Μπλόκα στα Τέμπη τον Γενάρη

*Και μεγάλο συλλαλητήριο με τρακτέρ στην "Agrotica" *Το διεκδικητικό πλαίσιο καθορίστηκε χθες στη Νίκαια

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2019 15:10

Με το βλέμμα στα Τέμπη και διάθεση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις εξήλθαν από την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας, όπου πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα.

Στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε ένα αγωνιστικό δεκαήμερο στα Τέμπη τον Γενάρη με τη μορφή των μπλόκων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ένα μεγάλο συλλαλητήριο με τρακτέρ στην "Agrotica" το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και αγωνιστικές κινητοποιήσεις με ανάδειξη προβλημάτων σε κάθε περιοχή. Βέβαια θα προηγηθεί ένας κύκλος συνεδριάσεων και συσκέψεων που θα ξεκινήσει σήμερα και θα συνεχιστεί και μετά τις γιορτές, ώστε αφενός να ενημερωθούν οι αγρότες και αφετέρου να βολιδοσκοπηθούν οι διαθέσεις τους και αν είναι πρόθυμοι να κινητοποιηθούν. Αν διαπιστωθεί ότι οι αγρότες δεν θέλουν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις τότε θα επανεξεταστεί το πλαίσιο δράσης. Στη χθεσινή σύσκεψη στη Νίκαια συμμετείχαν 11 ομοσπονδίες και πάνω από 40 σύλλογοι αγροτών –από την Κρήτη μέχρι τον Εβρο- με την αίθουσα να γεμίζει ασφυκτικά από τους οικονομικά ασφυκτιούντες αγρότες. Στο τραπέζι για άλλη μια φορά τέθηκαν το υψηλό κόστος παραγωγής, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων, το αγροτικό πετρέλαιο, οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και το «καρτέλ εμπόρων και βιομηχάνων που κρατούν σταθερά χαμηλά τις τιμές που αγοράζουν και που πουλάνε πανάκριβα το ίδιο προϊόν στον λαό».

Στη σύσκεψη τέθηκε και το ζήτημα του «κυβερνητικού αυταρχισμού και της αστυνομικής βίας» όπως υπογράμμισαν, με αφορμή τα γεγονότα σε Καρδίτσα και Κρήτη, που όπως τόνισαν δεν πρόκειται να πτοήσει το αγωνιστικό τους φρόνημα ούτε και να κάμψει τη διάθεσή τους για κινητοποιήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass