσει θεσμό.

Μελισσοπαραγωγοί καλούν τους πολίτες να επισκεφθούν την Εκθεση, από σήμερα έως τις 22 Δεκεμβρίου και να γευτούν και να επιλέξουν το μέλι της αρεσκείας τους.

Η Εκθεση για την ανάδειξη των προϊόντων κυψέλης, οι δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα αλλά και οι πρωτοβουλίες με σκοπό την επίλυση προβλημάτων του κλάδου κυριάρχησαν στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας, που έγινε χθες το πρωί σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας.  

Τον διοικητικό απολογισμό έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κων. Καλαπούτης απευθύνοντας για μία ακόμα φορά έκκληση στον αγροτικό κόσμο, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο κλάδων, να ψεκάζουν απογευματινές ή βραδινές ώρες.

Κατά τον απολογισμό τονίσθηκαν επίσης οι δράσεις προβολής μελιού σε σχολεία, οι εκπαιδεύσεις νέων μελών του Συλλόγου και οι επιμορφωτικές εκδηλώσεις παλαιότερων μελών. Στη Συνέλευση αποφασίσθηκε τέλος να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στις 13 Ιανουαρίου 2019.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας διοργανώνει ημερίδα την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, σε αίθουσα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τίτλο «Οι μέλισσες θεραπεύουν». Στο πλαίσιο της ημερίδας θα αναπτυχθούν οι εξής εισηγήσεις: «Το μέλι ως λειτουργικό τρόφιμο» Δημ. Μόσιαλος, επίκουρος καθηγητής Βιοτεχνολογίας Μικροβίων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Η μελισσοθεραπεία στον 21ο αιώνα» Κατερίνα Καρατάσου, κτηνίατρος, επόπτρια Μελισσοκομίας KM Λάρισας. «Υγιεινή και ασφάλεια προϊόντων μέλισσας» Νικ. Ασούτης - Διδάρας, κτηνίατρος, επιθεωρητής ΕΦΕΤ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass